Alleen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Bart (Gast)

Hallo,   ik had een vraag !   Mijn engelse cocker van 1.5 jaar oud zit sinds kort 1 dag in de week (donderdag) 7u alleen thuis,   Zit hij dan te veel alleen ?   Groetjes,   Ongerust baasje ..

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik zou hem wel tussendoor uitlaten. 7 uur pw valt wel mee.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Valt op zich wel mee hoor, ideaal zou zijn als je iemand kon regelen die tussendoor de hond even kan uitlaten om te laten plassen.

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

1 dagje in de week?
Moet geen probleem zijn. Misschien is er iemand die hem tussendoor even kan uitlaten? Plasje laten doen? Of een oppas zoeken die die ene dag wilt oppassen tegen een laag prijsje?

honden page profiel JRJR

Dat valt wel mee, denk ik. 7 uur is wel te overzien. Mijn hond zit een dag of 3 van 's ochtends tot eind van de middag alleen. Is toch nooit helemaal te voorkomen dat een hond niet alleen zit.

 

Ik zorg dat 'ie genoeg drinkwater en brokjes heeft, laat 'm 's ochtends uit. Mocht 'ie echt niet op kunnen houden, dan weet 'ie waar eventueel de behoefte gedaan mag worden en als ik weer thuis ben, is het eerste wat ik doe de hond uitlaten.

honden page profiel Gina HeuvelslandGina Heuvelsland

honden foto van Gina Heuvelsland

Gaat hij janken, blaffen, krabben aan de deur of maakt ie dingen kapot, ja dan heeft hij er moeite mee. :'(
Ligt ie ontspannen in zijn mand of op de bank en kan hij zich zelf vermaken, dan zou ik me niet zo druk maken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wie weet is er iemand die je hond tussen de middag om een uur of 1 lekker kan uitlaten, wandelen ?

dat is de ideale oplossing voor je hond , gaat het niet ? misschien een x in de week een opvang adresje ? ook dat is leuk voor je hond, en een geruststelling voor jezelf.

een keer alleen zitten is in het geheel niet erg, maar zou wel leuker zijn voor je hond als er toch iemand is die je hond even een plezier gunt. :-D

waar woon je ? stad dorp ? een x in de week daar is zeker iemand voor te vinden.

honden page profiel JRJR

" Gaat hij janken, blaffen, krabben aan de deur of maakt ie dingen kapot, ja dan heeft hij er moeite mee.
Ligt ie ontspannen in zijn mand of op de bank en kan hij zich zelf vermaken, dan zou ik me niet zo druk maken. "

 

Dit dus. Ooit een boerenfox gehad en als ik dan thuis kwam, had hij de halve tent afgebroken. Teken dat 'ie het alleen niet echt gezellig vond. Wat wel hielp, was de radio aanzetten als ik weg was.

 

Hond die ik nu heb, ligt gewoon relaxed op de bank. Honden slapen meestal toch heel wat uren per dag. Ook als ik er wel ben, ligt ie weleens op de bank te slapen. Niets mis mee.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Ik zou zeker kijken hoe je hond reageert, volgens mij is die 'norm' belangrijker dan die van ons mensen. Veel honden slapen uuuuren per dag. Wij doen in het weekend & op maandag (mijn vrije dag) vrij veel met ze, vaak hoor ik dan van mijn vriend dat hij op dinsdag SHad bijna de hele dag niet gezien heeft, ligt 'ie lekker te slapen in zijn nachthok. 

 

Dus als je hond rustig is, niet sloopt, niet jankt, niet alles onder plast, niet paniekerig is, als hij water tot zijn beschikking heeft en een lekker plekkie om te liggen, vind ik het persoonlijk best kunnen. Heb je buren die even in de gaten kunnen houden of hij rustig is? 

 

Suggesties als dagopvang : alleen als je je hond er een plezier mee doet, bij mij zijn ze liever met z'n 2-en thuis als de hele tijd heen en weer gesleept worden. Ik weet niet hoezeer je hond gewend is aan gezelschap van andere honden en in hoeverre hij dat op prijs stelt. 

 

Ik heb 1 iemand aan wie ik mijn honden toe vertrouw, die wel eens met ze wandelt als wij een lange werkdag hebben (wij zijn 2 dagen per week van ca 9-18 van huis) maar die van mij gaan (kunnen) ook niet mee met een commerciële uitlaatservice.

