wel eens de hond zat ? denk hier dan eens aan !!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MariskaMariska 3 doggies

honden foto van Mariska

Wat een mooie tekst. Zooooooo waar. Lekkere modderpoten. 

Alleen vanmiddag was ik Yeti wel zat toen hij van mij wegliep uitdagend. Oh de eerste pubertijd 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Oh de eerste pubertijd , Mariska ? er komen er nog veel meer, onderga ze met een lach, heus als je hond straks gesetteld is, gaan er vele verhalen over jouw hond met de pubertijd streken, en dan lacht je erom, geloof me maar.

 

 

ook even een , vind ik wel, een ondeugende pubertijd streek ?

Het was zo warm, maar het kwam me niet uit dat ik met Bamse het water in kon gaan, lekker aan de lijn in een schaduwrijk bos, hier dacht ik , ik kan ze loslaten, geen water te bekennen toch ?

 

dat klopte, geen water te bekennen, maar wel een moeras, wat verscholen lag in het bos, en ik hoorde, plons, plop plop plop, ????

ik er naar toe, en wat zag ik ? een grote grinnekende smile hond, ze kon er niet meer uit , een en al bagger, en ik ? ja wat kan je doen dan alleen maar smilen, hoe halen we haar eruit ? een hond van zo zwaar ? een hijskraan bestellen ? ik ben er in gegaan, plop plop plop. mijn schoenen was ik snel kwijt, en haar beet gepakt , en er uit getrokken, geen tijd ? nu wel he, een watertje opgezocht en samen gekleed en al, zonder schoenen die moest ik in de bagger achterlaten, hebben we ons schoon geschrobd, en we hadden pret voor tien, voortaan gewoon alle tijd nemen als het warm is, en niet meer denken, vlug vlug vlug, want dan wordt het PLOP PLOP PLOP.

 

o dat vergeeet ik er bij te vertellen, geen moment boos geworden, echt niet, ben ik heel eerlijk in, en nog vertel ik dat aan anderen , het verhaal van vlug vlug vlug en dat eindigd met PLOP PLOP.

honden page profiel lutlut 3 doggies

honden foto van lut

Wat mooi neergeschreven Willemijn... Jij en je bruine beer zijn een hecht team hé ;-) Groetjes Lut

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Heel mooi gedicht!

Ik merk aan mijn ouders (70 jaar)  dat die altijd helemaal opleven als de honden er zijn.

Ze passen namelijk altijd op, als ik niet thuis ben.

De honden kunnen daar zo vanuit de achterdeur op een groot omheind veld met een houtwal.

Maar wat een plezier hebben zij met de honden.

Vooral met het oude, witte hondje, dat is echt hun 'kindje'.

 

Dus ik vind het heel mooi zo'n gedicht, wat voor band mensen met hun hond hebben.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een band met je hond, die heb je door daar hard voor te werken, iedere hond hecht zich aan ..zijn..mens, maakt niet uit wat voor ras, als jij goed bent voor .de hond. of ander dier, krijg je het dubbel en dwars terug, zelfs voor de opstandelingen waarvan we zeggen, die leert het nimmer

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3 3 doggies

honden foto van Anouk & Balou<3

Echt heel mooi geschreven Willemijn!

 

ook Balou maalt het huis altijd vies, zelfs nu we niet eens zoveel buiten komen met zijn poot.

een boel werk heb ik me op de hals gehaald door hem in huis te nemen. Maar spijt nooit! 

Zou niet anders meer willen 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het is een feit, een hond neemt een hoop vuil mee in huis, en zeker harige grote honden.

 

Vandaag is Bamse loops geworden, het zat er aan te komen, het werd een keer tijd, ze was al ruim van te voren in de rui gegaan, en ze oogst al weer fraai, ze kan op gooserjacht {denkt ze}

 

Bamse is nimmer ziekies van haar loopsheid, leve de lol is het, meer willen eten, en erop uit gaan voor een leuke gooser aan de haak te slaan, maar ik ga mee, niet iedere gooser keur ik goed , en niet iedere gooser die zij wil en om haar poot komt vragen keur ik goed.

