Wammes was goed zindelijk......en nu....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Hallo,

 

Wammes is 11 weken oud nu. Ik heb vanaf 7 weken en binnen een week was hij zindelijk. Natuurlijk nog wel eens een ongelukje maar hij snapte dat hij bij de deur kan gaan staan als hij nodig moet en dan deed hij het buiten. Over het algemeen doet hij nog wel zoveel mogelijk buiten maar........ Hij heeft het even verkeerd om momenteel. Dan is hij buiten aan het spelen met Willem en komt ineens heel hard naar binnen scheuren om daar op een kussen te gaan plassen.

 

Iemand enig idee?? Ja......hij is nog heel jong en kan het niet lang ophouden etcetera dat weet ik allemaal. Maar omdat hij eigenlijk zo goed als zindelijk was begrijp ik het niet zo goed en vind het best jammer dat hij dit doet. Ik bestraf hem niet hoor. Doe ik nooit. Kussens gaan gewoon de was in. Geen probleem.

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

 

Ik zou er niet te zwaar aan tillen ,zou dit wel niet negeren zeker als je het ziet gebeuren kun je best een foei of een neej zeggen ,hem oppakken en buiten zetten en weer uitbundig belonen  als hij iets buiten doet (hier zou ik nog even mee doorgaan )

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Even een terugval denk ik.

Charlie heeft er lang over gedaan om te begrijpen dat plassen buiten was, ik denk tot bijna 5maand ofzo.

Buiten had hij heel veel andere belangrijke zaken te doen blijkbaar.

Het zal wel terug keren denk ik.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Misschien komt het omdat hij buiten niet voor de deur kan staan, zoals hij gewend is. Na spel Willem moeten plassen en dan.... weet hij het niet meer? Ik denk maar even hard op hoor, ik weet ook niet wat er in hem omgaat.

Nog niet zindelijk, maar weet alleen hoe hij jou moet vertellen dat hij moet en dat is nu anders dus.

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

" Misschien komt het omdat hij buiten niet voor de deur kan staan, zoals hij gewend is. Na spel Willem moeten plassen en dan.... weet hij het niet meer? Ik denk maar even hard op hoor, ik weet ook niet wat er in hem omgaat.
Nog niet zindelijk, maar weet alleen hoe hij jou moet vertellen dat hij moet en dat is nu anders dus. "

 Dat zou ook wel eens heel goed kunnen!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Gebeurt ná zijn spel met Willem ? Dan denk ik dat hij nog te opgewonden is en even niet meer weet wat mag en wat niet.

Pups en plaskes, het hoort samen Angelique. Jij hebt super eerste weken gehad, nu tijdelijk een terugval. Maar ik weet dat dit maar eventjes is. Jong onbesuisd geweld......en even zijn kluts kwijt. 

Wassen maar....

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Ik vind het ook niet erg hoor. Het is een pupske en hij is nog heel jong. Zijn sluitspier zal nog niet optimaal werken etc. Ik denk hetzelfde als wat hierboven wordt geschreven. Even in de war door opwinding van spelen en inderdaad, de deur staat al open als hij buiten is.....

 

Dat klopt Anny! Pups, plassen en poepen .......horen bij elkaar. Ik verwacht ook geen pup die al zindelijk is als ik hem koop......hahahaha

Heb gelukkig een wasmachine en ook een dweil etc. Dus alles is zo weer schoon. En ja.....het zijn goldens, dus mijn huis is nooit schoon ;-)

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes 3 doggies

honden foto van Carine en haar meisjes

ik denk dat je op 11 weken nog niet van zindelijk kan spreken

dat je hond geen plasje meer binnen doet is niet zindelijk zijn,

zindelijk is dat ze altijd er zich van bewust zijn dat ze een plas moeten doen en waar of vooral waar niet.

 

maar bij deze moet je er idd niet te hard aan tillen

regelmatig mee naar buiten gaan en als je hond het omgekeerd doet, eens hartelijk lachen (als hij het niet ziet ) en dit hilarisch moment voor altijd koesteren

 

je bent goed bezig hoor, maar het heeft tijd nodig

honden page profiel EllyElly 3 doggies

honden foto van Elly

Hoi Angélique,

 

Heel erg herkenbaar !!

Dit heeft Benthe ook een tijdje gedaan en dit gebeurde altijd als ze aan het spelen was.

Ze was dan heel blij aan het spelen en kwam dan aangerend om op haar kussen te plassen.

Het heeft een paar weken geduurd en toen was het ineens weer weg.

Geen idee waarom ze dat deed en waarom het plotseling weer stopte. Misschien toch een combinatie van opwinding en moeten plassen ...