De dagen dat wij allebei werken, zijn ze samen thuis, hebben ze de tuin en hun nachthok tot hun beschikking en laat ik ze 's ochtends ca 45 min uit en 's avonds bij thuiskomst weer 45-60 min (eerst de honden, dan eten). Ze krijgen een gevulde kong als ik weg ga en we doen eigenlijk bijna altijd ook nog wel een spelletje oid in de loop van de avond. Op de dagen dat we allebei werken, is er altijd een van ons de hele avond thuis. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

TS wáár zit je hond dan die zeven uur ? Kan hij vrij rond lopen ? 

Hopelijk geen zeven uur in bench opgesloten ......

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ja dat vroeg ik me ook even af, zit hij los of in een bench, wat dat maakt een heel verschil.

 

Zag onlangs nog een programma op televisie waar een GT werd gevraagd wat hij vond over het feit dat honden alleen moeten blijven gedurende de dag. Hij vond dit geen probleem, maar enkel als de hond vrije loop had en niet in een bench werd opgesloten voor zo lang. De honden in kwestie werden toen vrij gelaten en het werd gefilmd hoe ze zich gedroegen. Ze lagen gewoon heerlijk te slapen, af en toe gingen ze zeven aan het raam kijken, wat drinken en terug. Ze waren er heel rustig onder. Tegen de tijd dat het baasje thuis zou komen (want daar konden ze de klok op gelijk zetten) werden ze wakker en gingen aan de deur liggen wachten. Zoals de GT zegde, een hond heeft routine nodig, wat die routine dan ook mag zijn...

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ik film mijn tweetal regelmatig als ik weg ben. Ik ben heel veel thuis maar soms moet ik wel eens enkele uurtjes weg. En dan zie ik op het filmpje dat ze letterlijk de zetel niet zijn uitgekomen  Ik ga op voorhand wel goed wandelen en als ik thuis kom ga ik ook meteen met ze naar buiten. Maar hier is het dus geen probleem 

honden page profiel JRJR

" Ik film mijn tweetal regelmatig als ik weg ben. Ik ben heel veel thuis maar soms moet ik wel eens enkele uurtjes weg. En dan zie ik op het filmpje dat ze letterlijk de zetel niet zijn uitgekomen  Ik ga op voorhand wel goed wandelen en als ik thuis kom ga ik ook meteen met ze naar buiten. Maar hier is het dus geen probleem  "

 

Dat heb ik ook een aantal keren gedaan om eens te zien wat ze de hele dag uitspookt. Dat is dus gewoon relaxen op de bank, af en toe op en neer naar het bakje met eten en water, soms wat tekeer gaan als ze door het raam een andere hond voorbij ziet komen...

 

Sterker nog: als ik de hele dag thuis ben en veel aandacht geef aan mijn hond, is ze weleens chagrijnig, omdat ze dan veel minder rust dan wanneer ik er niet ben.

 

Een bench doe ik nooit. Ik heb er eentje, maar gebruik 'm eigenlijk nooit. Ik vind wel dat ze ff de benen moet kunnen strekken, wat rond moet kunnen lopen, etc.

honden page profiel MarijkeMarijke

Ik denk dat dat wel kan. Ik heb het ook weleens, maar dan plan ik de dag tevoren extra veel wandelingen en spelletjes. Op de ochtend voor vertrek laat ik de honden ruim een uur uit en speel met ze. Dan zijn ze moe en slapen de hele dag. Maar als ik thuis kom kan ik wel weer met ze aan de slag. Dan hebben ze weer extra veel energie. Dus dan maar weer een flinke wandeling met spelletjes.

Bart (Gast)

Leuk dat jullie allemaal zo snel reageren,   ik heb het spijtige nieuws dat hij inderdaad in zijn bench zit die 7u ..    ik heb juist schrik als ik hem los laat lopen in huis dat die dingen gaat kapot bijten, binnen plassen, enz..   ik vind het ook superzielig d

Bart (Gast)

maar dit is ook niet elke week dat hij die dag alleen zit,   maar hebben jullie misschien tips voor mij wat ik kan doen als ik hem eens alleen laat en los laat lopen die dagen dat het moest zijn ?   Dank je alvast !!!!   

