Hond opent deuren, kasten en ijskast/diepvries

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel joke baetenjoke baeten

Wij hebben sinds enkele maanden een pup van 1 jaar in huis. Het is een hele lieve, brave hond die goed luistert. Hij komt uit een Frans gezin die geen tijd meer hadden voor hem en wij hebben hem dus overgenomen. De eerste weken ging het uitstekend, hij sliep binnen, liet de katten met rust en luisterde goed. Maar toen we op een bepaald moment thuiskwamen had hij de berging geopend en alle koeken die hij tegenkwam opgegeten. Enkele dagen later had hij de keukenkast geopend en daar het brood, de boter en de chocolade uitgehaald en opgegeten. Nog een tijdje later had hij de ijskast en de diepvries geopend en alles wat eetbaar was eruit gehaald en opgegeten. 

Nu zetten we hem in de bench elke keer we weggaan, maar we zoeken eigenlijk een oplossing om hem dit af te leren... Iemand tips?

honden page profiel TheaThea

honden foto van Thea

Nou wij hebben dit ooit gehad met een kat die de koeling leegvrat. We hebben er een simpel haakje opgezet.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Investeren in kindersloten? :) Het is zelfbelonend gedrag, dus wellicht houd hij er mee op wanneer hij merkt dat het geen zin meer heeft...

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Hier ook de katten die inbraken in de keukenkastjes

simpel een elastiekje om de deurknopjes van de 2 deurtjes gedaan

waardoor de kastjes weer dichtklapte bij poging tot openen 

 

evt een spanband kan je ook makkelijk om een object doen

 

Het kan gevaarlijk zijn deze hobby..denk aan chocolade want dat is giftig voor honden.

afleren begint met voorkomen dat het gebeurd.

Daarbij  kan je langzaam gaan trainen op het belonen van die plekken negeren

Eerst leren dat je hond de vuilnisbak moet negeren (hoofd afdraaien al belonen)

verstop snoepjes bv in de mand terwijl je hond moet wachten naast een open vuilnisbak in later stadium.

Maak het leuk om uit de koelkast en vuilnisbak te blijven

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Wij hebben een kat gehad die dit soort dingen deed.. Hier staan sindsdien de meeste deurkrukken omhoog. :)

 

Ik ben bang dat afleren niet gaat. Je kan het hem alleen afleren op de momenten dat je er zelf bij bent, want dan kun je hem corrigeren als hij het doet.

Als je er niet bent is voorkomen de enige manier.

 

Alleen als er echt helemaal nooit meer een beloning op volgt zal hij het gedrag gaan afleren/vergeten. Maar in de praktijk zal het echt nog wel eens mis gaan en juist dit zorgt ervoor dat het gedrag blijft, want de beloning van het eten is ALTIJD sterker dan welke straf er ook op volgt.

 

Dus in plaats van afleren denk ik dat je toch beter kunt zoeken naar hoe je dingen kunt voorkomen ;)

Je hebt voor koelkasten en vriezers vaak 'kindersloten', misschien is dat een optie? Sterke kleefmagneten voor de kastjes? Of 1 ruimte zo maken dat hij hierin verblijft (haakje/ deurkruk omhoog) en verder niet door het huis kan? Een ruimte afschermen met een traphekje? enz.

 

Chocola is giftig voor je hond! Het is dus ook echt in zijn eigen belang dat je dit gedrag echt probeert te voorkomen.

 

Als hij alleen moet blijven kan het wel helpen om bijvoorbeeld eerst goede uidaging te geven (stevige wandeling) en daara een kong te vullen met iets lekkers en plakkerigs, zodat hij geestelijk druk bezig is de eerste tijd dat hij alleen is, en misschien wordt hij daar ook weer wat moe van waardoor hij niet zo op zoek gaat 'iets' te doen.

 

Succes!

 

Gr. Alexandra

 

 

honden page profiel joke baetenjoke baeten

Een traphekje plaatsen is geen optie want daar springt hij vrolijk over. 

We hebben niet de mogelijkheid om 1 ruimte in te richten voor hem, hebben het geprobeerd, maar hij sprong over het traphekje en ging naar boven om daar op zoek te gaan naar eten.

Ik weet dat chocola heel ongezond is voor hem en doe dan ook al het mogelijke om dat uit zijn buurt te houden, maar soms is hij sneller dan ik kan denken...

