waak-huishond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel J. SnauwaertJ. Snauwaert

Ik ben samen met mijn familie op zoek naar een nieuwe hond. We zouden graag een hond hebben die aanhankelijk is maar toch ook een goede waakhond zou zijn.  Weet er iemand een goed ras voor dit?Momenteel hebben we alleen ervaring met labradors en golden retrievers.

honden page profiel Bianca  Bianca

honden foto van Bianca

Haha ... een Shih-Tzu heeft beide kwaliteiten ! 

Anoniem (Gast)

wij hebben een jack russel. Hij is misschien wel klein, maar waakt erg goed. Bij ons is hij heel aanhankelijk en bij andere mensen blaft hij en durft hij je in je hielen te bijten. Als het er echt op aan komt is hij wel bang, maar blaft als er iemand aan komt. Voor ons is dat allang genoeg.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Wat voor eisen heb je nog meer? Wat kan je de hond bieden?

De bouvier valt af, want die willen graag hun eigen gang gaan.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

De wetterhoun. Hier vind je meer info.

 

"Een Wetter is zoals hij is: groot, lomp, vol liefde en verdraagzaamheid maar ook volhardend in wat hij als zijn taken ziet. Een zachte en aanhankelijke hond vol humor die écht wel luistert, maar niet altijd op jouw tijd. Wie er eenmaal voor valt wil nooit meer anders. (...) 

 

Wetterhounen zijn waaks, maar zeker geen blafferige honden. Als ze blaffen, is er ook iets. Maar meestal staan ze bij onraad roerloos imposant te wezen. Ze zijn beschermend aangelegd en voelen feilloos aan wanneer er wat aan de hand is. En als er zo'n bakbeest voor je staat moet een ander daar eerst dwars doorheen, wat zeker niet mee zal vallen als die ander minder goede bedoelingen heeft. Want een Wetter past op zijn baas. Altijd."

honden page profiel J. SnauwaertJ. Snauwaert

Ik heb de voornaamste eisen al genoemd. Als extra eis zou ik kunnen stellen dat de hond zijn commando's goed opvolgt maar dit hangt natuurlijk ook af van de opvoeding en het karakter van de hond die je krijgt. Verder zouden we natuurlijk ook graag hebben dat hij niet te klein is want een kleine waakhond is natuurlijk niet al te imposant. Alvast bedankt voor de antwoorden. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Rottweiler?

Als je die goed opvoedt heb je er een super fijne hond aan!

Heel erg aanhankelijk en trouw.

Zelfs al zou de hond niet erg waaks zijn, ze schrikken al af vanwege hun uiterlijk en postuur.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Ik heb de voornaamste eisen al genoemd. Als extra eis zou ik kunnen stellen dat de hond zijn commando's goed opvolgt maar dit hangt natuurlijk ook af van de opvoeding en het karakter van de hond die je krijgt. Verder zouden we natuurlijk ook graag hebben dat hij niet te klein is want een kleine waakhond is natuurlijk niet al te imposant. Alvast bedankt voor de antwoorden.  "

 



Geen vacht wensen? Loop uren? Etc.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

En wat heb jij de hond te bieden. Nu we weten waar de hond aan moet voldoen moeten we ook weten wat jij de hond te bieden hebt ;)

honden page profiel J. SnauwaertJ. Snauwaert

we hebben een redelijk grote tuin. de honden leven samen met ons. Hiermee bedoel ik dat ze nooit in een kennel of een bench worden opgesloten. Ze mogen de hele dag zowel binnen als buiten doorbrengen en er is altijd wel iemand thuis om hen gezelschap te houden. de honden worden minstens eenmaal per dag uitgelaten en ze worden veel meegenomen om zowel in de bossen als in de stad te gaan wandelen. Verder doen we ook regelmatig losloopwandelingen en gaan we geregeld naar hondenpleinen. 

 

Qua vacht hebben we niet direct een eis. De hond mag ook redelijk actief zijn aangezien hij altijd minstens 1 a 2 honden heeft om mee te spelen. 

