Shitz tzu afvallen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Molly en afvallen (Gast)

Ik heb 2 shitz tzu 's , mama Molly van 9 jaar en dochter Zoey van 3 jaar. Zoey loopt en speelt heel veel en is is goed op gewicht. MAMA Molly heeft hekel aan veel lopen , gaat wel mee maar loopt rustig. Ze begint nu ook te zwaar te worden , wat is een juiste hoeveelheid voer? Ze eet haar bak wel leeg nu.   

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Het is niet te zeggen wat de juiste hoeveelheid voer is.

 

Wat geef je?

Kvv of brok?

Welk merk?

 

Je kan eventueel de hoeveelheid voer verminderen en dit aanvullen met sperziebonen.

Sperziebonen is alleen maagvulling om een honger gevoel te voorkomen.

 

Maar in eerste instantie zou ik toch proberen wat meer beweging erin te krijgen.

Later kan je alsnog voer gaan verminderen.

 

Probeer haar aan te sporen buiten door een beetje te spelen en leuk te doen.

Kan best zijn dat ze juist sloom word doordat ze wat te dik is.

Anders ga je wat vaker naar buiten. Doe je per dag een rondje extra.

 

Eerst proberen haar gewicht op peil te krijgen door meer te wandelen/bewegen en als dat niet werkt dan pas voer gaan verminderen.

 

Diana (Gast)

Molly loopt wel de rondjes mee , al is t niet altijd van harte , omdat ze bij haar eerste baasje ( ik heb haar ruim 5 jaar) bijna nooit naar buiten ging is dit al "veel" voor haar. Spelen doet ze af en toe wel buiten , maar ze rent niet achter bal of stok aan zoals haar dochter. Ik loop minimaal 5 x per dag met ze dus ben bang dat t daar niet aan ligt. De sperziebonen toevoeging ga ik gelijk proberen. Dank je.   

Diana (Gast)

Ik geef trouwens brokken als hoofdbestanddeel , heel klein beetje blikvoer erdoor om t lekkerder te maken. Nadat we zelf gegeten hebben krijgen ze een klein stukje vlees. Na t uitlaten een hondensnoepje en kauwbotten op zijn tijd.   

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wat voor merk brokken en blikvoer geef je dan?

Blikvoer is niet het beste voer voor honden, integendeel eigenlijk.

Je kan de brokken in plaats daarvan iets lekkerder maken door er een beetje lauw water over te doen. 

En je kan ook nog 5 dagen goede brokken geven en in het weekend 2 dagen KVV.

 

 

 

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ik ga er vanuit dat je dan ook de huis tuin en keuken koekjes geeft?

Dit zou je kunnen vervangen voor gedroogde snacks. Daar is ook veel variatie in.

Bijvoorbeeld de gedroogde kipfilet. Zit praktisch geen calorie in  

Gedroogde kipfilet is in plakken en daar kan je zoveel vanaf halen als je zelf wilt. Ik knip het altijd.

 

 

 

Diana Berkelouw (Gast)

Ik geef hondensnack koekjes, geen "mensen" koekjes . Ze krijgen ook af en toe zo'n stukje filet , kipkluifjes (honden) etc als  beloning.   Wat bedoel je met kkk voer? 

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ik bedoelde ook geen mensen koekjes.

Maar de normale hondenkoekjes.

 

Maar wat voor kipkluifjes geef je dan?

Een hond mag geen gegaard bot en als je hond geen kvv eet dan mag hij geen rauw bot.

 

kvv = kant en klaar vers vlees.

Rauw vlees.

 

Als je je hond dat gaat voeren krijgt hij binnen wat hij nodig heeft zonder extra toevoegingen die in brok zitten. Er zijn ook goede merken brok waar een hoog vlees gehalte in zit en waarbij geen granen e.d. in zitten maar die vinden heel veel mensen te duur om te geven. Terwijl dat vaak niet veel duurder is dan een goedkope zak met brokken omdat van de duurdere variant veel minder gegeven hoeft te worden.

 

 

Diana Berkelouw (Gast)

Zulke hondenkoekjes en de zachtere variant bedoel ik en de kipkluifjes zijn hinden kipkluifjes, geen botten oid. Ik koop idd niet t duurste merk brokken en geef s ' avonds vlees van Smuldier bij de brokken. Of soms plakken vlees van Rodi. 

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Als je al vlees geeft kan je ook volledig over gaan op vlees.

Met Smuldier kan dat prima als je de vlees compleet variant geeft. Dan kan je nog afwisselen met de pens variant.

 

Met Rodi zou ik dat niet doen maar dat komt meer omdat ik dat er net als Duck uit vind zien als nat karton haha.

 

 

honden page profiel NacNac

honden foto van Nac

Ik zou als ik jou was proberen te stoppen of heel erg minderen met de extra's geven. Dus alleen maar 2x per dag brok/vlees. Eventueel kan je tussen de middag wat sperciebonen geven, maar verder niets, dus ook niet na jullie eten een stukje vlees.

Het klinkt jou misschien zielig in de oren, maar het is zieliger/vervelender als je hond (te) dik wordt en mogelijk last van haar gewrichten krijgt, dan ben je veel verder van huis ...

 

Heel veel succes!

Diana (Gast)

Geen brokken meer dan? Ze hadden mij juist gezegd wel brokken te geven ivm de tanden. Vlees vinden ze volgens mij veel lekkerder! En idd ik vind Rohdi er net uitzien als een hamburger die een week over de datum is ...... ik ga dan minder brokken geven , vlees compleet met sperziebonen en minder extra.  Dank jullie voor jullie adviezen! 

