wagenziekte

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Yara heeft regelmatig last van misselijkheid in de auto, waardoor ze ook moet overgeven. Ik let er al op dat we niet in de auto stappen nadat ze net gegeten heeft.

 

De ene keer heeft ze bij een langere rit geen last en de andere keer na 10 minuten al.

Nu wilt ze sinds kort ook bijna de auto niet meer in. Dus trek er een kwartier voor uit om haar rustig de auto in te lokken . Ik denk dat dit komt doordat ze 2 keer achter elkaar flink misselijk geweest is.

Alleen moeten we toch een stukje rijden (lees: hooguit een 20 minuten) om lekker naar het bos/strand en de training te kunnen. En daar is ze dan weer helemaal happy!

 

Uiteraard stop ik (indien mogelijk) zodra ze begint te kwijlen. En ik heb ook al geprobeerd of het uitmaakt op de achterbank of de grond bij de voorstoel, maar dit lijkt niets uit te maken.

 

Iemand hier ervaring mee? En is dit iets waar ze overheen groeien (net als bij kinderen zeg maar)?

Alvast bedankt!

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

mijn flatcoated retriever heeft ook last van wagenziekte, zij is er nooit helemaal over heen gegroeid ( is nu 11 jaar oud ) toen ze jonger was kon je nog geen 10 kilometer met haar rijden of ze begon al te spugen ( terwijl wij haar nooit eten gaven  als we met de auto weg gingen ) tegenwoordig kunnen wij een kilometer of 40 met haar rijden zonder dat ze in de auto spuugt.

als wij verder dan 40 kilometer rijden geef ik haar een half reistabletje van primatour ( is voor mensen ).

er bestaat dus wel een kans dat jouw hond er overheen groeit, maar het kan ook zo zijn dat de hond er nooit helemaal overheen groeit.

 

wat betreft dat ze de auto niet in wil, daar heeft mijn hond ook last van, zij gaat het liefst achter de auto op  straat  liggen of blijft op een paar meter bij de auto vandaan staan en zet dan ook geen stap dichter naar de auto toe, ik krijg haar maar op 1 manier in de auto en dat is door  haar op te tillen.

honden page profiel Romeo en RockyRomeo en Rocky 3 doggies

honden foto van Romeo en Rocky

Onze hond heeft al sinds pup enorme last van wagenziekte. (zijn eerste ervaring bij de fokker met de auto was erg slecht).

Het was dus een combi van angst, stress en wagenziekte. Hij is nu bijna 2 en heeft er helaas nog steeds last van. Bij mij zit hij voor op de stoel (met hoes eromheen). Bij ons gaat hij stipt na  3 kwartier spugen. Maakt inderdaad niet uit of hij wel of niet heeft gegeten.

Terugweg is trouwens nooit een probleem! Gisteren nog naar het strand geweest (uur rijden, 1 keer overgegeven). Terugweg (waarschijnlijk omdat hij dan moe is) liggen slapen, af en toe even om zich heen kijken, verder geen moment stress gehad. Heel gek!

 

Ik volg.. hopelijk nog iemand met een goede tip!

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Gelukkig heb ik nooit een hond gehad die last had van wagenziekte.

Heb van andere hondeneigenaren gehoord dat hun hond baat heeft bij het natuurlijke middel "Puur Reis"

http://www.nmlhealth.com/p,34,455/Puur-Reisziekte.aspx

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

De hond van mijn ouders heeft het ook, een kwartier is eigenlijk wel het maximale wat ze (zonder te braken) in de auto kan zitten. Daarna gaat ze smakken: kotsalarm.

 

Mellow heeft het nooit gehad, die gaat liggen en die komt pas weer omhoog als we er zijn (of wanneer ze dénkt dat we er zijn). Of het nou 10 minuten of een uur is maakt geen verschil.

Als zij mee rijdt neem ik bochten wel wat beheerster. Niet dat ik normaal gesproken (zonder haar) met 80 een bocht neem, maar met haar rij ik gewoon iets rustiger door de bocht.

 

Wat betreft niet in de auto willen: daar heeft Mellow ook wel eens last van. Bij Yara kan ik het me nog voorstellen, als je twee keer hondsberoerd (toepasselijke woordspeling) bent geweest denk je wel drie keer na voor je weer in dat enge ding springt.

Wat bij Mellow de reden is weet ik niet. Daarom ga ik met haar ook niet een half uur lopen trutten, optillen en erin zetten 

De laatste week gaat het weer goed en springt ze er zelf in, maar over een week kan het weer zijn dat ik haar moet tillen.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Puur reis wat Loesje al aangeeft. Maar in de tijd dat wij een hond hadden die al voor het autorijden misselijk was hebben wij dit probleem doorbroken met een kwart Primatour. Toen de cirkel doorbroken was, was de misselijkheid en angst weg, autorijden heeft deze hond alleen nooit echt leuk gevonden.

Bij haar heeft het rustig opbouwen nooit geholpen. Als ze in huis al aan ons dacht te merken dat we met de auto zouden gaan was het al mis.

Soms heb je dus iets nodig om de cirkel te doorbreken.

 

Soms helpt het om een raam op een kier te zetten alvorens je de deur dicht doet. Dit heeft te maken met drukverschil in de cabine al waar je hond middels de gehoorgang last van kan hebben.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Bedankt voor alle reacties! De pilletjes zal ik onthouden voor als we langer met haar weg gaan.

Ze was nooit angstig voor de auto, dus het komt waarschijnlijk inderdaad echt door dat ze 2 keer achter elkaar zich heel beroerd heeft gevoeld.

Dus ik hoop nu weer op een paar positieve ervaringen .

 

En ze is nog jong, dus hoop toch nog ergens dat ze erover heen groeit. Misschien toch ook niet meer met 80 km door de bocht , nee hoor rij uiteraard heel rustig (mensen achter me kijken zelfs geïrriteerd haha) door de bocht en de ramen op een kier.

 

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo

honden foto van Menno en Elmo

Inderdaad.

Kwart of half primatourtje.

Werkt perfect.

Wel even in een stukje worst oid duwen.

Het is vreselijk van smaak.

honden page profiel *CHICA**CHICA*

honden foto van *CHICA*

mijn chica heeft ook last van misselijk in de auto , nu lees ik dat je primatourtje  kan gebruiken maar nu vroeg ik me af hoe groot stukje ze mag ze weegt 3 kilo  en ze  is 21 weken. maar wel erg auto ziek  wie kan mij info geven ??? alvast bedankt

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Primatour vpor kleine hondjes, geef 1/4 pilletje. Is veilige dosis 

honden page profiel *CHICA**CHICA*

honden foto van *CHICA*

" Primatour vpor kleine hondjes, geef 1/4 pilletje. Is veilige dosis  "

 oke dan weet ik dat heel ergbedankt , heb jij er ook ervaring mee ?

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Neen dat gelukkig nog niet, maar heb het even voor je opgezocht in oude topic.

Wilde die link hier eerst neerzetten maar er ging iets verkeerd en er kwam 1 km tekst tevoorschijn.....

Volgende forumvraag: Vergunningen Traininghal honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^