verplichte hondencursus

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lyannelyanne 3 doggies

honden foto van lyanne

Zoiets is nog al moeilijk te gaan controleren.

Asielen? professionele fokkers aangesloten bij de vereniging? ja die kan je controleren als ze toekomstige eigenaren dit opdragen.

 

Maar wat krijg je dan? verhoging van aanschaf bij overige bronnen.

Dan wel leuke puppies op het internet of herplaatsing via marktplaats.

 

Mijn punt is is dat dit niet in goede banen gelijd kan worden voor `100%

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Mee eens, dan gaat het wemelen van de illegaal ongeschoolde honden?
Weet niet hoe ik het anders moet noemen.
+ dat er wederom een extra voedingsbodem is voor malafide fok en verkoop van honden.
Maar ook, als ik alleen al in mijn eigen omgeving kijk, zijn de meeste hondenscholen een uit de hand gelopen hobby van de eigenaar.
Niks geen opleiding of bijscholing. Daarmee komen we er dus niet.
Om een goed plan van aanpak op te stellen, moet bij het begin worden begonnen. En dat is naar mijn idee het screenen en verplichten van een degelijke opleiding + certificaat voor het runnen van een hondenschool.
Laat daar eens mee worden begonnen. Het zou al fijn zijn dat daardoor eigenaren van grote en sterke rassen, ook eens daadwerkelijk mee kunnen doen aan zo'n cursus, mochten ze dit willen. Nu worden ze 9 van 10 keer toch wel geweigerd en heeft het zogenaamd alles van doen met het type hond dat ze hebben (of komt het misschien doordat Mevrouw/Meneer van de hondenschool enkel een hobbyist is?

honden page profiel PabloPablo 3 doggies

Een 'verplichte' cursus werkt sowieso niet. Wanneer men iets met tegenzin doet of 'omdat het moet' maar zelf niet overtuigt is van het nut of effect dan kun je het net zo goed niet doen omdat de motivatie ontbreekt er iets van te maken. Na afronding van deze 'verplichting' worden de aangeleerde vaardigheden, als deze er al zijn, binnen no-time te niet gedaan door het gebrek aan doorzetting. Het is immers toch omdat het moest. Eigenlijk net als het huiswerk op school van dat ene vak waar je een hekel aan had.

 

Mensen die met verstand en beleid een hond aanschaffen en instaan voor de veiligheid van hun eigen- en andermans dier nemen zo'n cursus in de meeste gevallen al als vanzelfsprekend. Voor hen voegt het dus niks toe. Het zit hem in het aansporen en motiveren van de groep die dit soort zaken nalaat uit laksigheid, gebrekkige kennis of puur omdat het onzin is. In dit geval kun je beter tijd en moeite besparen en door middel van een test (of iets in die richting) kijken of men uberhaupt in staat is de verantwoordelijkheid voor een hond te kunnen dragen. Daarbij gelet op het feit dat wanneer je niet om kunt gaan met een sterke hond je niet alleen een keus maakt voor jezelf, maar ook voor de omgeving. Zij zijn immers vaak het slachtoffer van deze lieden.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Ipv dit soort sukkelige akties zouden ze hun zendtijd beter kunnen besteden aan bijv. een mooie documentaire over deze honden. Waarin de plus punten en de minpunten van het ras worden belicht, op een zodanig manier dat mensen zelf kunnen oordelen of het ras bij ze past.

En dan bedoel ik ook echt met voorbeelden van 'het gemiddelde sorot hond' en menigen gebaseerd op mensen met ervaring, die weten waar ze het over hebben - niet de uitzonderingen op de regels die toevallig een hele lieve of juist een hele agressieve hond van het ras hebben.

 

Gewoon een eerlijk beeld. :)

 

(heb het niet gezien overigens..)

