Rocky bijt naar de dierenarts! Dierenarts boos! Update

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Rock kreeg vanmiddag zijn jaarlijkse prikken. Ook nog even een standaard check up. Bij het openen van zijn bek begon hij te grommen naar de d.a en wilde hij van de tafel springen. De d.a hield hem tegen en voelde aan zijn buik.. toen beet Rock in haar arm. Ze had gelukkig geen krasje, het was dus echt een waarschuwings knauw! Maar goed, geschrokken als ik was, corrigeerde ik hem dus meteen waarna Rock begon nerveus zijn bek af te likken. Maar de d.a was best pissed! ''Potdomme!'' zei ze! ''Zet em op de grond!!!!'' Ik bood nog mijn verontschuldigingen aan, dit heeft hij echt nog nooit gedaan! Toen begon de d.a over opvoeding, die gaf ik hem dus klaarblijkelijk niet genoeg. Meteen voelde ik mijn kin trillen en de tranen in mijn ogen springen! Ik ben al 2 jaar keihard aan het werk met Rocky, we zijn al zo ver gekomen samen! dit was echt als een vuistslag in mijn gezicht! ''En je hebt ook nog kleine kinderen!'' kwam er nog achteraan. ''Deze hond is overheersend Labrador met Pitbul-achtig,, een zeer gevaarlijke combinatie mevrouw!'' Ik heb amper iets terug gezegd… ik was als bevroren. ''Moeten we nog wegen?'' vroeg ik voorzichtig. Nee, dat hoefde niet en ze zwaaide de deur van de behandelkamer open als van: ''wegwezen nu!'' Nog nooit heb ik zo snel weer buiten gestaan, afrekenen en snel pleite. Nu spookt een beetje door mijn hoofd om naar een andere d.a te gaan. Wat zouden jullie doen? Ik wil me wel een beetje okay voelen bij mijn dierenarts, ik betaal er bakken met geld, dus.. ja. hoe zeg ik dat, ik wil me geen prutser met een rot hond voelen daar, dan ga ik liever weg. Mag ik jullie mening?

honden page profiel Vivian   <3    SemVivian <3 Sem 3 doggies

honden foto van Vivian   <3    Sem

Ik zou een andere dierenarts zoeken. Ze heeft niet het recht jou en je hond zo te behandelen. Je weet als je met dieren werkt je soms gebeten kan worden risico van het vak...

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Suzan jij bent toch anders niet op je mondje gevallen ? Daar had ik toch even op gereageerd, tenslotte betaal jij haar. Zij moet weten hoe ze met honden om moet gaan op haar behandeltafel. 

Ik zou zeker een andere DA gaan zoeken. Trouwens Rocky, wees maar gerust dat die haar terug herkent en koppelt aan die nare ervaring. 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Tuurlijk is het niet tof als je door een hond wordt gebeten, al zal dat ook wel een beetje risico van het vak zijn. Als dierenarts weet je dat niet elke hond je voorziet van kusjes, dat niet elke kat je kopjes geeft. 

Maar om jou de wind van voren te geven, dat je een onopgevoed, gevaarlijk, bloeddorstig monster hebt en dat je het óók nog in je botte hoofd haalt om dat monster bij je kinderen te zetten... beetje overdreven reactie van haar hoor, hoe geschrokken ze ook is.

 

Kan me niet voorstellen dat dit de eerste keer is en zeker ook niet de laatste keer (voor haar dan he, niet dat ik denk dat Rocky dit vaker zal doen).

 

Vraag me af wat ze doet als een konijn zijn tanden in haar vinger zet, maait ze die dan van schrik van de tafel af, zo tegen de muur aan? 

 

Misschien vanavond of morgen nog even langsgaan of bellen? Even een kort gesprekje over dit akkefietje, dat jij net zo bent geschrokken als jij en dat je keihard met hem hebt gewerkt.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Weg bij die DA. Schrikken is een ding, maar dan zo reageren? Dikke doei. 

