wat moet ik doen waneer mijn hond in gevecht raakt

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel dogo dogo

honden foto van dogo

Mijn pup van bijna 1 jaar heeft nu al 3x een aanvarig gehad

 De eerste keer met een jackrussel (ik heb zelf een cane corso gekruist met dogo canario)  die jack russel beet hem meerderen keeren in ze poten en door bijten ook voor ik bij me hond was sloef de knop om en toen zat de jack russel tussen zijn kaken de eerste keer dat 2 van mijn honde  iets dee dus was best geschroken en wist niet al te goed wat ik moest doen dus ik heb toen tegen de zij kant van ze kaak een klap geven hij liet gelukkig los  

 

paar maanden later speelde hij met een staf en die baas van de stef wouw naar houd maar hih geen riem dus paken zijn hond bij het tuig wat een reactie van de stef volgen dat hij mijn hond ging aan valle   en de man deed niks ik was dit keer al stuk rustig en kon better na denken maar voor ik actie kon ondernemn waren de rollen al omgedraait mijn hond had de stef vast ik pakte zijn achter poten en liep naar achter net zo lang tot hij los liet die man dee nog steed niks en zijn hond ging weer in de aan val maar mijn ik had mijne nog vast dus toende stef hem weer vast had liet ik mijne los maar vpor ik de stef kon pakken had mijn hond hem weer vast dus weer het zelfde gedaan en toen er tussen gaan staan en alle bij de honden vastgehouden tot de man uot ze schok was en ze hond kwam pakken.

 

vandaag liepen ik en een vriendin onse hondje uitlaten die elkaar al van begin kennen de helenwandeling niks aan de (zo als altijd) maar op eens zagen ze een auto band ook dat ging goed inens snauwde haar hond en mijn snauwde terug maar toen haar ho d een keer hapt ging de knop gelijk om storm (mijn hond) greep hem bijze strot en liet noet meer los haar hond stef ook liep blauw aan en kon niks meer  ik heb het achter poten gepakt maar hij liet gewoon niet los opgevenmomend raken ik lichtelijk in paniek en riep heel hard los en en poten gepakt en naar achter gelopen in behoorlijk snel tempo  heeft iemand mischien tips of iets ander hoe ik dit kan op lossen en hoe ik het beste kan voorkomen 

 

alvast bedank 

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Ik denk dat er iets mis is met je hond. Tot die tijd is het veiliger om je hond in ieder geval niet meer los te laten. Een muilkorf om is ook een idee. Ondertussen doe je er verstandig aan om een gedragstherapeut in te schakelen.

 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Je verhaal is een beetje lastig te lezen, zo zonder leestekens.

Maar wat ik er van begrijp, zou ik je hond gewoon aan de riem houden.

Misschien een cursus met de hond gaan doen (kan ook individueel)

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Zodan..ben eruit hoor..

Het verhaal wordt een stuk makkelijker te lezen als je er wat leestekens in stopt en minder spelfouten maakt..

In ieder geval zou ik jouw hond niet meer loslaten en op zoek gaan naar een goede gedragstherapeut om dit probleem op te lossen. Zoals ik het lees is jouw hond gewoon niet te vertrouwen bij andere honden.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Deskundige hulp, dit los je zo te lezen alleen niet op.

Als je aangeeft waar je woont, kan iemand hier je misschien een goede aanraden?

honden page profiel DorrieDorrie 3 doggies

honden foto van Dorrie

Ik weet niet of je wat aan mijn advies hebt....maar je hond heeft nu al meerdere successen behaald, dit is niet positief, omdat een presa (dogo canario)hierdoor alleen maar feller zal worden op andere honden. Ook zul je echt iemand moeten inschakelen met verstand van zaken, om erger te voorkomen.
Ik heb zelf een presa en weet dat ze heel erg territoriaal kunnen zijn op mensen en honden. De jouwe is nog aan het puberen dus misschien nog redelijk te sturen in zijn/haar gedrag. Hij/zij is 1 jaar en dan zie je vaak wel de karaktereigenschappen naar boven komen bij dit ras. (Weet niet hoe het zit met de CC, die ook niet het kaas van zijn brood laat eten) Een DC is qua karakter wel veel feller dan een Cane corso Vergeet alleen niet dat eenmaal volwassen , en je gaat hier niet mee aan de slag, dat je hond echt niet meer te houden is. En de enige tip mbt het vechten...dit is wel de juiste manier om ze zo uit elkaar te halen. Omdat ze zo uit balans raken en bij dit ras duw je niet even een breakstick in de bek en hou je ze even aan hun halsband vast omdat ze zo'n dikke gespierde nek hebben en niks voelen..toch zou ik iemand raadplegen om je te helpen met dit gedrag en daar kunnen mensen op dit forum je beter over informeren dan ik.

