wielerterroristen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa 3 doggies

honden foto van Nelis & Noa

Wilma, lekker dan zulke mensen! Wees maar blij dat jij zo netjes bent opgevoed en de wereld een stuk fijner maakt dan dat soort aso's. Misschien kom ik ze hier in het oosten gewoon niet echt tegen.

honden page profiel AnnemiekAnnemiek 3 doggies

honden foto van Annemiek

Wat mij zo enorm ergert is de belachelijke snelheid waarmee ze ( en dan met z'n tweeën naast elkaar ) langs mij heen razen. Nero loopt natuurlijk in de berm, ik op het fietspad en dan nog op het randje.

Ze bellen niet, je hoort ze bijna niet aankomen.

En zò breed is een fietspad nou ook weer niet.

En met drie op het fietspad past niet.. dus ja, ik spring dus weer de berm in.

 

Ik weet niet in welk bos jij loopt, maar bij ons gedragen  mountainbikers zich dus wel roekeloos. Ik heb niet eens de tijd om mijn hond te roepen.

Nogmaals, je hoort ze niet aankomen. Mijn hond loopt gewoon lekker te struinen in het bos, dat mag immers.

Het is niet de eerste keer dat zo'n biker vol in de remmen moest en dan voor mij hè. Hij zou potdorie, als ik er niet voor zou zijn gesprongen mijn hond hebben overreden.

 

 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Wat ik niet snap van de mensen die last hebben van die fietsers: loopt jullie hond aan de kant van het fietspad? Als er alleen een fietspad is en ik loop daar met Noa dan loop ik links en noa links van mij zoals het hoort, dan kan ze nooit schikken of iets gebeuren.
Op een weg idem, gewoon links lopen en hond links naast. Zoals ik al zei loopt noa rechts als ik fiets of skate, samen met een beetje opletten kan ik nagenoeg alle lastige situaties oplossen.

De enige moeilijkheid die ik zelf ervaar is op bospaden waar Noa los loopt en mountainbikers achterloos rijden (gebeurd zelden). Dan roep ik Noa voor en laat haar zitten. Ze is nu een dikke 10 maanden en langzamerhand begint dit redelijk waterdicht te werken, ik geef toe dat ze af en toe wel eens plots een rare beweging maakte voorheen.

Maar waar jullie al die problemen op een regulier fietspad meemaken kan ik me met alle goede wil van de wereld niet voorstellen of is het zo dat jullie de hond lekker laten wapperen zonder op te letten? Dit is geen veroordeling, maar een oprechte vraag. "

 hier zijn veel gedeelde paden,paden die zowel voetpad als fietspad zijn. links wandelen hebben we geprobeerd en gaat best als er amper verkeer is maar op mooi weer dagen is dat geen doen dus ik hou het gewoon bij rechts. 1 hond kan in de berm wandelen of op het strookje gras dat er is maar ik wandel vaak met het hele gezin en daar is de grasstrook te smal en stijl naar beneden voor.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Terroristen.....de titel 'says it all'!

En dan gratis erbij; blikken die kunnen doden. ...

 

Buitensport. ....

honden page profiel José • Rover José • Rover 3 doggies

honden foto van José • Rover

Fietsers op de stoep straffen we al af door Rover aan 1 kant lekker te laten snuffelen en ik aan de andere kant te lopen met de riem in het midden. Ze moeten wel stoppen, met een hoop getier, maar hé, dit is een wandelpad. Kom maar, lust je rauw!
Ze druipen al gauw af.

Wielrenners? Heb echt het land aan die ellendelingen!
1x moest er eentje wel stoppen omdat hij letterlijk tot stilstand kwam op Rover! Lees; in December op het strand nota bene!!!
Hij begon te vloeken en te tieren, totdat ik bij hem was...
Hoe haal je het in je botte kop om te gaan wielrennen op het strand in December als honden eindelijk weer het strand op mogen de gehele dag? Tegen de tijd dat ik de kans had zijn fiets definitief te verbouwen inc de eigenaar stamelde hij snel een sorry en smeerde hem, bij gratie god dat Rover niks mankeerde...

En ja, het zijn praktisch allemaal van die vatsige 40ers in hun midlife crisis. De eerste zijn hier in het dorp ook alweer gesignaleerd helaas...

Met een beetje mazzel maken ze zich zelf ook te druk en blijven ze erin met hun hoge cholesterol en overgewicht. Wel crú, maar hé... that's me haha!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Als wij in het bos lopen mag Mellow lopen waar ze wil, aan de Flexi, dus semi-los zeg maar.

Ik loop daar voor mijn ontspanning, let echt wel op of er fietsers aan komen, maar ze hoeft niet continu naast me te lopen.

