Opvoeding gaat prima... maar vrouwtje blijft hangen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel bassiebassie 1 doggies


Ten vierde: jongens, waar gáát dit nou over? Even op strenge toon "NEE" zeggen, dat is écht geen groot trauma, voor niemand. Heb echt het gevoel dat men op dit forum af en toe een beetje doorslaat in "positief opvoeden". Maar goed, ik hou er over op, want dit gaat helemaal niet meer over Tamara en Odi <img class="/> "

 


Nee zeggen levert zeker geen trauma op. Dat ben ik met je eens. Maar helpt het? Is het echt een correctie? NEE! Bij een correctie MOET het gedrag stoppen of op z'n minst sterk afnemen voor nu en in de toekomst. Als dat niet gebeurt is het dus geen correctie. Als je dus vaker moet corrigeren door nee te zeggen kun je dus net zo goed geen nee zeggen. Als het niet werkt, waarom zou je het dan doen, anders dan je eigen frustratie afreageren op je hond? Ik zie geen enkele reden.

honden page profiel bassiebassie 1 doggies

"  

Dat klinkt in theorie mooi. Maar in het echte leven zijn er soms dingen of situaties die gewoon voorkomen en die je niet uit de weg kunt gaan. En zelfs al zou je alles nog zo goed doen, dan kan er ook een ander zodanig een lastige situatie voor jou creëren. 

En dan moet je toch op een manier ingrijpen op een manier die werkt. (En dat is gewoon niet altijd een koekje.) 

 

Ik begrijp je insteek maar ik ben het met meerdere eens dat een keer boos worden/streng zijn best moet kunnen op zijn tijd. <img class="/>

 

Gr. Alexandra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  "

 


Nee je kunt niet alles voorkomen. Maar als je iets niet kunt voorkomen hoef je toch nog niet te corrigeren. Weglopen is altijd een optie! En al is het maar opzij stappen.

Nee zeggen is in de meeste gevallen juist aandacht besteden aan gedrag wat je niet wilt zien. Een beloning dus in plaats van een correctie!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 2 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  
 
Het was meer een sarcastische opmerking. Ik zou Odi nooit aan mensen geven die niet weten waar ze mee bezig zijn mbt Odi zelf.  "

 Gelukkig ben ik niet gefrustreerd over het niet corrigeren van het gedrag van Luca, weet ik gelukkig wel waar ik mee bezig ben, gezien de goede resultaten hier, geen uitvallen meer

 

 

ook sarcastisch bedoelt! 

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

"  Gelukkig ben ik niet gefrustreerd over het gedrag van Luca, weet ik gelukkig wel waar ik mee bezig ben, gezien de goede resultaten hier, geen uitvallen meer. "

 

Gelukkig is Odi geen Luca ;) 

En ik ben niet gefrustreerd over Odi's gedrag, ik vroeg alleen een simpele tip om verder te komen. En die vraag wordt door sommigen helaas niet serieus genomen.

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3 3 doggies

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

"  Gelukkig ben ik niet gefrustreerd over het gedrag van Luca, weet ik gelukkig wel waar ik mee bezig ben, gezien de goede resultaten hier, geen uitvallen meer. "

 



Volgens mij is er wel duidelijk gemaakt dat Tamara die manieren al langer geprobeerd heeft en dat dat niet gewerkt heeft en dat ze dat niet weer gaat proberen, waarom zou ze als het niet werkt.
Dus waarom moet je maar blijven roepen dat jouw manier DE manier is??

Bekijk een hond eens als individu niet elke hond heeft dezelfde aanpak nodig, daarbij komt dat Tamara daar niet om vraagt.

En daarbij komt dat ik dat doordrammen/door de neus duwen al langer zat ben.

honden page profiel De DraakjesDe Draakjes 3 doggies

honden foto van De Draakjes

Wat kunnen sommige mensen toch heerlijk generaliseren zeg!

 

Tamara vraagt tips over haar stem gebruik en hoe ze dit kan verbeteren. Niet over hoe ze Odi moet opvoeden. Odi opvoeden kan ze namelijk prima zelf, want zij en iedereen die dicht bij Odi staat en dagelijks/wekelijks met hem aan de gang is, weten hoe Odi is en hoe hij op situaties reageert.