 

 

 

honden page profiel MilaMila 3 doggies

honden foto van Mila

Hebben wij ook gehad! We kwamen erachter(mede dankzij de medeforummers hier) dat ze op teveel plekken was geweest wat onrust met zich meebracht. Wij zijn toen weer gestart met continu belonen na plassen, vaak naar buiten en wat rust inbouwen, dus niet meer overal naar toe, even thuis weer de veiligheid opzoeken. Het ging na een paar dagen al stukken beter! We zijn nog niet helemaal waar we waren, ze plast namelijk vaak en als we er niet op tijd bij zijn of haar signalen niet oppikken doet ze het gewoon in huis... terwijl we eerst een paar uur weg konden gaan (3/4) dan bleef zij buiten de bench en deed ze niks in huis. Vandeweek ging ik 2 uurtjes weg en ze had ervoor geplast, en toen had ze in huis geplast toen ik thuis kwam...
Succes!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

niet raar hoor, een pup van die weken is nog niet zo dat hij al zijn blaas kan aanspannen, met het voor de deur zitten wachten is als hij niet wordt afgeleid.

wanneer er flink gespeeld wordt, dan moet tie plassen en dan maakt het niet uit waar :-D het kussen, heel vervelend, maar helemaal niet zo raar.

even een paar stapjes terug, na het spelen, gelijk buiten plassen, je houdt de deur maar dicht zodat tie dan niet naar binnen kan rennen. :-D

hier ook , altijd direkt zinderlijk, maar altijd nog alert blijven en zijn, blaasspanning is er nog niet, ze zijn op die leeftijd nog lek, en plassen eigenlijk waar ze staan, blijf alert, heus een paar stapjes weer terug en hij plast weer netjes buiten.

Cw (Gast)

Hoihoi,
Onze is zo goed als zibdelijk (12 weken) maar heeft 1 dag in de week dat hij precies alles verkeerd om doet. Dat zal wellicht inderdaad te maken hebben met te druk in het koppie zijn.
Gaat vanzelf weer over en uiteindelijk worden ze allemaal zindelijk hihi.

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Een pup van 10 of 12 weken is niet zindelijk. Je bent er misschien steeds op tijd bij geweest, das wat anders.

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

" Een pup van 10 of 12 weken is niet zindelijk. Je bent er misschien steeds op tijd bij geweest, das wat anders. "

Nochtans hoor je veel mensen zeggen dat hun pup heel snel zindelijk is/was.

Ik weet nog dat ik, toen Charlie een maand of 4 was, het eens heb voorgelegd aan de dierenarts waar ik toen ging dat hij het nog altijd niet begrepen had dat hij buiten moest plassen.  En die zei als een pup op 6 maanden richting de achterdeur gaat om te plassen, zit je nog helemaal op schema.

 

 

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes 3 doggies

honden foto van Carine en haar meisjes

"   En die zei als een pup op 6 maanden richting de achterdeur gaat om te plassen, zit je nog helemaal op schema.
 
  "

dat bedoel ik dus ook,

hier hebben mijn honden ook weinig binnen geplast, net omdat ik ze regelmatig buiten liet,

maar we waren vele maanden verder toen ze echt aangaven dat ze moesten plassen en dat ze het ook even op konden houden tot dat ze buiten mochten

 

maar al bij al

je pupje is wat in de war, buiten spelen is nieuw 

honden page profiel mistymisty 3 doggies

honden foto van misty

okal heb ik nog niet zoveel verstand van honden wil ik toch ook even reageren

de hond van een kennis van ons deed het graag als hij geen aandacht kreeg.

dan ging hij plassen en kreeg hij wel aandacht.

en misschien toch ook een beetje zijn territorium te beschermen voor willem.

en misschien ook het puberen.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Ik schrijf steeds ook "zo goed als" zindelijk. Er zit een heel groot verschil tussen 'er op tijd bij zijn' of een pup die uit zichzelf al bij de deur gaat zitten. Ook maakt hij me iedere ochtend wakker. Soms half 5, dan 5 uur, 6 uur etc. Hij zit dan in de bench. Willem niet, die ligt ergens in de gang of op de bank. Ik ga gelijk uit bed en zet de schuifpui open, maak de bench open en Wammes rent naar buiten om een lange plas te doen. Zo'n minuut of 5-10 later gaat hij poepen. Dan even spelen en daarna lekker uit de bench bij Willem slapen. Bench altijd droog en schoon.

 

Dat vind ik toch iets heel anders dan zelf buiten zetten na het slapen, spelen, eten etc. Hij geeft het aan en al vanaf dat hij 8 weken oud is. Nee, een hond van 8 weken heeft nog geen controle over zijn blaas. Maar hij voelt dus blijkbaar heel goed wanneer hij hoge nood heeft en roept me dan. 

 

Ik beloon hem nog steeds als hij het buiten doet. Ook tijdens de wandelingen. 

