Ik zoek in een hond ....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

ArS (Gast)

Hallo,  Ik zoek in een hond.... 1.Een gezelschap maatje 2.Als het kan wil ik graag met hem gaan jagen 3.In ieder geval eentje waar ik niet allergisch voor ben.. 4. Een gezelschap maatje voor mijn labrador 5. Een maatje die je mee kan nemen naar dierentuinen enz. 6. Een vriendje die bij je op de bank ligt Dit is denk ik wel het hoofdzakelijke . Er komt wel een beetje uit dat ik een klein soort wil (die het liefst op schoot kan) maar ook weer niet TE klein want hij moet wel een beetje zonder blessures op te lopen met mijn labrador kunnen spelen Ik hoop dat jullie er mee verder kunnen... Groetjes,

honden page profiel Hond in de potHond in de pot

honden foto van Hond in de pot

Border terrier

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Oké, hier een paar rassen die ik hierbij vind passen:

 

1. Border terriër: terriër, dus heeft jachtinstinct, maar is wel klein en staat bekend als één van de zachtaardigste terriërs.

 

2. Poedel: van oorsprong jachthond, de middenslag zou bijvoorbeeld goed passen en verhaart niet:

 

3. West Highland White terrier: ook een terriër dus inclusief jachtinstinct, maar wordt wel vaak als gezelschapshond gehouden:

 

4. Cairn terriër: jachtinstinct, volgens mij wel wat eigenzinniger dan de Border terriër en de West Highland white, maar de Cairns die ik ken zijn ontzettend leuk!

 

5. Irish Soft Coated Wheaten Terriër: jachtinstinct, vacht is geschikt voor mensen met allergie, staat bekend als één van de zachtste terriërs.

 

 

Dit zijn rassen die voldoen aan het kleine formaat en het jachtinstinct, maar of ze geen allergische reacties bij jou veroorzaken weet ik niet. De poedel in ieder geval niet...

 

Misschien weten anderen ook nog een paar rassen die zouden passen. Lees goed de karakterbeschrijvingen van alle rassen en beslis daarna welke jou het meest aanspreekt. Probeer niet alleen naar het uiterlijk te kijken, hoe moeilijk dat ook is 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ben al blij dat ge terugkomt van een Cavalier pup. 

 

Terriers zijn levendig en schootzitters en ze verharen nooit. 

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

De rassen waar je het minst snel allergie bij krygt zijn de poedel(ze zijn heel leuk in een sportieve snit zoals bijvoorbeeld koda van hier op het forum) ook de schnauzer(dwerg)lijkt me wel passen :-).

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

Wat betreft punt 3, dat zal je echt moeten gaan testen bij de dierenarts, voor wat voor schilfers je precies allergisch bent.. Anders weet je nog steeds niet welk ras je kunt nemen.

honden page profiel jolanda, puk en jack .jolanda, puk en jack .

honden foto van jolanda, puk en jack .

Ik heb een kruising schnauzer . Nu bijna 8mnd oud . Tis een heerlijk aanhankelijk hondje . Is graag bij je . En speelt graag met mijn duitse herder dat is zo leuk om te zien .

Dus een schnauzer is zeker ook een optie . Dat is wel een plukras. Ik weet niet hoe dat is voor jou allergie .

Maar dat kun je eventueel uitzoeken door een test te doen .

Veel succes met je zoek tocht .

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Parson Russell Terriër misschien?

 

Dit is mijn Parson, Maylo een ruwharige Parson.

 

Ze komen in 3 vacht variaties voor

Glad

Broken Ruw

Ruw

 

Als allergie zou ik dan de Ruw aanraden, omdat deze nauwelijks verharen.

Ze hebben een jachtinstinct die goed te controleren is. Maylo jaagt voornamelijk vogels op, wat hij eigenlijk niet van me mag (maar ja vogels zijn altijd sneller, vooral hoe hij er op af rent). Maar de wilde konijnen laat hij met rust, omdat hij daar echt absoluut niet achter aan mag van me.

 

Ze zijn enorme knuffelkonten en trouw aan hun bazen. Maar en hier moet je echt goed mee om kunnen gaan....ze zijn enorm slim. Zo slim dat je ze manipuleren zonder dat je enig besef heb + het zijn pittige hondjes hoor. Vergist je niet in het schattige uiterlijk van hun, als ze iets in hun kop hebben dan gaan ze er ook voor.

