Vraagjes pup / jonge hond (Labrador)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

Ik heb een aantal vraagjes over jonge honden/pups.

Mijn labrador pup is 18 weken oud en doet het erg goed.

Ze is echt een lieverd en heel aanhankelijk.

Ze kan overigens wel heel goed alleen in de bench zijn voor een paar uurtjes.

Ook leert ze snel.. Het is onze eerste eigen hond dus was spannend van tevoren!

 

Nu weet ik dat jonge honden vaak happen/bijten maar ik vraag me af tot welke leeftijd ze dit ongeveer doen?

Gewoon gemiddeld.. Faye hapt al stukken minder dan aan het begin maar ben benieuwd wanneer het nog meer zal afnemen.

 

Ook vraag ik me af wanneer pups nou ongeveer gaan puberen.. Wie heeft hier ervaring mee?

 

honden page profiel Liesbeth en de teckelbendeLiesbeth en de teckelbendegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

puberen is hond afhankelijk denk ik ..

 

zoals ik het me kan herinneren van de fokkeruitleg, gaat een kleine hond sneller puberen omdat ze sneller volgroeit zijn, dan een grote hond.. 

 

maar ik kan ook helemaal fout zijn.. 

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

Hoi Fleur....

je hebt een prachtig pupje....en het happen zal langzaam aan vanzelf minder worden wanneer je haar laat merken dat het niet de bedoeling is om in jou of in iemand anders te bijten.....

je kunt haar op zo'n moment bv een vervangend iets geven waar ze zich op uit kan leven....

tsja...de pubertijd.....

officieel begint die rond de 6 maanden....maar mijn ervaring is dat je je daar niet te veel aan vast moet houden....m.a.w....dat wisselt erg per hond......

het is een periode waarin ze alles plots ' vergeten ' lijken te zijn...en lekker hun eigen gang willen gaan....

juist in die periode raad ik je aan om vooral heel kalm en consequent met je hondje om te blijven gaan..

ze zal je geduld regelmatig op de proef stellen..., maar ook dat gaat weer voorbij.....

 

labradors zijn heerlijke honden, en kunnen heeeeel lang puberen.....

maar ook dat heeft zijn charme.....

veel geluk met Faye.....

 

honden page profiel MartheMarthe 3 doggies

honden foto van Marthe

Hoi Fleur,

 

Wij hebben nu een labrador puber van bijna 10 maanden. Ik dacht ook dat het bijten nooit over zou gaan, maar wonderbaar na ongeveer 7 maanden was het weg. We hebben steeds consequent aangegeven dat ze niet mag bijten. En gezorgd dat er altijd speeltjes voor haar lagen om op te bijten. We merkte dat onze hond echt een behoorlijke kauw behoefte had (en nog steeds heeft) en gaven haar altijd kauw"botten" van runderhuid. Daar is ze helemaal gek op.

 

En qua puberteit.. Pfff, praat me er niet van! Ze zit er nu middenin. En echt, ze kan het bloed onder je nagels vandaan halen. Het enige wat je kunt doen is kalm blijven (echt heel belangrijk!) en consequent zijn. Zo gauw ik gespannen of geirriteerd raak wordt het pubergedrag nog 3x erger.

Ik hou me vast aan het idee dat het na 1,5 jaar voorbij is. MAar ik hoorde afgelopen week nog dat het bij een labrador nog wel langer kan duren.. :-S

 

Succes en vooral heel veel plezier met haar. Want ondanks dat ze het bloed onder je nagels vandaan halen, krijg je er zoveel voor terug. En is het alle ellende dubbel en dwars waard (over 1,5 jaar dan )

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Het happen en bijten hoort echt bij het verkennen. Tot wanneer dit is, is erg afhankelijk van hoe jullie ermee omgaan. (en natuurlijk zal het karakter van je hond ook meebepalen).
Probeer het nooit aan te moedigen.. Ik zou bv nooit met mijn handen met de honden gaan spelen, omdat je ze dan juist leert dat je in handen mag happen.
Als je hond gaat happen, geef je hem een speeltje en negeer je verder de hond. Als je hondje daarna netjes op het speeltje blijft kauwen kun je dat zelfs belonen.
Het wordt echt minder, maar het vergt wel wat doorzettingsvermogen.

