Waar kan ik terecht...?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel pamela en Spikeypamela en Spikey

honden foto van pamela en Spikey

Wist even niet waar te plaatsen , dus dan maar hier.

Maar waar kan ik terecht voor meldingen over broodfok?

honden page profiel pamela en Spikeypamela en Spikey

honden foto van pamela en Spikey

Ter verduidelijking.
Ik erger me al een paar weken groen en geel aan een bepaalde adverteerder op MP. Deze biedt verschillende hondenrassen aan onder verschillende namen , maar met hetzelfde telefoonnummer. Op het internet heb ik al verschillende verhalen gelezen over deze adverteerder.
Ik weet geen adres of naam , en de beste manier om dit te stoppen is daar geen pup kopen. Maar het liefst zou ik deze adverteerder aangepakt zien worden.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Hoe bedoel je meldingen?? Aangifte? Boodschap?

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" Ter verduidelijking.Ik erger me al een paar weken groen en geel aan een bepaalde adverteerder op MP. Deze biedt verschillende hondenrassen aan onder verschillende namen , maar met hetzelfde telefoonnummer. Op het internet heb ik al verschillende verhalen gelezen over deze adverteerder.Ik weet geen adres of naam , en de beste manier om dit te stoppen is daar geen pup kopen. Maar het liefst zou ik deze adverteerder aangepakt zien worden. "

 Ah op die fiets.

Melden bij marktplaats dat dezelfde adverteerder onder verschillende namen adverteert. Dat mag namelijk niet..

Verboden gaat het helaas niet worden.. hij doet namelijk 'niets fout' of wat niet mag..

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Misschien contact opnemen met de dierenbescherming. Ik las vandaag toevallig een bericht dat de dierenbescherming en mp (en nog meer van die sites) samen gaan werken om mensen bewust te maken van het aanschaffen van een dier. http://www.dierenbescherming.nl/nieuws/3548 

honden page profiel pamela en Spikeypamela en Spikey

honden foto van pamela en Spikey

Bij MP heb ik het al gemeld , maar die doen er niets aan. Zelfs verschillende advertenties er bij op gegeven , maar helaas.

 

 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

In België : www.blid.be
:-)

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Ehmm, kun je niet een anoniem profiel maken, of een schuilnaam of zo iets aannemen, en op de advertenties van deze persoon waarschuwingskreten plaatsen??
Zodat je eventueel geinterreseerde een waarschuwingssignaal kunt geven.

honden page profiel Jessica & bulletje GwenJessica & bulletje Gwen

honden foto van Jessica & bulletje Gwen

Inderdaad een melding op Marktplaats doen met de informatie die je hebt, of zoeken naar informatie op de website van de dierenbescherming... Verder zou ik het niet weten..

honden page profiel pamela en Spikeypamela en Spikey

honden foto van pamela en Spikey

" Ehmm, kun je niet een anoniem profiel maken, of een schuilnaam of zo iets aannemen, en op de advertenties van deze persoon waarschuwingskreten plaatsen??
Zodat je eventueel geinterreseerde een waarschuwingssignaal kunt geven. "

  

Ik ga eens even kijken of dat mogelijk is.

En MP doet er helaas niets aan.

 Onderstaand de mail die ik van MP gehad heb:

 

Beste mevrouw van der K, 
 
Bedankt voor uw bericht waarin u aangeeft een broodfokker te zijn tegengekomen op Marktplaats. Ik kan mij voorstellen dat u deze situatie vervelend vind.

De dierencategorie is, net als vele anderen, een populaire rubriek op Marktplaats die voorziet in een behoefte van een grote groep gebruikers. Vele dieren vinden hierdoor een goed, nieuw tehuis. Helaas bestaat er ook een kleine groep mensen die soms minder goede bedoelingen heeft. Het is daarom van groot belang, dat gebruikers zich goed verdiepen in een potentiële aankoop, temeer wanneer het een dier betreft. Vanuit Marktplaats adviseren we onze gebruikers te allen tijde om vooral in persoon te handelen. Er gaat niets boven een persoonlijke inspectie. 
 
