verplichte hondencursus

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

"  Het woord leider, is waarschijnlijk net zo als dominantie, in de praktijk anders gebruikt, dan de ware betekenis van het woord.
Het heeft voor mij nog steeds een negatieve klank.
 
Uiteindelijk, denk ik dat we het zelfde bedoelen.
  "

 Weet ik niet. Ik ben mijn hele professionele leven al leidinggevende. Ik heb zowel op kantoor als in "op de werkvloer" leiding gegeven aan mensen, onder andere onder hele moeilijke omstandigheden in zeer instabiele landen. Leiding geven (en ontvangen) is essentieel.

 

Ik zie niet wat er negatief kan zijn aan termen als leiding, leider en leidingeven als het een onmiskenbaar en onmisbaar element in ons leven is.

 

En ja, alle honden hebben leiding nodig want anders gaan zij het proces sturen. Dus investeer je enorm in een opvoeding en bepaal je de grenzen waarbinnen de hond moet blijven. Binnen die grenzen is er veel vrijheid maar bewaakt altijd die grens en stuurt bij waar nodig. Ook bijsturen kan trouwens positief staan, want aanmoedigen of belonen is niets als bijsturen in positieve richting.

pagina 15 van 15 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Volgende forumvraag: Blaffen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^