De deur naar de berging is nu altijd op slot, ook als we thuis zijn. Maar zolang er iemand in huis is doet hij niets verkeerd, het is pas als we hem alleen laten. 

De vuilbak leegmaken doet hij ook, maar dan ook alleen als hij alleen is.

Het is echt een schat van een hond, maar dit "probleempje" zorgt er voor dat hij dus in de bench moet als we weggaan en dat vind ik soms zielig

 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik zou je huis kind proof maken.. slotjes op alle kasten, sluiting op de koelkast en vriezer. Schoonmaakmiddelen op de hoogste plank achter slot en grendel, draden wegwerken etc etc.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

goh dat hij dan nog in de bench blijft zitten zeg.

hier ook diverse honden (gehad) die dat allemaal deden.
aangezien kindersloten voor mij ook echte sloten zijn heb ik hier de keukendeur dicht en haal ik de klink eruit wanneer ik weg ben. handvat van de koelkast afgehaald (werkt niet altijd, hier is het voldoende gelukkig) en de buitendeuren zitten altijd op slot.

deurklinken andersom zetten helpt in de meeste gevallen niet, ronde deurknoppen willen nog weleens helpen. ik heb hier een haakje op de deur gemaakt zodat als het moet ze in de woonkamer moeten blijven.
afleren gaat niet lukken, je zal het moeten voorkomen.

ben trouwens benieuwd wat voor ras het is die deze fratsen uithaalt, bepaalde rassen hebben namelijk meer trucjes en motivatie dan andere.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Liever maar heel even 'zielig' tot je een goede oplossing hebt, dan dat het echt ergens mis mee gaat.

 

Je hond is nu misschien wel volop aan het puberen en je hebt kans dat als je straks weer wat maandjes verder bent dat hij meer rust kan nemen als hij alleen moet blijven.

 

Mag ik trouwens vragen of hij lang (of vaak) alleen zit?

(Gewoon als vraag hoor, niet aanvallend bedoeld) Want als het misschien voor hem te lang is zou je ook kunnen denken aan dingen als een oppas, iemand die even tussendoor komt kijken/uitlaten enz..

 

Gr. Alexandra

 

 

honden page profiel joke baetenjoke baeten

Het is een labrador-landseer kruising.

 

Meestal zit hij tussen half uur en anderhalf uur alleen, soms langer maar dan probeer ik inderdaad iemand te vragen om hem uit te laten.

Maar hij haalt de streken evengoed uit op dat half uur als op dat anderhalf uur

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zucht, en ik maar oefenen, Bamse maak zelf je eten nou eens klaar, vriezer krijg ik zelfs met moeite open, hoe doet je hond dat dan ? je moet behoorlijk kracht op zetten om de deur die bijna vacuum vast zit te openen, en dan nog de lades...
en heb je een deur ? daarboven op reikwijdte van jezelf haakje, of deurknop omdraaien, een ronde knop kan ook je hond niet openen, en zeker niet bij de bovenkant om het haakje eraf te halen, kleine dingentjes die je kan aanbrengen, zodat je hond niet de koelkast vriezer kastjes enz. open kan maken.

twee traphekjes boven op elkaar bevestigen, ook dat kan zo gedaan worden, hier ook, twee traphekjes boven op elkaar voor de trap, zodat de hond er niet bovenop kan komen, openen kan niet, want ook daar zitten haken op die de hond echt niet open kan krijgen, er zijn vele oplossingen voor.

afvalbak, of omdraaien, of buiten zetten als je weg gaat, er schuilt altijd een gevaar als je hond zich zelf kan bedienen. O-)

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

de landseer ken ik niet echt heel goed maar labradors hebben vaak een mega drive voor voedsel dat kan je ook positief zien; makkelijk te trainen met voer.

maar dit afleren gaat dus niet lukken.

en dit is echt niet tijdgebonden, zodra ik hier de deur achter me dicht trek springen ze van de bank en racen gelijk de keuken in. ze hebben hier dus ook chronisch honger

honden page profiel SYGSYG

honden foto van SYG

Ik had zo'n cocker. We hebben toen overal kinderslotjes op gezet(geen zicht ja haha) en probleem opgelost. O-)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^