Waarom??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Heeii allemaal ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

 

Ik kwam net tijdens het wandelen met Evie een vrouwtje tegen dat stil stond op de hoek van de straat aan de overkant van de weg. Ze stond helemaal verdiept in haar telefoon. Evie en ik lopen aan de overkant van de weg en ik wil gaan oversteken begint ze ineens te blaffen naar dat vrouwtje zonder enige aanleiding.

 

Ik zal even haar houding beschrijven tijdens het blaffen naar dat vrouwtje. 

 

haar oren waren laag en ze ging iets door haar benen heen haar staart was ook lager dan normaal. Ze schudden zich zelf ook uit.

 

Ik loop weg van dat vrouwtje. Ze stopt met blaffen en loopt grommend mee kijkend naar dat vrouwtje. Toen ze stopte met grommen begon ze te hijgen. We waren aan de andere kant van de straat overgestoken. Dat vrouwtje is niet meer in beeld en ik heb ineens weer alle aandacht.

 

Kan iemand mij vertellen waarom ze dit deed even voor de duidelijkheid dit was de eerste keer dat ze blafte naar iemand op straat.

 

Ik hoop dat iemand mij kan vertellen waarom en hoe ik ermee om moet gaan als zoiets weer voor valt

 

Groetjes...

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Misschien schrok ze ergens van? verwachtte haar niet? klonk ze boos aan de telefoon?

 

Ik denk dat ze nu in zo'n 'gevoelige' angstfase zit, het beste wat je kan doen is gewoon negeren en doorlopen, als jij aan Evie laat zien dat jij er niet op reageert, ziet Evie ook dat jij gewoon rustig blijft en er niet op reageert :)

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ze was niet aan het bellen ze keek alleen continu op haar telefoon (: We hadden haar al gezien toen we de straat in liepen daarom vond ik het zo vreemd. Maar dan heb ik het denk ik goed gedaan :P

 

Dank je voor je antwoord (:

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Stond ze wat voorover gebogen? Ik heb gemerkt dat honden dat soms vreemd vinden. Zeker als het al een beetje aan het schemeren is of zelfs al donker en ze ook donkere kleren aan heeft.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Valt nog mee. De mijne begon te blaffen tegen standbeelden. Meestal lopen mensen, of als ze stil staan kijken ze om zich heen. Dat gepriegel met een telefoon kan maar raar zijn.

honden page profiel hondhond 3 doggies

honden foto van hond

Denk nog eens goed na over wat deze mevrouw uitstraalde wat jij kon zien. Woede, ongeduld, frustratie vaak zien honden dat veel beter als wij en reageren daar op dmv blaffen en eventueel grommen omdat ze dit onstabiele gedrag niet willen. Ze blaffen dan om je hier uit te halen.

 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

@ judith nee ik geloof van niet wel haar snoet naar voor tijdens het blaffen maar niet met haar gewicht naar voor hangen.

 

@Kean en cullen de vrouw leek op iemand te wachten idd wat ongeduldig. Hihi als je dat zo bekijkt eigenlijk best lief xdd maar kan me voorstellen dat dat voor haar stressvol is

 

Dank jullie voor de reacties :D heb ik zeker wat aan (:

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

" Valt nog mee. De mijne begon te blaffen tegen standbeelden. Meestal lopen mensen, of als ze stil staan kijken ze om zich heen. Dat gepriegel met een telefoon kan maar raar zijn. "

 




daar heb ik er ook een van gehad. maar heeft ook een keer geblaft en gegromd naar een man op een bankje die totaal geen expressie had en niet bewoog (moest zelf ook 2x kijken of het een mens of pop was)
misschien dat dat hier ook het geval is geweest, maar het is een bc, zou dit gedrag dan wel in de gaten houden, dat ze niet straks gaat blaffen naar mensen e.d.

