Weimaraner pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Sanne (Gast)

Hoi,   Wij denken erover een Weimaraner te nemen en vragen ons af of dit voor ons een geschikte hond is.   Mijn vriend is docent en 

Sanne (Gast)

Sorry, dat ging fout! Hieronder het hele bericht:   Hoi,   Wij denken erover een Weimaraner te nemen en vragen ons af of dit voor ons een geschikte hond is, vooral wat betreft het energieniveau van de hond.   Mijn vriend is docent en ik werk thuis. We hebben een tamelijk grote achtertuin. We zouden de hond drie keer per dag uit kunnen/willen laten. 's Ochtends vroeg, rond het middaguur en dan 's avonds nog. We wonen aan de rand van de stad, dus we zouden de hond bij het uitlaten ook wel eens los kunnen laten lopen in een leegstaand weiland. Als we door het park wandelen kan hij hier niet loslopen. In het weekend kunnen we de auto nemen en naar het bos gaan o.i.d., maar dat is hier niet dichtbij, dus dat kan niet iedere dag. Is dit genoeg? Of heeft hij dan nog energie over en gaat hij blaffen, dingen vernielen etc.?   Gr. Sanne

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ze hebben heel veel energie, dus 1,5u tot 2 u per dag wandelen en ravotten hebben ze toch nodig :-).daarnaast kan je ook nog denkspelletjes doen.

De grootte van de tuin is niet zo belangryk, wel wat jullie met de hond gaan ondernemen zoals bijvoorbeeld fietszlen(vanaf1jaar), lopen, zwemmen

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Een Weimaraner is een hond met een hoog energie niveau en gaat wel de kant op van een sporthond. Hij heeft dus niet genoeg aan een paar rondjes per dag lopen.

Ze zijn goed in actieve sporten zoals jacht en behendigheid.

 

Als ze teveel energie overhouden en niet genoeg uitdaging krijgen dan gaan ze (overigens net als elke andere hond) dingen zoeken om zichzelf te vermaken.

Als jullie niet bereid zijn te gaan sporten of meer te doen dan 3x per dag lopen en in het weekend naar het bos te gaan dan zou ik je afraden een Weimaraner te nemen.

 

Wat zoeken jullie in een hond en waarom zijn jullie bij de Weimaraner terecht gekomen?

Sanne (Gast)

Wat ons heel erg aantrekt in de Weimaraner is het karakter. Thuis hadden we labradors en die zijn erg lief, maar ik vind ze wat te 'goed', het zijn echt goedzakken. Weimaraners zijn eigenwijzer. Verder vinden we het belangrijk dat een hond goed met kinderen om kan (die hebben we (nog) niet, maar het is wel een belangrijk punt).   We zijn ons ervan bewust dat een Weimaraner veel energie heeft, vandaar ook deze vraag. Ik ben absoluut niet van plan een hond te nemen en dan niet te voldoen aan zijn behoeften. Zou drie keer per dag een half uur a drie kwartier genoeg zijn? Fietsen is natuurlijk ook nog een optie, daar had ik nog niet bij stil gestaan, bedankt voor de tip :)

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Ben je ook van plan om 'iets' met de hond te gaan doen? En dan bedoel ik een sport of cursus e.d., naast het wandelen.

Ik denk namelijk dat het wel eens lastig kan worden met 3x een half uurtje 'een blokje om' per dag met een Weimaraner. Het zijn, zoals Bianca ook zegt, toch wel honden waarmee je echt wat moet doen, anders zou je wel een heel lastige hond binnen kunnen krijgen, en dat wil je natuurlijk niet.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ik denk dat je een goede balans moet vinden tussen fysiek en geestelijk bezig zijn.

 

Hoe meer je fysiek bezig bent hoe groter het energie niveau van de hond word.

Je kan buiten de wandelingen om spelletjes doen om hem geestelijk uit te dagen.

Daar worden ze ook zeker moe van.

 

Fietsen zou zeer goed kunnen.

Alleen kan je dit pas vanaf 1 jaar oud gaan doen i.v.m. de ontwikkeling van de gewrichten. 

Ook het wandelen moet je opbouwen natuurlijk.

 

Maar als jullie er echt helemaal voor willen gaan dan kom je er vanzelf achter of een half uur a 3 kwartier wandelen per keer genoeg is.

Elke hond is anders en elke hond heeft op een ander moment genoeg voldoening gekregen. Maar ik denk zeker dat het een mooi begin is. Maar zorg tussendoor wel voor geestelijke uitdaging.

Dit kan heel simpel door koekjes in het huis te verstoppen, of bij mooi weer in de tuin. 