Karakter:

de DC een ongelofelijk trouw ras en zal baas en terrein verdedigen tot der dood. Als pup zal de DC zich open opstellen tegenover vreemden en zich graag laten aaien. Dat verandert als de hond een jaar oud wordt ongeveer. Dan vind hij vreemden plots minder leuk en zal ook aangeven dat hij niet gediend is dat je hem wil aanraken of zijn terrein betreden. Het waakzaam zijn is aangeboren, bij de ene hond zal het echter feller aanwezig zijn dan bij de andere. De omgang met andere honden is soms wat aan de moeilijke kant. Laten we niet vergeten dat het ras werd gecreërd om het ongedierte te verwijderen van zijn terrein, dat hield ook in dat hij moest optreden tegen wilde honden. Hij is dus wat ze noemen: hondagressief (echter niet alle DC's zijn zo), het enige algemene nadeel aan dit fantastische ras als je het mij vraagt. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen waarbij een roedel wel mogelijk is met sexegenoten, maar dat hangt echt af van hond tot hond. Er kan echter vroeg gezien worden op een leeftijd van 4-5 weken zelfs welke pup dominant is en welke minder.

Het grote verschil tussen een reu en een teef (niet fysiek gezien dan) is dat reuen rustiger zijn van karakter, teven zijn veel feller. Ze blaffen ook sneller en hechten zich meer aan een mannelijke baas. Een reu zal ook veel heviger een vrouwelijke baas beschermen. Persoonlijk denk ik dat een reu (of teef ook) aanvoelt dat een man zichzelf goed kan verdedigen en dat hij vrouwen aanziet als zwakkere en meer bescherming nodig heeft.

Dit is een groep of FB met Dogo/presa canario fokkers en Cane corso fokkers
https://www.facebook.com/groups/512414905493383/

honden page profiel dogo dogo

honden foto van dogo

Iedreen alvast heel erg bedanl voor hun tips en mening dat mijn verhaal mischien moeilijk te lezen is omdat ik disleties ben heel er dus zie mijn eigen spel fouten niet en  om nog ff wat duiderlijker te zijn mijn hond is van alle 3 de keren niet de genen die is begonen met speleb met anderen hond is hij altijd onderdanig tot een anderen hond hem pijn wil doen  

Maar met de meenste advise kan ik wel wat en was ook zekker van plan hulp in te schaken maar ben ook benieuw of er andermanieren zijn die ik zelf kan toe passen om te voorkomen en als het niet te voorkonen is om ze uit elkaar te halen 

honden page profiel DorrieDorrie 3 doggies

honden foto van Dorrie

Ach, ik kon er aardig wijs uit worden hoor.
Met mijn hond heb ik t ook echt wel moeilijk gehad hoor..
Hij was nergens van onder de indruk en behoorlijk rustig...tot er een behoorlijk irritant hondje opdook, en constant liep te sneppen, meneertje van mij loopt door negeerde het tot dat vervelende ding weer achter hem aan ging. Hij dook er bovenop. Niet bijten, alleen klemmen en op hem blijven liggen..En als ze dat eenmaal doorhebben, gaat dit van kwaad tot erger..want klemmen wordt vastpinnen tegen de grond, en vastpinnen,zeker wanneer de andere hond hier niet van gediend is (zoals dus bijv. een staff)gaat geheid verkeerd.
Mijn hond zat in zijn pubertijd toen, en ik dacht ach dat gaat wel over... ;-) Ja mijn fout. Hij heeft nooit geen schade aangericht, maar met zijn gewicht en kracht en het niet opgeven,maakt het tot een gevaarlijk iets, ben nu ook echt wel blij dat ik er aan ben gaan werken, en het resultaat mag er zijn...Met reuen kan hij dus absoluut niet, maar pups en teefjes (eerst samen oplopen) gaat hij echt heel lief om, wel lomp en onbehouwen af en toe.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Lijkt me een heel lastige situatie je wil dat je hond zijn vrijheid heeft kan spelen e.d. anderzijds lijkt het erop dat dus in specifieke situaties onmiddellijk die knop om gaat.

Ik denk wel dat het hierin belangrijk is dat je wat hulp krijgt en meedenken van specifiek mensen die bekend zijn met de beide rassen die in jou kruising zitten.

Ik denk dat het belangrijk is dat dit ook praktijk hulp betekent.

Hetzij ervaren bezitters van beide hondenrassen die in je kruising zit of een GT die zeer bekent is met de beide rassen. 

 

Ik heb zelf geen ervaring met dit soort situaties en heb een totaal niet vergelijkbaar ras.

