Arme pup, te strenge baas

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

De manier waarop is inderdaad helemaal niet goed, maar ik vind het eigenlijk ook heel oneerlijk naar je hond toe als die als pup zijnde naar elke hond toe mag om te spelen, mag trekken en dergelijke.. En dat hij dan als hij volwassen is dat opeens niet meer mag.

 

ik ben dus ook een strenge baas en ook toen jayla pup was mocht ze alleen  met andere pups spelen als ik haar daar toestemming voor gaf en als ze niet aan de lijn trekt.. Even buiten de losloopgebieden dan natuurlijk.

 

 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

"  
Als er een andere hond aankomt, die ik niet ken, heb ik Charlie zowiezo al aan de lijn.
Hij wil er soms wel naartoe hoor als ik het niet wil maar ik loop door of ik maak een boog. Ik zeg kom. Of ik blijf staan als hij het niet met mij eens is. Ik probeer er geen trekspel van te maken. Als het nee is, is het nee. En eigenlijk weet hij dat wel maar hij zal wel proberen er een "ja" van te maken. Je kan altijd maar proberen natuurlijk.
Als ik van tevoren al hommeles verwacht (intacte reuen groter dan hem), lijd ik hem af met snoep, dat is meestal nog interessanter dan de andere hond.
Charles is zeker niet perfect. Ik bedoel nee hij negeert andere honden niet altijd ook als ik zou willen van wel en ik heb ook geen echte commando's. Maar hij weet wel dat het soms ja is en soms nee. Zo ook met de weg kiezen. Hij kiest graag zelf de volledige route. En dat mag in grote mate maar het stopt wel ergens. En als ik dan zeg, nee nu is het naar daar, dan probeert hij het ook eerst toch nog te veranderen, maar hij weet heel goed dat het dan is zoals ik het zeg. En dan komt hij mee.
  "

 dit gaat perfect met 1 hond maar doe er 1 bij en dan wordt het al erg lastig 

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

"  dit gaat perfect met 1 hond maar doe er 1 bij en dan wordt het al erg lastig  "

 

Daar heb je gelijk in.

En ik moet zeggen, met mijn vorige honden, die een pak groter waren, was ik ook wel strenger.

Je moet altijd wel kijken wat je bij je hebt lopen.

Maar wil nog niet zeggen dat je moet staan rukken aan een pup zijn nek omdat hij bij een andere hond wil komen. Zal jij ook wel niet doen hè.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Lexie ik vind het ook spijtig dat toen die pup niet mee mocht spelen van zijn baasje. 

Misschien moet je met sommige grote rassen al vroeg beginnen  met corrigeren ? Ik weet het niet echt ben ook geen specialist daarin wat ik wél weet is dat mijn vorige grote honden ook heel sociaal naar anderen toe konden en mochten als ik de andere honden kende. 

Nu met Lance, er is geen vriendelijker hondje dan hem , en ik vind het dan ook heel leuk als hij begint te spelen en rollebollen met een andere vriendelijke hond . Wél ongeveer van zijn formaat dan. Mag hij er niet naartoe gaan , geen enkel probleem , dan is zijn aandacht vlug ergens anders.

Dus verknoeid heb ik hem niet met mijn opvoeding daarin.

Wat dat snokken aan de leiband betreft, vroeger werd het zo zelfs aanbevolen.........en daar ben ik nu ook volledig tegen.

Een vriendelijke hond vind ik echter helemaal niet  verkeerd, zolang de regels van hond zijn onderling , worden gerespecteerd.  

Al dikwijls opgemerkt dat stuurse mensen, stuurse honden kweken. Zonde. 

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Ik hoop dat ik te hard geoordeeld heb, dat ze verder de leukste baasjes zijn voor pup (een labrador overigens) en dat hij zijn momenten heeft om lekker te spelen en hond te zijn. Ik hoef geen gelijk te hebben, ik zou het zonde en zielig vinden als de hond op alle momenten een robot moet zijn. Maar dat is mijn gevoel en mijn mening.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Lexie ik begrijp je hoor, maar heus jong geleerd is oud......... hier is een pup al 12 weken oud, het eerste wat geleerd wordt is ..niet trekken.

en nee gespeeld mag er ook niet worden met anderen honden, kennismaken is geen probleeem, maar geen gespeel, en Bamse is een sociale lieve lobbes, niets mis mee, tot een jaar heel streng opgevoed, en echt geen robot hoor, nog springt Bamse wel eens uit de band, wat dat betreft ....... maar altijd oppassen voor gewrichten als ze zo klein zijn.

enne ik ben ook heel streng. :-D kreeg wel eens te horen als ze aan de stoeprand moest zitten naast me, dat ik hoorde, ach gossie , zo vroeg al commandoos leren, nogmaals jong geleerd.......

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Gatverdamme! Wat leert die hond nu, wandelen met mijn baas is niet fijn, want dan krijg ik een ruk aan mijn nek en dit doet pijn! 

Dit zijn nou van die mensen die hun hond opvoeden door overheersen, dwingen en onderdrukken. Heel triest voor het hondje! 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Er wordt nu in de reacties ingezoemd op het feit dat de hond getraind wordt. Dat is niet mijn punt. Mijn honden mogen zeker niet alles aan de lijn. Ze mogen pas naar andere mensen/ honden als ik dat zeg. Ik heb ook een golden en ja dat was ook een overenthousiaste stuiterbal. Met rustig en consequent zijn is dat helemaal goedgekomen. Daarvoor hoefde ik niet zijn nek te breken. En markeren mag hij pas als ik het zeg, of wanneer hij losgaat. . En Zara mag ook niet iedereen begroeten, maar ik kan haar afleiden en op een vriendelijke manier meenemen.
 
En ja, ik heb diep medelijden met een pup die zo hardhandig opgevoed wordt, die vanaf 8 weken een slipketting draagt en die geen kennis mag maken met de buurthonden. Jamie is nog steeds dike vrienden met de honden die even oud zijn. 
Maar wat mij het meeste stoort is het hardhandig zijn. Ik zou die man het liefste zelf een slipketting omdoen en met volle kracht een ruk geven... "

 Helemaal eens, het gaat niet om of je je hond wel of niet laat snuffelen met een ander, iedereen moet zelf weten hoe hij zijn hond op voed, maar corrigeren zo als hij doet en hij heeft dus ook nog een slipketting?? Dat is toch vreselijk fout! Dat is het punt! 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

je hebt gelijk hardhandig zijn is nergens voor nodig, als je je hond niet met alle andere honden wil laten spelen (wat ik op zich geen slecht idee vind) zijn er ook betere manieren om dit kenbaar te maken aan de pup. Ik geloof dat we het daar allemaal wel over eens zijn.

 

 

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Waarom??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^