 

Momenteel zijn er verschillende fokkers die een nestje verwachten of een nestje hebben.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Ben al blij dat ge terugkomt van een Cavalier pup. 
 
Terriers zijn levendig en schootzitters en ze verharen nooit.  "

 

Verharen nooit.....dat zou ik niet zeggen. Voor Maylo heb ik een gladharige Parson gehad.....jeetje nooit meer! Als die bij mij op schoot zat was ik zowat wit van de haren.

 

+ Schootzitters zijn het ook niet zozeer, ligt aan het ras + karakter van de hond.

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik zou eerst jezelf laten testen op wat voor soort allergie je hebt voor honden, dan kun je daarna gerichter zoeken. :) Mijn neefje is bijvoorbeeld allergisch voor het speeksel van honden. Hij moet dus opletten dat de hond niet op hem kwijlt als hij iets in zijn handen heeft of dat ze hem likt. Gelukkig hebben wij niet zo'n lik hond, maar er zitten honden tussen die zodra ze de kans krijgen je hele gezicht af lebberen.

Mocht je allergisch zijn voor haren dan zou je kunnen kijken naar een Poedel. Deze heb je in drie verschillende formaten en zijn van oorsprong jachthonden. Zelf snap ik niet waarom ze niet ingedeeld staan bij de waterhonden in plaats van de gezelschapshonden.

Als je een ras hebt uitgezocht zou ik langs gaan bij fokkers. Sowieso natuurlijk om te kijken met welke je de beste klik hebt, maar ook om te proef snuffelen zeg maar. ;) Dan kun je dus uitzoeken of je een allergische reactie hebt op het ras of niet. Ik raad je aan om via de rasvereniging op zoek te gaan naar een pup. Er zijn helaas veel handelaren die grof geld verdienen met de verkoop van pups.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Teckel?

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Lagotto Romagnolo, ideaal hondje en werd vroeger gebruikt om aangeschoten wild uit het water te halen. Nu worden ze gebruikt om truffels te zoeken.
Heeft krullen en verhaart niet. Is dolgelukkig als het bij je is en wil niks missen al ga je naar een computerbeurs...

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ben zelf ook heel allergisch, en ik reageer vooral op kortharige vachten, ik vermoed de schilfertjes.Ook de langhaar, en vooral de poolhonden en oertypen, heb ik last van de haren. Ook het speeksel van vooral korharige honden, daar krijg ik jeuk van.

Lanharige vachten en vachten die amper verharen, heb ik geen last van.Maar ik wil graag op safe spelen, zodat ik kan genieten van mijn hondje en niet telkens een aanval krijg.Hier wordt het dus 1 van de hypo-allergene rassen.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine



Ik denk dat het gelukt is : Lagotto Romagnolo

Met dank aan alle helpers!!!! ;-)

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Nog ééntje van Gioia (ik kan niet meer stoppen ;-) )

honden page profiel sinsy en Dexsinsy en Dex

honden foto van sinsy en Dex

Franse bulldog kan volgens mij ook wel

ArS (Gast)

Hallo, Bedankt voor al de reacties!Ik denk dat ik er wel mee verder kan.!Een cavalier gaat zoiezo niet door want ik was net winkelen kwam een cavalier tegen geaaid blablabla en werd allergisch. '' Groetjes,

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Misschien een manchester terriër, ze hebben geen ondervacht waardoor ze geschikt kunnen zijn voor mensen met allergieën.

Maar zoals al eerder aangegeven is. Ga eens bij een fokker langs van het ras wat je aanspreekt. Dan kun je kijken of je erop reageert of niet.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Een Cocker Spaniel?

 

Volgens de rasstandaard maximaal 15kg. en 40cm. hoog, prima bestand tegen een Labrador van wat ik hier om me heen zie. Baasgericht, jager en behoort tot dezelfde groep als je eerste keus. .......tenzij je dat te groot vindt voor op schoot als de hond daar al behoefte aan heeft. Hier zitten zowel de Labrador als formaatje Labrador+ bij tijd en wijle even op schoot.....

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^