 

Gr. Alexandra

honden page profiel Annemieke & ScottieAnnemieke & Scottie 3 doggies

honden foto van Annemieke & Scottie

Als ze dit willen invoeren vindt ik dat dan voor iedereen. Zie er niet zoveel verkeerd in. Is een gewenning, als je een hond wil komt dat erbij. Hondenscholen worden dan strenger gecontroleerd krijg je minder ongeschoolde mensen en degene die een "echte" opleidingen hebben gedaan in dit vak gebied krijgen ook meer kansen omdat er meer werk in komt.. (of zie ik dit te simpel)

 

Je zou het via de gemeente kunnen laten lopen. Je moet in veel gemeenten toch hondenbelasting betalen. Als die nou het eerste jaar een soort korting geven als je de cursus doe, of je maakt de hondenbelasting duurder voor degenen die weigeren om ergens aan mee te doen. Meestal werkt iets als je mensen in de portomonee raak.. Zeg niet dat het honderden euros moet kosten maar bijv 50-75 euro korting op de hondenschool via de gemeente? Dan krijg je het eerder voor elkaar als je het zou willen denk ik.

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Dit lijkt mij inderdaad ook een typisch gevalletje 'storm in een glas water'
Zo iets op poten zetten lijkt me al haast onmogelijk. Om te beginnen met gecertificeerde hondenscholen, Dan valt meer dan de helft al af.
Vervolgens het controleren zoals Frank al aangaf.
Lijkt me inderdaad financiël gezien, vooral in crisistijd een ludieke actie.. niet realistisch of haalbaar!
Tevens ook niet waterdicht!

Toch denk ik dat we dit soort nieuwsitems niet geheel mogen weglachen. Dat iets is afgeschaft, betekend niet dat het dus nooit meer zal terugkeren! (RAD)
Persoonlijk zie ik die donkere wolk toch wel steeds groter worden, en de media is al flink aan het in masseren 'dat men dit soort honden toch niet in de maatschappij moet willen hebben'

Maar ja… ik weet het eigenlijk ook allemaal niet, moeilijk!


honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

Dan mogen ze van mij wel verplichten dat alle kleine hondjes op cursus moeten.

Tjee........ik kan hier soms niet eens normaal wandelen of er hangt er al een in mijn broekspijp. Keffen, grommen, vervelend doen tegen groteren/andere honden....

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

" Dan mogen ze van mij wel verplichten dat alle kleine hondjes op cursus moeten.

Tjee........ik kan hier soms niet eens normaal wandelen of er hangt er al een in mijn broekspijp. Keffen, grommen, vervelend doen tegen groteren/andere honden.... "

 



Tsja, kleine hondjes leven blijkbaar toch in een andere wereld.
Op de school van mijn kinderen hebben we (in goede harmonie) besproken dat bij het brengen/ophalen van de kinderen, de ouders die met een hond gekomen zijn, even een paar meter bij het hek vandaan gaan staan. Omdat er nu eenmaal ook kindertjes bang zijn, of niet gewend aan honden. Zodat ook zij, rustig het schoolterein kunnen verlaten.
Prima , niks ergs aan een beetje rekening houden met elkaar. Wel jammer dat ik dan moeders vaders met een mini-hond, wel pontificaal voor het hek zie staan, sommige gaan zelfs mee het schoolplein op. Terwijl er toch een duidelijke afspraak over gemaakt was!
Stoort me wel hoor, we spreken over honden in het algemeen, en dan. telkens weer ''ja, maar deze is klein'' dus…. eigenlijk geld het voor ons niet zo.
Blijft vervelend, dit soort dingen. Het zijn steeds weer de eigenaren van grotere honden die moeten bewijzen dat zij en hun hond opvoeding hebben genoten… alles beneden dec 30 cm… ach, wie zou daar nou last van hebben?

honden page profiel MiruskeMiruskebijna goedgekeurde fokker 3 doggies

"  kan je aub on-topic blijven? fokken heeft niets te maken met op cursus gaan en daar gaat dit topic over. als je discussie wil over het fokken van deze rassen kan je de tig topics die op slot staan daar over nog eens over lezen en dan zie je misschien eindelijk in dat het hond sociale in het ras in fokken NIET lukt zonder verder het hele ras te verprutsen. en dan lees je ook dat de kaak niet op slot kan, spieren kunnen verzuren maar dan spreken we al snel over een paar uren met volle kracht trekken.dat verhaal van de 2 meisjes doet hier eveneens niets ter zake. "

 Ik moet het volledig eens zijn met Linneke: Als je je verdiept in dit ras weet je dat iets erin of eruit fokken niet gaat. Deze honden hebben drive en die drive kun je er niet perse in of uitfokken ( al zijn er wel fellere lijnen dan andere) daarnaast eindelijk iemand die het "kaakslot" ziet zoals het is. Een verzuring van de spieren.

