kaukasische herder

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel robbert cleymaetrobbert cleymaet

Hallo iedereen,

Mijn berner sennen is enkel jaren terug overleden en ik zou nu graag opnieuw een hond hebben. Ik had gedacht aan een kaukasiche herder maar vind geen enkele fokker in België en of Nederland. Kent er iemand een goede fokker in het buitenland en of toch in België die ik eventueel over het hoofd zou hebben gezien? Kunnen jullie me verder helpen en eventueel een paar links doorsturen of enkele contact personen? Bedankt voor jullie antwoord! 
Groetjes!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kaukasische herder" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel jellejelle

Hallo er bestaat in t oostblok ook een ras dat is de kraski ovcar is dat niet dezelfde ? Ik kan t hellemaal fout hebben maar wou t je toch even melden .

Mvg

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Broodfok heeft er maar zeker niet aan te raden ! gelet op hun gewrichts problemen let aub goed op de bloedlijnen':-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Prachthonden! Maar inderdaad: let op voor broodfok en hondenhandelaars! 

Misschien kan je contact opnemen met de "Vereniging van Herders- en Berghonden uit Zuid- en Oost Europa en Azie", dan kom je terecht bij mensen die het ras kennen. Dit is hun website: http://www.vhbinfo.com/

honden page profiel TZNTZN

van de sarplaninac zit wel een fokker in belgie, maar inderdaad niet van de kaukaas...

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Uit nieuwsgierigheid heb ik me even ingelezen......En ik moet eerlijk zeggen dat ik het persoonlijk wel begrijp dat er zo weinig (geen?) fokkers van te vinden zijn in een land als Nederland of België. Wat mij betreft mag dat dus ook zo blijven.

Ben dan ook nog nieuwsgieriger naar hoe je van een Berner Sennen bij de Kaukasische Owcharka uit komt.':-)

honden page profiel TZNTZN

"
Ben dan ook nog nieuwsgieriger naar hoe je van een Berner Sennen bij de Kaukasische Owcharka uit komt.':-) "


Idd, de kaukasiche herder is echt geen makkelijke hond! Ik heb als onervaren hondeneigenaar een '2de hands' kaukasische herder overgenomen, en ik zal heel eerlijk zeggen, dat ik daar lang spijt van heb gehad... Nou ja, ik vind mijn Pim super, maar dat heeft wel 4 jaar geduurd, en dat ik hem nu wel super vind en vroeger niet, dat ligt niet aan het feit dat Pim verandert is, maar vanwege het feit dat ik overal mee om leer gaan (en de scherpe randjes van zijn karakter verdwijnen ook met de jaren).

honden page profiel TashaTasha

honden foto van Tasha

Heerlijke honden! Kom er héél af en toe wel eens eentje tegen.

Zoals Christel al zei: neem eens contact op met de rasvereniging... zij gaan je zeker op weg kunnen helpen!

Pas inderdaad op voor broodfok. Ik ben ooit een kaukasische herder uit de broodfok tegengekomen... het beestje had ocharme schrik van z'n eigen schaduw! En dat is nu net wat je niet hebben wil met een LGD...

Bereid je in ieder geval voor op een koppige, eigenzinnige loebas met een hart van goud! Maar ja, zo zijn alle live stock guardians hé ;-) Dus vanaf dag 1 werken aan de band tussen jou en je pup en steeds positief benaderen, met straffen kom je nergens bij deze woefies. Oh ja, verwacht ook niet dat ie achter een balletje rent, de meeste LGD's die ik ken (en dat zijn er best wel veel, maar dan vooral maremmano's) trekken hun kop in als ze een bal zien vliegen of kijken je aan met zo'n koppie van 'je denkt toch niet dat ik daar achter ga'.