 

Hij is nu 4,5 week bij ons en heeft maar 2 keer binnen gepoept. Plassen....alleen de eerste 3/4 dagen en daarna nog 1 tot 2 keer per dag een plasje. Na een week ging hij dus al voor de deur zitten en blaft of jankt een keer. Ja, hij had nog wel een ongelukje af en toe....heel logisch ook. Ik wil dit even uitleggen omdat het iets anders gaat dan hierboven wordt vermeld en waarbij dan ook staat dat een pup niet zindelijk is. Mijn andere honden hebben ook niks meer binnen gedaan vanaf dat ze 3 weken bij ons waren op eentje na. Die was pas 5,5 week toen we hem kregen en deze heeft zeker een maand of 3 nodig gehad om compleet zindelijk te worden/zijn. Ook allemaal door het zelf aan te geven.

 

Ik til er niet zwaar aan, ik vind het al helemaal niet erg. Heb dweilen voldoende en gelukkig ook een wasmachine ;-)

 

Nadat ik gisteren dit topic had geopend heeft hij overigens niks meer binnen gedaan...hahahaha 

Hij snapt steeds beter dat hij tijdens een wandeling ook mag plassen en poepen en poept zelfs netjes op een poepveldje!! Yeah!! 

 

 

Ja, ze kunnen zeker nog ongelukjes houden tot ze een maand of 8 zijn. Alleen heb ik dat nog nooit meegemaakt met een eigen hond. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier ook puppen, vele gehad, en allemaal zinderlijk met de eerste week, ik denk dat als je alert bent de pup het toch aangeeft, alleen zie je dat niet altijd, ik had wel zo dat ik 24 uur lang de vinger erop had.

dat ze nog geen stevige blaas hebben, tuurlijk niet, als je dan te laat bent , dan is de stop eruit.

maar hier toch ook, allemaal aangeven na een week , en nimmer geen ongelukjes in huis gehad, allemaal dr deur uit, en ook uit zich zelf, ook de nachten aangeven dat ze wat moeten doen, direkt pakte ik ze op. en zette buiten, denk dat als je echt 24 uur de vinger erop houdt.... en ik heb zomer en winterpuppen gehad.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van oukje

Neeltje was pas met 6 maanden helemaal zindelijk, dus je moet gewoon geduld hebben, de ene hond is eerder zindelijk dan de andere hond.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Kan heel goed gewoon even een terug val geweest zijn, maar bij twijfel kan het nooit geen kwaad om even te checken op blaasontsteking  Ik moet zeggen dat het bij Sadi even geduurd heeft voor ze volledig zindelijk was maar we wonen dan ook niet echt gunstig dus hadden er wel rekening mee gehouden dat het mogelijk meer tijd zou kosten. 

 

En soms hebben ze zo'n dag of paar dagen dat er weer even ongelukjes zijn of na een botje of iets dergelijks meer water gedronken dan anders en dan lijkt het of ze ook even van slag zijn (en eerder/cq. vaker een ongelukje hebben) of zo althans dat had Sadi in het begin wel.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ik ga gelijk uit bed en zet de schuifpui open, maak de bench open en Wammes rent naar buiten om een lange plas te doen. Zo'n minuut of 5-10 later gaat hij poepen. Dan even spelen en daarna lekker uit de bench bij Willem slapen. Bench altijd droog en schoon.

 

kijk dit vind zo een warm berichtje.....ik zie die twee al samen slapen, zo lief 

en zo flink van kleine Wammes dat de bench altijd droog is. 

 

Al besef ik ook dat dit vlug zindelijk resultaat bij mensen die allebei werken niet te behalen is, maar dan vraag ik me weer af...waarom hebben die dan een pup.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Even off topic ......maar ik moet iedere dag aan Wammes denken want we hebben sinds kort een 'Wamminaatje' bij ons tegenover wonen en wat is dat een lekker ding! 

 

On topic......denk ik dat dat plassen een deel van 'het spel/de conversatie' tussen beide heren is. Doet/deed hij het altijd op hetzelfde kussen?

 

 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Even off topic ......maar ik moet iedere dag aan Wammes denken want we hebben sinds kort een 'Wamminaatje' bij ons tegenover wonen en wat is dat een lekker ding! 
 
On topic......denk ik dat dat plassen een deel van 'het spel/de conversatie' tussen beide heren is. Doet/deed hij het altijd op hetzelfde kussen?
 
  "

 

Wamminaatje?? Wat moet ik me daarbij voorstellen. Zo'n lekker dikke golden prutske? ;-)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Wikipedia : waminaatje.....dik golden pisser prutske, dat de laminaat beschadigt

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Ja echt wel!