 

Dat betekend dus dat niemand, maar dan ook echt NIEMAND, die op dit forum zit af te katten op haar manier van opvoeden ook maar enig idee kan hebben hoe Odi is.Ik denk dat er meer gelet moet worden op hoe goed ze het doet en hoe ver ze al is gekomen met Odi en ze daar eigenlijk gewoon een dik compliment voor verdiend, want de gemiddelde mens (of hp-lid) zou Odi allang hebben opgegeven.

 

Maar nu ontopic:

 

Ik heb een tijd ook absoluut geen strengheid in mijn stem kunnen gebruiken. Tot het me op een dag doordrong dat als ik niet strenger wordt, ik hem kwijt kan zijn. Ik heb gewoon voor de spiegel staan oefenen en tijdens het lopen of trainen stituaties voor me gehaald waarin ik streng ben. Dit waren bijvoorbeeld: Klierende kinderen (ik houd niet zo van kinderen dus dat was een makkie), Pesten, noem maar op. Alles waarin jij denkt: ''oowja, toen was ik streng'' en gebruik dat

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

" Vertrouwen is er van jouw kant dus niet omdat hij gefixeert raakt en uitvalt. En Odi heeft ergens ook geen vertrouwen in misschien? Ik denk dat voor bovenstaande misschien nog geen ruimte zou kunnen zijn omdat het probleem nog niet boven water zou kunnen zijn?
 
 
  "

 

Vertrouwen is er zeker wel, van beide kanten. Ik vertrouw hem volledig dat hij reageert zoals hij is. En hij vertrouwt mij er volledig op dat ik hem hoe dan ook steun en niet zomaar alleen laat.

 

Odi vertrouwt alleen andere mensen/dieren niet als hij aan de lijn zit.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 1 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  

Volgens mij is er wel duidelijk gemaakt dat Tamara die manieren al langer geprobeerd heeft en dat dat niet gewerkt heeft en dat ze dat niet weer gaat proberen, waarom zou ze als het niet werkt.
Dus waarom moet je maar blijven roepen dat jouw manier DE manier is??

Bekijk een hond eens als individu niet elke hond heeft dezelfde aanpak nodig, daarbij komt dat Tamara daar niet om vraagt.

En daarbij komt dat ik dat doordrammen/door de neus duwen al langer zat ben. "
 

 Heb ik ergens genoemd dat mijn manier de manier is? 

 

Nog een keer: als je het overweegt om zelf naar een psycholoog te gaan (lees Tamara's tekst) om boos op je hond te worden. Waar ben je dan mee bezig? Is dit niet een beetje triest? 

 

Ik dram niemand iets door de neus, doe vooral wat je zelf wilt, probeer alleen mee te denken.

 

Een veel gemaakte fout bij de opvoeding van een hond. Men probeert iets, lukt niet helemaal, dus op naar plan B. Jammer want als je gedrag echt wilt veranderen, heb je een lange adem nodig.

Het lukt niet, nee kan je beter zeggen, de baas gaf te snel op.

 

Nee de een hond is de ander niet, maar oplossingen zijn grotendeels de zelfde: uitvallen is afstand nemen en daar aan het probleem werken.

 

Misschien google, kun je t zelf ontdekken. 

 

Als je zelf niet boos kan worden, misschien een oplossing die wel voor jezelf werkt? 

 

 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Hey Tamara, de volgende keer gewoon aan Suzanne denken, dat lukt dat boos worden vast prima O-) O-) ;-)

Weet je, het is denk ik heel belangrijk voor jezelf om oprecht boos te worden uit kracht en niet uit frustratie. Ik denk dat Odi dan ook makkelijker overtuigd wordt. Ik merk in ieder geval dat dat bij mij beter werkt omdat je dan ook voorkomt dat je er als het ware in blijft hangen.

Ja, ik ben ook wel eens boos op mijn honden (mijn honden trouwens ook op mij en daar heb ik totaal geen moeite mee, boos zijn is tenslotte gewoon een emotie. Waar ik wel moeite mee zou hebben is als ze dan hun tanden zouden gebruiken. Dat ik dit noem is een illustratie dat in een wederzijdse relatie boosheid best een plek kan hebben. Zonder dat dat het einde van een band betekent.) Ik moet zeggen, het werkt soms verdomde goed. Shad kan frustratie happen en toen hij dat een 2e keer in mijn been deed, werd ik goed boos en hij heeft het nooit meer gedaan. Hij hapt nog weleens opzij, in een lijn of in Spot maar nooit meer in manlief of mij.

