Geschrokken update Boris - aanval epilepsie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

Het is lang geleden dat ik nog op het forum was, gewoon tijdsgebrek en zit veel op mijn eigen facebook pagina.. Nu deze week, wou ik Boris uit zijn ren halen om te gaan lopen, kom ik daar wist gelijk dat er iets mis was ... hij kwam niet onmiddellijk naar me toe en anders is het zo'n springkonijn... ik roep hem geen reactie, Zuma deed ook al raar was heel kalm en keek in Boris zijn hok, uiteindelijk komt hij uit zijn hok, bek vol schuim en wil naar me toekomen en valt voor mijn ogen neer en geen reactie meer, was zo geschrokken niet normaal, in paniek da gebeld en onmiddellijk naar daar gereden, bleek hij een aanval te hebben gehad van epilepsie... het kan eenmalig zijn maar moet er rekening mee houden dat het ook voor de rest van zijn leven kan zijn... pfff mijn eerste reactie was verdomme dat manneke heeft al zoveel meegemaakt, eindelijk rust en stabiliteit in zijn leven en nu dit, niets is hem gegund, nu dagen later heeft hij nog steeds wel wat last ... kan ook wel even duren voor ze gerecupereerd zijn maar dankzij mensen heb ik al veel steun en nuttige informatie gekregen, doet deugd dat mensen soms nog zo behulpzaam zijn. Maar kreeg ook de vraag of ik hem nog ging houden? WAT? Alleszins Boke ligt mij zeer nauw aan het hart en nu nog meer, hij blijft mijne boy en zal hem helpen waar ik kan ... Boris love you manneke en wat er ook is zal er ALTIJD voor je zijn... ondanks alles verdien je veel liefde en geduld, we zullen ons wel aanpassen en rekening met je houden. voila moest even van mijn hart d(^_^)b ;-)

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara



Friends Forever ;-)

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Wat zal je inderdaad enorm geschrokken zijn. Onze vorige hond heeft ook epilepsie gehad op oudere leeftijd. De aanvallen wennen nooit. Duurde bij haar ook altijd wel even voor ze er weer bovenop was. Ik hoop voor jouw Boris dat het een éénmalige aanval is geweest. En hele rare opmerking "of je hem ging houden" Rare mensen, met een zeer vreemde gedachtegang. In ieder geval veel sterkte voor jouw Boris.  

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Dobby heeft ook al wat aanvallen gehad. Het is even opletten, want de ene aanval "prepareert" de hersenen voor de volgende aanval. Ik krijg tegenwoordig van de dierenarts het advies om de eerste aanval gewoon niets te doen, en na de tweede dan medicatie te krijgen om de boel van binnen weer tot rust te krijgen.

Maar we hebben het dan wel over een week of méér tussen de eerste en de tweede aanval. Soms komt er ook geen tweede aanval.

Ik zelf heb intussen het verband kunnen leggen tussen inentingen, ontworming, ontvlooiing en dergelijke en een aanval. Daarom ontworm/vlo ik niet meer.

Het is heel erg schrikken. En helemaal zorgeloos lopen doe je ook niet meer. Ik let nu dus op of mijn mobiel wel goed vol zit qua batterij. Stort Dobby ergens in, in het bos (is al eens gebeurd) en is het een dusdanige afstand dat ik niet meer naar huis kom, dan kan ik in ieder geval de dierenambulance bellen.

Heel veel sterkte, en doe maar lekker rustig aan met Boris. Het duurt toch wel even voor ze na zo'n aanval weer helemaal zichzelf zijn.

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

dank u wel voor de toelichting, ja ik doe het zeer kalm met Boris, alleen zegt da dat ik zijn gewoontes moet aanhouden en nu niet plots alles moet gaan veranderen, alleen tja hopelijk was het eenmalig maar moet er nu wel rekening mee houden dat Boke het nog kan krijgen, ik merk na 4 dagen dat hij nog steeds niet tiptop is ... wat doet zoiets ook met het lichaam is niet niks...

goh maar niet ontvlooien wat doe je dan?

kan begrijpen dat je wel paraat staat voor Doby, ben ik nu ook en buur gaat nu meerdere malen per dag check doen

en ja bulleke helaas heb je zo van die mensen die onmiddellijk de link leggen van problemen weg ermee ... maar dat is hier niet aan de orde, Boke zal hier blijven tot hij naar de hemel gaat

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Misschien kan je ontvlooien met meer natuurlijke middelen. Ik hoor ook wel mensen die hun hond knoflook geven tegen vlooien. Misschien is googlen op minder agressieve middelen tegen vlooien.  