 

Laatst toen Winter blafte tegen een dierenarts (niet onze vaste) uit pure onzekerheid begon die beste man zijn stem te verheffen... Daar heb ik toen wel wat van gezegd. Winter krijgt wel even een snuitje om als die onderzocht moet worden. Hij heeft nog nooit gebeten maar kan flink uitvallen. Veelal schrikken ook DA's hiervan en dat slaat dan weer over op mijn kleine bangerik. Met het snuitje om voelt iedereen zich op zijn gemak en is het een veel rustiger bezoek voor iedereen. Wellicht iets om te overwegen in de toekomst.. 

 

... bij een andere DA. 

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis 3 doggies

jij bent gek dat je nog betaalt hebt! 

 

pff... wat naar zeg, onprofessioneel ook, je weet dat als je met dieren werkt de kans aanwezig is dat je gebeten,geschopt of wat dan ook kunt worden.

 k zou me er niet druk om maken.en na een andere DA gaan,

een beetje DA houdt rekening met in dit geval jou hond, 

 

gevaarlijke combinatie? pardon? 

 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

" Suzan jij bent toch anders niet op je mondje gevallen ? Daar had ik toch even op gereageerd, tenslotte betaal jij haar. Zij moet weten hoe ze met honden om moet gaan op haar behandeltafel. 

Ik zou zeker een andere DA gaan zoeken. Trouwens Rocky, wees maar gerust dat die haar terug herkent en koppelt aan die nare ervaring.  "

 



Ik ben inderdaad niet op mijn mondje gevallen ;-)
Maar zoals ik al schreef, het was alsof ik een knal in mijn gezicht kreeg!
Ik was dus even beduusd en geschokt.
Volgende week moet ik terug voor de inenting tegen wijl.

Dan wil Suus wel even een gesprekje. Maar eigenlijk wil ik het liefst naar een ander D.A denk ik.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Was Rocky er wel op voorbereid dat ze gebit ging checken.

 

Als de dierenarts hier haar gebit wil kijken doet ze haar bek niet open tot dat ik zeg "Sadi even tandjes kijken" dan is het geen probleem want dan weet ze wat ze kan verwachten.

 

Ogen precies als ik zeg ff naar de oogjes kijken is het geen probleem maar zou de dierenarts het zo zonder aankondiging doen draait ze de kop weg.

 

Betreft dierenarts, je eigen gevoel volgen, als deze voor jou niet meer goed voelt ga je gewoon naar een ander.

 

En misschien zat deze dierenarts niet in haar hum op dat moment waar een dier nou eenmaal op kan reageren plus wellicht ineens overal aan zitten en naar kijken zonder enige vorm van begeleiding, en dan kijk ik niet jou aan hoor  maar onze dierenarts maakt altijd eerst even rustig contact met de hond, voor ze ook maar iets doet of gaat nakijken.

 

En elke dierenarts weet overigens dat ook een dier eens zijn dag niet kan hebben, en dat het in dit geval jou hond is het had ook een chihuahua, chow chow labrador of wat voor andere hond kunnen zijn. En het is vaak wel een wisselwerking tussen dierenarts en hond.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ik zou zeker weten een andere dierenarts zoeken!

 

Sorry dat ik het zeg maar wat een domme doos is die da zeg..

 

Zij behandeld en benaderd hem zelf verkeerd en spreekt zich vervolgens zo tegen jou uit?? Walgelijk :(

 

Wat spijtig dat dat je moest overkomen zeg..dat verdien je niet als je al zo hard met hem aan het werk bent.. 

 

honden page profiel Annemieke & ScottieAnnemieke & Scottie 3 doggies

honden foto van Annemieke & Scottie

Zo ben ik ook. Als ik me niet fijn voel ben ik weg. Hun zijn afhankelijk van jou en jij niet van hun over het algemeen. En vindt haar ook wel bezopen reageren hoor! Als je met dieren werkt weet je dat dit het grootste risico elke dag is!

