Iemand bekend met deze vaccinatie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kaykay

honden foto van kay

Gisteren met Kayla bij de DA geweest voor haar enting.

Was niet echt tevreden maar oke.

Eerst ent de DA Kayla om mij daarna te vertellen dat ik dus doodleuk over 4 weken terug moet komen omdat nobivac hun enting heeft veranderd.

De Lepto enting moet nu na 4 weken herhaald worden.

Was er niet echt vrolijk mee, eerst enten en dan nog maar even dat mededelen.

Was nog niet bekend met de nieuwe entstof en moet dus nu ook dubbel gaan betalen omdat Kayla dus over 4 weken opnieuw heen moet. (kosten doen het hem niet, maar mag toch op zijn minst voortijds gemeld worden).

 

Zit nu heel hard te twijfelen nog bij deze DA te blijven, want het was niks anders dan commentaar. Kayla zag er ontzettend slecht uit volgens mevrouw want ze was veel te dik (schoft 64cm en 32kg, Ribben en Ruggewervels zijn te voelen met lichte druk) en haar vacht was ook veel te vol en te dik. Dat ik haar vertelde dat Kayla zomer en winter in buiten ligt lag het niet aan, ik geef haar heel verkeerde brokken en moest vlug overstappen op de brokken die zij verkopen om gezondheidsproblemen te voorkomen.

Was tevreden over hen, maar heb een behoorlijke domper hiervan.

 

Sinds deze foto is ze misschien nog is een halve kg aangekomen, maar in uiterlijk zeker niet veranderd, hooguit meer gespierd geworden.

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv 3 doggies

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

De enting is er al een paar maanden, maar eerst moet de rest op O-) Kyra heeft hem als eerste gekregen bij de praktijk waar ik ben. Het is ietsje duurder, maar ik betaalde meteen voor die over 4 weken, dan slaan mensen hem namelijk niet over, want er is al voor betaald. En zonder de boost heeft het weinig zin.

Ik heb gewerkt bij een DA en je moet je echt wel goed voelen vind ik. Adviseren mag, maar als ze gaan verplichten en zeggen dat je alles fout doet: wegwezen!
Dat is mijn mening dan ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Lekker laten gaan ;)

honden page profiel kaykay

honden foto van kay

" De enting is er al een paar maanden, maar eerst moet de rest op O-) Kyra heeft hem als eerste gekregen bij de praktijk waar ik ben. Het is ietsje duurder, maar ik betaalde meteen voor die over 4 weken, dan slaan mensen hem namelijk niet over, want er is al voor betaald. En zonder de boost heeft het weinig zin.

Ik heb gewerkt bij een DA en je moet je echt wel goed voelen vind ik. Adviseren mag, maar als ze gaan verplichten en zeggen dat je alles fout doet: wegwezen!
Dat is mijn mening dan ;-) "

 

Kayla heeft nu dus ook die enting gehad. Wist zelf nog niet van het bestaan ervan af. Vond het vooral jammer dat ik geen keuze heb gekregen in de trant evt niet te vaccineren of wat dan ook, want nadat ze had geént kreeg ik pas te horen dat het een nieuwe entstof was. Ik heb nu voor de cocktail incl consult €53,- betaald en moet dus over 4 weken nog een €17,- betalen voor die 2de enting. Dan hoefde ik wel niet een consult te betalen.

 

Maar mijn algehele goede gevoel bij deze dierenarts is nou wel een beetje weg. Die vrouw was dusdanig bang voor Kayla dat Kayla er helemaal hyper van werd. Ze stond met volledig gestrekte armen om dr hart te luisteren want o ze was gevaarlijk. Kayla zou nooit iemand wat doen, ze voelt zich soms wat ongemakkelijk in een vreemde omgeving maar als het goed is is het goed. Nee het goede gevoel is wel weg nu, oke Kayla is een buffel om te zien maar om nou zo te reageren. Andor is een veel slankere en kleinere hond en die heeft al is gesnapt naar die DA (erg ontstoken oor, happen uit pijn) maar op hem heeft ze nooit zo gereageerd. Bij Kayla is het eigenlijk al vanaf pup af aan, lijkt wel of ze een afkeer van haar heeft, weet het niet.

honden foto van Romina, Cooper* en Willow

Het lijkt wel of jouw dierenarts enkel werkt om het geld..

Cooper heeft deze enting ook gehad & ik moet volgende week terug gaan voor de 2e spuit, echter wordt hier niks extra meer voor aangerekend. Het 2e visite is gratis bij mijn dierenarts, vind ik ook maar netjes..