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik persoonlijk vind minstens 3 maal per dag wandelen een vereiste ondanks dat je een grote tuin hebt het is niet alleen goed voor de beweging je krijgt er ook een hele sociale hond van ;) een bench is niks op tegen hoor een handig hulpmiddel om ze zindelijk te maken of als je een slopert hebt ;) Het wil ook niet zeggen aangezien er 2 honden aanwezig zijn dat je hond daar mee gaat spelen ;) misschien is het ook leuk om hersenwerk te gaan doen met de hond zoals puzzels enzo 

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Mocht je voor een Wetterhoun gaan houd dan wel in gedachten dat die standaard (ook als ze via de rasvereniging gefokt zijn) een inteeltpercentage hebben van zo'n 30%... Het is niet voor niks dat ze nieuw bloed in gaan brengen bij het ras dus ik zou dan sowieso een Wetterhoun via de rasvereniging kopen omdat ze zich daar erg bewust zijn van het probleem en er ook daadwerkelijk mee bezig zijn om het op te lossen.

Maar goed, misschien spreekt dit ras je helemaal niet eens aan ;-). Mocht het wel zo zijn dan is wat extra info nooit weg haha ;-).

honden page profiel LanaLana

honden foto van Lana

Als ik je hele beschrijving lees, denk ik meteen aan de grote witte keeshond! Ik ben zelf natuurlijk bevooroordeeld want heb zelf een keespupje.

snelle beschrijving van internet:

'De grote Witte Keeshond zijn waaks, intelligent, aanhankelijk en hard. Verder zijn de witte keeshonden zeer kindvriendelijk en leergierig. Het liefst horen ze ook echt in het gezin. Ze zijn zeer waaks en verdedigen hun terrein en hun mensen heel goed.
Wanneer de Witte Keeshond goed opgevoed wordt kent hij zijn plaats in het gezin.'

Als je eens bij een fokker op bezoek gaat, zie je dit heel goed. Bij de fokker waar ik Lana vabdaan heb, blaften de honden luid toen wij aan de deur kwamen, maar eenmaal binnen was het goed en wilden ze alleen maar geaaid worden!

(Als je meer info wilt, kun je altijd pb sturen)

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

" Mocht je voor een Wetterhoun gaan houd dan wel in gedachten dat die standaard (ook als ze via de rasvereniging gefokt zijn) een inteeltpercentage hebben van zo'n 30%... Het is niet voor niks dat ze nieuw bloed in gaan brengen bij het ras dus ik zou dan sowieso een Wetterhoun via de rasvereniging kopen omdat ze zich daar erg bewust zijn van het probleem en er ook daadwerkelijk mee bezig zijn om het op te lossen.

Maar goed, misschien spreekt dit ras je helemaal niet eens aan ;-). Mocht het wel zo zijn dan is wat extra info nooit weg haha ;-). "

 

Dat klopt, de rasvereniging die ik hierboven linkte heeft superveel informatie. Er zijn momenteel meerdere verenigingen geloof ik, maar persoonlijk is bovenstaande vereniging favoriet bij mij... 

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

"  

Dat klopt, de rasvereniging die ik hierboven linkte heeft superveel informatie. Er zijn momenteel meerdere verenigingen geloof ik, maar persoonlijk is bovenstaande vereniging favoriet bij mij...  "

 


Bij mij ook ;-). Hoor de laatste tijd het een en ander over de andere vereniging... Reuen die bij de ene vereniging (die jij linkte) hun maximum aantal dekkingen (8 in het hele leven voor de Stabij, Wetter weet ik zo snel niet) bereikt hebben en dan bij de andere vereniging verder mogen gaan. Testen die niet belangrijk genoeg geacht worden etc. Terwijl juist de Wetter een best wel doorgefokt ras is qua genetische populatie (er waren op een gegeven moment nog maar 2 goede dekreuen over...). Toevallig ben ik laatst naar de fokkersdag van de NVSW geweest en heb daar ook een aantal nestjes Wetters gezien EN de dekreuenparade (alle gekeurde reuen mogen daar even een rondje lopen) maar het zijn zéker bakbeesten met uitstraling!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Schotse collie! 

Hele slimme hond, goed waaks, gehoorzaam, vind het geen probleem als ze er een dagje minder uitkomen. Super lief voor de familie, wantrouwend tegenover vreemde. 

Ik heb het Amerikaanse type, de originele Lassie, dit is de werklijn. 

