mijn hond grijpt andere honden... Wat te doen???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Vis...Vis...

Hallo,

 

Sinds een paar weken is een oude hond wegens omstandigheden bij ons gekomen.

Dit is hartstikke goed gegaan tot twee dagen terug.

 

Uit het niets greep hij ineens onze andere hond die gewoon heerlijk in het zonnetje lag te slapen. 

Terwijl de andere hond zich overgaf en op der rug bleef liggen ging de hond gewoon door. 

Ik ben er letterlijk tussen gesprongen.

 

Mijn zoontje vind het super om met de honden te wandelen en gaat 1 voor 1 met ze na buiten.

Hij neemt M altijd als eerste mee  En dit is altijd zonder problemen gegaan.

Vanmiddag ging dit hartstikke fout, zonder enige aanleiding is hij een andere hond aangevallen. Beide honden waren aangelijnd. Dit gebeurde precies voor de deur en gelukkig konden we snel ingrijpen. 

 

Mijn kinderen zijn super lief met de dieren, doen ze totaal geen kwaad maar ook uit het niets gromt hij na ze terwijl ze lekker aan het spelen zijn of gewoon op de bank zitten tv te kijken. Dit is allemaal sinds twee dagen en daarvoor is het in de vier wkn dat M nu woonachtig is bij ons niet voor gekomen.

 

Ik weet niet zo heel goed wat ik hiermee aan moet en wil uiteraard erge ongelukken voorkomen...  

 

 

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Een oude hond.. ziet hij nog goed? Hoort hij nog goed?

Misschien mankeert hij wat anders? Al eens door de dierenarts na laten kijken?

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Misschien heeft hij pijn? Denzel heeft dit ook een tijd gedaan, naar mens en dier en die bleek scheve rugwervels te hebben. Uitvallen vanuit zijn pijn dus.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Hoe oud is "oud".

 

Ga eerst even naar de dierenarts om pijn uit te sluiten. Een hond die pijn heeft kan namelijk heel onvoorspelbaar zijn, en inderdaad uit het niets (althans zo lijkt het voor ons) aanvallen en van van zich af grommen. 

 

Als je dat hebt uitgesloten zou ik een goede gedragstherapeut langs laten komen.

honden page profiel Vis...Vis...

Voordat M bij ons kwam heb ik hem helemaal laten controleren door de dierenarts. 

Dit is net 4 weken geleden.

Hier kwam uit dat M gewoon gezond is en niks mankeert. 

 

 

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Wat Sanne zegt is ook mijn eerste gedachte.

Heeft ie pijn, ziet ie niet meer goed.

 

Wat is het eigenlijk voor hond (ras, formaat, gedrag) en hoe oud is hij?

En hoe oud zijn je kinderen?

 

Sowieso vind ik jonge kinderen met een grote hond niet prettig. Ik kan me niet voorstellen dat een kind van 7 een flinke Boxer onder controle kan houden.

 

(Edit: geen idee wát ik heb gedaan, maar alles stond er dubbel )

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hij is nog maar heel kort bij jullie, wees conseqwent met deze hond, niet loslaten, aangelijnd uitlaten, en laat je zoontje niet met deze hond wandelen, kinderen kunnen niet inschatten als er een andere hond aankomt wat de hond dan doet.

wat betreft thuis, dat de hond zomaar grijpt, kijk dat is natuurlijk niet goed.

de hond is vier weken bij jullie, en heeft even de kat uit de boom gekeken, wat is er met de hond in het verleden gebeurt ? geen idee ? dan is het verstandig om iemand er bij te roepen die het gedrag kan analyseren van deze hond. en zolang dat nog niet is gebeurd toch op te passen, wat je schrijft, uit het niets valt tie de ander aan die lekker ligt op het gazon. haal er iemand bij.

honden page profiel Naomi1971 & TessaNaomi1971 & Tessa

honden foto van Naomi1971 & Tessa

Hoe was de hond bij zijn vorige eigenaar?

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Een herplaatsing maakt nogal wat indruk op een hond, hij voelt zich onzeker, weet niet waar hij aan toe is, is uit zijn bekende wereld gehaald en moet weer alles opnieuw opbouwen.

 

Een paar algemene tips voor een herplaatser zijn bijv:

 

de eerste tijd gebruiken om hem te laten wennen aan het nieuwe huis, de nieuwe omgeving en de nieuwe mensen.