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Vlees is prima voor het gebit hoor 

En helemaal super dat ze het ook nog eens lekkerder vinden!

Brokken geven vaak juist aanslag op het gebit door de granen e.d. die erin zitten.

 

Als je helemaal door je brokken heen bent en volledig op vlees zit kan je de richtlijn aanhouden, dat is 2% van het lichaamsgewicht.

Dus als je hondje bijvoorbeeld 7kg weegt dan krijgt hij per dag 140gr vlees.

Even je hondjes wegen en dan weet je hoeveel ze allebei mogen hebben.

Molly kan je dan wat minder geven dan richtlijn en aanvullen met sperziebonen. 

 

Als ze gewend is toch wat lekkers te krijgen na het wandelen kan je best wel een stukje gedroogde kipfilet geven. Gewoon een klein stukje.

Maar het stukje vlees na het eten van jullie zou ik echt niet meer doen.

 

Als je helemaal over bent op vlees dan zul je ook merken dat je hondjes minder gaan drinken (omdat ik dat vlees al veel vocht zit) en ze zullen ook minder ontlasting hebben omdat er minder afvalstoffen overblijven.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Er is ook geen juiste hoeveelheid voer. De ene hond heeft meer nodig dan de andere.

Iemand hier heeft een hond die maar 200 gram KVV per dag krijgt, terwijl haar hond een stuk zwaarder is dan de mijne (die kreeg 500 gram per dag).

 

Als je hond te dik is moet je wat minder voer geven en wat meer bewegen 

Shih Tzu (Gast)

Een Shih Tzu teefje zal maximaal 7 kilo wegen,en dan heb je nog een flinke meid.Gemiddeld is 6 kilo zo'n beetje gewoon voor een teefje.Gaan we uit van 6 kilo,dan is 60-65 gram brokjes meer dan genoeg per dag.Geef je enkel en alleen Rodi dan is anderhalf plakje per dag voldoende.Sperciebonen geef ik hier nooit,want uit pot zijn ze te zout,en verse is weer wat lastiger(wel beter!).Als je gewoon minder voert hoef je geen sperciebonen te geven.Koekjes geef ik ook maximaal 1x per dag en voor een dikke Shih geef ik maar een half koekje,tis meestal meer voor het idee dan dat de hoeveelheid van snackjes telt.Als je dikkertje nu zeg maar 8 kilo weegt ga dan niet voer verstrekken voor een hond van 8 kilo,maar ga uit van het gewicht wat ze mag wegen,dus uitgaan van 6-7 kilo.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Gast, de hoeveelheid brok is niet te zeggen aangezien je het merk niet weet.

Elk merk heeft een eigen richtlijn.

 

Sperziebonen even afspoelen onder de kraan en dan kunnen honden die prima eten.

 

Shih Tzu (Gast)

Het merk doet er op zich niet zoveel toe.Globaal gezien verschillen de meeste merken niet eens zo heel veel.(ooit voor de lol tijdens ziekte 35 reguliere merken met elkaar vergeleken)Maar als richtlijn zeg ik altijd 10 gram per kilo lichaamsgewicht.Uiteraard stuur je dit bij als je ziet dat de hond te dun word.Maar ts geeft aan dat de hond weinig actief is en dan is 60-65 gram echt genoeg voor een wat oudere Shih.

Diana (Gast)

Molly weegt nu 8 kg en Zoey 7 kg , ik ga de sperciebonen  voortaan toevoegen en maximaal 80 gr voeding per dag geven , dank jullie voor jullie adviezen!!

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Als je vlees voeding gaat geven dan is 80 gram voor Molly veel te weinig.

Met 8kg zou ze 160 gram mogen hebben maar aangezien je wilt dat ze wat afvalt zou ik haar toch op 140 gram zetten om mee te beginnen.

 

Zoey zou ook 140 gram mogen hebben.

Diana Berkelouw (Gast)

O ik kwam op die 80 gr vanwege de 10 gr per kilo , ik vond t zelf ook al weinig.....ik denk zal t nog even benoemen.  Dank je voor de correctie .    De sperciebonen  spoel ik inderdaad af ,( ivm het zout).         

Shih Tzu (Gast)

Je moet zelfs minder dan 80 gram BROK voeren,want je Shih weegt met 8 kilo te zwaar.Je moet uitgaan van het gewicht dat ze mag wegen en dat zal voor een grote dame maximaal 7 kilo zijn.Dus dan is het 10 gram x 7= 70 gram en als je dat geeft dan is sperciebonen voeren overbodig.Waarom zou je bonen willen voeren?En dat zout zit er echt ingetrokken dat spoel je niet zomaar eraf.Je kunt dan beter verse(of diepvries) boontjes koken zonder zout,maar nogmaals als je minder brok voert dan kun je de bonen weglaten.Wil je enkel en alleen vlees(Rodi of ander merk kvv)voeren dan zou ik maximaal 150 gram geven.Een dikke Shih is een zielige Shih,je verkort de levensduur van je hondje.Neem haar wat vaker mee voor een kort rondje,speel eens een spelletje in huis zodat ze ietsjes meer beweegt.Maar geef alsjeblieft wat minder voer.

Volgende forumvraag: Opgezwollen lymfeklieren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^