labrador pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

joyce (Gast)

Hallo allemaal Ik krijg over 3, weken mijn labrador pup. Helemaal leuk en echt veel zin in! IK Heb heel veel informatie op gezocht over opvoeding enz. Ik kan alleen nergens vinden hoe mensen hun huishouding doen met een pup in huis. Ik pas regelmatig op volwassen honden maar die blijven rustig op de bank liggen of gaan bij mij liggen. Een pup moet natuurlijk steeds in de gaten gehouden worden ivm plassen en bijt gedrag. Mijn vraag is dus hoe doe ik mijn huishouden met een pup in huis. En met name boven want wil niet dat de pup de trap op loopt want is slecht voor de heupen enz. Bedankt voor de tips alvast!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik heb gewoon het eerste half jaar niet schoongemaakt 

 

---

 

Als ik beneden ging schoonmaken liep ze zelf weg (want de stofzuiger was eng!). Was ik in de huiskamer, bij de bank en haar mand in de buurt, aan het stofzuigen, dan ging ze zelf naar de gang (toen wist ze nog niet dat ze de trap op kon). Ging ik de gang stofzuigen, dan ging zij weer terug naar bank of mand.

 

Als ik boven moest stofzuigen deed ik haar even in de bench. Zó lang ben ik boven ook niet bezig. En ik doe boven ook minder vaak dan beneden.

honden page profiel SYGSYG

honden foto van SYG

Dan plaats je best tijdelijk een hondenhekje aan de trap. Het zal wel enkele tijd innemen om aan te leren dat een pup niet naar boven mag.

joyce (Gast)

Bedankt alvast voor de reactie s Trap hekje is nietnodig weer hebben trap wel in de woonkamer maar zitten deurtjes voor.dus kan hij niet naar boven. Maar denk niet dat ik mijn pup alleen en los in de woonkamer durf te laten ivm slopen en overal plassen.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

En er rekening mee houden om in etappes schoon te maken ;)

Wij kregen Yara pas dat ze 6 maanden was, maar ik moest er erg aan wennen dat ik niet in 1 keer door kon gaan met schoonmaken. Ze vond het namelijk niet zo fijn om alleen beneden te moeten blijven en ik kon haar ook niet de trap op tillen :)

honden page profiel NacNac

honden foto van Nac

Ik heb nu een pup van 4 maanden in huis en doe gewoon mn huishouden als voorheen. Een pup slaapt ongeveer 18-20 uur in een etmaal, dus heb je overdag tijd genoeg.

onze Kibo gaat lekker in het hondenbed (van zn grote 'zus') of in de bench liggen of hij loopt mij een beetje te pesten.

En verder is het nu mooi weer, dus loopt ie ook lekker in de tuin te struinen, daar houd ik m niet continu in de gaten, maar ga iedere keer even kijken.

 

Heel veel plezier straks met je pup!

joyce (Gast)

Bedankt! Slaapt een hondje wel in de bench als hij gerommel en geloop in huis hoort? Wil het graag goed doen en ken mezelf ik ben te lief voor dieren. Terwijl hij toch dingen moet leren zoals even geen aandacht of verplicht slapen in de bench

honden page profiel Saar13Saar13

honden foto van Saar13

Als ik beneden ga dweilen, gaat Saar óf even in de bench, óf naar buiten. Bovendoe ik eigenlijk alleen als mijn man of dochter thuis is. Dat moest toch al omdat ik mijn zoontje van 2 ook niet alleen beneden kon laten.

Wat me vooral opvalt is dat ik véél meer tijd kwijt ben aan de benedenverdieping dan vroeger. Dweilde ik eerst 1x per week, nu bikna dagelijks. De bank stofzuigen, precies hetzelfde.... De vaatwasser in-of uitruimen, een drama. Daar kruipt ze namelijk in als ik haar weg niet blokkeer met 1 been...

Verder moet je niet vergeten dat je in het begin echt heel vaak met je pup naar buiten moet. En dat kost natuurlijk tijd. Ik probeer het altijd zo te regelen dat ik ga dweilen vlak voordat ik Saar ga uitlaten. Dan kan de vloer intussen drogen.

Veel plezier met je pup en succes met het huishouden!

Groetjes, Ricky & Saar

honden page profiel NacNac

honden foto van Nac

Ja hoor, de pup slaapt gewoon door de geluiden heen. Natuurlijk moet ie in t begin wat wennen aan de nieuwe geluiden, maar je moet m zeker niet aaien of optillen als ie een geluid eng lijkt te vinden. 

Ik heb Kibo vanaf het begin aan de bench laten wennen, maar ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat dit erg makkelijk ging bij hem, gelukkig.

Als ik hem er in legde en hij piepte even, bleef ik bij m zitten (keek m niet aan) tot ie lekker ging liggen en dan ging ik even naar de keuken of in een stoel zitten die wat verder weg stond.

joyce (Gast)

Bedankt allemaal Wat een leuk forum is dit zeg! En wat reageren jullie snel!

Volgende forumvraag: Puppyfrustraties
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^