 

je stem en houding altijd rustig

 

Loop niet naar de hond toe, laat hem naar jou toe komen, als hij niet wil, laat hem dan.

 

Altijd met rust laten als hij op zijn eigen plekje is

 

Altijd rustig laten eten, zonder drukte om hem heen

 

Geen druk bezoek ontvangen of bezoekjes gaan afleggen

 

De hond aan de lijn houden en de wandelingen nog saai en kort houden zonder afleidingen.

 

Ik denk dat je dus het beste voorlopig andere honden uit de weg moet gaan. Maak er een grote boog omheen. Honden aan de lijn sowieso nooit met elkaar in contact laten komen.

 

 De hond moet eerst wennen en vertrouwen in jou gaan krijgen. Doordat jij hem dan niet meer in situaties laat komen die hij niet aankan, zal hij dus rustiger de deur al uit gaan en al gauw meer vertrouwen krijgen in jou en in zichzelf en het steeds minder nodig vinden om uit te vallen.

De kinderen zou ik deze verantwoording niet geven, dat zou weleens flink mis kunnen gaan als ze denken dat honden toch leuk met elkaar zouden moeten "spelen".

 

Let ook goed op zijn lichaamstaal zodat als je hem goed leert kennen, je weet wat er in hem omgaat.

 

http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

 

https://hondenbescherming.nl/ik-heb-een-hond/ik-heb-een-hond-en-kinderen/

 

 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Is dus even goed gegaan mogelijk omdat hij aan de nieuwe situatie moest wennen? eenmaal hij zich meer thuis is gaan voelen oud/eerder gedrag gaan vertonen, hij moet dit al gehad hebben zoiets komt niet zomaar uit de lucht vallen.  Heb je info gehad over gedrag van de hond bij het vorige baasje.

 

 

En als ik je zo hoor zou ik de hond zowel niet met andere honden vertrouwen als met kinderen.

Ik weet niet door wat voor omstandigheden deze hond bij je is gekomen, maar mocht het zo zijn dat deze hond in het verleden dergelijk gedrag nooit vertoont heeft (daar zou ik zeker nog even naar informeren) dan zou ik denken dat een hersenscan laten maken geen verkeerde keus zou zijn en zeker checken op eventuele pijnklachten wat al benoemd is.

Indien dit gedrag al eerder werd vertoont, mogelijk wil je dit niet horen, maar sorry dan past deze hond niet niet in de samenstelling van je gezin met al een hond en twee kinderen. 

 

Edit: Ben je alleen met zo'n hond is (naar mijn inschatting) beter te werken, begeleiden, zoeken naar de juiste weg dan wanneer je ook nog kinderen en een andere hond hebt die je heel wilt houden.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry


 Indien dit gedrag al eerder werd vertoont, mogelijk wil je dit niet horen, maar sorry dan past deze hond niet niet in de samenstelling van je gezin met al een hond en twee kinderen. 
 
Edit: Ben je alleen met zo'n hond is (naar mijn inschatting) beter te werken, begeleiden, zoeken naar de juiste weg dan wanneer je ook nog kinderen en een andere hond hebt die je heel wilt houden. "

 

Ik denk dat als de hond gezond is verder en er worden de juiste regels toegepast, vooral ook door de kinderen, zodat de hond zich niet bedreigd voelt of teveel prikkels krijgt, niet in het nauw gebracht wordt dat het zeker goed mogelijk is dat de hond tot rust komt en zich veilig gaat voelen in het gezin. Enig inzicht is dan natuurlijk wel belangrijk. Vaak zijn het maar simpele dingen zoals nog niet teveel ondernemen, nooit drukke bewegingen maken, in alle rust laten eten, een eigen veilig plekje hebben etc.

 

Misschien is voor de ts het een idee om een gt (een die weet wat het is om een herplaatser in huis te halen) te vragen of hij de familie kan begeleiden hiermee.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

"  
Ik denk dat als de hond gezond is verder en er worden de juiste regels toegepast, vooral ook door de kinderen, zodat de hond zich niet bedreigd voelt of teveel prikkels krijgt, niet in het nauw gebracht wordt dat het zeker goed mogelijk is dat de hond tot rust komt en zich veilig gaat voelen in het gezin. Enig inzicht is dan natuurlijk wel belangrijk. Vaak zijn het maar simpele dingen zoals nog niet teveel ondernemen, nooit drukke bewegingen maken, in alle rust laten eten, een eigen veilig plekje hebben etc.
 