Ik sluit af zoals ik begon: heerlijke honden om mee samen te leven!!

honden page profiel robbert cleymaetrobbert cleymaet

Beste iedereen,

Bedankt voor de snelle en efficiënte antwoorden, ben zeer tevreden :-)
Bedankt voor de tips in verband met broodfok en hondenhandelaars! Ik begrijp deels ook dat er zo weinig fokkers van zijn omdat het honden zijn die nu eenmaal veel verzorging en vooral aandacht nodig hebben. Ik moet wel zeggen we hebben een enorme tuin waar die hond naar hartelust zal op kunnen spelen en waken :-). Ik kwam op de ond omdat er nogal veel inbraken zijn in onze buurt en ik een beest wou dat zelfstandig zijn mannetje kon staan :-) dit ras scheen daar-mits een goede opvoeding - in staat toe te zijn! Zal me eens informeren bij die honden vereniging.
Ps: zijn er veel verschillen tussen de kaurkas en de sarplaninac? Waar bevindt de fokker van de sarplaninac zich in België?
Groeten!

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 2 doggies

honden foto van Landseer ect

" . Ik kwam op de ond omdat er nogal veel inbraken zijn in onze buurt en ik een beest wou dat zelfstandig zijn mannetje kon staan  "


Dat je een klik hebt met een ras.? da's mooi.
Verliefd op die 1ne 4voeter..? geweldig.

Maar alstublief....
Als ik, of welke inbreker dan ook met een heeeel klein beetje verstand van honden bij u in wil breken...
Dan laat ik mij door geen enkele olifant tegenhouden.
Zelfs 3 pittbulls moesten het hier een dorp verderop vorig jaar ontgelden, en baasje kon zijn 3 honden gaan begraven, vergiftigt..
Dus een hond om echt af te schrikken , en die zelfstandig optreed.??..nooit doen.
Ben je gek van het ras, heb je de klik, ...en is het makkelijk voor de beveiliging...okee.
Maar dat bewaken moet mijns inziens als aller laatste in het rijtje komen.



.

honden page profiel robbert cleymaetrobbert cleymaet

landseer ect,

Ik ben verliefd geworden op het ras als ik er eentje tegngekomen ben op het strand!
Natuurlijk heeft het waken slechts een bijkomende functie en gaat de liefde voor de hond voor :-)

honden page profiel robbert cleymaetrobbert cleymaet

is kaukasische owcharka trouwens hetzelfde als een kaukasische ovcharka?

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" is kaukasische owcharka trouwens hetzelfde als een kaukasische ovcharka? "


Is absoluut hetzelfde, vanwege de originele uitspraak kan de V wel als een W geschreven worden en andersom. :-) Ovcharka betekent letterlijk 'herder'.

" Ik begrijp deels ook dat er zo weinig fokkers van zijn omdat het honden zijn die nu eenmaal veel verzorging en vooral aandacht nodig hebben.  "

Ik ben op mijn vakantie dit jaar in het oostblok een fokker van Centraal-Aziatische ovcharki tegen gekomen. Toevallig hadden ze ook een kaukaas.. Het zijn ongelovelijk mooie en 'machtige' honden, werkelijk adembenemend, maar ik vraag me af of je je realiseert wat je in huis wilt halen (zeker om de eerst-gequote, simpele vraag). Er is een reden waarom de fokkers van dit ras zich niet in onze regio's bevinden, het zijn geen stadsdieren. Dit heeft helemaal niets met aandacht te maken, elke hond heeft als pup veel aandacht nodig en eenmaal volwassen is dit juíst een erg zelfstandig ras. In de omgevingen van hun afkomst voelen ze zich opperbest, waar ze naar hartelust kunnen hoeden en waken. Daar zijn ze voor gemaakt.
Met een beetje pech heb je straks een hond die zich tijdens het wandelen keert tegen elke vreemdeling waar jullie maar langs lopen. Dit ras is niet te vergelijken met de Berner Sennen, het is pittig met een hoofdletter P. Persoonlijk zou ik ook niemand uit bv een woonwijkje -met tuin of niet- zo'n hond aanraden, ondanks dat ze met een (zeer) goede socialisatie en consequente opvoeding waarbij de baas stevig in zijn schoenen staat, erg leuke en lieve honden kunnen zijn.