 

Ga eens langs bij een fokker en vraag daar wat hun allemaal doen met hun honden om ze tevreden te houden 

Dit is de fokkerslijst van de rasvereniging, misschien zit er wel een fokker in de buurt.

http://www.weimaraners.nl/fokkerslijst.htm

Sanne (Gast)

Bedankt voor alle tips! De 'denkspelletjes' zijn ook een goed idee.   Eerst gaan we zeker een puppycursus doen, maar een jachtcursus is niet echt mijn ding (en het is natuurlijk wel een jachthond).   We hebben deze week een afspraak bij een fokker, om eens te kijken hoe en wat.

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Hier een Weimaraner! Orga is buiten heel energiek en ik probeer hem dan ook regelmatig los te laten (aan de lange lijn) of met hem te fietsen. Thuis doen we ook regelmatig gehoorzaamheid en snuffel- of denkspelletjes. Hierdoor is hij binnen heel rustig. Ik ben zelf helemaal verliefd geworden op het ras! Ze zijn grappig, aanhankelijk, lief, slim,... Maar vooral ontzettend knuffelig! Orga is er van overtuigd dat hij een schoothondje is en kan echt komen smeken om aandacht 

 

Ik denk dat je zelf wel zal merken wat voldoende is. Bij Orga kan ik perfect een rustig dagje inplannen en hij blijft in huis rustig, maar ik geloof dat er best Weimaraners zijn die dan de muren oplopen... Ik denk dat als je een goede balans vindt in fysieke en mentale activiteit je een rustige hond hebt in huis. Want ik kan uren met Orga gaan wandelen maar vooral snuffel- en denkspelletjes maken hem moe 

 

Op facebook zijn er heel wat Weimaraner groepen waarbij je een goed beeld krijgt van het ras! 

 

Weimaraners België en Nederland (dit is mijn eigen groep)

https://www.facebook.com/groups/weimaranerone/?fref=ts

https://www.facebook.com/Weimlovers?fref=ts

 

Ps: vergeet zeker niet opzoek te gaan naar een goede fokker en let op voor broodfok! Dat is natuurlijk bij elk ras belangrijk maar bij dit ras vind ik het zeker een must! Een goede fokker kan je ook begeleiden met al je vragen en problemen. Ik ken trouwens wel een fokker uit NL moest je interesse hebben 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik ken een paar weimaraners, het is een heel pittig ras! Dit is een hond waar zeer veel ondernomen moet worden. Op jacht puppy cursus, later jacht cursus, heel echt heel veel bewegen en geestelijke uitdaging. Met kinderen kan, maar helaas staan ze heel hoog in de lijst met bijt incidenten naar mensen.

 

Je zegt dat een labrador te braaf is, dit is een erg onderschat ras. Mensen beseffen niet dat ook dit een jachthond is, een werkhond. Als je alleen 3x per dag een rondje loopt, is hij zo eerlijk, hij past zich aan en wordt een luie dikke hond.

Als je met ze aan het werk gaat, krijg je een super sportieve hond, die heel vriendelijk en betrouwbaar met kinderen zal worden. Ken er een laar die echt mee op jacht gaan, een totaal andere hond dan degene die alleen 3x per dag een rondje doen.

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Een kennis van mij fokt dit ras. Ze nemen de honden heel veel mee naar grote waterplassen en doen heel veel op het gebied van jachtoefeningen. Wat ik zo van ze zie zijn het wel echt atleten. Waarom neem je geen contact op met een fokker om te weten te komen of dit ras bij jullie past? 

Anoniem (Gast)

@Suzanne en Luca: Een labrador is niet zo eigenzinnig als een Weimaraner, dat is wat ik wilde zeggen.   @Yasmine, Perdie & Orga: Bedankt voor de enthousiaste reactie! We gaan komende week bij een fokker kijken en zullen dan ook zeker vragen stellen over het energieniveau van de hond etc. We kunnen ook kijken wat voor karakter die honden hebben, dat verschilt inderdaad natuurlijk per hond. Bedankt voor de tips van FB, ik ga daar zeker even kijken! En wie weet stuur ik je dan via je groep nog eens een berichtje als ik op zoek ben naar een fokker.

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Weet niet of ze echt kindvriendelijk zijn, daar staan ze niet echt om bekend dacht ik?een labrador of golden is meestal van nature toch iets beter met kinderen.dus mispak jullie niet.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Met mijn hond zit ik op jachttraining en daar is ook een weimaraner bij.

Een hele leuke enthousiaste, leergierige hond.

Die mensen doen veel met de hond, anders wordt hij 'neurotisch en druk' in huis, zeggen ze.

Maar dat is bij hun dus helemaal niet aan de orde, omdat ze genoeg met de hond doen.

Ik heb ook een jachthond, maar wel gezocht naar een ras die rustig en ontspannen van aard is.