 

maaaaaaaaaar er is wel iets te zeggen voor het aanspreken van de fokkers!!! Eerlijke informatie verstrekken aan je kopers en goed alles doorspreken en alles uitleggen en ook echt vertellen hoe het gaat en anders de pup niet verkopen. Daarnaast ook niet de honden voor een schijntje verkopen waardoor ze steevast cadeau worden gedaan aan jonge kinderen..... misschien de fokkers op cursus: hoe ligt ik mijn pupkopers voor?

 

dan zou er dus eigenlijk per ras een cursus moet komen die de fokkers voorlicht wat de voor en tegens van het ras zijn en hoe de nieuwe eigenaren het beste met dat specifieke ras om kunnen gaan. dus dat je als fokker de juiuste handvatten kan bieden aan je pupkopers en dat je leert de pupkopers zo goed mogelijk te selecteren. Wil niet zeggen dat je dan alle problemen uitsluit maar misschien wel verkleint!!!

 

daarnaast zou het goed zijn als de pupkoper zich een beetje moet bewijzen aan de eigenaar ipv dat alle verkopers van pups maar iedereen aanklampen die ook maar een hondje willen om een paar rotcenten te kunnen verdienen.

 

( even voor alle duidelijkheid: ik spreek niemand persoonlijk aan. We weten allemaal dat er fokkers zijn die verantwoordelijkheid nemen en dat er meer zijn die dit niet doen en met pupkopers hetzelfde verhaal!)

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Dan mogen ze van mij wel verplichten dat alle kleine hondjes op cursus moeten.
Tjee........ik kan hier soms niet eens normaal wandelen of er hangt er al een in mijn broekspijp. Keffen, grommen, vervelend doen tegen groteren/andere honden.... "

 

Ter beginnen met die Chi die eergisteren in de been van een vreemde vrouw hing. Het was dat ik Maylo bij me had dat hij daar niks durfde te doen, dat hij daarom maar langs mij heen ging en de vrouw achter mij te grazen nam.

 

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Uit een ander topic:

 

Ik heb er gemengde gevoelens bij. Als hondenliefhebber zie ik niets liever dan verantwoorde eigenaars die serieus bezig zijn met de hond, daar hoort een cursus bij.

 

Als mens en burger van de Nederlandse Staat ben ik principieel tegen dergelijke regelgeving. Zo'n wet gaat namelijk uit van onvermogen in mensen, het slechte in iedereen. Wezenlijk zeggen we dan "u bent ongeschikt om een hond te houden tenzij een een paar weekjes op cursus gaat". Dat vind ik een principieel verkeerde insteek. Krijgen we dan ook een verplichte fietscursus? En een verplichte huiscursus (wat de meeste ongelukken gebeuren in huis).

 

Gemengde gevoelens dus waarbij ik het eigenlijk best wel weer betuttelend vindt om er wetgeving tegenaan te gooien. Waarom gaan we niet uit van het basisprincipe van onze rechtstaat? Iedereen is geschikt (onschuldig) tot het tegendeel bewezen is. En als dan is bewezen dat je ongeschikt bent om honden te houden moeten er juridische mogelijkheden zijn om een verbod om dieren te houden in te stellen in huishoudens.

 

Daarnaast:

Mensen onderschatten de benodigde effort enorm. Men moet dan een wettelijk minimaal acceptabele cursus definiëren met de onderwerpen die ten minste aanbod moeten komen. Dan moet er bepaald worden wie die cursus mag verzorgen, wat daar de minimale eisen aan zijn en hoe deze kunde wordt gecontroleerd en geregistreerd. Dan moet men bepalen welke personen deze personen dienen te volgen, deze mensen moeten ook geregistreerd en gecontroleerd worden. Voor dit alles moet op nationaal en lokaal niveau instanties worden opgericht, er moet IT ondersteuning komen voor registratie, er moeten mensen worden aangenomen voor registratie en controle, er moeten wetten worden geschreven en behandeld worden...