Marktplaats heeft als advertentiesite een faciliterende rol; we bieden een internetplatform waar adverteerders en geïnteresseerden de kans krijgen elkaar te ontmoeten. Dit neemt niet weg dat wij, waar mogelijk, maatregelen nemen indien een advertentie in strijd is met de wet en/of de Marktplaats Gebruiksvoorwaarden. Wij zijn echter geen experts op dit gebied en daarom werken we nauw samen met de AID en de Dierenbescherming. We raden u aan om in geval van dierenmishandeling of -verwaarlozing, melding te doen bij de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID). U kunt telefonisch melding doen van dierenleed via meldnummer 0900-2021210 (0,10 ct/min). U  komt dan automatisch terecht bij de meldkamer van de LID of bij de afdeling bij u in de buurt.  

 

Maar als ik melding moet/wil doen moet ik ook het exacte adres weten en dat weet ik dus niet.

Anoniem (Gast)

Sterker nog..   Bij LID moet je zelfs op locatie zijn geweest, anders nemen ze de melding niet aan.

honden page profiel Saar13Saar13

honden foto van Saar13

Je zou natuurlijk kunnen doen alsof je interesse hebt. Als je wil komen zal je het adres nodig hebben...

Eventueel kan je ook via www.zoekenbel.nl kunnen kijken bij welk adres een telefoonnummer hoort, maar dan moet het wel ook in het telefoonboek staan.

Valt het achter elkaar door fokken net dezelfde teven niet onder dierenmishandeling?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

jammer dat marktplaats niets doet, maar jij kan wel veel doen, zet het op forums, facebook, twitter, enz.

zodat mensen wel hun informatie gaan opsteken , en zich bewust worden van verkeerd kopen wat betreft dieren op marktplaats.

honden page profiel pamela en Spikeypamela en Spikey

honden foto van pamela en Spikey

" Je zou natuurlijk kunnen doen alsof je interesse hebt. Als je wil komen zal je het adres nodig hebben...

Eventueel kan je ook via www.zoekenbel.nl kunnen kijken bij welk adres een telefoonnummer hoort, maar dan moet het wel ook in het telefoonboek staan.

Valt het achter elkaar door fokken net dezelfde teven niet onder dierenmishandeling? "

 

Hij fokt ze waarschijnlijk niet zelf , denk dat ie ze uit het buitenland haalt. Weet ook niet precies hoe of wat , maar verschillende verhalen gelezen over deze man/vrouw waar de dieren onder slechte omstandigheden leven.

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Maar hij bied onder verschillende namen aan, heb je dat doorgegeven aan Marktplaats? Dat mag namelijk niet. Ik zou je dus niet zo zeer richten op het woordje broodfok, maar op dat het om dezelfde persoon gaat. Misschien kan marktplaats dan wel iets doen.

 

Overigens zou ik je achternaam niet zo neer zetten. ;)

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Tja, of ik dat nu hier moet neerzetten. Maar ik ken iemand die echt een klopjacht heeft gemaakt op m.p op een dame, die onder allerlei namen en verhalen, pups aan de man trachten te brengen. Soms verdwenen advertenties, om de andere dag onder een andere naam met een ander verhaal, opnieuw kopers te strikken.

Afin, 'die iemand' volgde haar nauwlettend op m.p
Herkende haar schrijfstijl, herkende foto's.. en op iedere advertentie plaatste ze waarschuwingskreten als: ''mensen, koop deze hond niet'' U zult hiermee iemand sponsoren die dieren uitbuit, mishandelt, en ze weg gooit als oud papier.. enzovoort.

Vond het toch wel heel stoer.
En helaas.. kun je niet veel anders doen!

Volgende forumvraag: Lekker hapje autoband
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^