Een hond maar allergisch...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Cheyen. (Gast)

Hallo,Het hele gezin wil graag een hond met alleen één probleem, ik ben allergisch voor honden. Op het internet zie ik echter wel honden die geschikt zijn bij mensen met een allergie maar de meesten zijn te groot (en we vinden ze lang niet allemaal mooi genoeg). We willen dan ook graag een kleine of middelgrote hond, heeft iemand ervaring of tips? 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Hallo! Leuk dat jullie voor een hond willen gaan! Er zijn inderdaad hondenrassen die bekend staan om hun hypoallergene kenmerken: 

 

Basenji

Bedlington Terrier

Bichon Frise

Coton de Tulear

Havanezer

Ierse Water Spaniel

Kerry Blue Terriër

Maltezer

Poedel

Portugese Waterhond

Schnauzer

Shih Tzu 

Soft Coated Wheaten Terrier

Yorkshire Terrier

 

Ik weet niet wat je verder zoekt in een hond: veel energie, intelligent, etc.?

 

De Poedel staat er sowieso om bekend dat het hele leuke gezinshonden zijn en ik vind Poedels echt geweldig  Als je hun vacht kort houdt, zien ze er ongelooflijk leuk uit!

Anoniem (Gast)

labradoodle geeft het ook nog maar niet alle zijn geschikt het is een kruising tuussen een labrador en een poedel  geeft het ook in alle maten alleen slaat de vacht niet op een poedel bij sommige daar moet je wel op letten en zo geeft het nog meer kruisingen van rassen maar het is gewoon opletten op de vacht honden die verharen komen voor jou niet in aanmerking 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

allergisch is men meestal als de hond in de rui gaat, huidschilvers , honden die getrimd moeten worden en dat op tijd gedaan worden, veroorzaken veel minder allergische reakties.

 

misschien kruisingen van labradoodles, daar kan ook de poedel een goede bijdrage aan doen wat je allergie betreft. kijk even niet naar het mooie, maar naar de beharing van de hond. ruiende honden zijn dan geen optie voor je, honden kijken die getrimd moeten worden, kijk daar naar, meestal als die kort gehouden worden heb je weinig of geen last van allergie.

honden page profiel Fema & FingoFema & Fingo

honden foto van Fema & Fingo

Hier het zelfde probleem. Ik ben allergisch voor honden maar onze droom was toch een hond. Ons verdiept in de rassen die wel mogelijk zijn met een allergie. Bij meerdere rassen/fokkers gaan kijken. Veel gelezen en nagedacht. We vielen al snel voor de basenji en hebben inmiddels een pup. Gaat super goed en is een middelgrote hond. Ik heb totaal geen last van mn allergie, gelukkig! Ga gewoon eens bij verschillende rassen kijken en verdiep je erin. Veel rassen zoals de poedel en labradoodle hebben ook kleine of middel formaat. Daarbij zijn er meer rassen geschikt voor een allergie dat je denkt. Ga bij de fokkers kijken of je ook daadwerkelijk niet allergische bent. Veel succes en plezier met de zoektocht!

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Hou er wel rekening mee dat het er erg aan ligt 'hoe erg' allergisch je bent of je wel of niet zal reageren op een zogenaamde hypoallergene hond.

Het beste is om, als jullie een bepaald ras op het oog hebben, eens een keer langs te gaan bij de fokkers en een flinke knuffelpartij te hebben met de honden. Gooi je neus diep in de vacht en dán kijk je of je daarna een reactie krijgt of niet.

Want ook voor die hypoallergene honden kan je allergisch zijn. Het gaat namelijk voornamelijk om de huidschilfers, en ook hypoallergene rassen hebben huidschilfers, alleen zullen die minder snel in de lucht komen door bijvoorbeeld het 'soort' huid (meer leerachtig, dus minder snel schilfers), de dichtheid en vettigheid van de vacht, krullen in de vacht, etc.

 

Deze pagina legt het mooi uit. Erg duidelijk; het lezen waard.

 

Succes met je zoektocht 

honden page profiel GiesGies

honden foto van Gies

Ik heb een Maltezer, en ze zijn dus geschikt voor mensen met een allergie. Wel even bedenken wie de hond gaan borstelen. Want dan komen er immers wel haren los! Hoe vaak je dit moet doen hangt af van de lengte van de vacht.

 

loes is zeker een hondje met pit! Ze speelt heel graag en is heel sociaal. Kinderen vindt ze het einde! Waaks is ze dan ook totaal niet. Het zijn kleine deugenieten en kijken je vervolgens heel onschuldig aan.

loes is op een positieve manier opgevoed en dit werkt prima voor haar. Ze is niet de slimste hond die ik al gehad heb, maar met veel geduld leert ze ook heel veel.

ik ben een jaar naar de hondenschool geweest voor de socialisatie, maar heb het niet verder gezet. Gehoorzaamheid is niet ons ding.

 

ben je op zoek naar een kleine gezinshond die je aan het lachen maakt, dan past de Maltezer wel bij jullie. Denk wel goed na over de vachtverzorging!

 

alvast veel succes met jullie zoektocht en hopelijk vinden jullie het ideale hondje!

honden page profiel MilaMila

honden foto van Mila

De Japanse spits! Een hondje van 30/35 cm hoog. Echt een gezelschapsdier. Staat ook bekend om de speciale vacht waardoor je geen last hebt van allergie. Ze verharen 10 dagen in een jaar. Ben zelf licht allergisch en heb er geen last van. Mijn vriendin is zwaar allergisch en heeft nergens last van als ze bij ons thuis is!

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Hoi Cheyen, de labradoodle (heb je in drie maten) kan geschikt zijn. Ook de poedel. Ik weet niet welk uiterlijk je wel of niet mooi vindt. Ik ben helemaal dol op de labradoodle, aanhankelijk, nieuwsgierig, intelligent, mediator (middelt in ruzies), actief etc. maar ieder zijn ding natuurlijk. Mijn zoon is allergisch, om zeker te weten dat het werkt, vele knuffelsessies gehad. Succes met de zoektocht!

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

een hondenallergie komt in gradaties; niet elke allergie is even 'actief'

 

een paar tips

 

de hond houden op beperkte oppervlakte, dwz; niet in het hele huis, en zeker niet boven bij de slaapkamers.

 

regelmatig swiffer of met nat opnemen

 

stofzuigen met HEPA filter (miele cat and dog)

 

huisraad regelmatig afstoffen en afnemen met een scheutje schoonmaakazijn.

 

kussens en stoffen wassen op 60 graden

 

 

voor de hondenrassen, daarvoor verwijs ik je naar de gegeven tips (hoger)

 

succes!

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Wat iris en kelly schreef is correct, echter wil dit niet zeggen dat jij er niet allergisch aan bent.
Ben zelf extreem allergisch(geworden) en heb dit bij bovenstaande rassen(iris en kelly) niet. Ook sommige langharige honden die regelmatig zwemmen en die huniet vettig aanvoelen heb ik geen problemen.maar toch is het aan te raden het zekere voor het onzekere te nemen!

Volgende forumvraag: teef of toch weer een reutje?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^