En mijn eerste suggestie is redelijk serieus: ga zitten, roep iets op dat je boos maakt en uit dat. Oefen. Dan lukt het de volgende keer met Odi ook.

En janken van frustratie; geeft niet hoor, is een teken van hoe goed je je best doet. Ik heb ook weleens midden op een bospad staan janken van frustratie. Even laten gaan, diep ademhalen en weer door. En je weet het he, de relaties waar je de meeste moeite voor moet doen zijn uiteindelijk de meest waardevolle.


honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 1 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Net een topic over een hond die een ander aanviel, wat je vooral niet moet doen bij vechtende honden, gaan schreeuwen, voor een hond kan dit een aanmoediging zijn.

 

Tegen je hond schreeuwen of een boze nee, als hij uithaalt, weet je hond veel of het een aanmoediging is of niet.

Heb ik niet van mezelf hoor, ook geen ervaring mee

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik denk dat iedereen Tamara juist geweldig vindt dat ze er zo mee bezig is, laten we welgemeende zorgen en tips en meedenken niet verwarren met kritiek.

 

 

Ik snap een paar dingen van de gt niet? Odi wordt bestempeld als een hond die door zijn uitvallen laat zien dat hij  de hele wereld wil regelen. Het klinkt als iets negatiefs en jij moet dan ook boos worden en dan moet hij begrijpen en denken dat hij op moet houden met regelen oftewel uitvallen.

 

Maar dit zinnetje

 

Als Odi los is, heeft hij dit gedrag niet. Omdat hij dan eigen beslissingen mag nemen en eerder het hazepadje zou kiezen dan happen.

 

laat zien dat hij eigenlijk helemaal niet graag regelt, maar eigenlijk gedwongen wordt te regelen in zijn ogen. Dat hij eigenlijk liever helemaal niet in die situatie komt?

 

Odi zou geen signalen laten zien voor het uitvallen? Hoe ziet de gt dit, komt dit omdat het Odi afgeleerd is, of heeft dit een andere reden? En is het echt zo, dat hij helemaal geen signalen afgeeft, soms zijn ze voor ons mensen nauwelijks te zien.

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 1 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Gelukkig is Odi geen Luca ;-) 
En ik ben niet gefrustreerd over Odi's gedrag, 

  Vanavond stond ik te huilen op het veld van woede, maar echt gewoon duidelijk tegen Odi zeggen wat ik wil, kan ik niet.

 

Ik denk echt alleen mee, waarom je zelf willen dwingen om boos te worden als je het niet kunt? Vele wegen leiden naar Rome toch? Ik zou zeggen, neem er een die bij je past, niet een waar je je zelf moet dwingen tot iets. 

 

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3 3 doggies

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

"  Heb ik ergens genoemd dat mijn manier de manier is? 

 

Nog een keer: als je het overweegt om zelf naar een psycholoog te gaan (lees Tamara's tekst) om boos op je hond te worden. Waar ben je dan mee bezig? Is dit niet een beetje triest? 

 

Ik dram niemand iets door de neus, doe vooral wat je zelf wilt, probeer alleen mee te denken.

 

Een veel gemaakte fout bij de opvoeding van een hond. Men probeert iets, lukt niet helemaal, dus op naar plan B. Jammer want als je gedrag echt wilt veranderen, heb je een lange adem nodig.

Het lukt niet, nee kan je beter zeggen, de baas gaf te snel op.

 

Nee de een hond is de ander niet, maar oplossingen zijn grotendeels de zelfde: uitvallen is afstand nemen en daar aan het probleem werken.

 

Misschien google, kun je t zelf ontdekken. 

 

Als je zelf niet boos kan worden, misschien een oplossing die wel voor jezelf werkt? 

 

  "

 



Je snapt het nog steeds niet...
Je dramt wel door, kijk hoe vaak tamara zegt dat niet de oplossing is en dan kijken hoe vaak jij reageert met jouw manier..
Ik zou niet eens wat van je aannemen als je zo doet, dat zal ik nu sowieso niet meer doen..

Vind je echt respectloos met je opmerkingen.. Werd net al misselijk van je "gelukkig ben ik niet gefrusteerd" opmerking...

Hou gewoon op zeg.. De eerste tip van wakkere husky vind ik zeker een goede!

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

" Ik denk dat iedereen Tamara juist geweldig vindt dat ze er zo mee bezig is, laten we welgemeende zorgen en tips en meedenken niet verwarren met kritiek.
 