Verliefd zijn op een ras houdt niet per definitie in dat het ras ook geschikt is voor de desbetreffende persoon of in de situatie. Ik raad je echt aan je goed in te lezen en heel het internet af te spitten naar info alvorens de zoektocht naar een Kaukaas te starten.

honden page profiel robbert cleymaetrobbert cleymaet

Beste,

Ik woon misschien in belgie maar ben geen stadsmus. We wonen nu eenmaal op een reusachtig erf-volledig buiten de stad- (het dichtdte huis staat op 400meter) en dus ik denk dat wij de mogelijkheid hebben om de hond binnen te nemen. Evenwel zal mijn vader en niet ik de hoofdtrziner worden van de hond, hij heeft al verschillende duitse schapers, bouvier, enz gehad! Maar, ik begrijp volkomen jullie ongerustheid :-)

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3 2 doggies

honden foto van Anouk & Balou<3

Prachtige honden waar ik al erg lang verliefd op ben! Maar wat ik ervan weet zijn ze erg waaks en moet je ontzettend sterk in je schoenen staan wil je zo'n zelfstandige hond aan kunnen. Ik geloof niet dat het nu of de komende jaren iets voor mij zou zijn maar wie weet ooit als ik vind dat ik genoeg honden ervaring heb :-)

Bij ons in de buurt wandelt iemand met zo'n hond en een mastiff, het ziet er prachtig uit! Maar ik lijn Balou altijd aan als ik die man tegen kom. En hij vertelde me laatst dat hij daar blij mee was want hoewel zijn herder nog jong en speels was was hij ook wat 'dominant' en erg waaks tegen over zijn baas en de andere mastiff en zou dus snel zelf in grijpen als iets in zijn ogen te ver ging.
Veel mensen denken ooh leuke haarbal wat mooi! Maar voor vreemden is hij dus helemaal niet zo lief...

Balou kan nogal een brutale donder zijn dus dat risico gaan we dan maar niet nemen he :P

honden page profiel robbert cleymaetrobbert cleymaet

" Prachtige honden waar ik al erg lang verliefd op ben! Maar wat ik ervan weet zijn ze erg waaks en moet je ontzettend sterk in je schoenen staan wil je zo'n zelfstandige hond aan kunnen. Ik geloof niet dat het nu of de komende jaren iets voor mij zou zijn maar wie weet ooit als ik vind dat ik genoeg honden ervaring heb :-)

Bij ons in de buurt wandelt iemand met zo'n hond en een mastiff, het ziet er prachtig uit! Maar ik lijn Balou altijd aan als ik die man tegen kom. En hij vertelde me laatst dat hij daar blij mee was want hoewel zijn herder nog jong en speels was was hij ook wat 'dominant' en erg waaks tegen over zijn baas en de andere mastiff en zou dus snel zelf in grijpen als iets in zijn ogen te ver ging.
Veel mensen denken ooh leuke haarbal wat mooi! Maar voor vreemden is hij dus helemaal niet zo lief...

Balou kan nogal een brutale donder zijn dus dat risico gaan we dan maar niet nemen he :P "


.

honden page profiel robbert cleymaetrobbert cleymaet

Beste,

Mag ik u vragen om eens aan die man te vragen die die hond bezit om te vragen waar precied hij die gekocht heeft, en ps:je hond op je profielfoto is super mooi!!

Bedankt! !

honden page profiel robbert cleymaetrobbert cleymaet

Hallo,

Weet er iemand of 'het hezehof' een goede kennel is? Ze hebben nog neen kaukasisch herdershondje op overschot!

Groeten!

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

" Beste,

Mag ik u vragen om eens aan die man  te vragen die die hond bezit om te vragen waar precied hij die gekocht heeft, en ps:je hond op je profielfoto is super mooi!!

Bedankt! ! "