 

Ben eerste keer met de pup bij een dierenarts 1 dorp verder geweest ga ik ook niet meer heen. Er werd mij dus serieus gevragen of mijn pup van 9 weken al gecastreert was?! Nou ik vond em daar nog wat jong voor.. Keek ze mij aan of ze water zag branden.. muts

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Vervelend voor je. Ik kan je wel vertellen dat de dierenarts ook een kutdag had. Misschien vinden jullie het normaal dat een dierenarts gebeten wordt, ik niet. Ik ken er een die na zo'n incident maanden in de ziektewet heeft gezeten.

honden page profiel stephaniestephanie 3 doggies

honden foto van stephanie

een andere DA zoeken!!! want dit is echt grof en als DA weet je toch dat het risico's van het vak zijn?

 

mijn oudste heeft als pup zo is een nare ervaring gehad bij een DA ik en ook opzoek gegaan naar een andere en die is super met mijn hond! hij weet dat het niet de gemakkelijkste is maar hij neemt zijn tijd voor mijn hond als ik bel om te zeggen dat ik met hem kom  dan mag ik altijd iets voor het spreekuur komen dan is het rustig en moet mijn hond niet wachten hij is er heel goed mee en ik en mijn hond voelen ons op ons gemak bij hem en dat is toch het allerbelangrijkste!

 

 

 

honden page profiel Annemieke & ScottieAnnemieke & Scottie 3 doggies

honden foto van Annemieke & Scottie

" Vervelend voor je. Ik kan je wel vertellen dat de dierenarts ook een kutdag had. Misschien vinden jullie het normaal dat een dierenarts gebeten wordt, ik niet. Ik ken er een die na zo'n incident maanden in de ziektewet heeft gezeten. "

 

Ik zeg niet dat het normaal is dat zij gebeten wordt maar is wel risico van het vak. Als zij elke keer zo reageerd als een kat uithaalt of een hond bijt zal ze weinig klanten over houden. Probeer het weg te lachen en als de klant weg is mag je je laten gaan.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

" Vervelend voor je. Ik kan je wel vertellen dat de dierenarts ook een kutdag had. Misschien vinden jullie het normaal dat een dierenarts gebeten wordt, ik niet. Ik ken er een die na zo'n incident maanden in de ziektewet heeft gezeten. "

 



Wat doe jij nou?
Heb je mijn post eigenlijk wel gelezen?
 Ziektewet? ze had nog geen schrammetje!!!

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 17 april om 20:58 --

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Die toon die je nu tegen Wendy aanslaat had je beter tegen de DA kunnen gebruiken. 

 

Ik snap het namelijk eerlijk gezegd wel een beetje. Ik vind het jullie beide schuld. Zowel van jou dat je hond de mogelijkheid krijgt nadat hij gewaarschuwd heeft als van de DA die het niet respecteerde. 

 

Iedereen een rotdag, geen schade, niks aan het handje. Als je je niet prettig voelt er niet meer komen. Tegen forumleden tekeer gaan lijkt me niet de oplossing. 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Ik ben best van streek door het voorval. Als ik schuld draag in het incident zal ik daar zeker niet voor weglopen, Rocky is namelijk mijn verantwoordelijkheid.

Van fouten wil ik leren, simpel zat.

Maar de opmerking over een dierenarts die de ziektewet in gebeten is!

Wat heeft dat met mijn topic te maken?

Dan is volgens mij de tekst niet, of maar half gelezen. En dan krijg je dus zo'n misplaatste opmerking… waar ik ook nog eens helemaal niets mee kan!