En dan nóg,  al loopt zij in de berm en ik op het randje van het fietspad, als er een fietser langs komt stuiven dan schrikt ze daarvan.

Of ik nou tussen haar en de fietser loopt maakt dan echt niet uit.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Hier valt het gelukkig nu nog mee met de wwielrenners. Woon aan het losloopgebied/fietspad in de polder van Kinderdijk, nu het toeristenseizoen weer begint ziet het er binnenkort dus weer zwart van de toeristengroepen op de fiets die naar de molens komen kijken, en de Alblasserdammers die liever door de mooie polder naar de andere kant van het dorp fiersen. De wielrennergroepen blijven vooralsnog aan de overkant van het water (waar de honden niet meer los mogen). Ik heb dus nog meer last van de gewone fietsers. Ze bellen vrijwel nooit, en de honden lopen los aan beide kanten van het pad dus ik wil ze gewoon bij me roepen om ongelukken te voorkomen. De meesten gaan ook echt niet zachter rijden als ze honden passeren. In de lente/zomer loop je dus nooit rustig en schiet ik vaak maar een weiland/dijk op.. Een andere hondeneigenaar zei eens heel terecht dat het eigenlijk belachelijk is dat wij maar moeten oprotten voor al die mooi-weer-mensen. Wij lopen daar elke dag, door weer en wind, maar als het mooi weer wordt zijn wij eigenlijk ineens niet meer welkom omdat iedereen daar zonodig moet fietsen. En dan zijn hondeneigenaren asociaal, duh....

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ik denk dat de mensen die wandelen met hun hond vooral veel last hebben als ze langs het kanaalpad of jaagpad wandelen ?

. Daar vliegen de pelotons je inderdaad zö voorbij.....zoefff......en als je dan even niet goed oplet.

Heb me al dikwijls afgevraagd hoe ze dat dan met trage overstekende eendjes doen, die rappe gasten ? 

 

Recreatie fietsers die houden wel rekening met wandelaars vind ik, en dan heb IK bv ook al wel eens gevloekt omdat er weer een lange flexie dwars over de weg was gespannen met aan de ene kant een gillende vrouw en aan de andere kant een trekkende hond. Was toen ook niet aangenaam. 

 

Pelotons of racers , neen die zouden nooit daar mogen fietsen waar er wandelaars komen. 

Nu spreek ik tegen mijn man, want die rijdt ook in zo een groepje, maar dan wel verantwoord, zegt hij  en telkens er een wandelaar gezien wordt , wordt er eerst geroepen om op te letten voor ze er voorbij rijden. Toch gevaarlijk vind ik.

Vind dit ook maar zozo ....mannelijk testosteron 

 

 

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Lexie

Wielrenners zijn zooo vervelend; met de honden heb ik er geen last van, maar als ik met de auto ben des te meer. Alle cliché's kloppen. Mountain bikers hebben hier in het bos aparte paden. Bij de oversteekpunten is het even uitkijken. Gaat meestal prima. Jamie heeft wel een keer bijna een mountainbiker gelanceerd die op het pad in het losloopgebied ineens langs kwam rijden. Ik heb hem vriendelijk het mountainbikepad gewezen.

 

ik heb hier in het bos meer last van de honden die al los lopen op het stuk waar dat nog niet mag. Vanmorgen nog: miep meut gooit de auto open en hoppa, 5 honden vliegen op mijn honden af. En die honden zwermen over het fietspad en het mountainbikepad. Lijn ze gewoon aan en laat ze na die 100 meter los, dan mag het en heeft niemand er last van.

 

in NL is het te vaak dat dingen maar moeten kunnen; want ik wil dat, dus doe ik dat. De ander past zich wel aan en gaat wel opzij. Wordt er niet gezelliger op zo..

 

honden page profiel Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*Shauni *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

Daarnet weer een toertje aan het lopen met Sky, in alle vrede en rust. En ineens, zonder enige waarschuwing ZOOOEEEEF!!! Vliegt daar toch wel een terrorist voorbij zeker. Sky net gemist. Had die haar geraakt had ik sprintje getrokken en hem van zijn fiets geduwd! 

honden page profiel DorrieDorrie 3 doggies

honden foto van Dorrie

"  

dat herinner ik me nog,dat gebeurde ook op een jaagpad aan de kust en toen maakte die wielrenner ook een rot opmerking dat ze maar een nieuwe chi moest kopen. dat ging toen om een jong pupje, moest ik een jong chi pupje hebben dan zat ik gisteren ook bij de da. "

 





Ja inderdaad.. :'( Zo triest en helaas waar gebeurd.

honden page profiel DorrieDorrie 3 doggies

honden foto van Dorrie

" Ik denk dat de mensen die wandelen met hun hond vooral veel last hebben als ze langs het kanaalpad of jaagpad wandelen ?

