Kan iemand mij meer info geven over de Duitse Pinscher?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Linda en LolaLinda en Lola

honden foto van Linda en Lola

Dag hondenvrienden, Ik heb een Boston Terrier van bijna 5 jaar oud, maar de laatste tijd begint er weer iets in mij te kriebelen om een 2e hond te nemen. Dit zal ten vroegste pas over 2 jaar zijn, maar ben nu al veel aan het lezen over verschillende rassen om een juiste keuze te maken (beter zich vroeg verdiepen op een ras dan op het laatste moment een slechte keuze maken). Mijn oog is gevallen op de Duitse Pinscher (niet de dwergpinscher). Zijn uiterlijk spreekt mij aan, en wat ik lees over hun karakter vind ik ook erg leuk; hun intelligentie, aanhankelijkheid, een goede gezinshond en nog veel meer. Heeft er iemand ervaring met dit ras? Beweging zal de hond wel genoeg krijgen, ik ga nu 3-5x per dag wandelen met Lola, waarvan ik minimaal 1x naar de hondenwei ga of haar laat apporteren zodat ze haar energie kwijt kan. Ik heb wel gehoord dat Pinschers niet houden van apporteren :p , is dit zo? Verder wilde ik vragen hoe het zit met het blaffen en het loslopen. Het zijn waakse honden, maar heb gelezen dat ze niet veel blaffen, tenzij er wordt aangebeld ofzo, maar niet zonder aanleiding, klopt dit? En wat betreft het loslopen, de hond is gefokt om ongedierte te vangen, dus heeft volgens mij een soort jachtinstict. Dus mijn vraag: kan je een Duitse Pinscher makkelijk terugroepen en kan hij weglopen als hij iets achterna zit? Ook heb ik gelezen dat ze regen haten (komt goed uit, want ik en Lola zijn ook regenschuw), is dit echt zo? En mijn laatste vraag: hoe gedragen ze zich tegenover andere honden en mensen? En zijn er nog dingen die ik zou moeten weten over de Duitse Pinscher? En hoe verloopt de opvoeding in het algemeen?

honden page profiel Linda en LolaLinda en Lola

honden foto van Linda en Lola

En hoe maak je ruimte tussen verschillende alinea's ? Heb wel enters tussen mijn verschillende alinea's gelaten, maar bij het posten is mijn tekst helemaal aan elkaar. Als ik klik op 'bewerken' , staan de enters er nog steeds tussen :s.

honden page profiel teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Er zit een fokker van de Duitse pincher zoek even bij baasjes onder de letter V. 

Veronique heet ze ,ze staat als eerste onder de letter V . zij fokt regelmatig een nestje / groeten Hein.

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep

honden foto van Merp & Miep

Wat Hein zegt, even contact opnemen met Veronique ;)!

honden page profiel Linda en LolaLinda en Lola

honden foto van Linda en Lola

Dankje! Ik had haar al eens opgezocht. Ik heb haar nu een berichtje gestuurd en gevraagd of ze hier kan reageren, dan hebben andere mensen er misschien ook iets aan.

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Oh jammer zeg, ik heb een dwergpinscher 

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Kijk ik ook 1 dagje niet ;-)

Duitse Pinschers zijn hele leuke honden. Wel eigenwijs, maar dat komt omdat ze gefokt zijn om zelf na te moeten denken, het schoonhouden van het erf van ongedierte. Dat doen ze nog steeds en dat is goed te merken aan het feit dat er geen katten in of om de tuin heen mogen komen. Heb je zelf katten hebben ze daar geen problemen mee, die horen er immers gewoon bij.

Dit houd niet perse in dat ze niet los kunnen, de ene heeft meer jachtdrift dan de ander. Mijn reu kan hier in de buurt niet los (echt te veel katten) maar mijn teven kunnen perfect los lopen, want ze houden jou in de gaten ipv de wat er om hun heen gebeurd. Loslopen kan dus wel, maar lang niet alle DP's.

