Honden vechten na het eten!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarinaMarina

honden foto van Marina

Wie kan mij helpen? Mijn o zo lieve (uiteraard ondeugende) husky pub van 8 maanden, dus in zijn puberteit, BIJT mijn oudere hondje, NADAT ze allebei eten hebben gehad. Ik geef de husky eerst, dan de kleinste. Het is steeds de husky die op de kleine af gaat en hem echt aanvalt, heel fel en vals. Ik moet echt ingrijpen. Ik heb al geprobeerd ze te scheiden met eten maar als ze later weer bij elkaar komen gaat het alsnog mis.

WIE HEEFT ER ADVIES?

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

honden foto van Mango &Mona

Ik heb zelf ook een pupje Mona,van 5 maanden en mango die is nog geen 2.

Mona geef ik eerst eten en daarna mango.

Maar misschien is het bij jou zo dat je eerst de oudste hond het eerst moet geven?

Zoals ik het lees krijgt eerst je pup zijn eten en dan je oudste hondje.Maar als je het nu eens omdraai.Eerst de oudste,dan de jongste afleiden of geef je eten in een andere ruimte?Misschien dat je pup dominant gedrag vertoond t.o.v je oudste hondje?

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Ik zou het ook omdraaien en eerst je oudere hond eten geven, daarna pas je pup die duidelijk de leiding wil gaan nemen, maar dit eigenlijk niet kan. (een goede leider bijt niet zomaar andere honden).

 

Wat ik zou doen is de honden toch in dezelfde kamer eten geven.. Eerst je oudere hondje waarbij je husky moet blijven wachten op een afstand.. Daarna pas je husky.. Als ze het eten op hebben haal je beide voerbakken weg, en zorg je dat je husky niet naar je oudere hond gaat. Dit kan bv met een nee-commando.. Het is in het begin misschien makkelijk om met z'n tweeen te zijn zodat er altijd iemand kan ingrijpen. leer je husky afstand te houden.

honden page profiel MarinaMarina

honden foto van Marina

Lijkt mij een goed idee. Ik hoop dat het helpt. Ja, ik weet dat de grootste hond niet vanzelfsprekend de leidinggevende wordt. En het moment NA de maaltijd zal ik voorlopig er bij blijven. Net als nu.

 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Mijn twee jonge hussen hebben dat ook gedaan. Oplossing; apart eten, ieder in hun bench en dan tien minuten daar laten tot de opwinding van het eten gezakt was.

Dan weer bij elkaar laten onder supervisie
Nu eten ze gewoon naast elkaar uit een bak zonder gedonder (ze zijn nu 2,5).

Wat ik gedaan heb; oefenen op samen lekkers krijgen, dus om en om een koekje of om en om de yoghurtbeker uitlikken. Bij elke teken van ge-etter (bv bij staren) hield de beloning op. Maw : er komt meer lekkers als je je broer ook wat gunt :-D

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik zit te denken waarom dit gebeurd.

 

Ik zou ook eerst je oudste geven, dN gelijk de hus. Je husky moet leren respect te hebben voor je oudste, hem met rust te laten en ruimte geven. Ga mee met de tips van Judith.

 

Heeft de husky in het nest met alle pups uit een bak te eten gekregen? Dan wil dat dit gedrag wel eens in de hand werken.

Hoe is de husky tijdens het eten, kan je er bij zijn zonder dat hij boos wordt? 

 

Buiten het eten om, als je oudste even rust wilt, hoe doet je husky dan? 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 1 doggies

honden foto van Wakkere husky

" Ik zou het ook omdraaien en eerst je oudere hond eten geven, daarna pas je pup die duidelijk de leiding wil gaan nemen, maar dit eigenlijk niet kan. (een goede leider bijt niet zomaar andere honden).

 

Wat ik zou doen is de honden toch in dezelfde kamer eten geven.. Eerst je oudere hondje waarbij je husky moet blijven wachten op een afstand.. Daarna pas je husky.. Als ze het eten op hebben haal je beide voerbakken weg, en zorg je dat je husky niet naar je oudere hond gaat. Dit kan bv met een nee-commando.. Het is in het begin misschien makkelijk om met z'n tweeen te zijn zodat er altijd iemand kan ingrijpen. leer je husky afstand te houden. "

 



Op zich goede methode maar wel nog veel gevraagd misschien aan geduld van een husky van 8 maanden. Als die te gefrustreerd raakt, kan hij het ook op een later moment af gaan reageren. Dus ik zou het wat geleidelijker opbouwen dan dit.

honden page profiel judithjudith 1 doggies

honden foto van judith

"  

Op zich goede methode maar wel nog veel gevraagd misschien aan geduld van een husky van 8 maanden. Als die te gefrustreerd raakt, kan hij het ook op een later moment af gaan reageren. Dus ik zou het wat geleidelijker opbouwen dan dit. "

 Ik heb zelf hetzelfde probleem gehad met Jayla toen ze puber was en zaza (toen leefde ze nog).. ook een jonge hond kan dit prima leren, Het is juist heel belangrijk dat ze leren om geduld te hebben! Door dit niet aan te leren, zullen ze inderdaad gefrustreerd raken.