 

Ook zo wit (het merendeel is hier blonder) met een pikzwarte neus en volle vacht. Ze is nu een week of 14 oud en heet officieel Luna maar als ik haar zie moet ik door de gelijkenis aan jouw Wammes denken dus heb ik haar stiekem tot Wammina omgedoopt.

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Onze Dokyo was op die leeftijd ook zo goed als zindelijk, dacht mooi dat is snel voor elkaar.
Toto hij rond de 13 á 14 weken ineens weer binnen ging plassen en voor nacht poepen.
Hij vond ineens andere dingen belangrijker, was afgeleid, ach heeft een paar weekjes geduurd, toen was hij echt zindelijk, nog even geduld hebben en blijven dweilen ;-)

honden page profiel selinaselina 3 doggies

honden foto van selina

Joy is nu 4 maanden en ook zo goed als zindelijk. Omdat wij haar andere brokken zijn gaan geven was ze even aan de diarree en heeft ze een paar keer in huis gepoept. Maar verder heb ik maar twee keer een drolletje gevonden van haar.

Plassen is wat anders. Joy doet wat in huis als het bv opeens heel erg druk is. De dochter van mijn vriend kwam dit weekend hier en sprong zeer enthousiast op Joy af en ja hoor een plas.

Gelukkig heb ik genoeg oude handdoeken, een elektrische stoomdweil en oude kleden hier liggen die ik in de zomer bij het grof vuil dump ;)

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Onze Dokyo was op die leeftijd ook zo goed als zindelijk, dacht mooi dat is snel voor elkaar.
Toto hij rond de 13 á 14 weken ineens weer binnen ging plassen en voor nacht poepen.
Hij vond ineens andere dingen belangrijker, was afgeleid, ach heeft een paar weekjes geduurd, toen was hij echt zindelijk, nog even geduld hebben en blijven dweilen ;-) "

 

Komt ook wel goed hoor Rita ;-) Inderdaad....afleiding en dan vergeten wat hij ook weer zou gaan doen...haha

 

Zoals ik al zei heb ik mijn pups altijd zindelijk binnen 3 weken. En ja, vanaf eind eerste/begin tweede week geven ze aan dat ze nodig moeten. Ik vind opmerkingen dat een hond dan niet zindelijk kan zijn ook een beetje vreemd. Denk nl niet dat mijn honden zeldzaam zijn hierin. Ik denk wel dat het ermee te maken heeft hoeveel tijd je erin steekt en ik ben de eerste weken nergens anders mee bezig als met mijn pup. Zindelijk krijgen, socialiseren door zoveel mogelijk op pad te gaan en allerlei situaties op te zoeken. 

 

Anny, toen mijn wederhelft en ik beide nog fulltime aan het werk waren nam ik drie weken vakantie als er een pup kwam. Daarnaast kon ik mijn hond soms meenemen naar het werk. Ook kon ik per dag geregeld eventjes naar huis. Maar het was juist toen heel fijn om een pup snel zindelijk te krijgen zodat ik wist dat hij niet het huis zou onder plassen/poepen als ik eenmaal weer aan het werk was. Zoals je weet heb ik een enorme hekel aan een bench, dus daar zou ik mijn hond al nooit in doen als ik even weg ben.

 

Bij Wammes heb ik de bench nu alleen voor de nachten gebruikt. En groter gemaakt door er een ren aan te bevestigen.... Bench met voortuintje....hahahahahaha

 

Weet je... Ik denk dat het scheelt/helpt om een pup er gelijk aan te laten wennen dat hij op vaste tijden een stukje gaat wandelen en dan zijn behoeftes kan doen. Daarnaast iedere keer als hij nodig moet even achter het huis. Wammes doet steeds meer tijdens een wandelingetje. Of gaat lekker mee de wei in. 

 

Gaat snel, morgen wordt hij al weer 12 weken......pfffff 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Joy is nu 4 maanden en ook zo goed als zindelijk. Omdat wij haar andere brokken zijn gaan geven was ze even aan de diarree en heeft ze een paar keer in huis gepoept. Maar verder heb ik maar twee keer een drolletje gevonden van haar.
Plassen is wat anders. Joy doet wat in huis als het bv opeens heel erg druk is. De dochter van mijn vriend kwam dit weekend hier en sprong zeer enthousiast op Joy af en ja hoor een plas.
Gelukkig heb ik genoeg oude handdoeken, een elektrische stoomdweil en oude kleden hier liggen die ik in de zomer bij het grof vuil dump ;-) "

 

Pik vind je profielfoto helemaal geweldig hahahahaha. Wat een heerlijke hond

honden page profiel selinaselina 3 doggies

honden foto van selina

"  
Pik vind je profielfoto helemaal geweldig hahahahaha. Wat een heerlijke hond "

 

Ja is ze ook, alleen op de foto komt ze wel heeeel erg onschuldig over

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Groene afscheiding
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^