Als ik hem weer tegen kom zal ik het hem eens vragen :-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Blijf ver weg van alle kennels die meerdere rassen aanbieden en meerdere nestjes tegelijkertijd hebben! Daarbij is meteen je bovenstaande vraag beantwoord, denk ik.
Verder treed ik Chris en Co bij. Het gaat niet over verzorging of aandacht. Het gaat over een heel apart karakter hebben waar je van moet houden, dat je volledig moet liggen. 
Mensen denken nogal snel dat een eigenzinnige en onafhankelijke hond autoritair en hard moet aangepakt worden en dat je hem dan kan 'plooien' naar je wensen. Niks is minder waar. 
Je moet zo'n hond net in z'n waarde laten, respect opbrengen voor z'n eigenheid en zelf net meegaan in die eigenheid.
 Ik zou je aanraden veel te lezen over zijn aard en oorsprong. Dan zal je merken dat het niet de tuin is, die hij nodig heeft, maar de ruimte en vrijheid om zelf beslissingen te nemen. Dat is de kern van deze hond, daar is hij voor gefokt. Het is een intelligente, waakse en krachtige hond, die ervoor geschapen is om zelf situaties te kunnen inschatten en beslissingen te nemen. Hij heeft daaar geen mens voor nodig, hij kan dat zelf. Het zou van weinig respect getuigen om dit talent dan proberen af te knotten door er een volgzame hond van te willen maken. Dan krijg je een strijd, en daar wordt niemand happy van.

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Goed dat je je zo inleest en advies komt vragen, ik heb geen ervaring met Kaukasische Herders maar wil wel even reageren op je andere vraag. M.b.t. "Het Hezehof" ik heb het even ingetoetst op Google en raad je aan hetzelfde te doen. denk dat je dan je antwoord wel hebt of het verstandig is om daar een pup te kopen.

honden page profiel TashaTasha

honden foto van Tasha

Volledig akkoord met de voorgaande berichten ;-) Enneuh... die kennel kan je inderdaad best met een grote boog omheen lopen! Zoek naar een fokker die z'n pups in gezinsverband grootbrengt, anders heb je achteraf ontzettend veel moeite met de socialisatie. Een angstige lgd kan je missen als kiespijn!

Robbert, dat waken zit er inderdaad ingebakken. Sterker nog, het waken zorgt regelmatig voor problemen als je het niet van pup af aan juist aanpakt. Het zelfstandig optreden mag je héél letterlijk nemen. Eens zij beslist hebben dat het fout is, is het fout. Ook al vindt het baasje het ok. De truc zit erin om van kleins af aan het evenwicht te vinden zodat ze hun 'job' laten doen op een aanvaardbare manier.

Je vader zou de "hoofdtrainer" worden. Daar kan het volgens mij al mis lopen. Zo'n hond train je niet, je leeft er mee samen. Het is uiteraard wel belangrijk om te bepalen wie de roedelleider is, wederom zonder agressie of dwang! Uiteindelijk maken ze zelf uit naar wie ze luisteren, dit kan je echt niet afdwingen. De leider zullen ze ook minder snel beschermen dan de 'kudde'. Omdat ze ervan uitgaan dat de leider degene is die de belangrijke beslissingen neemt. 

Je hebt ervaring met Duitse herders, Bouviers, ... In vergelijking met lgd's zijn dat super makkelijke honden! Ik bedoel, die kan je trainen om redelijk vlot te luisteren. Onderstaand cartoontje kan je redelijk letterlijk nemen:

Lees je aub goed in over livestock guardian dogs en het begrijpen + hanteren van hondentaal. 
Een lgd handelt enkel en alleen uit loyaliteit voor zijn gezin, roedel en kudde. 
Hier nog enkele leuke, informatieve links:
How to Be a Livestock Guardian Dog
What Is a Livestock Guardian Dog?
Livestock Guardian Dogs Guide

Nog een belangrijke tip:  LGDs will remember harsh and abusive treatment forever.

Als je wil, kan je bij mij kennismaken met een opgroeiende Kangal. Ze is nu zes maandjes oud. Ik ben opgegroeid tussen maremmano's en ben uiteraard bereid mijn ervaringen met je te delen! Als je wil, kan ik je gelijktijdig ook kennismaken met enkele volwassen maremmano's van vrienden. Het zijn dan wel geen kaukasische herders, maar qua basisgedrag kan je ze echt wel vergelijken. Mocht je willen afspreken, contacteer me dan via PB.

Om af te sluiten nog enkele puntjes die ik doorheen de jaren heb neergeschreven:

Behandel een LGD als een volwaardig gezinslid. Vanaf dag een tot de laatste wandeling richting de regenboogbrug.  


Verwacht geen slaafse volgzaamheid.  