 

En zo kan ik nog wel even doorgaan, mensen hebben geen flauw benul wat zoiets met zich meebrengt. De initiële investering is al tientallen miljoen, de daadwerkelijke uitvoering gaat ook miljoenen per jaar kosten. Ik wil bijtincidenten vooral niet bagatelliseren, maar hoeveel incidenten zijn er nu eigenlijk? Hondenbeten zijn minder dan 2% van de gevallen op de eerste hulp...

 

Ik zie de praktische haalbaarheid niet en eigenlijk vind ik het ook niet wenselijk om dit soort regelgeving in te voeren. Ik ben helemaal voor het volgen van een cursus, maar niet als dat de Staat tientallen miljoenen gaat kosten terwijl er in het grote geheel der dingen niet zo heel veel aan de hand is. Het volgen van een cursus moet een sociaal-maatschappelijke norm worden waar mensen aan willen conformeren, niet een van hoger hand opgelegde eis van geld dat zo veel beter aan andere dingen besteed kan worden.

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

" Een normale cursus zal denk ik geen ene klap uitmaken. Maar een cursus hoe een serieus gevecht te stoppen lijkt me zeer nuttig. De schade zit hem naar mijn mening ook niet in de bijtkracht, maar in de techniek. "

 



Akkoord.
Een cursus heeft geen nut, ik heb trouwens al genoeg hondeneigenaars meegemaakt die op cursus toch nog 0,0 leren.
Een cursus van hoe je hond/een hond in elkaar zit en naar welke signalen je moet kijken en hoe je gevechten kan voorkomen is veel nuttiger dan je hond te leren zitten en liggen en apporteren...
Mensen zijn ook nogal gauw geneigd om te denken dat hun hond nooit iets doet, terwijl je er gewoon moet van uitgaan dat omdat jouw hond niks doet, die ander wél iets kan doen en als die ander dan uitvalt, kan jouw hond zich verdedigen met alle gevolgen van dien ...
Mijn honden zijn schatten van dieren, maar sommigen stellen geen inmenging op prijs van vreemde honden. Die honden kunnen best passeren, maar ze moeten zich niet opdringen want dat wordt echt niet geapprecieerd. Zijn mijn honden daarom gevaarlijk? Ik vind van niet, ieder moet zijn dieren in het oog houden en dan gebeurd er niks.
In onze groep zitten twee "chibaba's" ;-) , zij maken nog het meeste lawaai tegen andere honden én mensen, iedereen die passeert lacht (haha, de kleinste maakt het meeste lawaai...), het moest maar eens één van mijn honden zijn... ik denk dat ik onmiddellijk een opmerking kreeg, en terecht. De baasje moeten àltijd hun hond in het oog houden, maakt niet uit welk ras het is.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Zo lang iedereen een hondenschool kan beginnen en iedereen zich een trainer kan noemen, heeft een verplichte cursus geen nut. 

 

Al je leert hoe je je hond moet laten zitten, helemaal geen nut, trucjes leren kan iedereen.

 

Waar het bij een cursus om zou moeten gaan is de baas inzicht geven in gedrag en motivatie van een hond. Signalen herkennen en er mee om leren gaan. Geen hond, maar baas training dus.

Lp de echt goede hondenscholen, wordt ook veel aandacht aan de theorie gegeven om bazen inzicht te geven in het gedrag en motivatie van de hond

 

 

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

In hoevere leggen wij onze  "primitieve" dieren ontzettend vreemde apenregels op.?

 

*zit zomaar even in gedachte wat naar het schermpje te turen*

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

" In hoevere leggen wij onze  "primitieve" dieren ontzettend vreemde apenregels op.?
 
*zit zomaar even in gedachte wat naar het schermpje te turen* "

 Moorden, nee! Vreemdgaan, ja! Stelen, balletje, ja! 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

Een reactie van mij uit een ander topic:

 

Vind het lastig om een goed oordeel te geven op hetgeen we gezien hebben. De media deed weer eens zijn best om een gekleurd beeld te geven....