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

oud Duitse herders ik heb er zo 2 super familie honden maar goede wakers en ook geen "Alemans vrienden" en daarmee bedoel ik dat ze altijd een beetje afwachtend zijn met vreemde mensen en heel actieve honden die wel graag  bezig zijn of het nu denk spelletjes zijn of fietsen of gehoorzaamheid  zolang je er maar mee bezig bent

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

"  
Bij mij ook ;-). Hoor de laatste tijd het een en ander over de andere vereniging... Reuen die bij de ene vereniging (die jij linkte) hun maximum aantal dekkingen (8 in het hele leven voor de Stabij, Wetter weet ik zo snel niet) bereikt hebben en dan bij de andere vereniging verder mogen gaan. Testen die niet belangrijk genoeg geacht worden etc. Terwijl juist de Wetter een best wel doorgefokt ras is qua genetische populatie (er waren op een gegeven moment nog maar 2 goede dekreuen over...). Toevallig ben ik laatst naar de fokkersdag van de NVSW geweest en heb daar ook een aantal nestjes Wetters gezien EN de dekreuenparade (alle gekeurde reuen mogen daar even een rondje lopen) maar het zijn zéker bakbeesten met uitstraling! "

 

Het ras staat er inderdaad slecht voor... maar de rasvereniging doet er alles aan om het ras er bovenop te helpen. Ik woon in Friesland en ondanks dat ik wilde dromen heb over allerlei fantastische en exotische rassen... denk ik dat ik best weleens met een wetter kan eindigen als ik voor een pup ga.  En die clichénaam Bijke... Ik vind het toch stiekem wel leuk. 

 

honden page profiel sinsy en Dexsinsy en Dex

honden foto van sinsy en Dex

ik dacht aan een cane corso naar mijn mening vind ik dit een heel leuk ras

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Waar ik aan denk bij een waakhond die indruk maakt en ook gehoorzaam moet zijn is een Beauceron. Misschien is dat wat. Zou zeggen kijk het eens na :-)

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba

honden foto van Vito & Beba

Ik zou zeggen cane corso,mits goed op gevoed natuurlijk. Het is nogal een verschil met een lab of golden daar moet wel rekening mee gehouden worden.

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Nou de Cane Corso is wel een stuk zelfstandiger en wat koppiger.

De Beauceron is waaks maar heeft ook het herder achtige in zich van luisteren.

Anoniem (Gast)

  alabai centraal Aziatische owcharka

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Uh, dat lijkt me geen strak plan, anoniem. Centraal Aziaten staan bekend om hun agressie naar zowel mens als dier. Dan heb je het ook over een waakhond, en wat voor een. Deze mensen zijn golden retrievers en labradors gewend. Een centraal Aziaat zou ik ab-so-luut niet aanraden. 

honden page profiel Linda en LolaLinda en Lola

honden foto van Linda en Lola

Ik denk zelf aan de Boxer! Heb er vroeger als kind eentje gehad bij mijn ouders. Super leuke, grappige en speelse honden, sociaal naar mensen en andere honden en super goed met kinderen. Ze zijn behoorlijk waaks en afschrikwekkend! Verder moet je niet veel doen met de vacht, en beweging, ja dat hebben alle grote honden wel nodig. De boxer natuurlijk niet evenveel als een husky ofzo, maar neemt ook geen genoegen met 3 maal daags een blokje rond!

honden page profiel Linda en LolaLinda en Lola

honden foto van Linda en Lola

Oh, en hij blaft enkel wanneer het nodig is! Kan me geen beter ras inbeelden in jouw plaats :-D.

honden page profiel dogo dogo

honden foto van dogo

Cane corso  is goedr waak hond en lief en aanhankelijk hen er zelf ook een die helaas een nieuw huisje moet zoekrn maar zijn echt geweldig rass

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Duitse pinscher.

honden page profiel BlaiseBlaise

Je zegt dat je al honden hebt. Wat voor honden?

Als je een hond erbij wilt nemen hou dan aub rekening met de honden die je al hebt.

Een maal ermee lopen lijkt mij weinig. Een "impossante" hond waar weinig tijd aan besteed wordt kan een probleem worden (geen fout vd hond maar vd baas).

Als het puur voor bewaking is zou je kunnen overwegen bewakingscamera's te plaatsen en een alarminstallatie. 

 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Hovawarth? 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: kaukasische herder
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^