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3 3 doggies

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

ik heb het idee dat honden zo fase hebben. Myra heeft heel lang een fase gehad dat ze enorm ging blaffen tegen standbeelden. Ook in huis was ze maar aan het blaffen we snapten er niks van wij maar zoeken waar ze naar blafte, was het een heel klein poesbeeldje op de kast. Wat ik deed beeldje eraf halen laten snuffelen. Voor de rest reageerde ik nooit als ze tegen beelden blafte ik liep gwn door alsof me neus bloedde. Nu is het over :D Dus gwn doorgaan met wat je doet ;)

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Oke fijn dat het maar een periode is :P binnen begint ze ook meer te blaffen dus ben benieuwd (:

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Obi zou dat misschien tegen die persoon ook gedaan hebben. Mensen met een rare houding of die bepaalde activiteiten uitvoeren die Obi niet snapt die worden vaak lang nagestaard of zijn zelfs een beetje eng voor hem, waardoor hij in het begin nog wel eens ging blaffen. (Tegenwoordig doet hij dat allang niet meer).  Mensen met kruiwagens vond hij ook maar niets. Of mijn oma die altijd met een kromme rug loopt kan ook ineens eng zijn als ze in het licht gaat staan of zo. 

 

Het is erg herkenbaar.. wat jij beschrijft.  

honden page profiel RobRob 3 doggies

honden foto van Rob

Volgens mij is niet alles te verklaren. De Cairn van ons is tegen iedereen even enthousiast. Alleen tegen 1 vrouwtje bij ons om de hoek niet. Ook grommen en achter mijn benen verschuilen. Gewoon bang. Geen idee waarom, zij heeft nooit ergens aanleiding toe gegeven.

 

Wij hebben dit gedrag ook genegeerd, gewoon doorgelopen. De betroffen persoon heeft een paar keer met een paar snoepjes geprobeerd om Puk te paaien. De eerste keren zonder succes, tot op een bepaald moment. Toen pakte hij het snoepje wel aan en nu is er niets meer aan de hand.

honden page profiel Paula, Noa*, Desi* ,Nola en BobbiPaula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi 3 doggies

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

Het kan ook dat je hond een raar, hoog geluid hoorde, dat van de telefoon afkwam. 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Het kan ook dat je hond een raar, hoog geluid hoorde, dat van de telefoon afkwam.  "

 

De telefoon maakte geen geluid ze had een koptelefoon op 

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" ik heb het idee dat honden zo fase hebben. Myra heeft heel lang een fase gehad dat ze enorm ging blaffen tegen standbeelden. Ook in huis was ze maar aan het blaffen we snapten er niks van wij maar zoeken waar ze naar blafte, was het een heel klein poesbeeldje op de kast. Wat ik deed beeldje eraf halen laten snuffelen. Voor de rest reageerde ik nooit als ze tegen beelden blafte ik liep gwn door alsof me neus bloedde. Nu is het over :-D Dus gwn doorgaan met wat je doet ;-) "

 Herkenbaar! Mara heeft nog steeds haar bedenkingen bij 1 standbeeld van 3 mannen, dat beeld heet ook iets van krachtmeting ofzo, 3 gietijzeren mannen in een rij met de armen omhoog, lichaam iets naar voren..het beeld straalt iets aggressiefs/defensiefs uit..

Mara weet precies waar ze staan (gelukkig komen we niet vaak in dat park..) maar dan gaat ze al dichterbij me lopen en rent er vervolgens heel hard langs met staart en kop erg laag, of het liefste in zo'n groot mogelijke bocht haha 

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3 3 doggies

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

"  Herkenbaar! Mara heeft nog steeds haar bedenkingen bij 1 standbeeld van 3 mannen, dat beeld heet ook iets van krachtmeting ofzo, 3 gietijzeren mannen in een rij met de armen omhoog, lichaam iets naar voren..het beeld straalt iets aggressiefs/defensiefs uit..
Mara weet precies waar ze staan (gelukkig komen we niet vaak in dat park..) maar dan gaat ze al dichterbij me lopen en rent er vervolgens heel hard langs met staart en kop erg laag, of het liefste in zo'n groot mogelijke bocht haha  "

 haha geweldig! Ik had het vaak in de interatuin, daar staat zo grote knuffelhond die ook beweegd, Myra gaat meestal blaffen mensen lachen zich dood xD Ach we blijven oefenen ik strooi meestal wat snoepjes vlakbij de knuffel en nu blaft ze meestal niet meer ;) Ach het blijven rare beesten 

honden page profiel lyannelyanne 3 doggies

honden foto van lyanne

Toen mijn hond nog een pup was kwamen wij voor zijn 1e keer een donkere meneer tegen.

Ik was erg verbaasd dat mijn pup zo tekeer ging maar misschien dat het voor Charlie vreemd was.

 

Ik ben naar deze meneer toegegaan om te vragen als hij me wou helpen door laag te zitten en hem een koekje aan te bieden.

