Ecostyle vlovrij pipetjes, iemand ervaring mee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .




Deze biologische vlooienband voor de hond is de eerste vlooienband die natuurlijk en veilig is voor de hond. Deze vlooienband heeft een geconcentreerd afwerend effect op een flink aantal insecten. De band weert vlooien, teken en luizen bij de hond.
•3 maanden werkzaam
•Beschermt de honden tegen vlooien, teken en luizen
•In maat verstelbaar (maximale nekomtrek 60 cm)
•Veilig voor de hond en zijn omgeving
•Geschikt voor honden die allergisch reageren op reguliere vlooienbanden

Natuurlijk voor mens en dier!

Het kan toegepast worden bij puppy’s, drachtige teven en honden met allergieën voor reguliere vlooienmiddelen. De vlooienbanden zijn waterbestendig en verliezen hun werking niet door water, de hond kan er gerust mee zwemmen.

Deze vlooien en tekenband is recycleerbaar en veilig voor uw hond én het milieu. Menforsan is een natuurlijke vlooienband gebaseerd op natuurlijke afweerstoffen tegen vlooien en teken.

Door de natuurlijke samenstelling zijn deze banden niet gevaarlijk als kinderen er in aanraking mee komen.

In maat verstelbaar, voorzien van veiligheidsclip (wanneer er veel kracht op de band komt te staan omdat de hond ergens achter blijft hangen dan schiet de band los)

Ingrediënten: neem extract en pepermuntolie

De geur van de vlooienband wordt wisselend ervaren, de een vindt het een heerlijk frisse geur terwijl de ander de geur wel erg indringend vindt. De geur is veilig voor mens en dier. De geur wordt naarmate de tijd verstrijkt minder intensief. De hond zelf heeft geen last van de geur is onze ervaring.

Tip:
Het is aan te raden om naast de vlooien / tekenband uw huis preventief te behandelen met de mand- en omgevingsspray. Hierdoor kunnen vlooien eitjes niet uitkomen in uw woning. Alle door ons verkochte natuurlijke middelen tegen vlo en teek kunt u veilig combineren.

Klant ervaringen:
"Ik zou je nog laten weten wat onze ervaring is met de band. Wij hebben de band begin augustus omgedaan bij onze volop zwemmende Golden-mix en struinende Beagle. Beide hebben geen teken of ander ongedierte meer gehad. Volgend jaar zeker weer"

Eco vriendelijkheid / Dier vriendelijkheid:

voordelen:
•Veilig voor de hond
•Niet schadelijk voor de bijenpopulatie
•Alleen natuurlijke ingrediënten die ook veilig zijn
•Veilig voor kinderen en de omgeving

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

deze band.





7,95 euro.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Willemijn, ik dacht misschien om de dag en dan bv een week kijken hoe het gaat. Hij is echt enorm aantrekkelijk voor teken...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik heb een natuurband, verleden jaar voor het eerst gebruikt, dit jaar weer.

heb geen teek gehad, ook dit jaar nog niet.
wel doe ik hem af als er gezwommen wordt, vind zelf dat de werking minder kan worden als de band zeiknat wordt, is niet zo, maar vind ik. :-D
drie maanden, nou koop er twee, dan is het ongeveer 15 euro voor het hele seizoen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Willemijn, ik dacht misschien om de dag en dan bv een week kijken hoe het gaat. Hij is echt enorm aantrekkelijk voor teken... "

 



ga je naar het bos ? spuit wat bij, het kan geen enkel kwaad, of Bamse aantrekkelijk voor teken is ? dat was ze, sinds ik dit gebruik niet meer, maar ga ik echt het bos in, waar ik van weet , stik van de teken, spuit ik even wat bij, wrijf het goed in, de bus is vriendelijk in gebruik. :-D
vanochtend ook naar het bos geweest, vrijdag moest ik naar Utrecht, neem geen enkel risico over vlooien daar, staan volop bussen, dus ook gesprayt, en vanochtend dus ook weer, en echt geen teek neem ik naar huis, zwem ik iedere dag met bamse, dan spray ik niet bij. maar op het strand zijn nauwelijks teken, er zijn dagen dat ik alleen het bij het strand hou en dan spray ik niets bij.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik ga het maar proberen, we zitten hier volop in bos en park, maar eens kijken wat het doet, volgende stap is zo'n band.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het proberen waard ?