 
Ik snap een paar dingen van de gt niet? Odi wordt bestempeld als een hond die door zijn uitvallen laat zien dat hij  de hele wereld wil regelen. Het klinkt als iets negatiefs en jij moet dan ook boos worden en dan moet hij begrijpen en denken dat hij op moet houden met regelen oftewel uitvallen.
 
Maar dit zinnetje
 
Als Odi los is, heeft hij dit gedrag niet. Omdat hij dan eigen beslissingen mag nemen en eerder het hazepadje zou kiezen dan happen.
 
laat zien dat hij eigenlijk helemaal niet graag regelt, maar eigenlijk gedwongen wordt te regelen in zijn ogen. Dat hij eigenlijk liever helemaal niet in die situatie komt?
 
Odi zou geen signalen laten zien voor het uitvallen? Hoe ziet de gt dit, komt dit omdat het Odi afgeleerd is, of heeft dit een andere reden? En is het echt zo, dat hij helemaal geen signalen afgeeft, soms zijn ze voor ons mensen nauwelijks te zien.
 
  "

 

Klopt, hij regelt ook niet graag. Maar hij blijft regelen (deels door zijn achtergrond, deels doordat ik geen duidelijke baas ben geweest). Dat geen duidelijke baas, was omdat ik de afstand vergrootte tussen Odi en de ''bedreiging''. Hij heeft niet het idee gehad dat ik daardoor het probleem oploste, eerder dat ik ook bang was voor ''de bedreiging''.

 

Hij geeft duidelijke signalen, maar bij sommige aanvallen missen ze. Het is dus niet dat hij al zijn signalen kwijt is. Integendeel. Als hij ze af geeft, is het enorm duidelijk en spelen we er meteen op in!
Helaas heeft hij ook nog wel eens dat hij gewoon rustig ligt en er komt ineens iemand langs rennen. Ja, dan geeft hij geen signalen, maar reageert hij instinctief door meteen uit te vallen. Hij merkt zelf ook pas dat er iemand langs rent als die persoon langs rent, en dus geeft hij ook geen signalen.

 

Odi is een gecompliceerde hond en reageert absoluut niet als de normale Nederlandse huishond of probleemhond. Helaas maakt dit het voor mij ook een stapje moeilijker. Gelukkig heeft mijn GT dan weer ervaring met Roemeense honden met een rugzak.

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

"   Vanavond stond ik te huilen op het veld van woede, maar echt gewoon duidelijk tegen Odi zeggen wat ik wil, kan ik niet.
 
??
  "

 

Frustratie van mijn eigen onkunde. Doordat ik niet kan zeggen wat ik wil.

Niet van zijn gedrag.

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

De grote fout die op HP gemaakt wordt is te denken te weten hoe het bij de ander precies is, en aan toe gaat.

 

Maar we lezen maar stukjes tekst, ik heb de opmerking van Tamara "om naar de psychiater" te gaan meer als een soort grap gelezen..... niet als een serieuze optie. En zo zie je maar hoe je dingen totaal anders kunt interpreteren.

 

Kom op zeg, hoe kan je iets overdrijven?

 

TS vraagt hoe ze daadkrachtiger op haar hond kan overkomen.

En dat is niet zo makkelijk, want niet iedereen heeft dat in zijn aard, hoeft TS zich ook niet voor te schamen, ook als baas ben je wie je bent. In het "ik moet boos worden" heb ik alleen gelezen "ik moet het menen, en Odi moet me kunnen geloven"  en dat is altijd zo, zelfs als je de hond beloont, je moet het menen, honden zien alles en prikken overal door heen, nep emoties doorzien ze toch. Maar anderzijds, het bewust rechtop blijven, je stem laag houden, een bepaalde rust creeren door een vorm van acceptatie wie de hond is, wil daarbij wel helpen.

 

Ik wens Tamara en Odi heel veel fijne uurtjes samen toe.

En soms blijven dingen lastig voor een hond, zeker met een rugzak vol als Odi heeft, maar dan is er bij Odi een bazin die dat (h)erkent en hem zal opvangen, en dan is al heel wat meer dan  waar menig baas toe komt.

 

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Ik denk dat iedereen Tamara juist geweldig vindt dat ze er zo mee bezig is, laten we welgemeende zorgen en tips en meedenken niet verwarren met kritiek.
 