Misschien is voor de ts het een idee om een gt (een die weet wat het is om een herplaatser in huis te halen) te vragen of hij de familie kan begeleiden hiermee. "

 

Zou voor mij persoonlijk wel ook een beetje afhangen van de leeftijd van de kinderen. Nooit drukke bewegingen maken snap ik maar snapt elk kind dat? en heeft een kind niet net als een hond de ruimte nodig zich vrij te kunnen bewegen? Kan de situatie binnenhuis gecreëerd worden dat de kinderen wel gewoon zichzelf kunnen zijn? en de hond zich ook veilig en vertrouwd voelt? Een GT die meekijkt is natuurlijk nooit verkeerd. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Weet je de rede dat de hond weg moest? Als een hond ergens herplaatst wordt, laat hij pas na een paar weken zijn ware aard zien. 

 

De hond bijt uit het niets, ik vind dit geen goed teken. Ik denk als het iets lichamelijks was, het al gelijk aan de orde was geweest.

 

 

Ga aub naar een DA om het te laten onderzoeken, maar als daar niets uitkomt, vrees ik dat ik niet met deze hond zou doorgaan. 

 

Weet niet hoe oud je kinderen zijn, maar hun veiligheid boven alles, ik zou deze hond absoluut niet vertrouwen! 

 

Succes! 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Ik denk dat als de hond gezond is verder en er worden de juiste regels toegepast, vooral ook door de kinderen, zodat de hond zich niet bedreigd voelt of teveel prikkels krijgt, niet in het nauw gebracht wordt dat het zeker goed mogelijk is dat de hond tot rust komt en zich veilig gaat voelen in het gezin. Enig inzicht is dan natuurlijk wel belangrijk. Vaak zijn het maar simpele dingen zoals nog niet teveel ondernemen, nooit drukke bewegingen maken, in alle rust laten eten, een eigen veilig plekje hebben etc.
 
Misschien is voor de ts het een idee om een gt (een die weet wat het is om een herplaatser in huis te halen) te vragen of hij de familie kan begeleiden hiermee. "

 Deze hond heeft wel „uit het niets" gebeten. Ik denk dat deze hond een bijt verleden moet hebben, anders zal een hond dit niet doen. Zeker bij een hond die ligt te slapen, zich overgeeft en dan nog doorgaat. Is echt niet goed. 

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Hoe kan een hond die aan de lijn zit een andere hond aanvallen?

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" Hoe kan een hond die aan de lijn zit een andere hond aanvallen? "

 Hij werd op dat moment niet door een volwassene of in directe aanwezigheid van een volwassene uitgelaten.

 

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

" Hoe kan een hond die aan de lijn zit een andere hond aanvallen? "

 





Als een loslopende hond naar je toe komt kan jou aangelijnde hond ook uit/aan vallen denk ik

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

"  







Als een loslopende hond naar je toe komt kan jou aangelijnde hond ook uit/aan vallen denk ik "

 



Ik lees dat beide honden aangelijnd waren.
(loslopende honden naar een aangelijnde hond toe laten gaan is één van mijn grootste irritaties op de voet gevold door een loslopende hond naar een andere loslopende hond toe laten gaan zonder goedkeuring van de eigenaar :-) )

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Ts is niet meer actief...

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ts is niet meer actief... "

 Wat jammer! Want hoe loopt dit af?

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

"  Wat jammer! Want hoe loopt dit af? "

 



T.s. las dingen die niet in haar straatje pastte en vertrok.Dat belooft dat geen enkele aangedragen mogelijke oorzaak bekeken zal worden als het ook maar enigszins inhoudt dat er iets veranderd moet worden

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  

T.s. las dingen die niet in haar straatje pastte en vertrok.Dat belooft dat geen enkele aangedragen mogelijke oorzaak bekeken zal worden als het ook maar enigszins inhoudt dat er iets veranderd moet worden "

 Wat erg! Wat jammer!

 

Gebeurd idd wel vaker. Laatst iemand die vroeg of je met een pup fysieke correcties kon gebruiken, moet je die vraag net hier stellen Ze had kennelijk een bevestiging gezocht, kreeg het uiteraard niet en weg was ze.

zonde van je tijd.

Volgende forumvraag: Honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^