Loopsheid

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kaykay

honden foto van kay

Even een vraagje want het gaat nu toch wel aardig lang duren.

Kayla is morgen 14 maand en nog altijd niet loops geweest.

 

Nu maak ik me er niet druk om dat ze niet loops zou zijn geweest maar ik krijg soms de vraag of ze misschien een stille loopsheid heeft gehad.

Lijkt me stug overigens gezien we zelf 3 intacte reuen hebben, dan zouden we het toch aan hen hebben opgemerkt.

Verder controleer ik mevrouw ook bijna elke avond of haar vulva opgezet is. En dat is tot dusver niet zo geweest, maar weet niet of het bij een evt stille loopsheid ook gebeurt.

 

Weet iemand meer over een stille loopsheid of heb ik genoeg aan mijn reuen om te weten of ze wel of niet loops is. Loop elke ochtend en avond met reu en teef samen en Andor heeft nog nooit wat geprobeerd, snuffelt wel is, maar niet de reactie die hij destijds had bij het loopse teefje.

 

Word toch wat in onzekerheid gebracht, haha.

honden page profiel Landa Landa

Geef het nog even de tijd. Mijn jongste teef is net vandaag voor het eerst loops geworden, op precies 14 maanden oud :-)

 

Succes ermee! 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik denk dat je bij 14 maanden nog niet ongerust hoeft te zijn over het niet-loops worden, ze heeft nog alle tijd.

Maar ik begrijp wel je onzekerheid omtrent de stille loopsheid. Het komt gelukkig niet zo vaak voor, en meestal zie je toch enige lichamelijke/gedragsveranderingen.

Maar een echte stille loopsheid kan volstrekt ongemerkt voorbij gaan, ja. Je ziet dan geen uiterlijke tekenen van loopsheid (geen bloed, geen opgezette vulva) en je merkt ook niks aan je teefje qua gedragsverandering. Ik ken toevallig twee teefjes die zo'n stille loopsheid hebben gehad en die samenleefden met reuen. Baasjes die heel aandachtig waren. Teef die niks aangaf. Reuen die niks reageerden. En toch drachtig! Bij beiden ging het wel niet om hun eerste loopsheid, maar gebeurde het pas later. 

Maar dit is uiteraard eerder zeldzaam, de meeste worden echt wel gewoon loops, met alle toeters en bellen die erbij horen . Nog even afwachten, dus!

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

rustig even afwachten, hier een hond over de 18 maanden, eerste loopsheid.

geen loopse honden in de buurt, vaker mee gaan wandelen dat helpt, ik heb op den duur Bamse twee weken bij de fokker gebracht, die had drie loopse teven, na drie weken werd Bamse loops, ze was al een weekje thuis, dacht dat werkt ook niet, en ja hoor loops, vaak hoor je van fokkers of van vele eigenaars die vele teven hebben, als er een loops wordt volgt de rest, maar zou me nog niet echt ongerust maken.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^