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Magere troost, ze voelen er zelf blijkbaar niks van. Geen pijn ofzo.....

veel sterkte en mooi dat je zo vol liefde over je Boke schrijft. Natuurlijk blijft hij nog lang hier beneden  en wég van de hemel 

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

Ja zal eens opzoeken, alleszins was hij niet ontvlooit dus we weten niet van wat het komt, maar die reactie komt veel terug dus ga er rekening mee houden...

Ja Anny ik hoop hem nog lang bij me te hebben, maar met epilepsie kunnen ze nog lang leven hoor ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Vervelend en vooral schrikken..

 

Allereerst wil ik je adviseren om hem niet meer in de bench te doen. Hij kan zich verwonden en in geval van nood kun je niet bij hem komen. Ik zou kiezen voor een veilige mand (geen scherpe randen Ed) met desnoods daaromheen een ren.

 

Qua natuurlijke ontvlooing kun je cdvet vlo en teek exit gebruiken.

 

Epilepsie kan ook opgewekt worden door medicijnen, licht flitsen, stress, vermoeidheid, bepaalde stoffen in voeding etc.

 

Een troost: achteraf herinneren ze alleen de periode voor de aanval, niet de aanval zelf.

Achteraf kunnen ze vermoeid zijn en spierpijn hebben.

 

Hopelijk was het eenmalig!

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

Boris zit nooit in een bench, heeft een grote buitenren in de dag en s'avonds binnen ,...

Ja ik merk zelfs vandaag dat hij nog last heeft, hij is minder actief, komt zeer veel knuffelen en legt zich vlugger af

Hoop ook dat het eenmalig was maar blijf alert

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo 3 doggies

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Als je wilt kan ik je tips geven. Heb er wel wat ervaring mee helaas. En weet een super forum. Wel engelstalig.

Zal straks even wat meer schrijven. Sterkte en ook voor de schrik! Ik snap het helemaal.

Anoniem (Gast)

ik heb ook een hond met epi deed ook gewoon de normale dingen met hem die ik ervoor ook deed. alleen ben ik toch moeten stoppen met behendigheid om een andere rede n.l. zware hd en dolgedraaide hond met behendigheid . dus ben gestopt omdat hij gewoon te gek was met behendigheid wegens zijn hd. had hij dit niet en alleen epi was ik doorgegaan of dat de sport de epi doet triggeren dan is het wer een ander verhaal. dus gewoon de normale dingen die voordat ie de epi had blijven doen.

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

Geweldig hoe meer tips hoe beter ;-)

Hondenschool doe ik ook niet meer maar wel cani cross en dat mag ik verder doen.... Hij moet terug wennen deze week

honden page profiel ElphieElphie 3 doggies

honden foto van Elphie

Denk erom, pure knoflook is giftig voor honden!!!

 

layka en Goku krijgen hondenbonbons van schapenvet met knoflook daardoor, in een hoeveelheid dat het niet schadelijk is maar wel preventief werkt tegen vlooien en het houd de vacht mooi.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Denk erom, pure knoflook is giftig voor honden!!!
 
layka en Goku krijgen hondenbonbons van schapenvet met knoflook daardoor, in een hoeveelheid dat het niet schadelijk is maar wel preventief werkt tegen vlooien en het houd de vacht mooi. "

 

Overigens is uit onderzoek gebleken dat knoflook niet tot nauwelijks tegen teken werkt. Wat het met vlooien doet heb ik nog niet over gelezen.

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

je hoort zoveel pffff zal terug eens verdiepen worden in vanalles

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Het is overigens ook niet zo dat pure knoflook giftig is. Honden worden van een te veel aan knoflook ziek en dat 'te veel' geef je al snel.. Dat in combi dat het eigenlijk niet tegen teken werkt, heeft mij doen besluiten om niet voor knoflook te gaan.

 

Die knoflook bonbons bevatten overigens zowel knoflook als schapenvet. Schapenvet is een hard vetsoort, wat dus een opstapeling van vet kan veroorzaken.

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Hallo hoe is het nu met je hond?

Als je hond nog maar 1 aanval heeft gehad is het nog niet officieel epilepsie maar gewoon een epi achtige aanval.
Vaak wordt dat even afgewacht en nog niet gelijk gestart met medicatie. Komt het vaker voor dan wordt vaak Phenobarbital
voorgeschreven.