Vandaar… Ik vond het een lelijke opmerking waar ik, emotioneel als ik nu ben, lelijk op terug gereageerd heb. Dus, sorry dan!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier heb je mijn mening.........

iedere hond heeft wat stres wanneer er naar de dierenarts gegaan wordt, de een wat meer dan de ander, maar er is altijd een onrustig gevoel bij de hond, van ...wat gaat er gebeuren ?

dierenarts die daar geen begrip voor heeft, en alleen dan werkt voor salaris, zou ik direkt naar een ander gaan.

ik ga met Bamse veel naar utrecht, de arts heeft alle begrip voor Bamse, ze is uitgelaten als ze hem ziet, ze begroet hem als een wildebras, en ik.... probeer dat in te teugelen, deze man, een orthopeed zegt.... laat maar gaan, niet erg, kijk dat is een dierenarts waardig, en hij zou ook begrip hebben voor een hond als die pijn gedaan wordt dat er gegromd zal worden, als de arts het niet vertrouwed, dan even een korfje om. maar de arts die jij vandaag gehad heeft, had geen begrip. en zeker niet na jouw verontschuldigingen, zowat in tranen door het gedrag van je hond, en dan geen begrip.....

jij moet de deur openhouden voor de arts, en zeggen, ik ga naar een ander die wat meer begrip toont.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Is jou hond de enige die niet van een DA houd? Snapt je DA wat grommen betekend? 

Ik denk dat je als DA altijd rekening moet houden dat een hond het daar het niet prettig vind en voorzichtig moet zijn, lijkt mij. De meeste honden zijn daar totaal anders dan thuis. 

 

Ze had op dat moment even een pauze kunnen inlassen en voorzichtig verder kunnen gaan.

 

Wel erg bevooroordeeld om het over het gevaar van een labrador- pitbull te hebben.

 

ik zou geen vertrouwen meer hebben in zo een DA. Zou zeker weten naar een ander gaan! 

 

Niet leuk dit en erg onprofessioneel! 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Dankjewel Willemijn.

Als hier iemand al 1001 verschillende dierenartsen de hand heeft geschud, ben jij het wel.

(dit was overigens een nieuwe D.A)
(ik en Rocky kende haar nog niet)

Bij onze gebruikelijke D.A, alles koek en ei! Altijd!

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Niet zo professioneel van je dierenarts om er op deze manier mee om te gaan. Zelf had ik er ook voor gekozen om de hond even wat meer ruimte te geven na het grommen.

Lady heeft ooit 1x een lipje opgetrokken. Dat was toen ze haar temperatuur op gingen nemen. Toen heb ik gevraagd of we heel even een minuutje pauze mochten en of de DA haar een koekje wou geven, vervolgens konden we weer rustig verder met de behandeling.

Ik vind best dat je kritisch mag zijn bij het kiezen van een DA. Je betaalt er in ieder geval flink voor en dierenartsen moeten in mijn ogen rekening houden met het feit dat voor veel honden een dierenartsbezoekje niet zo prettig is en daarmee vind ik dat zij zich ook mogen inzetten voor het welzijn van de hond tijdens zo'n DA-bezoekje.

Zelf ga ik nu naar Tannetje Koning of naar Kliniek Boschhoven in Heeze, daar ben ik erg tevreden over.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Vervelend voor je. Ik kan je wel vertellen dat de dierenarts ook een kutdag had. Misschien vinden jullie het normaal dat een dierenarts gebeten wordt, ik niet. Ik ken er een die na zo'n incident maanden in de ziektewet heeft gezeten. "

 Eens, had ik mijn DA midden in de nacht gebeld, een konijn was aan het bevallen, had waarschijnlijk een kleintje er uit getrokken en zijn voorpootje lag er half af. 3 uur 's nachts. Ik sorry, sorry, zegt hij: ach, had ik maar geen DA moeten worden en zo is het.

 

Een beet van een hond, krab van een kat een spoedje midden in de nacht, tja risico van het vak.

 

De veearts kreeg laatst een klap van een paard tegen zijn scheen been. Risico van het vak.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Zelf las ik het heel anders. Bovenstaande reacties impliceren 'risico van het vak' maar dat kan ook een paar maanden ziektewet betekenen voor een DA. Wendy vind het dus niet bepaald 'risico van het vak'. Ik ook niet. Beide partijen dragen de verantwoording.