. Daar vliegen de pelotons je inderdaad zö voorbij.....zoefff......en als je dan even niet goed oplet.

Heb me al dikwijls afgevraagd hoe ze dat dan met trage overstekende eendjes doen, die rappe gasten ? 

 

Recreatie fietsers die houden wel rekening met wandelaars vind ik, en dan heb IK bv ook al wel eens gevloekt omdat er weer een lange flexie dwars over de weg was gespannen met aan de ene kant een gillende vrouw en aan de andere kant een trekkende hond. Was toen ook niet aangenaam. 

 

Pelotons of racers , neen die zouden nooit daar mogen fietsen waar er wandelaars komen. 

Nu spreek ik tegen mijn man, want die rijdt ook in zo een groepje, maar dan wel verantwoord, zegt hij  en telkens er een wandelaar gezien wordt , wordt er eerst geroepen om op te letten voor ze er voorbij rijden. Toch gevaarlijk vind ik.

Vind dit ook maar zozo ....mannelijk testosteron 

 

  "

 




Oh Anny...wat ze met eendjes doen heb ik ook al vaak gezien, en mijn reactie daarop was een grote stok die ik naar die wielrenners hun hoofden slingerde. In hun vaart geven ze die arme beesten zo'n bloedschop... :'( :'( Dat ze t vaak niet overleven. Echt geen grap dit.

honden page profiel Linda Linda 3 doggies

honden foto van Linda

Schaam me ontiegelijk voor mn mede wielerliefhebbers. Ik ben eerlijk, hard ga ik op mn fiets ook maar dat is wat mn sport juist leuk maakt. Ik zoek vaak wel de polderwegen en dijken op, hoe minder mensen op de weg hoe prettiger ik het vind.
Een bel heb ik jaren lang niet gehad ivm dat ik hem er dan elk weekend bij de wedstrijd eraf moest halen, nu heb ik er een met een elastiekje ideaal. Vaak roep ik vanaf een afstand al zodat ze weten dat ik eraan kom.
Jammer genoeg weet ik dat dit niet door alle wielrenners gedaan wordt, al zou dit wel zo moeten.
Maar dit geld ook voor quad rijders/ mountainbikers/ paardrijders/ moterrijders en alle andere asociale mensen in nederland(die er gek genoeg steeds te voorschijn lijken te komen)

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Ach weet je, ga je naar een hardloop- of wielerforum en je vindt dit soort topics over hondeneigenaren.
 
Ik heb wel eens last van mountainbikers. En onbedoeld ben ik ook hen wel eens ten overlast. Het is allemaal niet zo kwaad bedoelt, je bent met jezelf, je sport of je honden bezig en soms zie je dan net iets of iemand over het hoofd. Daar kan je je heel boos over maken, of je irriteren als iemand anders boos wordt maar het gebeurt ons allemaal.
 
Schouders ophalen, doorgaan met ademhalen. Live and let live. "

 doe ik ook meestal behalve als ze dus rot opmerkingen maken die ongegrond zijn (mijn kinderen en honden wandelen bijna altijd aan de kant en zo niet stuur ik ze zo snel mogelijk aan de kant) of als ze opzettelijk wat naar de honden doen zoals die man die tegen Kira reed. ik denk dat iedereen die van zijn hond houdt dan wel over de rooie gaat.

honden page profiel NadineNadine 3 doggies

honden foto van Nadine

mountainbikers erger ik me hier dood aan. 

Wij lopen express in een gebied waar het fiets pad ver genoeg is dat de honden veilig kunnen lopen en dan komen ze op het voetpad fietsen. Dan boos worden dat de honden in de weg lopen.

1 heeft het lef gehad mijn hond een keer te trappen nou die heeft het geweten ook! 

 

Nog een reden waarom ik er een hekel aan heb is dat ze inderdaad op paardenpaden fietsen.

resultaat dat mijn paard geschrokken was en ik met een gebroken rug op de grond lag.

En bedankt!

 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Ok, ik moet even iets bekennen. Ik ben ook een wielerterrorist. Althans, fietsen is een van mijn  hobby's. Al ruim 24 jaar, langer dan ik honden heb. Ik moet wel zeggen, ik fiets nooit in een grote groep - heb ik een hekel aan. En ik wandel ook niet in Zuid Limburg in deze tijd van het jaar. 

Maar veel van wat ik lees hier valt toch ook in de categorie: beetje begrip van beide kanten. 