 

Bamse is maar twee weken loops, dan sluit haar vulva zich, en is het weer voorbij, maar die twee weken is het ridderen , niet een beetje maar heel veel ridderen, en haar goed in de gaten houden, alleen in de tuin als ik er ben voor de rest zit ze helaas binnen. en dan als ik even weg ben, of sporten, dan ligt de hele beneden verdieping vol met patchwork dekens, fleece.... en het is iedere dag ridderen, en wassen, maar ach, als dat weer voorbij is , een heerlijk spic en span huis toch weer ?

honden page profiel selinaselina 3 doggies

honden foto van selina

wat mooi geschreven, het raakt me echt.

 

Ik heb na vijf jaar zonder hond geweest te zijn, besloten om voor een pup te gaan, het werd Joy. Natuurlijk is er nu veel meer rommel in huis, het ligt bezaait met hondenspeeltjes, een deken op de bank. regelmatig speelt ze met het water uit haar waterbak en loopt dan lekker met haar natte hondenpoten door het huis. Ik ben dan ook super blij met mijn stoom dweil machine, wat een uitvinding.

 

Maar Joy geeft mij ook erg veel terug, de kinderen worden groter, mijn vriend woont ver weg. Ik ben overdag veel alleen, kwam amper buiten, alleen voor de boodschappen en af en toe eens iemand bezoeken en sprak soms dagen niemand anders dan mijn kinderen of mijn vriend aan de telefoon. Ik werd steeds meer eenzaam....Toch nog steeds een taboe onderwerp. Nu ik Joy heb loop ik 6x pd buiten (ze is nu 4 maanden) en maak ik regelmatig een praatje met mensen. We gaan naar de hondenschool, dus veel meer sociale contacten. Ze zit bij me, slaapt of is lekker aan het spelen. Als ik nu thuis kom wacht ze me op in de gang, Ik ben echt zielsgelukkig met haar <3

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

En wat is rotzooi? Voor de 1 is het een pluisje teveel op de grond en een ander haalt de schouders op voor een beetje zand. 

 

Wij kiezen ook niet voor de makkelijkste rassen, husky ook zo leuk als je die moet kammen de haren blijven plakken op van alles en nog wat. Newf .... vachtverlies vind ik persoonlijk nog meevallen verzorging is dan wel weer meer en ook het binnen brengen van alles en nog wat. 

 

De Ier .... had daar nog het meeste last van van haar verlies en het drinken .... dan lag er idd meer naast de bak dan in de bak en dan een heerlijke natte bek kus erna en toch ... tzt komt er ook weer een Ier in huis. 

 

Maar tis net als bij kids ... als je genoeg van ze houdt .... je krijgt er zoveel voor terug dan neem je de ' lasten ' voor lief want de lusten overtreffen het. 

 

Maar ga me daar maar weer eens een stofzuiger en dweil erdoor halen, ochtend wandeling gedaan tijd voor de poets ;) 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" wat mooi geschreven, het raakt me echt.
 
Ik heb na vijf jaar zonder hond geweest te zijn, besloten om voor een pup te gaan, het werd Joy. Natuurlijk is er nu veel meer rommel in huis, het ligt bezaait met hondenspeeltjes, een deken op de bank. regelmatig speelt ze met het water uit haar waterbak en loopt dan lekker met haar natte hondenpoten door het huis. Ik ben dan ook super blij met mijn stoom dweil machine, wat een uitvinding.
 
Maar Joy geeft mij ook erg veel terug, de kinderen worden groter, mijn vriend woont ver weg. Ik ben overdag veel alleen, kwam amper buiten, alleen voor de boodschappen en af en toe eens iemand bezoeken en sprak soms dagen niemand anders dan mijn kinderen of mijn vriend aan de telefoon. Ik werd steeds meer eenzaam....Toch nog steeds een taboe onderwerp. Nu ik Joy heb loop ik 6x pd buiten (ze is nu 4 maanden) en maak ik regelmatig een praatje met mensen. We gaan naar de hondenschool, dus veel meer sociale contacten. Ze zit bij me, slaapt of is lekker aan het spelen. Als ik nu thuis kom wacht ze me op in de gang, Ik ben echt zielsgelukkig met haar <3 "