 

Maar..... Zo las ik het. Zegt uiteindelijk nog weinig haha.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik denk dat je hond zich niet op zijn gemak voelt bij deze da. Daarom waarschuwde hij. De da negeerde de waarschuwing en ging door. De da werd gegrepen. Eigen schuld, dikke bult..

 

Vervolgens gaat die da tegen jou te keer. Jij voelt je gekleineerd. De hond krijgt dit allemaal mee.

 

De volgende keer kom je daar. Jij voelt je niet op je gemak. De hond voelde zich al niet op zijn gemak, maar herinnert zich vast de vorige afspraak en ruikt jouw ongemakkelijkheid. Het bouwt zich nu al in de hond op.

Dan komt de da. Die zal zich gerust ook ongemakkelijk voelen na een 'beet'. Je hond ruikt dit en er bouwt zich nog meer spanning op in je hond.

 

Kortom: een goede basis voor nog een incident..

 

Mijn eerste eis bij een da is dat hij vakkundig is. De reactie van jouw da is verre van deskundig. Mijn twede eis is dat de hond zich op zijn gemak voelt bij de da, dat is jouw hond duidelijk niet. Mijn derde eis is dat ik me op mijn gemak voel bij de da, dat zou ik in jouw situatie niet meer kunnen zijn.

Conclussie: Ik zou er niet meer terug komen.. Dossier opvragen en weg wezen...

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Wat onprofessioneel zeg van de DA.. dan moet ze een administratieve baan gaan doen, als ze niet gebeten wil worden. Ze heeft met levende wezens te maken. En dan hoeft ze jou niet zo de deur te wijzen.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Ik merk het aan Rock, hij ligt heel stilletjes op zijn kleed. Loop ik langs, dan volgen zijn ogen.

Volgende week zal ik zijn korf om doen, doe ik dat niet, dan raak ik te gespannen, bang dat ie iets doet! en zal het juist zeker mis gaan.

Eindconclusie is dus eigenlijk al duidelijk… dit gaat nooit meer wat worden daar.

De toon is gezet, de sfeer is bepaald… en zeker honden met hun olifantengeheugen en hun gevoeligheid graad..

Wat moet dat worden..

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  



Wat doe jij nou?



Heb je mijn post eigenlijk wel gelezen?



Ziektewet? ze had nog geen schrammetje!!!


class="quoteuser"><href="/baasjes/35246/suzan.php">Suzan

 





niet doen Suzanne, je vraagt meningen van een ander, het is onwaardig dat je dit schrijft, niet doen, nergens voor nodig, meis.... Wendy mag haar mening geven daar heb je om gevraagd, dat je het er niet mee eens bent, okee, maar dan of negeren of op een andere manier. enne niet boos worden, nergens voor nodig. ik begrijp dat je ook flink gestrest bent, maar eerlijk is eerlijk, je vroeg naar meningen.

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 17 april om 20:58 --

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Mijn excuses, ik had beter meteen de D.A aan kunnen spreken.

Maar dit ga ik echt alsnog doen. Het zit me zo dwars!



honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ik heb sinds kort ook een nieuwe DA moeten zoeken. 

En ben zo blij dat het weer een heel vriendelijke zachte man is gebleken. 

T elkens we binnenkomen begroet hij mijn hondje met zachte stem, haalt hem even aan, en geeft hem zelfs een koekje (dat steevast geweigerd wordt) . Hij praat net alsof het tegen een mens is  en kijkt naar Lance zijn reaktie daarop.....

Dát is inschatten van een patient en daar kan die DA van jou Suzan, best nog een lesje aan nemen. 

 

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

" Mijn excuses, ik had beter meteen de D.A aan kunnen spreken.



Maar dit ga ik echt alsnog doen. Het zit me zo dwars! "

 



Groot gelijk! Je kan nog altijd ff bellen!

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Sorry gaat vanalles mis... Vind het in ieder geval een goede! Wel eerst even afkoelen hoor haha. Straks bijt jij nog

pagina 1 van 4 12 3 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^