Gebeurt het vaker ga naar dr. Mandigers. Die zit in de Wagerenk en Utrecht.


Tips die ik kan geven en waar verschillende honden baat bij hebben met epi al verschilt het per hond en is het geen wondermiddel:

-graan en glutenvrije voer. geen chemische geur kleur en
smaakstoffen en chemische antioxidanten. Zeker geen BHA BHT in de brokken. Check de zak! Let ook op kauwdingen en koekjes
dat het niet chemisch is.
-geen chemische vlooi en tekenspul zoals Frontline etc.
en chemische ontworming.
-vaccinatie kan een aanval triggeren! Zelfs weken erna!
-narcose ook!


Zorg voor vaste routines en regelmaat. Rustige omgeving.
Ik sleepte mijn honden met epi niet meer mee naar druke stadscentrum. Gewoon rustig rondje in het bos of in de buurt. Merk je dat de hond wat onrustiger wordt en ben je bang dat er wat komt dim beetje de lichten, geluid tv, etc.

Dit soort dingen deden de aanvallen van die van mij erg verminderen!!!

Na de aanval kunnen ze erg stijf zijn en hebben ze erge honger en dorst en zijn erg moe en moeten rusten. Net een hardloper na een marathon.Laat ze eten en drinken als ze het zelf willen en weer kunnen. Kan ook schelen met voorkomen 2e aanval er achter aan.

Denk om andere honden. Ze kunnen de hond aanvallen die aanval heeft.

Coldpad bij de rug kan ze sneller eruit halen.
Er is rectale valium om ze er uit te halen.


Ik was ook vaak actief bij dit engelstalige forum
http://www.canine-epilepsy.com/
Er zijn ook chatmomenten om met mede eigenaren te chatten.
Mijn reddende engelen echt. Zoveel steun aan gehad.

Hoop dat het eenmalig was geweest. Succes met je hond ;-)

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

dank u wel voor de mooie uitleg en veel dingen heb ik al toegepast ;-)

tot nu toe geen aanval meer gehad waar ik zeer blij mee ben, dus blijf hopen dat het eenmalig was tja afwachten maar ik verander de gewoontes niet, we blijven lopen en wandelen zoals voorheen en het gaat prima.

honden page profiel jaimiejaimie

honden foto van jaimie

" dank u wel voor de mooie uitleg en veel dingen heb ik al toegepast <img class="/>



tot nu toe geen aanval meer gehad waar ik zeer blij mee ben, dus blijf hopen dat het eenmalig was tja afwachten maar ik verander de gewoontes niet, we blijven lopen en wandelen zoals voorheen en het gaat prima. "

 


Ik hoop dat het hierbij blijft voor jou en je hond ;-)

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

Boris heeft tot op heden geen enkele aanval meer gehad joehoe :-)

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Super..., fijn te lezen dat het maar eenmalig was  ..., houden zo !!!

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Wat fijn super!!!! ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" dank u wel voor de mooie uitleg en veel dingen heb ik al toegepast ;-)

tot nu toe geen aanval meer gehad waar ik zeer blij mee ben, dus blijf hopen dat het eenmalig was tja afwachten maar ik verander de gewoontes niet, we blijven lopen en wandelen zoals voorheen en het gaat prima. "

 

Super!

 

En hoe is zijn geheugen?

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

geheugen heel goed en hij is ondertussen gecastreerd en ik moet zeggen alles gaat tiptop, hij kan zelfs los ongelooflijk , ben zo blij ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" geheugen heel goed en hij is ondertussen gecastreerd en ik moet zeggen alles gaat tiptop, hij kan zelfs los ongelooflijk , ben zo blij ;-) "

 

Top!!

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Brutus was 4 jaar toen hij vier dagen achtereen aanvallen kreeg en dat heeft 5 dagen geduurd en nu is hij bijna 18 en heeft nergens ooit meer last van gehad.

honden page profiel Tamara Tamara

honden foto van Tamara

toch raar he dan vraag je je toch af waar komt dit plots vandaan?

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo 3 doggies

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Ja heel apart he. Epilepsie zit ook zo ingewikkeld in elkaar met soorten en verschillende redenen.
Heb paar gehad die met 9 opeens aanvallen kregen.
1 had het maar 2x gehad. Dat was wat weken na vaccinatie en een keer na narcose. Denk dat dat de oorzaak bij haar was.

Maar goed nieuws Tamara ben super blij voor je ;-)

Volgende forumvraag: alweer stenen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^