Natuurlijke vlooien en tekenbestrijding hond

Natuurlijke vlooien en tekenmiddelen voor de hond. Al onze producten zijn biologisch afbreekbaar en veilig voor uw dier, kinderen en het milieu. Belangrijk in de strijd tegen teken en vlooien bij de hond is om het middel niet schadelijker te laten zijn dan de kwaal. Reguliere vlooien en tekenmiddelen zijn gemaakt om ongedierte direct bij aanraking te doden. U kunt zich voorstellen dat hier een boel gif voor nodig is. Het gebruikte gif in vlooienmiddelen is vaak niet alleen schadelijk voor de vlo, maar vaak ook voor de hond, het milieu én voor de bijenpopulatie in ons land.

Biologisch vlooienmiddel of ecologisch tekenmiddelen bestaan niet. Vaak worden producten aangeduid met BIO of ECO terwijl de werkzame stof hetzelfde is in regulieren vlooien- of tekenmiddelen. De term biologisch is beschermd voor levensmiddelen en deze worden ook gecontroleerd door SKAL en krijgen dan een EKO keurmerk. Voor non-food wordt de term niet beschermd of gecontroleerd.

Gelukkig is er inmiddels voldoende op natuurlijk gebied. Alle natuurlijke middelen tegen vlo en teek die u kunt gebruiken voor uw hond. Wij verkopen alléén vlooien- en tekenmiddelen die volledig veilig zijn voor uw huisdier. Eko-Pets doet voor u een voorselectie op veiligheid voor uw dier en het milieu.

Wilt u meer lezen over vlooienmiddelen en de redenen om te kiezen voor natuurlijk?
Natuurlijke vlooienmiddelen voor de hond

De natuurlijke middelen tegen vlo en teek voor de kat zijn er ook .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een weetje...... :-D


Tip: Het blijft ook belangrijk om de hond te controleren op eventuele teken en deze dood te maken. Een teek die door het toilet wordt gespoeld gaat niet dood. Pletten met de nagel of verbranden werkt wel.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Vis er net weer eentje van zijn neus, wandelde er vrolijk overheen....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dan hecht tie er niet in zijn huid.

denk dat als je chemie gebruikt het zelfde zal hebben, ook wandelende teken over de hond, een teek hecht zich aan de hond bij chemie, en als tie bijt en daar blijft hangen, gaat de teek dood door de chemie.

de bedoeling van de spray is dat de teek verdwijnt. en zich in het geheel niet hecht aan de hond.

neem als je naar het bos gaat, een fijne kam mee, ga je naar huis voor je de auto in gaat even met een fijne kam langs de hond gaan, en savonds controleren op teken of ze vast zitten, binnen 24 uur eruit is de kans op besmetting gering.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Santa, nog een tip. koop bij het kruidvat een flesje teatree olie, alleen voor honden hoor.

de teatree is al gemengd, je kan druppelen op de vacht van de hond, licht inwrijven, ook dat is een rot geur voor teek en vlo. ook daar zal een teek bij vandaan blijven.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Oh ja, heb ik ook staan, tea tree olie.
Kan ik ook nog gebruiken.

Ik loop naar het bos, verwend he, 5 minuutjes en dan zijn we er....
Kammetje kan ik wel meenemen ja.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Grrrr....

6 teken vandaag al van hem afgehaald, en niet eens tijdens een grondige inspectie.

4 loslopend, 2 vast, waarvan een al bijna eraf, zo groot!!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Het is hier ook dráma! De 22e heb ik zo'n pipet in d'r nek gegooid (wat ze óók al erg vindt, want 'HELP, WAT GA JE DOEN?!')

Heb d'r al een aantal uit haar moeten trekken, zelfs als ik haar voor de wandeling nog bijna onderdompelde in de ECOstyle spray...

Zaterdagavond hebben we een uurtje gelopen, onderweg heb ik er zeker 12 van haar afgeschoten. Die zag ik gelukkig allemaal lopen. De een was nog niet gelanceerd of ik zag de volgende al.