Ik ben ook nog maar pas overgestapt van dierenarts. Je kan beter eentje kiezen waar je volledig achterstaat & die je niet gaan afbreken om wat je je hond voert..

honden page profiel ..

honden foto van .

Onze honden hebben die enting ook gehad. Werd me ook pas achteraf verteld dat ze na 4 weken terug moesten komen.. maar moest daar niet extra voor betalen. Nou kan het ook zijn dat ze die kosten bij de eerste keer al hebben gerekend haha. 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Die enting had Dobby ook. Eind maart de eerste en na 4 weken de 2e. Ik wist van HP al dat ze het zo deden, dus ik was ook niet verbaasd.

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Ik zou van dierenarts wisselen als ik jou was. Ik zou van dat soort dingen echt niet gediend zijn.

 

Die enting is wel belangrijk :)

Leptopspirose (waar Weil ondervalt) is een virus dat ook op mensen over te dragen is. Het komt in Nederland al een tijdje niet meer voor, vanwege het vaccineren. De oude enting bestaat uit 2 leptospirosen, de nieuwe uit 4. Deze 2 nieuwe zijn dicht in de buurt van Nederland gevonden en net zo gevaarlijk. Dus er is besloten om het vaccin te verbeteren, om er voor ze zorgen dat we hier in Nederland geen Lepto-infecties krijgen. (soms hebben we echter wel meldingen in Nederland, maar die mensen hebben dat dan opgelopen in het buitenland, waar niet zo netjes geënt word)
Wat trouwens de meeste denken, is dat je het alleen via water metrattenpies kan krijgen. Is niet waar. Als je hond aan een grassprietje ruikt waar een hond of rat met lepto overheen heeft gepiest, kan de snuffelende hond al geinfecteerd raken.

Het hoeft natuurlijk niet, maar ik kan het je wel aanraden om deze te doen.

honden page profiel kaykay

honden foto van kay

" Ik zou van dierenarts wisselen als ik jou was. Ik zou van dat soort dingen echt niet gediend zijn.
 
Die enting is wel belangrijk leptospirose (waar Weil ondervalt) is een virus dat ook op mensen over te dragen is. Het komt in Nederland al een tijdje niet meer voor, vanwege het vaccineren. De oude enting bestaat uit 2 leptospirosen, de nieuwe uit 4. Deze 2 nieuwe zijn dicht in de buurt van Nederland gevonden en net zo gevaarlijk. Dus er is besloten om het vaccin te verbeteren, om er voor ze zorgen dat we hier in Nederland geen Lepto-infecties krijgen. (soms hebben we echter wel meldingen in Nederland, maar die mensen hebben dat dan opgelopen in het buitenland, waar niet zo netjes geënt word)Wat trouwens de meeste denken, is dat je het alleen via water metrattenpies kan krijgen. Is niet waar. Als je hond aan een grassprietje ruikt waar een hond of rat met lepto overheen heeft gepiest, kan de snuffelende hond al geinfecteerd raken.
Het hoeft natuurlijk niet, maar ik kan het je wel aanraden om deze te doen. "

 

Enten blijf ik zeker doen, komen hier vaak jonge kinderen over de vloer en wil mijn dieren dus gewoon in orde hebben. Vond het vooral gewoon erg vervelend hoe nonchalant ze was qua vertellen en hoe ze nu en vorige keren tegenover kayla doet. Andor ontvangen ze met open armen maar kayla is vrijwel alles mis mee wat maar kan. Andor ziet er altijd geweldig uit en dan geef ik hem volgens hun goede brokken... kayla krijgt precies hetzelfde, ribben zijn bij beide even goed te voelen maar bij kayla is alles verkeerd. Weet niet wat ze tegen me meisje hebben. Ga voor die 2de enting nog naar hen en dan zoek ik me fijn een nieuwe kliniek voor de doggies en katjes. Keuze genoeg hier in de buurt dus ga komende week gewoon even rustig rondbellen en zoeken naar eentje die goed klinkt. 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

" Onze honden hebben die enting ook gehad. Werd me ook pas achteraf verteld dat ze na 4 weken terug moesten komen.. maar moest daar niet extra voor betalen. Nou kan het ook zijn dat ze die kosten bij de eerste keer al hebben gerekend haha.  "

 



Hier ook zo, ik moet volgende week terug voor de 2e prik.