Ik heb gezien hoe schadelijk het was voor onze oudere hond om zo opeens aangevalllen te worden. Dat moet je toch echt gelijk stoppen. En op deze manier was het bij ons eigenlijk binnen 2 dagen helemaal over.. en is het ook nooit meer gebeurd

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

waarom de een eerst en dan de ander eten geven ?

zet ze allebei in een andere ruimte, geef ze allebei dan hun eten, en als ze gegeten hebben, uitbuiken, dat hoef niet bij elkaar, jij haalt de bakken weg, en hun gaan lekker liggen uitbuiken, na een uurtje kunnen ze weer bij elkaar, kijk eens of dat een optie is.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Als je ze allebei eten geeft, eerst bak oudere neerzet, dan hus en je gaat er tussen staan, zodat ze allebei leren bij elkaar weg te blijven? Zo leren ze wel elkaars ruimte te geven en respecteren.

 

Je kan ze ook gewoon elke in een eigen ruimte en daarna even apart houden.

 

Daarom zou ik de rede van het gedrag van de hus willen weten. 

honden page profiel MarinaMarina

honden foto van Marina

Lieve mensen , wat fijn dat jullie zo massaal reageren. Heel erg bedankt. Ik heb al een paar goede tips gezien en ga zo direct meteen aan de slag met het avondeten. Eerst de oudste. Ik heb er goed vertrouwen in. En o ja,  voor alles ga ik eerst zelf eten!

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Lieve mensen , wat fijn dat jullie zo massaal reageren. Heel erg bedankt. Ik heb al een paar goede tips gezien en ga zo direct meteen aan de slag met het avondeten. Eerst de oudste. Ik heb er goed vertrouwen in. En o ja,  voor alles ga ik eerst zelf eten! "

 Eet smakelijk

honden foto van Patricia & de Musketiers

Echt gewoon appart zetten, en pas na een uur of zo weer Bij elkaar. Hebben ze beide verplichte rust. Wie is de rustigste als je t eten wilt geven? Ik geef de rustigste altijd eerst, zo word de rest ook rustiger

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Waarom doet de hus dit? Baknijd? Zere tand? Zit er meer niet goed in de verhoudingen tussen de twee, uitproberen? 

 

Als je de oorzaak weet, kan je die aanpakken.

 

Uit elkaar eten geven kan, lost niet echt iets op. Stel dat je ze later een kluif geeft en dit gebeurd weer. Of het gebeurd om een balletje of een speeltje, of aandacht.

 

In een ruimte eten geven en er aan werken dat de hus weg blijft van het oudje. Als hij dit leert, kun je dit ook toepassen mochten ze problemen krijgen met speeltjes of aandacht of kluiven.

 

 

Ik denk dat je duidelijk moet zijn naar de hus. 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

"  Ik heb zelf hetzelfde probleem gehad met Jayla toen ze puber was en zaza (toen leefde ze nog).. ook een jonge hond kan dit prima leren, Het is juist heel belangrijk dat ze leren om geduld te hebben! Door dit niet aan te leren, zullen ze inderdaad gefrustreerd raken.

Ik heb gezien hoe schadelijk het was voor onze oudere hond om zo opeens aangevalllen te worden. Dat moet je toch echt gelijk stoppen. En op deze manier was het bij ons eigenlijk binnen 2 dagen helemaal over.. en is het ook nooit meer gebeurd "

 



Oh, dat het moet stoppen nu direct ben ik absoluut met je eens. En jonge honden kunnen zeker leren, ook eens. En zelfbeheersing is 1 van de belangrijkste lessen.
Mijn visie zal gekleurd zijn door mijn 2 stukjes ongeduld die daar iets meer tijd voor nodig hadden om zich te leren gedragen :-) maar dat waren ook 2 pubers samen, da's ook anders dan een oudere hond en een jonge. Ze waagden het bv niet om Janouk - mijn oude husky - lastig te vallen. Ik denk dat TS moet kijken wat haar hond aan kan. Zelfbeheersingsoefeningen horen wat mij betreft ook zeker in de top drie van 'wat moet mijn husky leren' :-D

honden page profiel MarinaMarina

honden foto van Marina

Ik heb het net geprobeerd: eerst ik, toen eerst de oudste (kleine) en toen mijn megagrote maar pas acht maanden oude husky. Je raadt het al.... stukken beter! De husky ging eerst naar zijn bench nadat hij had gegeten. Later ging hij nog even richting de andere hond, maar het kwam niet tot knokken.

Ik ga deze lijn doortrekken! Jullie hebben me goed geholpen, bedankt!

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Fijn dat het nu goed ging! Hij zal het vast nog wel een keer proberen, daarom erg streng hierin blijven en hem echt niet naar je andere hond laten gaan.

Succes verder en bedankt voor het laten weten hoe het ging!

honden page profiel MarinaMarina

honden foto van Marina

Oeps, vanmorgen ging het toch weer niet helemaal goed. Ik gaf weer netjes eerst de oudste eten en daarna de husky. Maar het liep toch weer op een vechtpartij uit. En dat gaat zo snel, er wordt niet gewaarschuwd. De husky sluipt heel sneaky naar de andere hond en .... tjakka, het is vechten, zodra mijn oudste begint te grommen...