   een taboe omdat je eenzaam bent, ik ken dat gevoel heel goed, een hond doet zoveel goeds, je bent ook nog eens gezonder, in alles, alerter fisiek, mentaal , geestelijk, en dat doet allemaal een lief hondenlichaam.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heerlijke droge dagen komen er aan, de zon schijnt volop, heel de dag de deuren open, boenen, dweilen , soppen, ga maar door, ja het is maandag....... maar omdat het zo mooi weer is, heb je 90 % minder vuil binnen, neem niet voor niets een newfy, en een bruine, hahaha minder warmte vragen, dus lekker buiten, en de verzorging van zwarte newfoundlanders zijn veel groter dan de bruine.

 

en wanneer je de hond niet al te veel in een warme omgeving houdt, is de ruitijd een fluitje van een cent, nou ja, snel gezegd dan.... maar ruien is hier over, geen haar te vinden, wel stof, maar nu lekker buiten, en vanavond mag ze weer binnen in een spic en span huis.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

Heb de boel ook weer fris en schoon was ook wel nodig ... nu lag er al het een in ander in huis na de wandeling maar toen had opeens een brutale eekhoorn het idee om rond het huis te komen en vervolgens naar binnen. 

 

Nu weet ik niet hoe ze door de tuin gegaan zijn maar aan de puinzooi te zien ..... hebben ze zich heerlijk uitgeleefd maar ocharme eekhoorn 4 honden achter zich aan gelukkig naar achterkamer gevlucht ik deur dicht en buitendeur open en zoef weg was ie maar pffff ..... 

 

ga me daar nu in achterkamer bezig houden een of andere hond vond dat we geen goeie winter hebben gehad en daarom maar de vulling uit de kussens gehaald om zo een sneeuweffect te krijgen hiero :) 

honden page profiel marianna marianna 3 doggies

honden foto van marianna

Hier het huis ook weer schoon. Dan zeg mijn man ik voel me een beetje goed zullen we vanmiddag even met Bennie naar het strand gaan. Ik lach en zeg het is goed het is heerlijk weer. Morgen weer een dag om de boel op te ruimen van Bennie

honden page profiel evyevy 3 doggies

honden foto van evy

nu ben ik echt een softie en moet ik hier van huilen zo mooi  zo waar !!!!

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Hier het huis ook weer schoon. Dan zeg mijn man ik voel me een beetje goed zullen we vanmiddag even met Bennie naar het strand gaan. Ik lach en zeg het is goed het is heerlijk weer. Morgen weer een dag om de boel op te ruimen van Bennie "

 

 

Marianna, wat een goed nieuws, je man heeft helemaal gelijk, neem het er van deze week, volgend weekend is het veel en veel minder, dan kan je de ahum....pijnhoop toch lekker opruimen, heus het loopt niet weg hoor. hahahaha

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Sneeuweffect ? wow, had je de hond wat ingefluisterd ?

 

heb gisteren twee prachtige mooie geborduurde kussens gehad, ja wit met bloemen motief, ze liggen als een mooie sierraad op de bank...

 

Nee bamse mag niet op de bank,  moet even mooi wit blijven hoor.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" nu ben ik echt een softie en moet ik hier van huilen zo mooi  zo waar !!!!
  "

 

 

copieer het en bewaar het, het is echt heel waardevol als je zo denkt toch ?

en je bent geen softie hoor, ik zelf ervaar het zo, zo ga ik met Bamse om, en ook zij met mij, vol leven, en ons is niets te veel.

iedere dag is er een , om samen van elkaars gezelschap te genieten, en tuurlijk zijn er ook mindere dagen tussen, verdrietjes, als je hond eens ziek is, of voor jezelf , maar dan is een dier in je omgeving die er alles aan doet om de verdrietjes snel te vergeten.

honden page profiel Jessica & bulletje GwenJessica & bulletje Gwen 3 doggies

honden foto van Jessica & bulletje Gwen

Mooi geschreven..

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Muziek herkennen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^