Is toch niet zo'n ramp?

honden page profiel ..

honden foto van .

"  

Hier ook zo, ik moet volgende week terug voor de 2e prik.

Is toch niet zo'n ramp? "

 

Nee hoor, dat zeg ik toch ook niet? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de ziekte van weil had 2 varianten, nu vier varianten, en is een tijdsduur van drie tot vier weken er tussen dat is alleen dit jaar de jaren erop niet meer, is een enting voldoende.

het is heel vervelend als je dierenarts je vertelt dat je hond wat te dik is, niet leuk voor jou, je schrijft zelf dat het eigenlijk wel waar is, je moet goed drukken wil je ribben voelen !!

en de dierenarts heeft gelijk dat het gezondheidsproblemen veroorzaken kan, probeer een paar kilo af te vallen met je hond. een herder behoort goed droog te zijn.
van dierenarts veranderen ? je was altijd tevreden, nu is het zo dat je dierenarts je even op wat feitjes drukt en ben je ontevreden, kom op , werk eraan , laat je hond wat afvallen, en kijk of je inderdaad een brok geeft die alle kwaliteiten heeft, een brok met heel veel graan bijvoorbeeld is ballast voor je hond, kijk eens naar de samenstelling op het pak en kijk ook eens hier op het brokken topic of je een betere brok kan nemen, ik weet niet wat je geeft, maar dat schrijf je niet op. misschien kunnen wij je adviseren een betere brok ? en weglopen ? onzin, je bent tevreden, en nu omdat hij wat puntjes en feitjes geeft ben je boos. wel had tie even moeten vertellen over de ziekte van weil, die kan zelfs apart gegeven worden, maar goed dat is het enigste minpuntje dan. kom op.
wat betreft buiten liggen, juist als de hond buiten vertoeft is de vacht fantastisch, als de vacht droog en dorrig is, kan dat zijn of door de rui of dat er niet genoeg olie in zijn eten zit, geef eens iedere dag een beetje olie door zijn eten, niet te veel, een theelepel is al voldoende, of visolie in de vorm van capsules.



ga er mee aan de slag, en laat zien dat je hond best wat kwijt kan, meer aan de riem in draf , een extra ronde, misschien kan je met je hond fietsen, in de vroege ochtend, eten wat aanpassen, zodat de volgende keer je hond in top conditie is. een half kilo zoals jij het beschrijft, kan nou net daar zitten waar het niet moet zitten, werk er aan. en heus dan komt je hond bij de dierenarts en is tie wel heel tevreden over je hond. je schrijft .... ruggewervels zijn te voelen met lichte druk, dat is wat te dik. de dierenarts heeft gelijk.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wijzigen lukt niet.

veranderen van dierenarts is toch niet nodig ? omdat hij je op wat feitjes drukt ? wat te dik , de vacht niet voor 100 % is toch niet erg ? wees blij met zo,n dierenarts, die daar op let, de gezondheid van je hond is niet alleen maar entingen halen.

zorg voor wat afvallen van je hond, kijk eens naar de samenstelling van de brok of het beter kan.
veel graan in een brok is ballast , dat kan zeker zorgen voor een doffe brose vacht, geef je een brok zonder graan, gaat ook de conditie van de vacht vooruit, een hond die altijd buiten ligt heeft juist een prachtige vacht.

niet gelijk boos worden als de dierenarts een paar minpuntjes op noemt, ga er aan werken.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

"  

Nee hoor, dat zeg ik toch ook niet?  "

 



Ha,ha, ik bedoelde het naar de ts. Ik lees dat zo'n beetje iedereen een keer extra moest terug komen voor de vaccinatie tegen wijl, dus behalve dat het wat laat door de D.A gemeld werd, lijkt me weinig aan de hand.

Ik heb ook wel eens een moment van ''onenigheid' met mijn dierenarts gehad. Maar aandachtspuntjes qua gezondheid voor je hond.. niks mis mee.


honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Ik ent de honden hier 1x in de drie jaar, puur omdat ik van mening ben dat elk jaar niet nodig is... Met 1x in de drie jaar speel ik voor mijn gevoel safe (of ik moet laten titteren) en heb ik toch niet het gevoel dat ik aan het overenten ben... Dus heb zelf nog geen ervaring met de nieuwe enting, maar ik was twee weken terug bij de dierenarts en hoorde het toen aan de balie bij iemand die met de hond was gekomen voor de enting... Stond wel even met mijn oren te klapperen... Als ze dan ook nog voor de tweede keer extra kosten rekenen... Het zou wel zo netjes zijn als ze het even van te voren vertellen, gezien de reactie van de persoon aan de balie was dat wel gebeurd bij mijn dierenarts... Weet ook niet hoe ze dat met de kosten doen... 

