teef of toch weer een reutje?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Elien & Jerome & LascoElien & Jerome & Lasco

honden foto van Elien & Jerome & Lasco

Het is nog zeker niet voor direct, maar ik ben graag voorbereid ( we verhuizen nog begin volgend jaar, dus het zou maar erna zijn)

ik heb thuis al 2 reuen zitten. Mijn berner Jerome kan met iedere hond overweg, dus dat is helemaal geen probleem, maar ik zit met Lasco die onzeker is en als er een reu te enthousiast naar hem komt, zou hij durven grommen. Hij heeft nog niet gebeten, maar laat het liever niet zo ver komen. Teefjes mogen heel enthousiast zijn, hij geeft geen kik.

Nu denk ik erover om, als we verhuisd zijn, er nog een hondje bij te nemen. Ik zit echt te twijfelen of het een reutje of teefje zal worden. Ik heb nog nooit een teefje gehad en weet dus totaal niet wat te verwachten. Ook met Lasco die niet gecastreerd is ben ik aan het twijfelen. Hoe doen jullie dit als je een reu en een teef hebt als de teef loops is? Doe je dan die 3 weken één van de 2 honden het huis uit, of los je het anders op?

Ik ben meer voorstander om er nog een reutje bij te nemen, maar ben bang dat Lasco hier verkeerd op zal reageren (niettegenstaande het wel al iets verbeterd is), want een pup zal toch wel heel enthousiast zijn naar de andere 2 toe.

 

Ik had graag eens jullie ervaringen gehoord.

 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Hoi, het is ook nog mogelijk een teefje te nemen die je laat steriliseren.

Dat lijkt me dan voor alle honden het best.

honden page profiel Elien & Jerome & LascoElien & Jerome & Lasco

honden foto van Elien & Jerome & Lasco

het is de bedoeling om shows te lopen, dus dat is geen optie

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Nee, dat kan dan niet

Toch zou een teefje misschien alsnog het best passen, alleen moet je dan inderdaad een oplossing vinden als ze loops is.

Maar het zou moeten kunnen, er zijn genoeg mensen die intacte reuen en teven hebben en daar mee om kunnen gaan.

Hopelijk krijg je wat goeie tips, ik heb er geen ervaring mee (ook 2 reutjes hier)

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Als ik in jouw situatie zat zou ik waarschijnlijk kiezen voor een reu, omdat dit de minste veranderingen oplevert binnen het gezin. Hiermee bedoel ik dat je geen rekening hoeft te houden met loopsheid van één van jouw honden en dat je dus de honden apart moet gaan houden. Dat apart houden zou ik zelf als een groot nadeel zien, ook al is het twee keer per jaar. 

 

Als je weer een reu erbij neemt, hoef je dus de honden niet apart te houden en met reuen kun je natuurlijk ook prima showen  Met shows heb je bij teefjes ook het nadeel dat je niet kunt showen als de teef loops is (volgens mij mag dat namelijk niet) en bij reuen heb je daar nooit last van... 

 

 

Succes met je keuze 

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep 2 doggies

honden foto van Merp & Miep

Volgens mij moet nog een reu echt wel goed gaan. Lasco went vanaf dag één aan de nieuwe puppy en alle puppy's zijn enthousiast, zowel teefjes als reutjes ;)

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Hoe is Lasco met reu pups? :)

honden page profiel Elien & Jerome & LascoElien & Jerome & Lasco

honden foto van Elien & Jerome & Lasco

Eigenlijk heb ik nog niet veel ervaring met reu pups. Diegene die hij al heeft gezien viel goed mee van reactie. Maar het is natuurlijk hel wat anders als die pup de hele dag rond zijn nek hangt.. ik zou toch weer kiezen voor een rustige pup, maar als ze jong zijn, zij  ze allemaal wel onstuimig :p 

ik zal ook eens raad vragen aan de fokker...

Maar ik denk toch dag ik mezelf wat beter voel met de keuze voor een reu... 

Volgende forumvraag: Alaskan Klee Kai
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^