Vraagje show/keuring pups?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

Het lijkt mij leuk om in de toekomst/over een tijdje eens een keer met Faye naar een keuring te gaan voor labradors.
Lijkt me wel dat er zo iets is alleen ik kan er niet veel over vinden op internet. Ben nogal een leek op dat gebied..
Ik zou het leuk vinden als ze een keer gecontroleerd wordt door professionals gewoon voor de lol eigenlijk. Wil er geen gewoonte van maken.

Weten jullie hier iets meer vanaf?

Ik hoop dat iemand me hier wat meer over kan vertellen..

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep 3 doggies

honden foto van Merp & Miep

Je zou haar op kunnen geven voor de Club Match van de rasvereniging. Hier gaan alleen Labradors heen en worden alleen Labradors gekeurd. Meestal is de sfeer op een Club Match ook wat gemoedelijker. 

honden page profiel GerardGerard 3 doggies

honden foto van Gerard

Dag Fleur, waarom bespreek je dit niet met de fokker van je hond? Hij/ zij zou toch moeten weten wanneer alle shows zijn en bij welke keurmeesters je het beste terecht kunt met je jonge hondje (sommige keurmeesters zijn niet heel erg vriendelijk met de honden...). 

Leer je hond in stand te zetten (elke dag 1 mooie stand en dan lekker spelen). Daarna pas eten. Dat klinkt een beetje als een dolfijn in Harderwijk... Eerst je trucje en dan pas eten krijgen. Het stil laten staan van de honden vindt mijn dierenarts trouwens ook erg prettig dus het is voor meerdere dingen goed. Zorg ervoor dat zij het goed vind dat ze wordt betast en dat ze haar tandjes laat zien. Bij sommige keurmeesters kun je van tevoren vragen of het goed is dat jij de tandjes even laat zien. Veel honden vinden een buitenshow prettiger. In een hal is het chaotisch en is het geluid wellicht te intimiderend. 

Oh, en Labradors op een show... neem de tijd van de klassen zijn GROOOOT! Denk dan aan een reisbench zodat de hond zich ook kan terugtrekken enzo. 

 

Misschien kunnen de onderstaande links je helpen. 

www.hondenshow.net

http://www.raadvanbeheer.nl/verenigingen-en-activiteiten/tentoonstellingen-exterieurshows/

 

 

Volgende forumvraag: Pup om 5u sochtends wakker
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^