Poes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Poes Poll

Komt jouw hond overeen met katten?

Ja
Nee

honden page profiel Annemieke & ScottieAnnemieke & Scottie

honden foto van Annemieke & Scottie

"  Hier wordt wel alles van straat gehaald en naar het asiel gebracht. Gecastreerd en niet meer terug op straat, maar voor adoptie aangeboden.  "

 

Gemeente neder betuwe heeft dus een ander beleid daarin, de dierenambu etc.

 

Dit hebben ze meerdere keren aan mij uit gelegd... Ben wel blij dat t niet overal zo is

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Gemeente neder betuwe heeft dus een ander beleid daarin, de dierenambu etc.
 
Dit hebben ze meerdere keren aan mij uit gelegd... Ben wel blij dat t niet overal zo is "

 Hier in Zuid Holland is het ook stuk drukken dan bij jou, elke kat die zwerft wordt gelijk opgemerkt en opgevangen. 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" Ik haat katten niet...ze storen mij gewoon erg of beter gezegd ze storen Zita. Ik heb niets tegen katten, maar als ze Zita zo uitdagen.. Hé mensen...ik zou katten nooit gewoon buitensmijten! Er zijn nog andere manieren he.. Ik wil geen haat? Ik zal gerust oefenen van zodra ze kijkt naar hen, zeg ik nee en als ik de aandacht heb geef ik een snoepje. Moet ik het zo oefenen?  "

 

Ik denk dat dat het beste is haar leren dat aandacht voor jou op zo'n moment een extra beloning betekent / de katten daarmee negerend. Als het lukt zou ik haar aandacht vragen voor ze kat ziet maar ja soms ziet de hond het nou eenmaal sneller. Maar alles wat je voor bent scheelt de helft.

 

Verder zijn er volgens mij wel stichtingen die katten die wild/baasloos rondlopen proberen te vangen.

 

Edit: als de katten die bij jou rond lopen geen baas hebben zou je misschien Hier eens kunnen informeren wat voor mogelijkheden er zijn als je overlast ondervind van deze katten. Ze werken hier ook met opvang adressen dus wie weet zijn ze bereid te kijken of er herplaatsing voor deze dieren mogelijk is?

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Mijn hond kan ook niet overweg met katten. Laat er geen kat over de schutting lopen want die wordt er gelijk afgejaagd en dan gaat Maylo helemaal door het dolle heen, want dan denkt hij dat die kat overal zit en heeft gezeten.

 

Ook voor de poort, hij begint gewoon op de poort in te krabben om bij die kat te komen, die voor de poort zit. Ik wordt er helemaal gek van, terwijl het buiten eigenlijk steeds beter gaat. Maylo kan gewoon los omdat de katten waar wij lopen niet veel komen en als ze er zitten ben ik Maylo 9 van de 10x voor en lijn hem aan.

 

Laats is hij achter een kat aan gesprint als ik dan heel boos roep MAYLO NEE EN HIER!!! komt hij ook gewoon terug en laat de kat voor wat het is.  Maar in de tuin....laat er geen in de tuin komen want dan is die kat zijn leven helaas niet zeker.

 

Laats had ik Maylo gelukkig nog vast, normaal laat ik hem los voor de poort en maak ik de poort open en dan kan hij gelijk vrij in de tuin. Maar nu had ik hem vast en maar goed ook....er zat een kat in de tuin ons aan te staren....nou Maylo die rukte zich zowat los en maakt gelijk een sprint achter die kat aan. Kat is zowat over de schutting heen gevlogen....die zie ik dus niet meer terug in de tuin en maar goed ook.

 

Ik blijf er bij katten zijn huisdieren...en ze horen ook niet zomaar los over straat te lopen en in andermans tuinen te komen. Ze poepen gewoon overal, in zandbakken/borders enz. Ik vind het smerig, ik wil dat mijn hond niet in de tuin poept laat staan een kat van iemand anders.

 

Ik probeer Maylo zich ook minder te laten focussen op katten...er mogen zelfs geen vogels in de tuin komen..-.- Dus hij krijgt dan ook een correctie met een 'Nee' dat hij er niet achteraan mag. Ik los het zelf wel op als er katten zijn, hoef hij voor mij niet te doen.

 

 

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

Ik heb niet alle reacties gelezen, maar ik zie dat je een border collie heb. Die hebben heel veel uitdaging en beweging nodig. Als ze dat niet krijgen gaan zij andere dingen herden, ik heb hier ook al vaker gelezen van Border Collies die achter hun eigen schaduw of lichtjes aangingen.

Daarnaast is het lastiger aangezien de katten zo ver ik lees niet echt "tam" zijn. Ik heb thuis 2 katten en een hond. Mijn katten hebben ongeveer dezelfde regels als de hond. Ik heb mijn geleerd met de katten om te gaan door tegen de hond nee te zeggen als die te ver ging. Daarnaast heb ik voor de katten een heleboel veilige plekken waar de hond niet bij kan. Ook krijgen ze wel is samen te eten met zijn alle en dan een meter tussen tussen bakjes. Mijn katten zijn net zo goed onderdeel van mijn "roedel" als mijn hond. Als de hond ligt moeten de katten hem met rust laten en andersom. Dat is de enige manier waarop alles een beetje vredig bij elkaar kan leven.

Elke keer als je hond achter een kat aan gaat zeg je gewoon nee, beste is om dit te oefenen aan de lijn, op het moment dat hij achter een kat aan wil loop je gewoon de andere kant op. Elke keer als die een kat met rust laat dan beloon je hem.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

elke gemeente in nederland is VERPLICHT zwerfdieren op te vangen.
ik zeg; een lekkere bak eten in de schuur en vangen maar, desnoods leen je vangkooien bij de dierenbescherming.
ze lukraak laten fokken en waarschijnlijk lekker veel inteelt vind ik echt triest. duidelijk dat je ze tot last vind inderdaad maar toch meer en meer verzamelen, ik begrijp het niet helemaal.

met zo n instelling ga je vast ook niet ver komen met de training van jouw hond.

als de katten toch buiten zitten waarom heeft zij er last van?
wanneer je naar buiten gaat kan ze toch netjes volgen?

ik blijf hier ook trainen langs de kippetjes; net als klein duimpje strooi ik een heel spoor net zo lang tot we er voorbij zijn. wanneer dat goed gaat beloon in uit mijn hand, en komt er steeds meer tijd tussen de beloningen in te zitten.

elke keer op nieuwe plaatsen moet ik opnieuw trainen en dat gaat op 1 stel 'rel' kippen na best goed. dus als het met een husky lukt (die al meerdere stroop tochten op dr naam heeft *bij de vorige eigenaren* ) moet het met een baasgericht ras toch ook lukken.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ja ik weet het niet hoor maar je laat de katten zich contineu voortplanten omdat je ze niet pakken kan lijkt me ook niet echt gezond zeg. Sorry dat ik het zo zeg er moet drastisch iets in je mentaliteit veranderen voor dit goed gaat komen. En mijn hond heeft ook echt een bloedhekel aan vreemde katten maar het gaat wel nu al steeds beter en er zijn katten die hij compleet negeerd waarbij hij 3 maanden geleden ze nog had verbrijzeld.

Maar even op de katten terugkomend zijn deze dus ook niet voorzien van hun entingen en dus ook een bedreiging met alle kwalijke ziektes van dien. 

 

Je hebt nog aardig wat te  doen alvorens alles op een rijtje is want ik moet er niet aan denken dat mijn hond flink te grazen wordt genomen door een kat die misschien van alles zichtbaar/onzichtbaar mankeert

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^