 

Een goed gevoel bij je dierenarts is daarin tegen wel belangrijk, als dat niet aanwezig is dan is zoeken naar een dierenarts waar dat wel bij aanwezig is natuurlijk geen slechte keuze. 

honden page profiel kaykay

honden foto van kay

" de ziekte van weil had 2 varianten, nu vier varianten, en is een tijdsduur van drie tot vier weken er tussen dat is alleen dit jaar de jaren erop niet meer, is een enting voldoende.

het is heel vervelend als je dierenarts je vertelt dat je hond wat te dik is, niet leuk voor jou, je schrijft zelf dat het eigenlijk wel waar is, je moet goed drukken wil je ribben voelen !!

en de dierenarts heeft gelijk dat het gezondheidsproblemen veroorzaken kan, probeer een paar kilo af te vallen met je hond. een herder behoort goed droog te zijn.


van dierenarts veranderen ? je was altijd tevreden, nu is het zo dat je dierenarts je even op wat feitjes drukt en ben je ontevreden, kom op , werk eraan , laat je hond wat afvallen, en kijk of je inderdaad een brok geeft die alle kwaliteiten heeft, een brok met heel veel graan bijvoorbeeld is ballast voor je hond, kijk eens naar de samenstelling op het pak en kijk ook eens hier op het brokken topic of je een betere brok kan nemen, ik weet niet wat je geeft, maar dat schrijf je niet op. misschien kunnen wij je adviseren een betere brok ?

en weglopen ? onzin, je bent tevreden, en nu omdat hij wat puntjes en feitjes geeft ben je boos.
wel had tie even moeten vertellen over de ziekte van weil, die kan zelfs apart gegeven worden, maar goed dat is het enigste minpuntje dan. kom op.

wat betreft buiten liggen, juist als de hond buiten vertoeft is de vacht fantastisch, als de vacht droog en dorrig is, kan dat zijn of door de rui of dat er niet genoeg olie in zijn eten zit, geef eens iedere dag een beetje olie door zijn eten, niet te veel, een theelepel is al voldoende, of visolie in de vorm van capsules.



ga er mee aan de slag, en laat zien dat je hond best wat kwijt kan, meer aan de riem in draf , een extra ronde, misschien kan je met je hond fietsen, in de vroege ochtend, eten wat aanpassen, zodat de volgende keer je hond in top conditie is. een half kilo zoals jij het beschrijft, kan nou net daar zitten waar het niet moet zitten, werk er aan. en heus dan komt je hond bij de dierenarts en is tie wel heel tevreden over je hond.


je schrijft .... ruggewervels zijn te voelen met lichte druk, dat is wat te dik. de dierenarts heeft gelijk. "

 

Fijn dat je zo'n lange reactie schrijft, maar dat haar ribben te voelen zijn met lichte druk is vooral door de enorme laag vacht wat er nog overheen ligt.

Als ze haar zomerjasje terug aan heeft zou die lichte druk niet meer nodig zijn.

Daarnaast is haar vacht momenteel wat anders, maar heb de dierenarts ook erbij verteld dat ze afgelopen maandag net de laatste dag van haar eerste loopsheid heeft gehad. Ze is enorm aan het haren op het moment, normaliter glanst ze je tegemoet.

 

Ze krijgen hier Cavom, ja het is brok met granen, maar al onze 4 honden doen het er perfect op!. Qua vacht glimmen ze enorm, geen jeuk plekjes op de honden of wat dan ook. Ontlasting is 2 kleine drollen op een dag. We hebben er voor gekozen dit te voeren omdat het voor onze honden gewoon werkt. Andor heeft tot hij 1.5 jaar was KVV gekregen, je kon werkelijk al zijn ribben tellen en hij was echt enorm mager met een 18kg. Nu weegt hij op brok 28KG en ziet er top uit. Vorig jaar hebben we nog geprobeerd over te stappen op andere brok, maar de honden wouden het niet eten, vermagerden en de vacht werd minder.

 

Maar het algehele gevoel is gewoon minder geworden bij die DA, als een dierenarts tegen mij gaat ontkennen dat Kayla haar dikke vacht niet door het buiten zijn komt. Nou ik kan wel totaal geen ervaring hebben met honden hoor, maar je kan mij niet wijsmaken dat een buitenhond alleen een zomerjasje aan zou hebben net na de winter.