Hier krijgen de honden apart te eten... eentje in de keuken en de ander in de gang. Is dat geen optie? Voedsel kan nu eenmaal een enorme trigger zijn voor honden... 

honden page profiel MarinaMarina

honden foto van Marina

Ja, dat heb ik ook geprobeerd . Maar alles gaat goed, totdat.... ze weer samen komen. Ook al wacht ik een aantal minuten. Ik zal minstens een kwartier gaan inlassen. Jammer hoor, dat dieren niet begrijpen dat dit niets uithaalt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

beiden een uur laten uitbuiken , allebei in een andere ruimte, niet bij elkaar na het eten laten komen, na een uur is bij beiden de opgewondenheid over.

en je kan echt de honden gelijk eten geven, maar ook beiden in een andere ruimte, waarom bakkelijen als je het kan voorkomen ?

honden page profiel MarinaMarina

honden foto van Marina

Ik moet dan een van de honden in de gang doen want ik heb niet zo'n grote woning. Ik neem aan dat die hond zich achtergesteld gaat voelen als hij een uur in de gang moet...

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Wat is zou doen, elke keer als je hus uitvalt, gelijk naar de gang

http://m.youtube.com/watch?v=hUREXCizjb0&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DhUREXCizjb0

 

Zie dit filmpje, gaat wel om een andere situatie, maar het gaat er om, dat als je hus iets doet wat niet kan, hij weggezet wordt. Niet lang. Haal hem terug, uitvallen is weer naar de gang.

 

Weg van de roedel vinden ze niet fijn, hij zal snel in de gaten krijgen dat als hij uithaalt hij apart moet en dus zal hij zijn gedrag gaan aanpassen om niet weggezet te worden.

 

Wie weet? 

rob (Gast)

Heeft niks te maken met wie je het eerste eten geeft. Jouw Husky is gewoon een pestertje dat zich zo durft te gedragen omdat jij het toelaat en omdat ie de kans heeft. Intussen is het het een gewoonte geworden. Jijzelf zal je een verantwoord baasje moeten tonen en hem niet de kans geven om de andere aan te vallen. Desnoods doe je hem een paar weken een leiband aan waarmee je hem kan tegen houden en hem andere gewoontes kan leren. Blijf vooral goed in de buurt als ie aan 't eten is. Daarna ga je naar buiten, iets fijn doen, wandelen, zodat de honden afgeleid zijn (want de andere zal ook wel geen vertrouwen meer hebben) en ze moe zijn als ze terug binnen komen.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Oeps, vanmorgen ging het toch weer niet helemaal goed. Ik gaf weer netjes eerst de oudste eten en daarna de husky. Maar het liep toch weer op een vechtpartij uit. En dat gaat zo snel, er wordt niet gewaarschuwd. De husky sluipt heel sneaky naar de andere hond en .... tjakka, het is vechten, zodra mijn oudste begint te grommen... "

 Daarom altijd goed in de gaten blijven houden na het eten en je husky niet de kans geven om naar je oudere hondje toe te gaan.. Dus gewoon terugsturen als hij naar je oudere hondje sluipt.

Ik zou persoonlijk mijn honden niet in aparte ruimtes gaan zetten omdat je het probleem dan uit de weg gaat inplaats van het op te lossen.

honden page profiel MarinaMarina

honden foto van Marina

Momenteel gaat het een stuk beter met mijn husky rond het eten. Ik pas de "UITBUIKEN" techniek toe. Ik had nog nooit van uitbuiken gehoor. Maar nu laat ik de husky een half uur in zijn bench na het eten. Als hij er dan uit mag leid ik hem gelijk af met iets, bij voorbeeld speelgoed of uit gaan. Veel beter zo!

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

" Momenteel gaat het een stuk beter met mijn husky rond het eten. Ik pas de "UITBUIKEN" techniek toe. Ik had nog nooit van uitbuiken gehoor. Maar nu laat ik de husky een half uur in zijn bench na het eten. Als hij er dan uit mag leid ik hem gelijk af met iets, bij voorbeeld speelgoed of uit gaan. Veel beter zo! "

 

 

Fijn! 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Oeps, vanmorgen ging het toch weer niet helemaal goed. Ik gaf weer netjes eerst de oudste eten en daarna de husky. Maar het liep toch weer op een vechtpartij uit. En dat gaat zo snel, er wordt niet gewaarschuwd. De husky sluipt heel sneaky naar de andere hond en .... tjakka, het is vechten, zodra mijn oudste begint te grommen... "

 

 

je gaat veel te snel, laat echt de honden zoals al geadviseerd is apart eten en apart uitbuiken.

 

Pas als dat een paar maanden goed gaat, en de honden gewend zijn aan rustig eten en rustig bijkomen, kan je eens beginnen met wat korter uitbuiken, etc.

Maar altijd onder toezicht houden en altijd voorkomen dat de een de ander aan kan vallen.

Volgende forumvraag: Weekendje weg
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^