Wanneer het over de bescherming je huis en tuin gaat, respecteer en vertrouw het oordeel van je LGD. In 99% van de gevallen hebben zij de situatie beter ingeschat dan jij.  


Hou er rekening mee dat je helemaal gratis en voor niets een verhuisdienst in huis hebt gehaald. Alles wat niet is vastgemaakt aan de grond, krijgt vroeg of laat (onbewust) een nieuwe plaats.  


Al lijken het couch patatoes, zorg dagelijks voor de nodige beweging en vooral mentale activiteiten.  


Het liefst van al ligt de LGD bij j e  in de buurt. Maar ze hebben absoluut behoefte aan  enkele uurtjes m e-time.  


Een LGD  is bereid om  zijn eigen leven op te offeren ter bescherming van zijn gezin, kudde en terrein. Leer vanaf dag een omgaan met de waaksheid van je LGD. Straf je LGD dan ook nooit wanneer hij zijn taak uitvoert.  


Verwacht niet dat ze vee hoeden of drijven. Al zullen ze wel steeds proberen hun 'kudde' bij elkaar te houden.  


Neem afscheid van een klinisch proper huis en wen aan haren, modderpoten, …  


Varieer je beloningen en kauwmateriaal. Ze houden van afwisseling.  


Verwacht geen slaapgenoot in bed. Het is immers veel te warm in bed.  


Geef je LGD de volledige vrijheid om je huis en tuin te bewaken. Een dagelijkse inspectieronde doorheen huis en tuin is vanzelfsprekend voor een LGD. Je weet nooit, voor het zelfde geld zit er zomaar een beer verstopt onder het bed.

honden page profiel robbert cleymaetrobbert cleymaet

Geachte iedereen,

Na al jullie mailtjes begint het tot me door te dringen dat het echt geen katjes zijn om zinder handschoenen aan te pakken :-) misschien is een Sarplaninac een iets rustigere variant.. ik vind ze wel niet zo mooi als de kaukasische herders...

Mvg

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

" Geachte iedereen,

Na al jullie mailtjes begint het tot me door te dringen dat het echt geen katjes zijn om zinder handschoenen aan te pakken :-) misschien is een Sarplaninac een iets rustigere variant.. ik vind ze wel niet zo mooi als de kaukasische herders...

Mvg "


Wat vind je van Newfoundlanders of Leonbergers dan? O-)
Dat zijn ook mooie harige beren :-D
.

honden page profiel robbert cleymaetrobbert cleymaet

Newfoubdlanderd zijn ook echt super. .. maar ja wel niet zo mooi als die schitterende oerhonden he :-)

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

Ik snap je verschil,ik vind oer honden ook de mooiste. Maar kwa karakter zijn ze net wat makkelijker :-D
Dat vind ik zelf toch wel het belangrijkste.

honden page profiel robbert cleymaetrobbert cleymaet

Beste iedereen,

Wat kunnen jullie me certellen over leonbergers :-)

Dank!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Zie broodfoklijst........hezehof staat er op ! 

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ierse wolfshonden zijn ook mee en net iets makkelijker maar alstublieft hier in Ned zit of zat ooit een zgn fokker van kaukasen en ik belde hem vertelde dat ik 1 hoog op een flat zat met 4 kinderen en dat was geen enkel probleem zei hij al gaf ik hem een stoel om te bewaken was er geen probleem hahaha nou had mezelf goddank in gelezen en wist dat ik het niet moest doen.

Voor bewaking zou ik pers een mooie rottweiler nemen heerlijke honden super sociaal echt maatje en er komen geen vreemde binnen als er niemand thuis want dan staan ze hun mannetje echt.

Leonbergers zijn ook impossant mooie lobbessen lief sociaal maar zoals iedereen heeft ook iedere hond een eigen karakter. De een heeft scherpere randjes dan de ander

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

" Beste iedereen,

Wat kunnen jullie me certellen over leonbergers :-)

Dank! "


Ik zou dit topic even hernoemen naar de je info zoekt over de Leonberger of een nieuw topic openen zodat de juiste mensen reageren :-)
Genoeg mensen hier op het forum die er een hebben en je vanalles erover kunnen vertellen :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kaukasische herder" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: postbode aangevallen door hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^