gedrag Puppie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Gerd BeullensGerd Beullens

Wij hebben geen ervaring met het hondenras Mechelse Scheper/Labrador. Onze eerste hond was een dobberman, die enorm sociaal was met de kinderen, ook onze Weimaraner (na de dobberman) was heel kindvriendelijk. Nu hebben dus geen zuivere rashond meer, maar een kruising tussen Labrador en Mechelse Scheper. Wat mij opvalt is zijn veelvuldig blaffen, grommen naar voorbijgangers (als hij voor het hek zit) en ook naar de mensen gromt hij en staan zijn nekharen omhoog. Wij hebben de hond aangekocht als hij 4 maanden was. Is dit normaal voor zo'n puppy. Nu ik moet wel zeggen als de mensen of kinderen korter bij komen, gaat hij achteruit en laat hij zich strelen. Is dit uit angst dat hij zo reageert, of is het gewoon puppygedrag ? Ook als de gasten aan het spelen zijn kan hij soms beginnen grollen en blaffen, niet naar onze kinderen maar wel naar vreemden ? Moet ik mij zorgen maken ? 

honden page profiel WendyWendy 2 doggies

honden foto van Wendy

Angst. En waarschijnlijk door een slechte socialistaie. Ik zou hem niet laten aaien als hij eerst achteruit gedeinst is. 

Het is denk ik verstandig om een gedragstherapeut in de arm te nemen om de schade te beperken. 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 2 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Zou goed op angst gebaseerd kunnen zijn wel heel belangrijk dat dit goed begeleid word. In de eerste plaats even je pup in bescherming nemen tegen mensen/kinderen. Afstand houden anders heb je kans dat het erger word en denk dat intussen informeren naar een goede gedragstherapeut niet verkeerd is, dit is iets wat je toch graag in goede banen wilt leiden.

honden page profiel Hond in de potHond in de pot 1 doggies

honden foto van Hond in de pot

Dit is zeker geen normaal puppy gedrag! Ik zou heel snel ad slag gaan met een ervaren trainer anders zal dit gedrag alleen maar verergeren.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Als hij voor het hek staat en gaat blaffen, gaan de mensen weg, dus het is zelfbelonend gedrag. Hij blaft en de mensen gaan weg. Ik zou hem even niet meer alleen in de tuin laten, hoe vaker hij hiermee succes krijgt, hoe meer dit gedrag bevestigd wordt.

Dit kan zijn omdat hij voorbij gangers spannend vind, als ze naar het toe gaan, gaat hij naar achteren. Mijn hond beschermd onze tuin, blaft ook naar voorbij gangers. Ik doe haar dan naar binnen. Niet als straf, maar binnen is de prikkel voor het blaffen weg en zo stopt het blaffen. 

 

Als er gasten zijn, zou ik die niet met je hond laten spelen. Laat ze er niet naar toe gaan. Je kan wel de gasten hem iets lekkers laten geven, zo leert hij dat gasten iets positiefs betekend, want hij krijgt lekkers van ze. Laat de gasten je hond roepen, dat hij naar de gasten gaat en dan. Honden leren door associeren en een voertje betekend iets positiefs, hij zal dus leren dat gasten positief zijn. Als er gasten zijn, kan je hem ook een goed gevulde komg geven, zo is hij lekker bezig en gasten betekend dus iets lekkers 

 

Ik denk dat je hond misschien weinig andere mensen heeft gezien, hij zal moeten leren dat ze geen kwaad kunnen.

Zorgen maken, nee, hij is nog jong. Je moet wel veel aandacht gaan besteden aan socialiseren. Neem hem mee naar allerlei plaatsen en laat vreemde hem af en toe een voertje geven. Laat hem veel in contact  komen met andere honden.