 
Ik snap een paar dingen van de gt niet? Odi wordt bestempeld als een hond die door zijn uitvallen laat zien dat hij  de hele wereld wil regelen. Het klinkt als iets negatiefs en jij moet dan ook boos worden en dan moet hij begrijpen en denken dat hij op moet houden met regelen oftewel uitvallen.
 
Maar dit zinnetje
 
Als Odi los is, heeft hij dit gedrag niet. Omdat hij dan eigen beslissingen mag nemen en eerder het hazepadje zou kiezen dan happen.
 
laat zien dat hij eigenlijk helemaal niet graag regelt, maar eigenlijk gedwongen wordt te regelen in zijn ogen. Dat hij eigenlijk liever helemaal niet in die situatie komt?
 
Odi zou geen signalen laten zien voor het uitvallen? Hoe ziet de gt dit, komt dit omdat het Odi afgeleerd is, of heeft dit een andere reden? En is het echt zo, dat hij helemaal geen signalen afgeeft, soms zijn ze voor ons mensen nauwelijks te zien.
 
  "

 Dus zou Odi een roedelleider zijn? Een alfa hond? En moet hij het baasje als zijn leider accepteren? Begrijp ik het goed?

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Suzanne, ik hoop dat je dit niet verkeerd opvat, maar ik heb toch liever dat je wegblijft uit mijn topic.

 

Je voegt niets toe, noemt me triest en vindt dat ik gefrustreerd ben over mijn eigen hond omdat ik jouw manier niet toepas.

Ik heb liever dat je een ander topic gaat volspammen over hoe triest die situatie nou weer is. Of het allerliefste.. Ga eens met je hond een stuk wandelen.

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Suzanne, ik hoop dat je dit niet verkeerd opvat, maar ik heb toch liever dat je wegblijft uit mijn topic.
 
Je voegt niets toe, noemt me triest en vindt dat ik gefrustreerd ben over mijn eigen hond omdat ik jouw manier niet toepas.
Ik heb liever dat je een ander topic gaat volspammen over hoe triest die situatie nou weer is. Of het allerliefste.. Ga eens met je hond een stuk wandelen. "

 Ik denk dat je Susanne nu wel dankbaar mag zijn dat je nu eindelijk een keer boos doet!!

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

"  Ik denk dat je Susanne nu wel dankbaar mag zijn dat je nu eindelijk een keer boos doet!! "

 

Ja, dat dan weer wel.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 1 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Suzanne, ik hoop dat je dit niet verkeerd opvat, maar ik heb toch liever dat je wegblijft uit mijn topic.
 
Je voegt niets toe, noemt me triest en vindt dat ik gefrustreerd ben over mijn eigen hond omdat ik jouw manier niet toepas.
Ik heb liever dat je een ander topic gaat volspammen over hoe triest die situatie nou weer is. Of het allerliefste.. Ga eens met je hond een stuk wandelen. "

 Heel jammer dat je alles verkeerd opvat.

Als iemand heel veel moeite wilt doen om te leren boos op je hond te worden, zelf de stap daarvoor naar een psycholoog te nemen, vind ik dat triest. Hiermee zeg ik niet dat jij triest bent.

Ik heb nergens beweerd dat je gefrustreerd bent omdat je „mijn manier" niet toepast. Ik lees duidelijk dat je gefrustreerd raakt omdat je niet boos op je hond kan worden.

 

Vraag aan jou: vind je het niet een beetje vreemd dat je wilt leren boos te zijn op je hond?

Misschien wil je het onbewust wel niet? 

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

"  Heel jammer dat je alles verkeerd opvat.
Als iemand heel veel moeite wilt doen om te leren boos op je hond te worden, zelf de stap daarvoor naar een psycholoog te nemen, vind ik dat triest. Hiermee zeg ik niet dat jij triest bent.
Ik heb nergens beweerd dat je gefrustreerd bent omdat je „mijn manier" niet toepast. Ik lees duidelijk dat je gefrustreerd raakt omdat je niet boos op je hond kan worden.
 
Vraag aan jou: vind je het niet een beetje vreemd dat je wilt leren boos te zijn op je hond?
Misschien wil je het onbewust wel niet?  "

 

Als we het over verkeerd lezen/opvatten hebben ...... Dan kan ik nog wel een boek schrijven.

 

Ik wilde de stap naar een psycholoog zetten om mijn innerlijke woede uit te praten. Niet om boos te leren worden op mijn hond. IK BEN NIET GEFRUSTREERD OP MIJN HOND.