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

Bedankt voor jullie reacties!

 

Ik zal even uitleggen wat wij zo'n beetje doen.

Zodra ze in onze handen hapt (altijd redelijk zacht overigens) halen we onze hand weg en zeggen we "nee" op een wat lagere, duidelijke toon. Ze weet heel goed wat dit betekend, dat merk je ook als ze bijv. ergens aan snuffelt waar dat niet mag o.i.d.

Ook stoppen we het spel of het aaien/kroelen als ze (teveel) in onze handen (of ander lichaamsdeel/kleding) hapt.
Ik heb een hoop speeltjes voor haar en heb laatst van Kong een soort roze nepstok gekocht, die vind ze super. Die biedt ik vaak aan en ze heeft een hoop ander speelgoed.

Ze hapt gelukkig niet zo overdreven veel maar het is af en toe vervelend en we willen het het liefst gauw afleren.

Gelukkig merk ik al echt een verschil met hoe het eerst was!

 

Inderdaad @Judith, ben ik het mee eens, wij spelen ook niet met onze handen met haar, dat maakt het erg verwarrend voor een hond!

@Marthe, oohjee dat belooft nog wat voor ons, hahaha. Ik geloof je graag, het is af en toe ook echt een draakje en als ze dan niet luistert of de hele tijd probeert op de bank te klimmen (wat niet mag) is dat best wel irritant!
Maar het zijn net kinderen.. alles uitproberen.

 

Tot nu toe vind ik haar echt een lot uit de loterij, ook qua karakter. Heel lief (vind iedereen van z'n eigen hond haha) ik dus ook.. aanhakelijk,, speels, rustig en het leukste aan haar vind ik dat ze heel erg veel oogcontact maakt. Dit valt mensen op straat of familie etc ook op.

 

Ben benieuwd naar die pubertijd, mijn ouders hebben een beagle (inmiddels 7 jaar) maar dat is echt de goedheid zelve.. Luistert perfect en is echt ontzettend lief. Dus je weet het maar nooit.. beagles zouden super eigenwijs zijn.. haha

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

De puberteit is afhankelijk van ras en geslacht. Mijn reutje van 13 maanden is nog steeds een pup in doen en laten. Ook hapt hij nog steeds naar mijn hand als hij wilt spelen en dat vind ik alleen maar fijn als het gaat om showtraining (aandacht voor mijn hand en iets lekkers). 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Hier heb ik amper iets gemerkt van de pubertijd bij Loco op het moment dat ik er op voorbereid was. Die paar keer niet luisteren om te zien of je het wel meent waren verwaarloosbaar en zeer makkelijk om te buigen. MAAR voor mij geheel onverwacht besloot hij alsnog iets na zijn tweede verjaardag dat teven en alles eromheen toch wel heel geweldig waren en ik best wel op een tweede plaats kon komen buitenshuis. Het heeft al met al toch een dik half jaar geduurd eer ik dat weer in goede banen heb kunnen leiden en we bijna als vanouds weer samen op stap zijn. Ooit met een 'jongetje' nu met een volwassen 'man'.

 

Het speelse/verkennende bijtgedrag (naar mij) probeer ik bij de honden heel snel om te buigen. Bij het toch weer id handen proberen te bijten terwijl er een speeltje aangeboden wordt, sta ik op en verlaat ik tijdelijk de ruimte. Daar ben ik heel consequent in en tot nog toe heb ik heerlijk met mijn pups kunnen spelen zonder als 'bijt-rol' gebruikt te worden. Mijn man daarentegen heeft altijd een langer leven als 'bijt-rol'.

 

Dat oogcontact is heel herkenbaar zoekend naar informatie en emoties. Ze werken graag samen dus zo vreemd vind ik het eigenlijk niet.

 

Geniet van je mooie meisje, eer je het weet is het alweer een hele dame!

 

 

Volgende forumvraag: Vraagje show/keuring pups?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^