Onderweg 2 keer nagekeken, bij de auto nagekeken, ín de auto zag ik er nog 1 op d'r poot.

Thuis voor de deur nagekeken, binnen nagekeken. En nóg vond ik er later op de avond een op haar...

 

Vanmorgen vond ik er ook weer een, stukje voor haar lies, in haar been. Gillen als een speenvarken, terwijl ze er volgens mij niks van voelt, het is gewoon het idee.

Aai over bolletje, "kom mee!" en ze huppelt mee naar de keuken, want dan krijgt ze wat.

Beetje omkopen, want ík ben altijd het kreng wat haar pijnigt... 

 

Ik zou bijna niet meer naar het bos gaan, maar dat is haar enige lichaamsbeweging, dus ik heb geen keus.

Ellendige beesten  (en dat is nog de milde variant )

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Schrale troost Cindy, maar ik ben blij met je verhaal, dat ik niet de enige ben.

Ik zal morgenochtend weer sprayen, en ik heb vanmiddag een pipetje erop gegooid.

Santa laat alles gelukkig toe, wordt al blij als het doosje met de injectienaalden en het serum voor de allergie tevoorschijn komt......

Maar het is gewoon irritant, ik wil niet teveel met hem bezig zijn, omdat ik vanwege de huidklachten altijd zo gefixeerd was op hem, maar als ik iets zie lopen, moet het er wel gelijk af!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik vind het ook gewoon een beetje een vies idee eigenlijk. En ja, als ik weet dat er een zit moet ie er ook uit. Ben er misschien ook wel bijna obsessief mee bezig. Juist omdat ik weet dat ze het zo'n drama vindt als ik er een uit haar moet trekken.

Gisteren zag ik er een onder haar kin (vast), ga naar binnen voor haakje: teek kwijt. Kon 'm niet meer vinden. Denk nu dat ik misschien toch dingen zag die er niet waren. Of hij is verhuisd naar haar lies (die van vanmorgen).

 

Onderweg controleer ik haar regelmatig, vindt ze ook helemaal niet erg, laat het gewoon toe. Oren, oksels, liezen, staart omhoog. Ze zitten ook nog wel eens onder haar staart, precies bij d'r gaatje. En daar mag ik ze gewoon wegplukken, zelfs als ze zich nét hebben vast gezet (sta je in het bos met je vingers bij de poeperd van je hond... )

 

Vanmiddag maar 1, na 5 minuten. Verder helemaal schoon.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Vanavond heb ik er nog 2 lopende van hem afgehaald en eentje liep op het laminaat...
Pffff

honden page profiel Senna en AstaSenna en Asta 3 doggies

honden foto van Senna en Asta

Ik hebde ecostyle pipetjes uitgeprobeerd en ik heb het idee dat het werkt .
Ook heb ik de Bogacare spray erbij die ik voor de wandeling een beetje op de poten ,oksels spray.
De ecostyle heeft wel even de tijd nodig voor het werkt.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik spray pngeveer om de dag met Ecostyle, en  de laatste dagen is het wat rustiger qua teken. Toevallig net eentje in het bos van zijn hoofd afgeschoten.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Max is ook woest aantrekkelijk voor teken..... Laatst heb ik 5!!!!! van hem af moeten halen... 3los en 2 vast... Meestal zijn ze nog klein als ik ze ontdek, maar in die dikke kraag van Max vind je die kleine dingetjes amper terug..... 

 

Wij sprayen met Ecostyle, maar het haalt nog niet echt iets uit.... Ik zal eens naar die pipetjes kijken.... Misschien helpt dat een beetje....

 

Vorig jaar heb ik maar 4 vaste teken van hem afgehaald (genoeg losse) en dit jaar zit ik al op 8 vaste teken.... De zomer moet nog beginnen!!!!! :-(

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Max is ook woest aantrekkelijk voor teken..... Laatst heb ik 5!!!!! van hem af moeten halen... 3los en 2 vast... Meestal zijn ze nog klein als ik ze ontdek, maar in die dikke kraag van Max vind je die kleine dingetjes amper terug..... 
 