 

En ik wil mijn hond zo goed mogelijk begeleiden. Dus waar nodig, wil ik prima dingen bijleren en niet vast blijven zitten in één methode die duidelijk niet werkt voor mijn hond.

 

Nogmaals, mijn GT en ik zijn ver gekomen en dit is echt het laatste stapje om van mijn hond een nog leukere en nog stabielere hond te maken.

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

"  Dus zou Odi een roedelleider zijn? Een alfa hond? En moet hij het baasje als zijn leider accepteren? Begrijp ik het goed? "

 

 

Er zijn maar heel weinig honden (gelukkig) tenminste zover ik heb gezien tot nu toe

die echt waarlijke "alfa's" zijn, dat lijken mij ontzettende moeilijk honden, want hun mentale kracht is zo groot is, dat er heel weinig met ze valt te bespreken, ze hebben namelijk zelf al ingeschat.

 

Het mooie van de meeste honden is, is dat ze volop bereid zijn met iedereen te praten/onderhandelen/zich te laten overtuigen/zicht te laten verleiden, juist omdat zoals de meeste levende wezens, de meeste honden ook veel liever helemaal niet beslissen over dingen.  Volgen is veel makkelijker en veiliger.

 

Alleen niet iedere hond gelooft zijn baas even snel.
Kan dus in de aard zitten "ik ben zelfbewust en overtuig me maar eens van iets anders baas", of "ik geloof niet zo hard meer in mensen, en de lijn waar aan ik zit verstoord de communicatie nog meer".

 

Bij Odi lees ik het laatste en dat is heel lastig

 

Zo gauw hij los loopt hoeft hij niet in mensen te geloven, en kan hij zijn eigen afwegingen maken, dat maakt hem nog geen "sturende/alfa" hond, maar ook niet noodzakelijk "onzeker", het lijkt mij dat wat hem onzeker maakt: is als de mens (Tamara in dit geval) er noodgedwongen tussen staat, dan werkt zijn eigen manier niet meer en moet hij Tamara geloven. En dat uit de poot geven maakt hem onzeker op dat moment.

kan hij het zelf regelen..... ergens uit weglopen is niet noodzakelijk onzekerheid of angst, integendeel, menige angstige hond kiest juist de aanval, ook los, of een schijn aanval.

 

Dat uit de poot geven is bij menig hond een probleem.

 

Ik heb zelf een type 1 hond, mijn hond heeft een grenzeloos vertrouwen in zichzelf, iemand die met hem gewerkt heeft als jonge (werk)hond noemde hem "arrogant" en "geen grip op te krijgen", (en daar is hij ook om gedumpt) maar ook hij wil echt de wereld niet continu zijn wil op leggen, dat komt pas "ter sprake" als iemand hem iets betwist, maakt het trouwens niks uit of hij aangelijnd of los is. Evengoed is hij toch conflictvermijdend, agressie is echt zijn laatste ding, maar dan is het ook hard raak ook.

 

Honden zijn prachtig, heel verschillend en boeiend.

Je kan ze niet in 1 zin vangen, en hun gedrag kan vele motivaties hebben die ook nog eens verschillen of ze los lopen, en als ze al aan de lijn zitten, bij wie.

 

 

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Ik denk dat het een goed idee kan zijn om eens een afspraak te maken... Als de stap naar de psycholoog te hoog is (en de wachtlijst te lang), zou je evt ook eenes kunnen kijken bij een maatschappelijk werkster. Daar kun je vaak sneller terecht.

Hopelijk kom je dan wel bij iemand terecht die niet negatief tegenover honden staat..

 

Ik denk ook dat je frustratie niet bij Odi ligt, maar dat je misschien toch iets teveel emoties opkropt.. Dit blijft dan te lang zitten tot het opeens lijkt uit te barsten.

Een gesprek met iemand die daar verstand van heeft zou misschien best kunnen helpen.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

 

In dit geval lijkt deze me beter op zn plek.