Na wat aarzelingen heeft hij dat koekje geaccepteerd en het dus geindigd als een positieve ervaring en het was toen ook over.

 

Misschien dat zoiets zou kunnen helpen in jou geval voor volgende keer.:D

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Mikey heeft dat ook wel gehad, en nog wel eens. Ik denk zelf altijd dat honden voelen wat mensen uitstralen en als dit negatief is dan is reageren honden daarop. De éen wat meer dan de ander.

Mikey heeft in haar angstfase een keer zo gereageerd tegen iemand die kreupel liep en echt een beetje als quasimodo. Was best genant en ik vond het wel lullig ook voor diegene. Ben maar snel doorgelopen

Ook deed ze zo toen ze ineens de rokende schoorsteen doorkreeg op het dak (Blijkbaar had ze daarvoor nog nooit omhoog gekeken of zo) En meer kleine dingen als vuilniszakken in het donker, bewegende bosjes door de wind en zo :)

 

Over 'beelden', bij ons in den haag heb je de dierenwinkel de vogelkelder, daar staat een opgezette wolf. Daar loopt Mikey ondertussen gewoon langs maar de eerste paar keren werd er heel diep tegen gegromd ;)

 

Bij Mikey heb ik ook geprobeerd mensen waartegen ze blafte mee te laten werken door bijv een snoepje te geven. Maar in de praktijk lukt dit lang niet altijd. Soms werden mensen juist meer angstiger door haar geblaf - wat dus het blaffen ook weer verergerde. Of ze liepen eerst naar ons toe en dan toch weer weg - dan had het blaffen dus positief effect.

Toen ben ik zelf maar steeds gewoon weg-/doorgelopen uit dat soort situaties en dit werkte hier beter. Het blaffen werd minder en ook werd de afstand om het blaffen te laten stoppen steeds kleiner. (Eerst moest ik bijv.l naar de overkant, later was een ruime boog al voldoende).

Als ze weer stil was en aandacht voor mij had beloonde ik. :)

 

Gr. Alexandra

 

  

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Fijn dat het maar een fase is en zal er verder geen aandacht geven mocht ze dit weer doen (: en belonen als ze weer aandacht voor mij heeft (:

 

 

Anoniem (Gast)

Voor wat het waard is, onze Dexter heeft dit ook. Wij hebben recentelijk wel ontdekt wat een mogelijke aanleiding kan zijn, nml. wiet-geur. Als we ergens voorbij wandelen waar er een wiet-geur hangt, of mensen hebben een wiet-geur rond hen hangen begint Dexter te grommen en te blaffen.

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

" Voor wat het waard is, onze Dexter heeft dit ook. Wij hebben recentelijk wel ontdekt wat een mogelijke aanleiding kan zijn, nml. wiet-geur. Als we ergens voorbij wandelen waar er een wiet-geur hangt, of mensen hebben een wiet-geur rond hen hangen begint Dexter te grommen en te blaffen. "
 
Dat deed mijn vorige hond ook, wietgeur was onraad bij hem. Waarschijnlijk heeft hij dat geassocieerd met mensen die van de kaart zijn en er hangend bij lopen.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Dat zou goed kunnen ja. Ze zag er wel uit alsof ze gebruikt. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Ze vond het vrouwtje een beetje eng! Wie weet is het wel iemand die jullie wilt aanvallen, zo stilstaan in elkaar gedoken en ineens .......

ik zou zo een vrouwtje ook wel een beetje eng vinden. Het schudden is om even de stres, spanning af te schudden, hijgen van opwinding.

Wat je kan doen, even de afstand vergroten en op afstand haar voertjes geven. Zo zal ze het enge mensje met iets positiefs (voertjes) gaan koppelen. Als dit goed gaat, kan je de afstand verkleinen en voertjes geven. Zo herhalen. Als je dit zo blijft doen, zal ze op een gegeven moment als ze iets engs ziet, bij jou een voertje komen halen en het enge zo vergeten.

Je hebt een super leuke profielfoto! 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Hihi dank je je hebt zelf ook een super leuke pf  (: ik heb haar beloond toen ze weer aandacht voor mij had en niet overgestoken maar met een bocht er om heen gegaan Ik neem altijd iets lekkers mee op de wandeling (: Hihi hond in opleiding :P

Volgende forumvraag: Paar vragen over puppy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^