Je geeft aan dat ze voldoende beweging zullen krijgen omdat je 3-5 keer per dag naar buiten gaat. Maar hoe lang ga je dan naar buiten? Onze DP's Krijgen over het algemeen ongeveer 2,5 uur beweging per dag. Krijgen ze dat hier niet zijn ze erg druk in huis en zetten ze alles op stelten. Nu zijn ze rustig en slapen grotendeels, al spelen ze ook regelmatig als je meerdere DP's in huis hebt.

Apporteren doen ze best, vooral als er geen druk op gelegd wordt. Maar de kans is groot dat je DP wel achter de bal aan rent en je dan de bal zal aanwijzen ipv hem terug te brengen. Ze zijn liever lui dan moe zeg ik altijd. Ze laten jou liever lopen.

Hier blaffen ze zelfs niet als de bel gaat, de meeste overigens wel. Ik vind het heerlijk dat ze niet blaffen. Wel blaffen ze als het donker word, of als er een kat langs onze tuin loopt.

Ze houden niet van water, dus niet alleen van regen, maar water in het algemeen. Dit houd niet in dat ze niet in een moddelpoel gaan liggen rollen, maar regen vinden ze vreselijk, net als douchen of zwemmen. Sommige zwemmen wel, maar die is het van jongs af aan aangeleerd.

Tov vreemde mensen zijn ze altijd terughoudend, dit houd in dat ze tijdens een wandeling nooit naar iemand toe zullen lopen die ze niet kennen, maar ook in huis zullen ze eerst 5 min nodig hebben om te kijken wat ze van die persoon vinden.
Is die persoon echter al een paar keer geweest is het een feest in huis of buiten.

Andere honden is alleen een probleem als je er zelf niets aan gedaan hebt, van jongs af aan in contact brengen met andere honden, en vooral veel verschillende honden. Er zullen altijd wel een paar honden bij zijn waar ze niets mee hebben, maar dat is bij ons het zelfde natuurlijk.

Verder wil ik wel dat je weet dat er soms felle tussen kunnen zitten. Een DP zal over het algemeen sneller bijten dan een ander ras, maar dit is makkelijk te verhelpen door zelf altijd de situatie in de hand te hebben. Als ze gepest worden (vooral door mensen die bang zijn of kinderen) en er wordt niets aan gedaan gaan ze zelf ingrijpen, meestal is dit een snauw in sommige gevallen kan de snauw iets harder zijn. Dan krijgt je hond de schuld terwijl dit niet het geval was.
Wij zorgen er altijd voor dat onze honden niet in die situatie gebracht worden, zodat ze zichzelf nooit hoeven te verdedigen, daar komt het namelijk op neer.

Verder zijn het hele leuke honden, heel divers, je kan er mee hardlopen, fietsen, behendigheid en noem alle sporten zo maar op.

De opvoeding is een lang verhaal, wij zeggen altijd (als fokker) dat het 2 jaar een hel is. Natuurlijk valt dat wel mee, maar dan ben je op het ergste voorbereid. Je moet er vooral 2 jaar lang druk mee aan de slag. Pas als ze qua karakter stabiel zijn hoe je er niet zo bovenop te zitten. Het zijn wel honden die de rest van hun leven dingen zullen proberen, misschien mag ik vandaag wel op de bank, misschien krijg ik na het eten vandaag wel iets lekkers en ga zo maar door. Dit houd niet op na veel trainen.

Ik weet niet waar je woont, maar misschien is het eens leuk om hier langs te komen, dan kan je zien hoe ze zijn in het echt. Ik schrijf hier nu een vreselijk lang verhaal, maar in het echt zijn ze nog leuker. ;-) ;-)

Als je nog meer vragen hebt, of aan de hand van mijn verhaal zich vragen ontwikkelen hoor ik het graag.

honden page profiel Linda en LolaLinda en Lola

honden foto van Linda en Lola

Wauw, dankje voor je uitgebreid antwoord! Het lijken me fijne honden, maar geen makkelijke. Daarom zal ik er nog lang over moeten nadenken. Een ander ras dat een optie blijft voor mij is de American Stafford. Maar momenteel ben ik nog over veel rassen aan het lezen, dus wie weet verandert mijn mening nog 10x tegen dat ik een hond neem :p .

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^