 

Ps dit was gisteren... Let wel zielige hond want daar ben ik vaak pislink op geweest en trieste baas want ook ik heb aan mezelf moeten werken. Heel hard ook, niet eens een beetje. Maar we kunnen nu wel samen gezellig op pad

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Ps.. als je aan jezelf gaat werken ben je alleen maar heel erg sterk, want dat is niet makkelijk! Alleen maar heel erg goed dat je ermee aan de gang zou willen gaan. En ik kan me niet voorstellen dat er hier ook maar iemand is die nooit eens even boos reageert op zijn/haar hond.. Gewoon eens even een keer mopperen kan best lekker zijn.

honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

"  Heb je mijn stukje gelezen? Dat ik een ervaringsdeskundige ben? Dat het mij gelukt is dat mijn hond niet meer uitvalt?
Ze wilt nog wel naar klusjes mannen uitvallen, het lukt haar niet meer. Ik ken haar taal heel goed, kan hier op anticiperen. Nooit boos geworden.
Hoe meer een hond succes heeft door uithalen, hoe lastiger het steeds wordt. Voorkomen is beter dan genezen, beter voorkomen, dan (zinloos) corrigeren achteraf.  "

 

Nee ik heb niet al je stukjes gelezen, ik lees in 9 van de 10 posts die ik wel van je lees namelijk steeds het zelfde.... En bedoel je nou dat je "ervaringsdeskundige" bent omdat je 1 hond hebt die ook uit viel? Dat maakt je in mijn ogen geen deskundige. Jij hebt ervaring met 1 hond, 1 karakter. Thamara heeft weer een andere hond, met een ander karakter. 

 

Je hebt je mening hier nu al 20 keer gegeven, en je blijft maar doorgaan over jouw oplossing (het niet boos worden) terwijl TS aan blijft geven daar niet naar te luisteren. Het brengt TS, die jouw methode en 10 andere al lang geprobeerd heeft, alleen maar in de war en je schept zo alleen maar nog meer onzekerheid. 

 

Als TS vertrouwen heeft in de huidige GT, goede resultaten ziet, weet wat ze wil doen, er vol achter staat, en alleen nog een klein beetje aan zichzelf wil werken, geef dan of tips voor dat laatste puzzelstukje of houdt er over op. Je bent nu heel haar puzzel over de grond aan het verspreiden terwijl ze er al bijna was. 

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

"  
Als we het over verkeerd lezen/opvatten hebben ...... Dan kan ik nog wel een boek schrijven.
 
Ik wilde de stap naar een psycholoog zetten om mijn innerlijke woede uit te praten. Niet om boos te leren worden op mijn hond. IK BEN NIET GEFRUSTREERD OP MIJN HOND.
 
En ik wil mijn hond zo goed mogelijk begeleiden. Dus waar nodig, wil ik prima dingen bijleren en niet vast blijven zitten in één methode die duidelijk niet werkt voor mijn hond.
 
Nogmaals, mijn GT en ik zijn ver gekomen en dit is echt het laatste stapje om van mijn hond een nog leukere en nog stabielere hond te maken. "

 je wilt daadkrachtiger op jouw hond overkomen....als ouw hond een alfahond zou zijn, wat ik begin te vermoeden....dan bereik je des te minder door je stem te verheffen...dan heeft de hond het gevoel dat je de controle kwijt bent en dat voelt hij. Een roeddellijder houd de controle en daar zijn een aantal roedel regels voor....Dit is ook wat Susanne jou volgens mij duidelijk probeert te maken....dat je vanuit rust en assertiviteit en niet vanuit agressiviteit de leider van jouw hond kunt zijn.....Ik ben het echt met Susanne eens hoor. 

Wanneer je boos doet naar een hond verlies je het respect.

Ik heb een vriendin met een heel dominante en arrogante Mechelse Alfa herder die zeer goed opgevoed is omdat zij bepaald. Zij is de leider. Ik hoor haar nooit tegen de hond schreeuwen. Wat ze wel doet is laten zien dat zij de baas is door even de hand over de snuit te leggen, zich niet omver te laten lopen wat een dominante hond kan doen (tegen je benen aan rennen enz..) niet op de bank, in de mand wanneer zij dit zegt en daar blijven totdat zij eruit mag...Zij heeft hiervoor mee dan drie jaar trainingen gevolgd met de hond!!! Ook kan deze hond snauwen naar andere honden  maar zij is door haar lichaamshouding en het begrijpen van de hondentaal zo duidelijk dat deze hond het wel uit haar hoofd laat en daardoor andere voor haar vervelende honden negeert. je zou eens bij haar in de leer kunnen gaan....doe ik ook af en toe...maar vooral op mijn eigen manier omdat ik een ander soort hond heb:-)

 

Zelf doe ik behendigheid met Ozzie....En ik leer hier dat lichaamstaal zo enorm belangrijk is.....Een hond communiceert niet zoals wij maar let op ons op wat wij uitstralen, wie wij zijn en wat wij doen....onze energie...