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Neen Bart man ! Dat kan echt niet .....7uur in de bench.....

waarom bv niet in de keuken ? Als jij alles wegzet , niks in zijn bereik, en hem speeltjes of kong geeft ?

 Neen hier ben ik niet goed van 

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Hmm ik ben ook echt tegen een hond zolang in een bench te zetten... Zoals Anny zegt, kan je geen ruimte hond-veilig maken zodat de hond niets kapot kan maken? Zo heeft ie toch wat meer vrijheid?

Bart (Gast)

Ja ik weet het, ik doe dat echt niet graag, is mijn 1ste hondje.. hou zielsveel van hem !   Ik ga kijken voor een ruimte (woonkamer) vrij te maken waar de hond kan rondlopen :) :)    Ps: ik heb trouwens iemand gevonden die met hem wil komen spelen als ik die donderdag niet thuis ben !!!!!! :) :)             

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

" Ja ik weet het, ik doe dat echt niet graag, is mijn 1ste hondje..
hou zielsveel van hem !
 
Ik ga kijken voor een ruimte (woonkamer) vrij te maken waar de hond kan rondlopen :-) :-) 
 
Ps: ik heb trouwens iemand gevonden die met hem wil komen spelen als ik die donderdag niet thuis ben !!!!!! :-) :-) 
 
 
Aah dat is fantastisch nieuws!! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" maar dit is ook niet elke week dat hij die dag alleen zit,

 

maar hebben jullie misschien tips voor mij wat ik kan doen als ik hem eens alleen laat en los laat lopen die dagen dat het moest zijn ?

 

Dank je alvast !!!! 

  "


heb je een tuin ? een kennel van ongeveer 3 x vier, niet duur en zo gemaakt, kleine afdak voor als het regent, speeltjes bot erin, zo kan het ook, dan is het niet altijd een bezwaar dat je hond een dag alleen is....... en kan die toch zijn benen strekken, in een bench, nee dat wordt gegarandeerd stijfheid kweken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ja ik weet het, ik doe dat echt niet graag, is mijn 1ste hondje..

hou zielsveel van hem !

 

Ik ga kijken voor een ruimte (woonkamer) vrij te maken waar de hond kan rondlopen <img class="/> <img class="/> 

 

Ps: ik heb trouwens iemand gevonden die met hem wil komen spelen als ik die donderdag niet thuis ben !!!!!! <img class="/> <img class="/> 

 

 

 

 

 

  "



super gewelidg, opgelost het probleem, misschien toch een proofvrije zone maken voor je hond de tijden dat je niet thuis bent, gang bijvoorbeeld of de berging grenzend aan de keuken met een traphekje ervoor zodat tie ruimte heeft, en de keuken in kan kijken, en muziekje aan, scheelt allemaal.

Bart (Gast)

@ Yasmine, Perdie & Orga :  dat is heeeel goed nieuws !! :) @ willemijn, baasje van bamse .  : dat ga ik zeker doen !! :)      

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Hm ...ik heb mijn twijfels. 

honden page profiel MarijkeMarijke

Oe, ja: 7 uur in de bench is eigenlijk te lang. Er zijn van die kamerkennels/puppyrennen (je weet wel, zo'n gaaswerk wat je los op de grond kan zetten) die zijn ruimer. Er kan makkelijk een mand in, aan het gaaswerk kun je een waterbak hangen en de hond kan erin rondlopen. Laat de radio aan.

Als je hond toch in de bench moet, probeer dan een uitlaat te regelen van ongeveer 1 uur met wandelen en aandacht.

linda en sparklez (Gast)

Sparklez blijft zonder probleem 4x wk 8u alleen thuis. Ze zit wel los in de woonkamer, doet haar behoefte op speciale doeken, systeem kattenbak. Ze krijgt een kong en een speelgoedbal waar haar brokjes in verstopt zitten voor we weggaan en daar is ze wel een tijdje zoet mee. vaak kijkt ze bij het thuiskomen eens slaperig op van hey, zijn jullie er alweer? Zielig is ze zeker niet. Afhankelijk van hond en opvoeding :-)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Horen we nog iets van Gast of laat hij gewoon toch zijn hond zeven uur in de bench 

Ik denk het wel.

honden page profiel Mariska & LunaMariska & Luna

honden foto van Mariska & Luna

Ben ook wel benieuwd hoe het nu gaat.

Volgende forumvraag: Pootje ophoog
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^