 

Ik hoop dat je via de juiste mensen de hulp krijgt voor jezelf en je hond om dit in goede banen te leiden en je uiteindelijk gewoon zorgeloos met je hond op pad kan. 

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba 3 doggies

honden foto van Vito & Beba

Wij hebben een corso van 2 jaar die ook altijd de klos is,hij is tot 3x toe lelijk gebeten waarvan 2x gehecht is. Honden snauwen heel snel naar hem en hij staat er dan heel verdrietig bij. Wij waren ook bang naar mate hij ouder werd dat hij ook iets terug zou gaan doen en hebben een gt ingeschakeld. Deze is 3x mee geweest met los lopen en bekeken wat er was. Ze vond dat vito te "stoer" aan kwam gelopen en heeft hem hier bij begeleid, nu is hij juist wat terug houdender en wacht hij netjes af wat de andere hond wilt. Er word nog steeds weleens lelijk tegen hem gedaan,maar word niet meer gebeten hij heeft zelf ook nooit gebeten. Dat sommige honden nu snauwen kan volgen de gt ook komen doordat hij zo groot is en een ander hondje het gewoon eng kan vinden. Vito doet het nu in ieder geval erg goed en kan met iedere hond overweg.

Dat een andere hond begint wil dus niet zeggen dat het ook het andere baasje de schuldige is,of de andere hond. Je kan ook jouw hond wat "manieren" bij leren.

Succes !

honden page profiel treestrees 2 doggies

Hans,

Ik ben heel erg benieuwd hoe een GT jouw hond heeft  begeleid. Wat heeft ze gedaan dat jouw hond niet meer "stoer "aan komt lopen?

Misschien beetje dom, maar ik heb echt geen idee wat ik me daar bij moet voorstellen.

Is het iets met aandacht en afleiding naar je eigen hond toe?

honden page profiel dogo dogo

honden foto van dogo

Ik geeft ook zekker de baasjes/honden niet de schuld  want ik weet dat ook netzo goed iets van onse kant kan zijn maar dat if even ui ff zoeken 

ik beb van iemand een gedracgbeskundige aan bovelen ge kregen en heb hem gemailt nu afwachte op een reactie en anders ga ik belle want als door mij komtwil en ga ik dat zekker veranderen als het its is wat in me hond zit aangeleerd is daar hoop ik achter te komen zo dat ik dat kan veranderen 

honden page profiel dogo dogo

honden foto van dogo

Leuke foto trouwes van je monster

honden page profiel SajesySajesy 3 doggies

honden foto van Sajesy

Super dat je met een gedragsdeskundige aan het werk wilt

Daarnaast hoop ik wel dat je door hebt dat na 1 sessie gedragsdeskundige je hond niet gelijk veranderd is, dit kan enkele maanden tot jaren duren, helemaal als ik de kruising lees van jouw hond.

 

Voor nu zou ik inderdaad je hond even niet los laten, en als je dat heel graag wilt (wat ik begrijp!!) naar een afgelegen stukje rijden/lopen (ik ken je omgeving niet) waar niet veel honden komen, het liefst geen, zodat je hond wel het vertrouwde houdt van los lopen....

zelf kan je tot die tijd ook makkelijk oefenen, als je hond aan de lijn zit terwijl hij een andere hond ziet gewoon afleiden d.m.v snoepjes, naam, aai geven enzovoorts.

 

Ik heb met mijn stafford kruising dogo argentino (vraag me niet hoe die kruising van ik sta er zelf nog van te kijken haha!)  nadat hij werd gebeten ongeveer hetzelfde meegemaakt, hij schoot bij elke hond in de verdediging.. gedragstherapeut kwam, die zette een knuffel rottweiler neer (toevallig dezelfde hond als waardoor hij werd aangevallen) en onze lieve king werd helemaal wild en wou die knuffel alleen maar aanvallen.

 

We zijn nu twee jaar verder en king durft nu langs een rottweiler te lopen zonder er naar om te kijken/blaffen of op zijn hoede te zijn, erg jammer want ik ben gek op rottweilers en wou deze dan ook toevoegen aan onze roedel maar dat tezijde...

 

King kunnen we nu los laten lopen, hij speelt met andere honden en is een echte 'hond' ik vertrouw hem en dat is ook iets wat je echt moet leren na die incidenten want in mijn ogen voelt een hond dat...

 

Veel succes met je hond en houd ons op de hoogte!

 

 

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba 3 doggies

honden foto van Vito & Beba

"

Hans,


Ik ben heel erg benieuwd hoe een GT jouw hond heeft  begeleid. Wat heeft ze gedaan dat jouw hond niet meer "stoer "aan komt lopen?