 

Ik worstel met een paar dingen, want ik zie het niet geheel negatief, maar kan me niet vinden in dat het alleen voor een x aantal rassen zou gaan. Ook de manier van uitvoeren zet ik mijn twijfels bij...

 

Als er iets zou moeten komen (en eigenlijk ben ik van mening dat er wel iets moet gaan gebeuren), dan zie ik wel iets in een theorie examen voor honden bezitter. Dan sla je 2 vliegen in een klap, 1 de drempel om een hond aan te schaffen word hoger, 2 mensen krijgen een stukje basis kennis die heel hard nodig is. Het controleren erop zal dan wel weer een wassenneus worden, maar ach het is iig al iets. In zo'n examen zou je een stuk regelgeving kunnen meenemen (waar mag de hond los bv) een stuk hondentaal (mijn hond trekt zijn lip op naar ....) en wat algemene kennis. Een praktijk examen zie ik niet zitten, doordat vele trainers helemaal geen enkel papiertje hebben, bepaalde honden bij vele hondenscholen niet welkom zijn en dit veel moeilijker in kwaliteit getoets zal kunnen worden.

 

Ik lees vrij veel op diverse honden forums en ik kan alleen maar stellen dat de basis kennis die je nodig hebt om verantwoord met een hond om te gaan, bij vele ontbreekt. Als daar iets aan gedaan kan worden zal ik zeker niet negatief zijn, maar dat moet dan wel voor alle toekomstige honden bezitters zijn en niet enkel voor een selecte groep. Discriminatie vind ik dat en dat moet je als overheid niet willen. Alle regels gelden voor iedereen en niet voor een kleine groep.

 

Overigens verwacht ik niet dat dit doorgezet zal gaan worden. Als je de statistieken kijkt, zie je dat heel erg veel incidenten bij mensen in huis plaats vind met hun eigen hond. Als je dan naar de rassen gaat kijken, zie je ineens dat het veelal gaat om de zogenaamde makkelijke gezins honden en helemaal niet om de sterke grote rassen gaat, hoewel ik een golden en een labrador ook als grote sterke hond zie, dus klopt mijn stelling niet geheel.

 

Wat ik wel zie aankomen als ik nu op rasspecifieke forums lees is heel veel weerstand, van mensen die willen gaan demonsteren tot .... Ik vind dat niet zo heel slim.... Beter meepraten en het de juiste kant op sturen, als er vol tegenin gaan en straks nog ergere regelgeving te krijgen of verboden. Laat we wensen dat de regels over iedereen met elke ras gaat gelden en laten we hopen dat doordat men meer kennis krijgt er ook minder incidenten plaats vinden en mensen beter na denken over het nemen van een hond en de gevolgen ervan.

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

" Een reactie van mij uit een ander topic:
 
Vind het lastig om een goed oordeel te geven op hetgeen we gezien hebben. De media deed weer eens zijn best om een gekleurd beeld te geven....
 
Ik worstel met een paar dingen, want ik zie het niet geheel negatief, maar kan me niet vinden in dat het alleen voor een x aantal rassen zou gaan. Ook de manier van uitvoeren zet ik mijn twijfels bij...
 
Als er iets zou moeten komen (en eigenlijk ben ik van mening dat er wel iets moet gaan gebeuren), dan zie ik wel iets in een theorie examen voor honden bezitter. Dan sla je 2 vliegen in een klap, 1 de drempel om een hond aan te schaffen word hoger, 2 mensen krijgen een stukje basis kennis die heel hard nodig is. Het controleren erop zal dan wel weer een wassenneus worden, maar ach het is iig al iets. In zo'n examen zou je een stuk regelgeving kunnen meenemen (waar mag de hond los bv) een stuk hondentaal (mijn hond trekt zijn lip op naar ....) en wat algemene kennis. Een praktijk examen zie ik niet zitten, doordat vele trainers helemaal geen enkel papiertje hebben, bepaalde honden bij vele hondenscholen niet welkom zijn en dit veel moeilijker in kwaliteit getoets zal kunnen worden.
 