Wij sprayen met Ecostyle, maar het haalt nog niet echt iets uit.... Ik zal eens naar die pipetjes kijken.... Misschien helpt dat een beetje....
 
Vorig jaar heb ik maar 4 vaste teken van hem afgehaald (genoeg losse) en dit jaar zit ik al op 8 vaste teken.... De zomer moet nog beginnen!!!!! :-( "

 

Max is ook woest aantrekkelijk, wat wil je dan?  

Teken beginnen met 8 graden al heb ik begrepen, dus niet alleen in de echte zomer.

 

Ik blijf modderen met die Ecostyle spray, er zijn toch bijna dagelijks teken te vinden, los en vast. De pipetjes doe ik er ook op, maar ik zie echt geen verschil.

Ik heb nu 2 dagen enkele druppels teatree olie van De Tuinen met mijn handen over zijn vacht gewreven.

Eens kijken wat dat doet na een weekje.

Is nog goedkoper ook als dat zou werken.

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

S@ant@

Let wel op of je hond niet allergisch is voor tea tree oil.

Sommige dieren en ook mensen kunnen heftig op tea tree olie reageren; zeker als je dit puur gebruikt.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

 

Deze heb ik nu, was iets van € 7,95

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" S@ant@
Let wel op of je hond niet allergisch is voor tea tree oil.
Sommige dieren en ook mensen kunnen heftig op tea tree olie reageren; zeker als je dit puur gebruikt. "

 

Ik heb niks geks gemerkt, ik dacht dat alleen katten er niet tegen konden?

Wat zijn evt. verschijnselen?

Bedankt voor de waarschuwing!

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

Ik gebruik die pipetjes af en toe. Toevalllig had Bruce gisteren voor het eerst een teek, nu heb ik gelijk weer pipetjes er op gedaan. Of het helpt weet ik niet. Tot op heden nog geen vlooien, maar die heeft hij ook zelden. Het is meer de kat die ze mee naar huis neemt,, ja, dan krijgt Bruce ze ook. De kat krijgt gewoon een giftig pipetje, die is al 17 en is nu iets aantrekkelijker voor vlooien. Maar ook die heeft zijn hele leven bijna nooit vlooien gehad. Ik denk dat het vooral ook te maken heeft met de omgeving vlo vrij houden. Tekenvrij lukt natuurlijk niet.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

"  
Ik heb niks geks gemerkt, ik dacht dat alleen katten er niet tegen konden?
Wat zijn evt. verschijnselen?
Bedankt voor de waarschuwing! "

 

van dichtbij heb ik meegemaakt, dat iemand een paar druppels tea tree olie op een kalknagel van een teen had uitgesmeerd. De dag erna; vreselijk grote blaren onder haar voet, die in de loop van de tijd als een waterkraantje gingen lopen. Zij moest met haar voeten buiten het bed slapen omdat de vochtafscheiding te groot was en heeft weken niet kunnen lopen. Medici hadden hier geen antwoord op en zij moest dit uitzitten tot de blaren met wat kleine hulpmiddelen gingen indrogen. Het hele proces heeft enkele weken geduurd.

 

Er is ook een topic op HP over tea tree olie betreffende vreemde bijwerkingen

https://www.hondenpage.com/hondenforum/1464/vreemde-bijwerkingen-van-tea-tree-oil-!!.php

 

Edit: link was niet juist

 

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Dank je Loesje.

Dat klinkt wel behoorlijk naar.

 

Als ik op de link klik kom ik terug in mijn eigen topic dus daar moet ik nog even naar zoeken.

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Inmiddels gevonden en gelezen!

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik heb Santa de hele week elke ochtend met enkele druppels tea tree olie in gewreven, en we kwamen tot de conclusie dat we geen teken meer hebben gezien.
Ik denk dat ik volgende week een spuitbus maak met tea tree, azijn en water, en dan afwachten of dat het zelfde effect heeft. Want met ecostyle geloof ik het inmiddels wel.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Dank je Loesje.
Dat klinkt wel behoorlijk naar.
 
Als ik op de link klik kom ik terug in mijn eigen topic dus daar moet ik nog even naar zoeken.
  "

 

Santa

 

Nu staat er wel de juiste link.

pagina 3 van 4 12 34
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^