 

 

Ingrid (Gast)

Wij hebben een weimaraner en wonen aan rand van het bos. Laten hem heel veel uit. Gebeurt dat niet dan is hij strontvervelend. Hele lieve hond maar eisen heel veel aandacht. Ze willen het liefst dat je de hele dag thuisbent. Als we veel weggaan gaat ie op zoek om dingen uit te vreten (kuilen graven, deken kapot bijten). Als je niet veel tijd hebt begin dan niet aan deze hond. Ben je veel thuis, dan is dit een uitstekende kameraad.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Wat ik heb gehoord van Weimaraner baasjes is inderdaad een hond die zowel fysiek als mentaal veel uitdaging nodig heeft.

Als ik kijk naar mijn Golden, die gaat er 4 x per dag uit, 2 x een uur, 2 x een 20/25 minuten.

Spelen, rennen, wandelen, snuffelen, en thuis zoekspelletjes.

Dat is echt elke dag het minste wat we met hem doen.

 

Ik ben er altijd vanuit gegaan dat wat wij doen, niet voldoende zou zijn voor een Weimaraner.

Ik ben namelijk nogal weg van het uiterlijk, maar toen ik erover ging lezen heb ik mij bedacht,

als eerste hond zou het ook niet mijn eerste keus zijn.

 

Labradors hoeven echt geen sullige goedzakken te zijn, ik denk dat dit echt een sort mythe is, ik ken genoeg actieve pittige Labjes. Het is ook wat je je hond aanleert.

 

honden page profiel NacNac

honden foto van Nac

Ik sluit me aan bij bovenstaande, het is een (heel) pittig ras.

zelf hebben wij een (hele) negatieve ervaring met zowel t ras als met 2 fokkers (ook verbonden aan de rasvereniging), zodat we het niet weer aandurfden en zijn uitgekomen op een ander (pittig) ras.

Dus ik wil je adviseren goed rond te kijken, je goed te laten informeren en zeker niet over 1 nacht ijs te gaan.

(natuurlijk realiseer ik me dat alles wat hier gezegd wordt, uit de eigen ervaring van een ieder komt, ik wil absoluut niemand voor de schenen schoppen, maar wil wel graag anderen mijn ervaring meegeven, doe dat echter liever niet op een openbaar forum, maar evt via een pb)

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Jullie zijn je goed aan het inlichten. Het is een van de actiefste rassen dat je in huis haalt. 3 keer 30/45 minuten wandelen is zoals hier al verteld is te weinig. Ik vind overigens dat een tweetal uur wandelen met je hond iets is voor een hond met een medium energieniveau :)

 

Welke sport zou je wel overwegen om te doen met je hond?

Hou er trouwens rekening mee dat zelfs al lijkt jachttraining je niets, je wel de smaak te pakken kan krijgen, gewoon door het plezier om met je hond bezig te zijn.

Ik train zelf twee keer per week met mijn hond en moet zeggen, ik heb er plezier van: samen iets ondernemen, samen leren en vooral het pretbekkie van Wifi die mag werken. :)

 

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

Ik ken het ras persoonlijk niet goed. Maar familie van mij hebben een vriend met een weimeraner daar hebben ze jaren op gewacht. En nu wil de vrouw haar houden maar de man wil haar het liefst weg doen. En dat is om het volgende. Vanaf het begin alleen zijn rustig opgebouwd.halverwege opnieuw begonnen omdat het niet lukte maar de hond is nu een jaar en is aan het einde van de staat te horen van het janken als ze alleen is. Verder beet ze alles stuk. Ze liepen dat in huis alleen in oude kleding. Als iemand weg ging kleedde die zich om op de trap en sprongen gelijk de voordeur uit anders was er weer een hap of scheur uit de goede kleding. Verder erg lomp en onbezonnen. Ik zou er zeker goed over na denken.

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

" Ik ken het ras persoonlijk niet goed. Maar familie van mij hebben een vriend met een weimeraner daar hebben ze jaren op gewacht. En nu wil de vrouw haar houden maar de man wil haar het liefst weg doen.
En dat is om het volgende.
Vanaf het begin alleen zijn rustig opgebouwd.halverwege opnieuw begonnen omdat het niet lukte maar de hond is nu een jaar en is aan het einde van de staat te horen van het janken als ze alleen is.
Verder beet ze alles stuk. Ze liepen dat in huis alleen in oude kleding. Als iemand weg ging kleedde die zich om op de trap en sprongen gelijk de voordeur uit anders was er weer een hap of scheur uit de goede kleding.
Verder erg lomp en onbezonnen.
Ik zou er zeker goed over na denken. "

 

Wat doen ze juist van activiteit met de hond? Want van andere Weimaraner baasjes weet ik dat alleen zijn en slopen wel vaker voorkomt als ze te weinig uitdaging krijgen...Hopelijk willen ze de hond toch nog een kans geven want met goede begeleiding en voldoende beweging en uitdaging is het een fantastisch ras! Ik zou niets anders meer willen. Wel in combinatie mét een Dalmatiër natuurlijk 

Volgende forumvraag: Kleine hondjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^