Zagende dalmatiër

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Jasper de zagevent (Gast)

Beste hondenliefhebbers   Mijn dalmatier is 13 jaar oud. Ik heb de indruk hoe ouder hij wordt hoe meer hij zaagt. Tegenwoordig begint hij te zagen van zodra ik de deur kom ingewandeld na het werk tot ik ga slapen.   Geef je hem eten, een wandeling, speeltijd, zijn dentastick, noem het maar op niets helpt. Echt niets helpt!!!! Ik kijk op den duur al op tegen het weekend omdat hij constant zit te zagen. Als hij een mens zou zijn dan was hij een bejaard ventje dat hele dagen zou zagen en klagen en sakkeren. Zagen = piepen en neuten en brommen. Ik ben het echt beu, maar echt beu. Ik zie hem supergraag maar op deze manier hebben we echt niets aan elkaar.    De hondenfluisteraar zegt altijd dat het aan het baasje ligt en niet aan de hond... Wat kan ik doen? What the hell? Ik word gek. Als dit zo door blijft gaan kom ik liever niet meer naar huis en ga ik wel ergens anders gaan zitten.    Kan iemand me helpen?   Hartelijk dank Stephanie

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Hij is oud en krijgt gewoon oude mannenkwaaltjes. 

Ik had maar wát graag gewild dat vriendje Max deze leeftijd had bereikt, inclusief gemopper en gezeur.

 

Je zegt dat je hem supergraag ziet, maar uit je bericht maak ik iets heel anders op, jammer hoor 

 

Misschien een keer een check up bij de dierenarts, wie weet heeft ie wel ergens last van. Een oude man kan nog zeggen dat ie een pijntje hier of daar heeft, hij moet het doen met piepen en aandacht vragen, want praten kan ie niet.

 

Wees een beetje lief voor hem alsjeblieft.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik begrijp er niet veel van, wat doet ie dan?
Kan hij iets mankeren?
Waarom erger je je zo, het is toch je maatje, ook in mindere tijden?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Zagen? Piepen neuten brommen, wat moet ik me daarbij voorstellen?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Dit is de vriend waar je al 13 jaar lief en leed mee gedeeld hebt. Dit is de vriend die 13 jaar op jou vertrouwd en gebouwd heeft. Blijkbaar heeft ie nu pijn, of scheelt er wat. Wees een goeie vriend en zoek uit hoe je hem kan helpen ipv op 'm te mopperen. Oudere honden kunnen ook aan dementie lijden, ze kunnen zich ongemakkelijk voelen, ze kunnen pijn hebben...

Dus help je hond! Sta 'm bij, steun hem, maak het hem makkelijk, wees er voor hem!

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Denk je niet dat hij zeurt omdat het effect heeft? Je noemt allerlei dingen op, zoals spelen en Dentastix geven enzo. Misschien heeft hij geleerd dat zeuren een beloning is? Net zoals honden aan tafel leren bedelen. Als ze aan tafel bedelen dan krijgen ze een hapje om hun te laten stoppen met bedelen. Bedelen is dan een beloning, want het werkt. 

Je kan dus stoppen met hem te sussen en aandacht te geven, kijken of het werkt. Als het niet werkt, en hij blijft zeuren dan moet je eens verder kijken. Misschien heeft hij ergens pijn of last van? Een hond kan niet praten en zeggen wat er scheelt, maar hij kan wel signalen geven zoals zeuren. 

Ik hoop iig dat dit jullie relatie niet verziekt. Het zou jammer zijn, 13 jaar je trouwe vriend maar de band wordt verzuurd door het zeuren. Hou gewoon in je achterhoofd dat hij het niet expres doet. Hij probeert je niet te pesten of wat dan ook. De schat kan er ook niets aan doen dat hij niet gewoon kan zeggen wat hij wil  

stephanie (Gast)

dementie daar heb ik inderdaad ook aan gedacht. Maar hij heeft niet de symptomen die omschreven worden bij dementie.   Alhoewel hij een half jaar geleden wel de symptomen vertoonde, hij heeft ons toen de hele nacht wakker gehouden. Het is echter maar bij 1 keer gebleven dat het zo erg was. We zijn met hem naar de dierenarts geweest om te laten controleren of hij pijn heeft. Hij is in lichamelijk in orde. Ze vond het wel een interessant concept dat hij zo kon zagen. Ze had een hond nog nooit zoiets horen doen. Ik stelde haar de vraag of niet alle honden dit af en toe hadden. Daarop schoot ze heel hard in de lach en zei ze neen dit heb ik nog nooit gehoord. Ik was eigenlijk zo verbaasd dat ik niet verder heb doorgevraagd. Ik zal dit bij een volgend bezoek zeker eens aankaarten.   Hij is inderdaad al 13 jaar mijn trouwe vriend. Daarom dat ik jullie contacteer of jullie verder raad weten. Ik heb al van alles geprobeerd en snap niet wat er mis is.    Het is inderdaad moeilijk om te snappen wat het probleem is. Dit is al maanden aan de gang en het wordt alleen maar erger. Het is hoogst vervelend om met iemand opgescheept te zitten die de oren van je kop zaagt.  Maar als hij effectief zou dementeren...    Ongemakkelijk voelen? Hoe kan ik hem daarbij helpen?  