Ik lees vrij veel op diverse honden forums en ik kan alleen maar stellen dat de basis kennis die je nodig hebt om verantwoord met een hond om te gaan, bij vele ontbreekt. Als daar iets aan gedaan kan worden zal ik zeker niet negatief zijn, maar dat moet dan wel voor alle toekomstige honden bezitters zijn en niet enkel voor een selecte groep. Discriminatie vind ik dat en dat moet je als overheid niet willen. Alle regels gelden voor iedereen en niet voor een kleine groep.
 
Overigens verwacht ik niet dat dit doorgezet zal gaan worden. Als je de statistieken kijkt, zie je dat heel erg veel incidenten bij mensen in huis plaats vind met hun eigen hond. Als je dan naar de rassen gaat kijken, zie je ineens dat het veelal gaat om de zogenaamde makkelijke gezins honden en helemaal niet om de sterke grote rassen gaat, hoewel ik een golden en een labrador ook als grote sterke hond zie, dus klopt mijn stelling niet geheel.
 
Wat ik wel zie aankomen als ik nu op rasspecifieke forums lees is heel veel weerstand, van mensen die willen gaan demonsteren tot .... Ik vind dat niet zo heel slim.... Beter meepraten en het de juiste kant op sturen, als er vol tegenin gaan en straks nog ergere regelgeving te krijgen of verboden. Laat we wensen dat de regels over iedereen met elke ras gaat gelden en laten we hopen dat doordat men meer kennis krijgt er ook minder incidenten plaats vinden en mensen beter na denken over het nemen van een hond en de gevolgen ervan. "

 Eens ! Niet te doen, en niet redelijk!

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

" Dan mogen ze van mij wel verplichten dat alle kleine hondjes op cursus moeten.
Tjee........ik kan hier soms niet eens normaal wandelen of er hangt er al een in mijn broekspijp. Keffen, grommen, vervelend doen tegen groteren/andere honden.... "

 

Maar dat ligt toch niet aan die kleine hondjes!

Dat ligt aan dat de baasjes achter de hondjes maar wat doen.

Als een hond niet iets aan kan,dan moet je je hond er niet tussen laten 'bengelen'/aanzijn lot overlaten,want dan kan het idd gebeuren dat ze keffen,grommen (vervelend doen laat ik maar weg,want ze doen niet vervelend,ze staan te communiceren).

 

Ik heb net een mooi topic geopend over taal,gedrag enz .Dat gaat er ook over hoe kleinere honden zich voelen in de wereld van de grote honden en hoe bepaalde situaties het gedrag van je hond gaan veranderen...en hoe wij als mensen daar onze verantwoording moeten nemen...

 

wat ons weer terug brengt bij dit topic...dus iets/beter gaan leren/lezen wat honden gedrag en taal nu precies inhoudt én bovenal verteld.

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco 3 doggies

honden foto van Chleo & Brasco

"  
Maar dat ligt toch niet aan die kleine hondjes!
Dat ligt aan dat de baasjes achter de hondjes maar wat doen.
Als een hond niet iets aan kan,dan moet je je hond er niet tussen laten 'bengelen'/aanzijn lot overlaten,want dan kan het idd gebeuren dat ze keffen,grommen (vervelend doen laat ik maar weg,want ze doen niet vervelend,ze staan te communiceren).
 
Ik heb net een mooi topic geopend over taal,gedrag enz .Dat gaat er ook over hoe kleinere honden zich voelen in de wereld van de grote honden en hoe bepaalde situaties het gedrag van je hond gaan veranderen...en hoe wij als mensen daar onze verantwoording moeten nemen...
 
wat ons weer terug brengt bij dit topic...dus iets/beter gaan leren/lezen wat honden gedrag en taal nu precies inhoudt én bovenal verteld. "

 

Pardon?

 

waar is de communicatie dan bijv als ze keffer hier 5 deuren verderop mensen in hun donder bijt omdat ie een hond ruikt?

