mijn pupje..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AndreaAndrea

honden foto van Andrea

Hallo,
ik heb sinds begin maart een pupje, Rebel. Hij is geboren op 1 januari en het is een rottweiler x engelse stafford,
Toen ik hem net had, was hij extreem aggresief, hij wou alleen maar je bijten (tot bloedens toe) en hij wou alles behalve slapen. ook Als ik hem in de bench zette voor rust, bleef hij maar door gaan, het was gewoon té.
zo ging het een tijd door. Iedereen zij als ik erover begon, ach het is een pup, die bijten. Dat wist ik natuurlijk ook wel, maar dit ging gewoon te ver.
Op een zaterdag had hij moeite met opstaan wat, hij lag ook de hele dag en keek mij met hulpvragende ogen aan..
S' avonds werd zijn buik inneens dik en ik ben zo snel mogelijk die zaterdag nacht naar de dierenarts gegaan. Die zij dat hij blaasontsteking had. Ik geloofde er niks van en vertrouwde het niet. Toen we weer thuis waren voelde het niet goed. maandags weer heen gegaan, toen wou de DA eindelijk beter onderzoeken en werden we naar het dierenziekenhuis in drachten doorverwezen. Daar werd de volgende dag gelijk bloed onderzocht, Levershunt was de uitslag.. Zijn ammoniak was 260, veeeels te hoog.. Was natuurlijk even slikken, want dat gun je zo'n beestje natuurlijk niet en vooral niet in het begin van zijn leven. Het verklaarde wel die overdreven problemen. De ammoniak taste zijn hersenen aan.
1 april kwamen we achter levershunt, 4 april (volgens mij) Is hij gelijk geopereerd. Ik kreeg erg weinig informatie bij het Dierenziekenhuis, jammer genoeg..
Mijn pupje heeft dus al vanaf dat ik hem heb, niet echt een
normale pup geweest.
Hij veranderde in een soort duivel leek het wel in het begin, verder niet slapen, veel plassen, inneens extreem goed luisteren en alles snel leren.. Allemaal vreemde dingen had hij altijd. Zijn vacht zag er ook niet uit.
Ik weet nu alleen niet echt wat 'normaal' is bij hem.. Dus maak me beetje snel zorgen.

Hij is wel veel speelser geworden sinds dat. Ik vind het alleen vreemd dat hij nu soms inneens extreem veel slaapt (haha zoals alle pupjes;p) en dat hij moeite heeft met opstarten lijkt het wel. Soms lijkt het ook alsof hij echt moeite heeft op te staan en bewegen. Het lijkt wel alsof hij zich dan inneens extreem zwaar voelt ofzo.

Ik vroeg me af of dat normaal is?
Gewoon even voor de zekerheid,
want voel me onzeker op het gebied van gezondheid van hem, door de levershunt enzo..

(heb jammer genoeg nog geen fotos van hem op hondenpage kunnen zetten)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Het is ook niet niks wat je pup al heeft meegemaakt. 

Soms kan dit een lange tijd van revalidatie vragen, veel rust.  Laat hem rustig doen in zijn tempo.

Is zijn vacht al wat beter?? je kan altijd zalmolie bijgeven.

 

geen enkele pup is gelijk hoor. Geniet van je schatje zoals hij nu is en hopelijk is die nare ziekte weg. Ik ken die ziekte niet, ga het eens googelen. Alvast veel beterschap en ...kalm aan.

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Wat vervelend dat je pup al zo ziek was! Goed dat je naar je eigen gevoel luisterde!

 

Ik zou het ook rustig aanzien. Voor zo'n jonge pup heeft hij al veel heftige dingen meegemaakt. Hou het even in de gaten en als je echt bang bent dat er iets niet goed is gegaan kun je altijd de dierenarts nog eens navragen.

 

Eet hij goed?

 

Ben benieuwd naar foto's

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna



Hij is wel veel speelser geworden sinds dat. Ik vind het alleen vreemd dat hij nu soms inneens extreem veel slaapt (haha zoals alle pupjes;p) en dat hij moeite heeft met opstarten lijkt het wel. Soms lijkt het ook alsof hij echt moeite heeft op te staan en bewegen. Het lijkt wel alsof hij zich dan inneens extreem zwaar voelt ofzo.

Ik vroeg me af of dat normaal is?
Gewoon even voor de zekerheid,
want voel me onzeker op het gebied van gezondheid van hem, door de levershunt enzo..

 

Of het normaal is weet ik niet, maar onze pup van 14 weken heeft dat ook. Ik maak altijd de grap hier dat we hem even moeten aanzwengelen als ie wakker is. Voor niets is ie dan te paaien en hij gaat je dan echt aan liggen kijken alsof ie wil zeggen moet dit nu echt. Als ie net wakker is en we gaan wandelen dan zijn de eerste 10 minuten ook echt een hel voor hem lijkt wel. De laatste 5 minuten word ie wakker en is niet meer te stoppen.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Na het  herstel van een levershunt is het gebruikelijk dat er nog in het begin regelmatig getest wordt.

Doet de dierenkliniek dat niet? Geen follow up?

 

als je da je niet helemaal goed behandelt, dan zou ik toch eens naar een andere da uitkijken.

een die de ziekte wat beter kent.

 

Nu ben je een 2 maand verder, de operatie is zwaar geweest, geef dat nog even tijd, maar laat ondertussen nog wel eens je hond goed nakijken!

 

er is hier op het forum een lid dat ook een hond met een shunt had. die hond is nu ok, maar heeft er wel een lang herstel opzitten eer alles wat genormaliseerd was.(dacht Diane)

 

succes en beterschap!

Volgende forumvraag: Nat worden na gebruik Advocate?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^