 

Even als fietser: als wielrenner voel ik me kwetsbaar. Dunne bandjes, voeten vast. Een steentje is genoeg om flink onderuit te gaan. Een racefiets rijdt heel anders dan een gewone fiets, stuurt scherper. Langzaam fietsen ermee is lastiger dan met een gewone fiets.

Nu ben ik wel vrij behendig maar als er acuut iets gebeurt, dan lig ik. Want bij acuut stoppen moet je je voeten uit de pedalen klikken en dat lukt dan soms niet. Dan ga je onderuit. 

Zeker als ik een beetje vaart heb (ik rijd ook niet meer zo hard, maar soms lukt een vaartje van 25-30 km/uur nog wel) dan is dat geen prettige gedachte (ik heb mijn vriend voor mij met 55 km/uur tegen het asfalt zien kwakken in de Ardennen door een botsing met een andere fietser, gelukkig had hij een helm op maar beurs dat hij was, hij had er weken plezier van) . Nou heb ik bijna nooit last van honden; ik weet dat ze kunnen reageren, dus ik neem ruimte en rem vaak al wat af.

Ik heb wel last van mensen, bv die zonder te kijken het fietspad op stappen. Dan roep ik ook wel eens hard "LET OP" want ik wil er niet tegenop knallen maar kan ook niet meer stoppen. En automobilisten die niet opletten wat er op een fietspad gebeurt... het is gewoon wel eens eng. 

Maar goed, het viel mij in dit topic op dat er veel onbegrip is en ook domme actie van fietsers. Ik scheer bijvoorbeeld nooit vlak langs een hond, zowel voor zijn als mijn gezondheid. En ik bel - of roep als mijn bel kapot is. Op vriendelijke toon. (overigens, het geschreeuw van grote groepen is vaak naar elkaar bedoeld, dus vat dat niet persoonlijk op. Als je kort op elkaar in een groep fietst, zie je niet wat er vlak voor je gebeurt, het waarschuwen naar elkaar is bedoeld om valpartijen te voorkomen. Ze roepen bv TEGEN wat wil zeggen: tegenligger, ga naar rechts. Overigens ook de reden dat ik een hekel heb aan fietsen in groepen, ik overzie graag zelf wat er gebeurt). 

 

Om een lang verhaal nog langer te maken: ik heb mee gedaan aan een goede doelen actie en mag een blogtekst schrijven voor een weblog van een winkel voor buitensporters. Een van de thema's is Honden en fietsers. Dus ik heb een tekst geschreven over dit onderwerp, met deze laatste alinea. Hopelijk helpt het ;-)

 

Is er dan geen enkele oplossing? Nou, misschien toch wel. Tijd en ruimte. Waarschuw tijdig als je iemand ziet lopen met een hond. Ook al loopt die los in de berm. Dan kan de baas de nodig maatregelen nemen. En rijdt ruim om een baas met hond heen. Aardig voor de angsthaas. Verstandig voor je eigen hachie. Zo, dan zal ik nu eens op het hondenforum gaan bekennen dat ik ook een wielerterrorist ben. Wens me sterkte

 

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Mijn man is ook wielertoerist. Soms ook in groep.

Die roepen naar de wandelaars als ze eraan komen en zeker als die honden bij hebben. Dat komt misschien dan boos over maar is echt niet zo bedoeld. 

Je bent inderdaad niet direct uit die klikschoentjes . 

Fietsen langs het jaagpad langs kanaal moet kunnen . Fietsen langs rustige wandelwegen , neen daar hoort geen racefiets. 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

wakkere husky, jij bent een wielertoerist, geen wielerterrorist  wat je zegt... tijd en ruimte  

 

wij wandelen nog op de dijk bij goed weer maar enkel omdat de honden totaal niet reageren op fietsers... anders sta ik in no time bij de da want hier is het wielertoerisme erg in trek.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

" wakkere husky, jij bent een wielertoerist, geen wielerterrorist  wat je zegt... tijd en ruimte  

 

wij wandelen nog op de dijk bij goed weer maar enkel omdat de honden totaal niet reageren op fietsers... anders sta ik in no time bij de da want hier is het wielertoerisme erg in trek. "

 



We zijn er wel eens voor uitgescholden (door een automobilist ;-) ) ...

Moet zeggen dat wij meestal 's ochtends vroeg of tegen de avond fietsen, als het wat minder druk is.

Overigens; ik ben ooit met de step en honden in een MTB toertocht verzeild geraakt, sommige vonden het prachtig maar een aantal waren zo chagrijnig. Alsof het het WK betreft .....

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Hondenschool omgeving Nijverdal
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^