 

want tegen mensen gromt en blaft ie namelijk niet.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

"  
Pardon?
 
waar is de communicatie dan bijv als ze keffer hier 5 deuren verderop mensen in hun donder bijt omdat ie een hond ruikt?
 
want tegen mensen gromt en blaft ie namelijk niet. "

 

Er zal echt genoeg aan communicatie aan vooraf gaan hoor,of in een grijs verleden..toen zijn baasjes besloten hun verantwoording niet te nemen en de kleine hond beter te beschermen.

Het is niet zo simpel allemaal,wij zorgen zelf voor het gedrag van onze honden,ergens doen we iets  niet helemaal goed en dan krijg je ongewenst gedrag.

 

Wat dat hondje doet heet omgerichte agressie. In het verleden is er zo verkeerd met zijn signalen om gegaan,te veel over hem heen gelopen door grotere honden,is verder niet goed ondersteund voor zijn baasje,wat er toe lijdt dat dat hij bepaald gedrag vertoond en geconditioneerd heeft omtrent die nare ervaringen die hij heeft gehad met grotere honden,of verkeerde begeleiding met grote honden.

 

Hij heeft nu geleerd dat hij goed van zich af moet bijten als hij al een hond ruikt,maar dat kan niet ,want ze zijn te ver weg,de stress loopt hoog op en dan bijt hij iets -een mens- wat wel in de buurt is om te bijten.

 

Ook allemaal communicatie.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

"  
Pardon?
 
waar is de communicatie dan bijv als ze keffer hier 5 deuren verderop mensen in hun donder bijt omdat ie een hond ruikt?
 
want tegen mensen gromt en blaft ie namelijk niet. "

 

En dat neem jij dat hondje dan kwalijk?Of de baasjes die geen verantwoording nemen voor het feit dat ze een hondje/dier met eigen taal in huis hebben genomen,maar geen idee hebben wat ze aan het doen zijn..en het hondje daardoor dit gedrag heeft kunnen ontwikkelen?

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Kwalijk nemen is in deze niet aan de orde!

Het is ergerlijk, dat lijkt me een feit!

Net zoals het ergerlijk is wanneer een grote hond iemand omver gooit.

Dan denk je in eerste instantie toch Potver**** kl**e hond, en niet, ''Och arme, waar is jouw baas de mist in gegaan?''

Wel realistisch blijven.

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco 3 doggies

honden foto van Chleo & Brasco

"  
En dat neem jij dat hondje dan kwalijk?Of de baasjes die geen verantwoording nemen voor het feit dat ze een hondje/dier met eigen taal in huis hebben genomen,maar geen idee hebben wat ze aan het doen zijn..en het hondje daardoor dit gedrag heeft kunnen ontwikkelen? "

 

Ik neem zowel de hond als de eigenaren niks kwalijk..

 

De hond, omdat zijn vorige eigenaren hem wss keer op keer hebben laten bijten en een angst hebben laten ontwikkelen, waarna hij in een asiel is belandt.

 

De huidige eigenaren, omdat zij goed bedoeld dit hondje een huisje wilden bieden, maar niet weten hoe ze hiermee om moeten gaan. Ze doen hun best, blijven uit de buurt van andere honden, maar hoe die oude mensen dit angstgedrag moeten ombuigen weten ze niet.

 

Enige die ik dus kwalijk neem zijn de vorige eigenaren van de hond, die met vele basis zaken hebben gefaald.

 

Overigens, jou voorbeeld over honden uit de buurt zijn en dan bijten.

 

Hij bijt enkel gericht mensen die gewoon rustig met zijn eigenaar staan te praten (die hebben dus hun eigen hond niet bij), maar frappant genoeg enkel de eigenaren van grote honden.

 

Zijn hondje is eens losgeschoten en op mijn hond afgestormd. Had de mijne al bij de halsband dat ze niks kon, maar ben daarna even wezen kijken bij die mensen hoe het ging vanwege de schrik (ben altijd voorzichtig met ouderen daarmee)..

Vreemd genoeg, wilde Jopie (zo heet de hond) bij mij op schoot en knuffelen.. Baasjes wisten niet wat ze gebeurde, want ik was de eerste en zeker kort na zo'n schrikmoment dat ze niet agressief werdnaar een persoon die naar een grote hond ruikt.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

" Kwalijk nemen is in deze niet aan de orde!

