kruisband gescheurd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

unac (Gast)

hoi,heeft iemand ervaring met gescheurde kruisband wij staan voor een zware keuze weten niet goed wat doen, unac onze 11 jaar oude reu stafford heeft heel zware heupdysplasie enkel zijn spieren houden zijn heupen op hun plaats, nu heeft hij ook nog een gescheurde kruisband dus zou moeten geopereerd worden en dan stil liggen en rusten maar heb schrik dat na 2maand niks doen zijn spieren zo zwak gaan zijn dat hij niet meer gaat kunnen lopen en dan nog zwaar revalideren op zijn leeftijd,   daar heb ik ook schrik van hij is heel actief en kan niet zonder spelen en hem echt uitleven dat is eigenlijk zijn uitlaat klep,en nu heb ik schrik als ik hem constant ga moeten opsluiten en hij niks meer mag doen hij gefrustreerd en mis depressief gaat raken want hij is ineens al zijn vrijheid kwijt, en nu zal hij zijn ander been meer gaan belasten en dat is ook al zo slecht,   het is heel moeilijk maar weet niet wat juiste keuze is soms vraag ik mij af is het niet beter voor hem om hem te laten gaan in zijn waardigheid zonder dat hij nog meer moet afzien en hij opgesloten moet zitten, want hij heeft geen zittend gat,iemand ervaring met zo een zware artrose en dan nog een gescheurde kruisband erbij,heupen zijn verschrikkelijk slecht zonder spieren zakt hij er zo door zegt dierenarts,kreeg nu al constant medicatie voor ontsteking en pijn,vraag mij soms af hoe hij nog zo actief is juist of er niks is hoge puingrens denk ik   hoop hier wat ervaring te horen  

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

wanneer je hond een kruisband scheuring is geconstateerd, kan je de hond daar niet mee laten lopen, je hond zal geopereerd moeten worden.

voor de groote van je hond zal een tta techniek goed zijn, de tweede dag na de operatie is het direkt lopen, kleine stukjes van vijf a tien minuten, na zes weken kan je hond alweer als je goed revalideert goed lopen en de wandelingen zeker uitgebreid kunnen worden.

mits er rechtlijnig gelopen wordt, dus twee maanden stil leggen nee dat is niet aan de orde hoor.

hier op het forum zijn vele ervaringen met gescheurde kruisbanden.

goede orthopeed opzoeken, bespreek de techniek, en heus revalideren is geen pretje maar hou je aan het schema dan komt het echt goed.

hier een zware hond, een newfoundlander, een tplo laten doen, de tweede dag liepen we al een rondje, na zes weken mocht ze rechtlijnig aan de fiets. maar bespreek dat met je orthopeed.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

nog een tip..... na de hechtingen, een dag of tien, mocht er hier al gezwommen worden, je gaat een goede tijd tegemoed, mooi weer. je zal wel mee moeten gaan, pootjesbaden is niet aan de orde.

of een zwembad op zoeken waar gerevalideerd kan worden, dat kan al na tien dagen, zwemmen dan hou je de spieren uptodate. 11 jaar is een hoge leeftijd, maar geen leeftijd om te zeggen laat maar gaan, ga met je orhtopeed in gesprek, en bespreek wat hij er van vind, er worden fotoos gemaakt van zijn knie, en tegelijkertijd kan er ook naar de heupen gekeken worden, en kan de orthopeed je een goed advies geven, wel doen of niet doen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Unac, laat je het nog even weten wat je besluit is ?

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Mijn stafford heeft vorig jaar haar kruisband linksachter gescheurd en is daar aan geopereerd, ze is goed hersteld maar ze was nog geen 3 maanden hersteld of ze scheurde haar rechter kruisband achter... daar is ze 2,5 week geleden aan geopereerd en is dus nog herstellende van de operatie momenteel. Mijn hond is echter nog jong dus de keuze om haar te laten opereren was simpel. In jou geval vraag ik me wel af of ik hetzelfde zou doen, je hond is al op leeftijd en heeft nog andere lichamelijke problemen. Plus nog het feit dat 70% van alle honden die hun kruisband scheuren aan een kant ook de andere kruisband scheuren. Ik zou zeggen kijk naar hoe je hond is, heeft ze nog een waardig leven overweeg dan de operatie en overleg ook met je dierenarts.

Ik heb 2 topics over mn hond haar gescheurde kruisbanden, die kun je vinden op mijn profiel :-). Lastige beslissing, veel sterkte.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Unac, kan niet meer reageren, via Nick heb ik een pbtje gehad, ze zouden het met de orthopeed overleggen.

honden page profiel nick brouwersnick brouwers

honden foto van nick brouwers

We gaan voor de tta operatie

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Nick... super. wil je laten weten hoe het gaat met je hond ? in dit topic.

en ik wens jullie alle beterschap met de hond, en we willen zeker graag weten hoe het verder gaat.

Ook mijn Bamse is geholpen aan een kruisband operatie, een tplo, dat is omdat ze een grote giga hond is van 75 kilo, en heus ze loopt weer uitstekend, en ik heb ze nog. dat wens ik jullie ook. :-D

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

TTA herstellen ze gelukkig heel snel van dus dan hoeft ie ook niet zo lang in de bench, fijn om te horen dat hij geholpen wordt 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^