 

 

 

 

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Het is geen agressiviteit om boosheid in je stem te leggen hoor ... Ik ga niet tegen hem staan schreeuwen ofzo. Daarbij is Odi totaal niet dominant. Ook is Odi geen alfa-hond. Daar ben ik zeker van. Wel heeft hij dominante handelingen, maar dat is iets anders en hoort gewoon bij de hondentaal. Iedere hond heeft dominante en onderdanige handelingen.

 

Maar ik ga er verder niet over uitbreiden.

honden page profiel Iris ~ Rivka & TalouIris ~ Rivka & Talou 3 doggies

honden foto van Iris ~ Rivka & Talou

Ik had me voor genomen om me niet te mengen in deze discussie, maar ik vind dat sommige mensen echt ontzettend respectloos reageren.

 

Het beeld dat hier geschetst wordt van zowel Tamara als Odi is gewoon totaal niet realistisch.

Ik en Rivka hebben nu al behoorlijk veel samen gedaan met Tamara en Odi, we hebben al heel vaak gewandeld, we zijn samen op vakantie geweest (dogglywood), we hebben ik weet niet hoeveel uren met z'n vieren in de auto vertoeft en we hebben vorig jaar ook mee gedaan met de aangelijnde honden wandel 3 daagse. 

 

Tamara is niet iemand die het leuk vind om boos te worden op Odi. Als Odi het niet nodig zou hebben op bepaalde momenten dan zou Tamara er niet eens aandenken.

 

Daarnaast is Odi niet een hond die iedere hond aanvliegt of continu gestrest rondloopt. Odi is een ontzettend lieve en leuke hond, die het ontzettend goed kan vinden met Rivka. Maar Odi is wel een hond met een behoorlijke rugzak. Laten we niet vergeten dat Odi uit Roemenië komt. Hij heeft daar de eerste maanden van zijn leven alles moeten regelen, zijn familie moeten beschermen.. Dat zit nu eenmaal in zijn aard. 

 

Als je weet hoe Odi er aan toe was toen Tamara hem heeft geadopteerd... Hij was echt een zielig hoopje hond. Nu is hij een geweldige, lieve, mooie, volwassen hond. En ja hij heeft wat probleempjes, maar wie heeft dat nou niet. 

 

Rivka en Odi kunnen fantastisch met elkaar. Als ik nu even kijk naar de manier waarop Rivka met Odi omgaat:

 

Wanneer Odi rustig en ontspannen is liggen ze heerlijk tegen elkaar aan of gaan samen op onderzoek uit (Odi loopt er dan echt niet gespannen bij), maar wanneer hij iets doet wat Rivka niet zo prettig vind negeert ze hem en als hij weer normaal doet 'beloont ze hem' door weer contact te maken en lekker samen iets te gaan doen. Het negeren gaat echter wel tot een bepaald punt. Gaat het te ver dan laat ze dit weten door een snauw te geven. Op dat moment is dat de enige manier om hem uit die 'state of mind' te krijgen. 

 

De term boos is hier misschien niet helemaal op z'n plaats. Maar het is wel echt nodig om een bepaalde kracht in de correctie te leggen en eerlijk is eerlijk er zit meer kracht in een 'boze'stem dan in een 'rustige'stem. 

 

Daarnaast zit er een duidelijk verschil tussen het uitvallen uit onzekerheid en het doorslaan van het uitval gedrag. In het eerste geval wordt Tamara echt niet boos op Odi en zal ze hem juist helpen. Maar bij het laatste geval is Odi zichzelf ook even kwijt en heeft hij echt die krachtige stem nodig om zichzelf weer onder controle te krijgen. Als Tamara op zo'n moment een rustige stem zou gebruiken zou dat alleen maar voor verwarring zorgen voor Odi. Wat meer kracht in de stem is gewoon duidelijker.

 

Bovendien is het niet Tamara's bedoeling om Odi uit te schelden of een hele tirade te houden naar Odi toe op zo'n moment, maar hij moet wel die kracht in haar stem voelen.

 

-----

 

Tamara, ik vind dat je ontzettend goed bezig bent met Odi. Ik ken jullie nu al een behoorlijke tijd ook persoonlijk en ik zie jullie echt vooruit gaan. Odi zou zich echt geen beter baasje kunnen wensen en dat meen ik met heel mijn hart.

pagina 4 van 9 12 3 45 6 7 8 9
Volgende forumvraag: Plassen in huis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^