Begrijp wel dat het als overreageren klinkt, maar ik stond daar en dat ik Hills moet gaan voeren, ik kan gek zijn, maar daar zit echt niet minder graan in.

 

Heb jonge honden altijd het liefst wat schraler, veel gezonder voor de dieren, ik let hier dan ook enorm op. Tijdens de loopsheid is Kayla nu iets aangekomen, maar ze heeft absoluut niet meer brokken gehad. Wel is mij door de DA nog verteld dat een hond tijdens de loopsheid af hoort te vallen omdat ze minimaal een week ongeveer toch echt niet willen eten. Naja ik zag me meisje elke dag, ze at elke dag keurig haar bakje leeg, maar dat klonk toch wel aardig ongeloofwaardig daar. Dat mijn reu maar 2 dagen zijn brokjes had laten staan was ook bijzonder volgens hen. Ik weet het niet, mag dan wel mijn eerste teef zijn, eerste keer dus dat ik dit mee maak, maar als ze gewoon door eet tijdens loopsheid lijkt het me toch zeker niet dat ze af zou vallen tijdens de loopsheid, wat zij dus wel beweren.

 

Naja maakt ook niet uit, ik heb me informatie over die enting nu. En sowieso voor Kayla wil ik een andere DA, hoe bang zij voor haar waren, dat is ook voor Kayla niet leuk, die doet haar best en word volledig genegeerd.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de enting voor volgend jaar is dan maar eenmalig, dat worden er geen twee dat is alleen de eerste keer die boost.
loops ja zeker is de vacht dan niet in topconditie, helemaal waar.

en dikke vacht ? oeps, wat heeft Bamse ? een zeer zware vacht, en ook bij haar ondanks dat het geen droge hond is , meer een zeehond, is en zijn haar ribben zonder druk te voelen.

en Andor, wees blij met zo,n dierenarts, die gaat voor het welzijn van je hond, niet weglopen voor deze feitjes.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

andor, cavom is een uitstekend brok hoor, daar is niets mis mee.

en de loopsheid is zeker bepalend voor de vacht, hier wordt meestal twee maanden van te voren de rui in gezet als er loops staat te beuren, en dan gaat haar vacht weer met sprongen vooruit, dof is logisch dan, wat extra omega 3-6 twee capsules per dag, heus dat doet wonderen,

:-D oeps. een hond die loops is houdt vocht vast, dat weet iedere dierenarts, in utrecht zag de dierenarts, orthopeed direkt aan bamse, hee wat is ze vol geworden, aha ze staat loops, na drie weken eraf. een hond die loops is kan zeker dan wat vocht vasthouden, en als je dus echt niet tevreden bent bij deze dierenarts, okee ga dan naar een ander, maar niet voor wat kritiek, dat is niet erg, krijg ik ook wel eens, alleen weet ik niet een twee drie wat. hahahahaha

honden page profiel ..

honden foto van .

"  

Ha,ha, ik bedoelde het naar de ts. Ik lees dat zo'n beetje iedereen een keer extra moest terug komen voor de vaccinatie tegen wijl, dus behalve dat het wat laat door de D.A gemeld werd, lijkt me weinig aan de hand.

Ik heb ook wel eens een moment van ''onenigheid' met mijn dierenarts gehad. Maar aandachtspuntjes qua gezondheid voor je hond.. niks mis mee. "

 

 

:)

 

Ik vind het ook alleen maar goed. Ben blij dat ze een nieuw vaccin hebben en dat de honden dat allemaal kunnen krijgen. Rijd hier graag een keer extra voor! 
En of de dierenarts het ervoor of erna had gezegd; nodig hebben ze het toch wel. 

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

ik ben het over het gewicht van je hond eens met Willemijn, als de foto die je geplaatst hebt recent is zie ik haar buik niet meer op lopen maar overal hetzelfde.Ribben moet je wel kunnen voelen zonder ze te moeten zoeken door druk. Zou proberen er wat af te krijgen.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Ze heeft inderdaad geen taille.

Er mag echt wat van af, is ook beter voor de gewrichten.

Gewoon rustig aan wat afslanken en lekker bewegen. Mijn Rock is 3 kilo afgevallen door tussendoortjes weg te laten en meer te bewegen op een goede maaltijd.

Komt helemaal goed!

Volgende forumvraag: castratie Spikey nu nog gaan eten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^