Misschien beetje dom, maar ik heb echt geen idee wat ik me daar bij moet voorstellen.


Is het iets met aandacht en afleiding naar je eigen hond
toe?

"


Ja precies,eigenlijk net als dat je het bv zelf zou doen met rustig langs een hond lopen. Als hij los liep liet ze hem volgen,afleiden met stem (snoepjes of vlees eet hij buiten niet) en pas als hij rustig liep zonder te borstelen dan mocht hij er heen. Het zag er uit van "goh had ik dat zelf niet kunnen verzinnen" maar ben blij dat ze is geweest.

honden page profiel evyevy 3 doggies

honden foto van evy

ooh verdorie, dat is vervelend voor je ! ik heb dit gehad met mijn eerste amerikaanse bull , ik ben echt ook hierop gaan trainen en samen met een trainer ,  het is soms zwaar en vermoeiend maar je komt er door heen.

 

succes hou ons op de hoogte !

 

 

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Ik ben erg benieuwd hoe het jullie vergaat en blijf dus meelezen. Veel succes!!!

 

honden page profiel dogo dogo

honden foto van dogo

Kan iemand mij mischien even helpe die hond die de aanvaring heeft gehad met mijn hond zijn wontjes zijn gaan onsteken kan ik dit op een verzekering gooien enzo jah welke heb mijn huisdieren verzeker bij ohra maar dat is geloof ik alleen voor waneer hun wat hebben en heb gewoon nornale verzekeeing van huis en mezeld inboeldel verzekkering iemand hoer ervaring mee

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Volgens mij via jou eigen wa verzekering.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Je moet even de rekening vragen van de tegenpartij en opsturen naar je wa verzekering. Er is wel een eigenrisico, meestal rond de 100 euro.

Ik zou je ook aanraden je hond buiten een muilkorf om te doen, ik neem aan dat je dit niet meer wilt meemaken.

een hond zelf heeft geen last van de muilkorf. 

honden page profiel dogo dogo

honden foto van dogo

Zo lang die aan de riem wandelt is er niks aan de hand en een muilkorf hoef dus niet dit is gebeurt waneer die los was en aant spelen dus ik doe hem gwn niet meer los op velden waar veel honden zijn  en ok dus via de wa kan ik dat doen  ga ik daar eens informeren 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 1 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Meestal kan je het online regelen met je verzekering. Weet niet of je een digitale polis hebt? Dan kan je de schade zo doorgeven.

 

succes! 

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Ik hoop dat je Sherpie een muilkorf om doet, en idd naar een goede gt gaat. Het lijkt me afschuwelijk, wanneer je hond andere honden aanvalt. Een goed teken dat hij zelf niet begon, maar toch. Ik hoop dat het goed gaat!

honden page profiel DorrieDorrie 3 doggies

honden foto van Dorrie

Een muilkorf zou inderdaad verstandig zijn...in bepaalde gevallen. Maar als de hond van Sherpie niet zelf begint, zal dit juist averechts gaan werken. Want wordt hij dan aangevallen, kan hij zich niet verweren, en molossers vergeten niet snel.
Dus wanneer dat gebeurd zal hij de volgende aanval WEL als eerste inzetten. En dat wil je echt niet.
Het valt echt in goede banen te leiden, deze honden zijn vooral gevoelig voor stemcorrectie.
En wanneer zijn pubertijd wat afneemt, ga dan flink aan de slag. Want hij is nu bezig met zijn ontwikkeling...van kleine jongen naar grote vent...en daar heb je echt heel veel engelen geduld voor nodig O-)

honden page profiel dogo dogo

honden foto van dogo

Nou 5 aprik komt de gedragbeskundige  voor de 1e ontmoeting en observeren  en voor stappe plan ik heb haar vertelt in kort hoe en wat   en ze wil ons komen helpe met ons mannetje goed tebegeleiden 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Dat is fijn! 

Ben benieuwd! ! 

honden page profiel DorrieDorrie

honden foto van Dorrie

heel goed !! ;-) ;-) En succes

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" Nou 5 aprik komt de gedragbeskundige  voor de 1e ontmoeting en observeren  en voor stappe plan ik heb haar vertelt in kort hoe en wat   en ze wil ons komen helpe met ons mannetje goed tebegeleiden  "

 



Top dat je hulp hebt gezocht! Naar welke gedragstherapeut ga je??

honden page profiel dogo dogo

honden foto van dogo

Pet nanny en die werk presis het zelfde als calm sings 

ben heel benieuw hoe en wat best een beetje spannend voor dan :)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Goed van je, succes hoor en hou ons op de hoogte

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Opmaak in berichten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^