Stephanie (Gast)

Dank u , eigenaar van Silvia, Blackie en Saffira   ik krijg er al de tranen van in mijn ogen :)   Het zou inderdaad ook dat kunnen zijn. Het ligt echter wel in zijn karakter om niet af te houden . Hij heeft een enorm sterk karakter. Ik mag hem dan nog een ganse dag negeren, dan neut hij gerust een ganse dag verder.   misschien is het gewoon dat. Dan geef ik hem geen denta meer tot hij stopt met neuten? Dat kan dan wel een strijd zijn van een week...   Misschien moet ik dat inderdaad proberen en zien wat dat geeft.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Het is hoogst vervelend om met iemand opgescheept te zitten die de oren van je kop zaagt.

 

Het zal vast lastig zijn, maar ik lees alleen maar ergernis in je (twee) berichten.

Hij zaagt, hij zeurt, je wilt niet naar huis: dit verdient ie toch niet na 13 jaar trouwe dienst? 

 

Dat maakt me best verdrietig eigenlijk.

 

 

stephanie (Gast)

Ik plaats deze reactie dan ook op het moment dat het me teveel wordt.    

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik vind dat je met weinig respect en medeleven over je oude hond praat.

Je hond voelt dat jij je zo voelt...dus eerst zelf weer een stap terug doen en ipv emotie

observeren waarom je hond dit doet. (ipv van zelf in de slachtoffer rol kruipen)

Het is een oude hond 

Ik hoop oprecht dat  je iets vind tussen alle suggesties

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik weet nog steeds niet wat je hond doet, maar wellicht een goed gevulde kong, zodat hij daar een tijdje zoet mee is? 

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Helaas kan je niet genezen van dementie. Er is geen medicijn dat dementie stopt. Er is wel medicatie op de markt die het proces vertraagt, maar niet één die het compleet afremt of geneest ofzo. Denk dat je er gewoon het best voor hem kan zijn. En je kan eens een mindere dag hebben inderdaad, dat het teveel wordt. Maar het is en blijft je trouwe vriend, en hou dat goed in gedachten. Dat brengt je wel door die momenten heen, als je terugdenkt aan hoeveel liefde, vriendschap, vertrouwen, ... je al aan elkaar gegeven hebt. 


Je mag heus zo eens een dagje hebben hoor, en dan kan je hier terecht om even je ergernis van je af te schrijven  Maar dat mag echt geen dagelijks of wekelijks ding zijn. Een hond voelt je emoties enorm goed aan.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

probeer het niet zo persoonlijk te nemen ,maar als een onderdeel van je hond nu te zien

echt dan vind je makkelijker de oplossingen die je kunnen helpen

je zal wel dingen moeten aanpassen

maar als je je energie in oplossingen( en als coach kijken), ipv irritatie stopt

zal je zien dat je een heel eind verder komt ,en zelf ook een stuk blijer wordt 

Stephanie (Gast)

Wel bedankt voor jullie reacties!   Ik heb zeker iets gevonden tussen de suggesties!  Eigenlijk (na zelf wat kalmer te worden) wordt het vrij duidelijk.   Soms gaat hij op logé bij de schoonmoeder. Als hij dan terugkeert is zijn gezaag weer erger. (Ik leg de schuld niet bij haar e ter verduidelijking).  En ik geef hem zijn denta zodat hij weer rustig wordt en in slaap valt. Elke dag opnieuw., dus hoeft het niet te verwonderen dat hij blijft zagen tot hij wat etensrestjes krijgt of tot hij zijn denta krijgt.   Hoe stom van mij dat ik dit niet eerder zag. Dus dank u zeer!! Ik ga hieraan werken zodat ik kan genieten van onze dagen samen.    @ Suzanne & Luca: hij zaagt, ik kan het niet anders omschrijven. Na het zagen gaat hij neuten en als het dan nog niet pakt gaat hij heel luid zuchten (grommen). Een volle kong houdt hem een halve minuut bezig. Hij heeft een manier gevonden om al de koekjes zo uit zijn kong te krijgen. :) @ Silvia, blackie en saffira: echt bedankt!!    

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Misschien puzzelen met de hond?

Leuk voor jou en de hond en een frisse impuls voor beide 

 

hersenwerk

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Maar ik een komg moet je iets doen wat plak, dan zijn ze een tijdje zoet. Brokjes weken zodat ze nat en plakkerig worden, beetje pinkakaas er door heen. Zo moeten ze het eruit likken en zijn ze echt een poos er mee bezig.

Anoniem (Gast)

Ben ik nou gek of..................... WAT IS ZAGEN ??

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

" Ben ik nou gek of.....................
WAT IS ZAGEN ?? "
 
 
Zeuren! 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^