Het is ergerlijk, dat lijkt me een feit!

Net zoals het ergerlijk is wanneer een grote hond iemand omver gooit.

Dan denk je in eerste instantie toch Potver**** kl**e hond, en niet, ''Och arme, waar is jouw baas de mist in gegaan?''

Wel realistisch blijven. "

 

Dat denk ik dus wel  (3 sec nadat ik me heb geërgerd aan het geluid..ben enorm geluidsgevoelig)

 

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

" Dan mogen ze van mij wel verplichten dat alle kleine hondjes op cursus moeten.
Tjee........ik kan hier soms niet eens normaal wandelen of er hangt er al een in mijn broekspijp. Keffen, grommen, vervelend doen tegen groteren/andere honden.... "

  Dan weet ik er nóg eentje voor je  ...al is het niet om vervelend te doen. 

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

"   Dan weet ik er nóg eentje voor je  ...al is het niet om vervelend te doen.  "

 

Hihihihihihihi. Ik weet zeker dat jij Lance wel dingen hebt geleerd. Ook om niet bang te zijn en/of andere honden aan te vallen etc.

 

Anders laat ik Wammes wel los........whahahahahaha

honden page profiel haarlemsehaarlemse 3 doggies

honden foto van haarlemse

"  
Ik neem zowel de hond als de eigenaren niks kwalijk..
 
De hond, omdat zijn vorige eigenaren hem wss keer op keer hebben laten bijten en een angst hebben laten ontwikkelen, waarna hij in een asiel is belandt.
 
De huidige eigenaren, omdat zij goed bedoeld dit hondje een huisje wilden bieden, maar niet weten hoe ze hiermee om moeten gaan. Ze doen hun best, blijven uit de buurt van andere honden, maar hoe die oude mensen dit angstgedrag moeten ombuigen weten ze niet.
 
Enige die ik dus kwalijk neem zijn de vorige eigenaren van de hond, die met vele basis zaken hebben gefaald.
 
Overigens, jou voorbeeld over honden uit de buurt zijn en dan bijten.
 
Hij bijt enkel gericht mensen die gewoon rustig met zijn eigenaar staan te praten (die hebben dus hun eigen hond niet bij), maar frappant genoeg enkel de eigenaren van grote honden.
 
Zijn hondje is eens losgeschoten en op mijn hond afgestormd. Had de mijne al bij de halsband dat ze niks kon, maar ben daarna even wezen kijken bij die mensen hoe het ging vanwege de schrik (ben altijd voorzichtig met ouderen daarmee)..
Vreemd genoeg, wilde Jopie (zo heet de hond) bij mij op schoot en knuffelen.. Baasjes wisten niet wat ze gebeurde, want ik was de eerste en zeker kort na zo'n schrikmoment dat ze niet agressief werdnaar een persoon die naar een grote hond ruikt. "

 

honden page profiel haarlemsehaarlemse 3 doggies

honden foto van haarlemse

Sorry.. snap je verhaal niet helemaal ??  Ruikt naar een grote hond?? Heb nog nooit zo iets gehoord...

honden page profiel haarlemsehaarlemse 3 doggies

honden foto van haarlemse

"  kan je aub on-topic blijven? fokken heeft niets te maken met op cursus gaan en daar gaat dit topic over. als je discussie wil over het fokken van deze rassen kan je de tig topics die op slot staan daar over nog eens over lezen en dan zie je misschien eindelijk in dat het hond sociale in het ras in fokken NIET lukt zonder verder het hele ras te verprutsen. en dan lees je ook dat de kaak niet op slot kan, spieren kunnen verzuren maar dan spreken we al snel over een paar uren met volle kracht trekken.dat verhaal van de 2 meisjes doet hier eveneens niets ter zake. "

 

honden page profiel haarlemsehaarlemse 3 doggies

honden foto van haarlemse

Sorry.. maar het ras IS AL verpruts!!!!!!!!!!!!!!!!

pagina 2 van 15 123 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Volgende forumvraag: Blaffen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^