 

ik kan je een boekje aanraden: begrijp ik mijn hond, van Sacha Gaus en Nikki Gootjes. Hier in wordt de lichaams taal van een hond uitgelegd. Dan leer je te zien of je hond iets eng vind, of dat hij gewoon nieuwsgierig is. Ik heb er erg veel aan gehad! 

honden page profiel SYGSYG

honden foto van SYG

Ga naar een hondenschool,daar leer je de pup omgaan met andere honden en mensen. Mss is dit al genoeg om een neutraal patroon in gang te zetten en alsnog wat goed te maken van het gebrek aan socialisatie. Veel in contact laten komen met mensen,laat ze hem een koekje geven. Bouw het vertrouwen langzaam op en forceer niets. Bezoek verschillende plaatsen,ga eens naar de bakker,... Al die dingen zijn goed voor hem. Mss gebeurde er wat in de inprentingsfase waardoor hij zo gaat reageren? Laat de hond altijd naar je toe komen(ook voor gasten!) Dring niks op,dan maak je het alleen maar erger. Hondentaal begrijpen is altijd een voordeel
;-)

honden page profiel Gerd BeullensGerd Beullens

We zijn ook zinnens om naar de hondenschool te gaan, maar hij moet eerst nog zijn laatste inenting krijgen (op 18/4). Nu we zijn er al een paar keer mee weggeweest en dat doet hij niets, niet blaffen, sociaal naar andere honden toe (behalve als het te lang duurt) en ook naar de mensen gromt hij niet. Vermoedelijk waren de gasten iets te luidruchtig en was hij dit nog niet gewoon, of wilde hij gewoon ons gasten beschermen. 

Ondertussen zit hij 's nachts ook in zijn gesloten bench, zodat hij niets kan stuk bijten, na een 10 minuutjes gejank, wordt hij toch ook daar rustig. We zien wel. Hij heeft al zijn speelgoedjes bij hem liggen en krijgt ook een snoepje voor het slapengaan. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Waar is jullie hond de eerste 4 maand dan geweest?

Kan best zijn, dat hij daar een stuk socialisatie heeft gemist?

 

honden page profiel Gerd BeullensGerd Beullens

Hij zat in een kennel, waar eigenlijk alleen rashonden zaten. Puppies waren van een particulier (een ongelukje) vandaar kruising tussen Labrador en Mechelse scheper. De kinderen kozen echter onmiddellijk voor deze (onze) puppie, omdat hij ook onmiddellijk naar hen toe kwam, zielig kon kijken en eigenlijk altijd zijn speeltje kwam gooien zen toch onderdanig was.. Vermoedelijk geraakte de kennel er niet zo goed van af omdat het een kruising was. Nu voor ons deed het er niet toe. Wij hebben eerder al 2 zuivere rashonden met stamboom gehad, maar dit diende eigenlijk voor niets want bij ons is het de bedoeling dat de hond een huishond wordt , een deel van de familie, en niet voor wedstrijden of shows. Vandaar ! Het hondje kwam uit een nest van 4 en ze bleven nog met 2 over, vandaar de 4 maanden. Vanavond moesten we weg en hebben we de hond bij mijn moeder gelaten, daar was hij heel braaf en stil. Geen enkel probleem.

Ook was hij eigenlijk heel snel zindelijk. We hebben hem nu één week in huis, en hij is al proper, dus ook hier is hij heel leerrijk. We hebben echter geen enkele ervaring met de Mechelse scheper in hem. 

honden page profiel katrien mahieukatrien mahieu

hier hebben we 2groenedalers en vroeger altijd schotse collies.Als ze pup zijn en er komt visite staat in de inkomhal altijd een doos snoepen voor de hond,dan mogen de mensen als ze in de living gaan de hond negeren en op een afstand een snoep op de grond gooien.Anders niks na een paar weken hebben we super sociale dogs.Als alles goed gaat mogen de honden de snoepen gaan halen

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

maw je pup komt van geen beste fokker vandaan en heeft niks van socialisatie gehad, niet verwonderlijk dan ;-) .

Nu is het echter te laat, en zul je zelf alles in het werk moeten stellen om jouw pup zo snel mogelijk alles gewoon te maken, liefst vandaag nog!Ga zeker naar de hondenschool, neem een gedragstherapeut in de arm en ga er mee aan de slag zou ik zeggen ;-) .

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^