Prijs puppys

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

@Dunja, nee dat zeg ik niet.
Gerdine zegt dat erkende fokkers moeten stoppen met fokken omdat ze vind dat de asiels al vol genoeg zitten.

Ik vind dat als je fokt, je de volledige verantwoordelijkheid op je moet nemen en dat heb jij ook gedaan.

Daarnaast vind ik ook dat het niet uitmaakt of je hond een stamboom heeft, maar je wel alle testen moet laten doen die van dat ras ven toepassing zijn om goed bezig te kunnen zijn.

Als je verder er alles aan doet om een nestje groot te krijgen en er alles over heb opgezocht je goed bezig bent, maar neem geen nestjes omdat het zo leuk is. Want daar gaat het niet om, het gaat om instand houding en verbetering van het ras.

En om het moment dat mensen zich niet houden aan de regels die beschreven staan in de koopovereenkomst kan het voorkomen dat de honden in het asiel terecht komen, maar dat is in princiepe niet de bedoeling van een goede fokker.

Trouwens hebben die mensen die de rashonden dan bij het asiel afgeven ook de stamboom erbij gedaan. Anders kan je er nooit 100% zeker van zijn dat het een hond is met stamboom.

Het moet niet draaien om mde prijs als de pups maar gezond zijn en een goed huisje krijgen. daar kan geen prijs tegen op.

Veronique

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Prijs puppys" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MexxMexx 2 doggies

honden foto van Mexx

@ Dunja etc: Ik denk dat ze ook bedoelt dat fokkers niet perse erkend hoeven te zijn, maar wel de regels volgen die erkende fokkers ook volgen. Dus testen en de min en max leeftijd nest en hoeveelheid nesten er mogen zijn.

honden page profiel wanny2wanny2 2 doggies

honden foto van wanny2

je zegt dat je geen broodfokker bent
kan best zijn
maar je 1ste vraag is dezelfde vraag wat een broodfokker vraagt
GELD

250 euro is veel geld voor een kruising waarvan je de medische achtergrond van de vader niet eens van weet
stel dat je 9 pups hebt
dat is dan 2250 euro snel verdient
denk je niet
maar wat ga je doen als de nieuwe puppy eigenaren aan je deur komen klopen
dat de hondjes die jij hun verkocht hebt medische problemen hebben
je weet toch dat je wettelijk verplicht bent om garantie te geven op erfelijke afwijkingen

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas 3 doggies

honden foto van ben niet meer actief helaas

ja ik ga het weer zeggen
en hoop dat het nu eens duidelijk word hoor dit is de zoveelste x dat ik dti lees een stuk terug van t topic maar maakt niets uit

DE PUPS PASSEN ZICH NOOIT AAN AAN HET LICHAAM VAN DE MOEDER!

Waarom overlijden er zoveel pups in het geboortekanaal en de rest erachter ook omdat ze vast blijven zitten waarom overlijden groote pups vaak binnen enkele dagen na geboorte omdat ze te groot waren voor de moeder soms eerder yer wereld komen omdat het lichaam de bevalling een startsein geeft.
het is de grootste fabel
dat iemand hier geluk heeft gehad met een chi en een cavalier is puur geluk geweest
2 pinchers waren minder gelukkig toen de pups er niet uit kwamen en moeders beide werden opgenomen voor een spoed operatie en de pups waren inmiddels al overleden er was een engelse bulldog opgegopoid om te zien wat er uit zou komen fokker wist dat het niet goed zou komen hondjes gratis aan een nietswetende vrouw gegeven
nee hoor het is een fabel je hebt nu nog tijd om naar de dierenarts te gaan je neemt een groot risico en als het fout gaat wat ik zeker niethoop en jullie zeker niet toewens is het niets dan je eigen schuld
de pups van dit as worden fors geboren over het algemeen en vooral als dikkie's met veel vel en dat moet door jou hondjes geboortekanaal gaan en kan blijven hangen
denk er goed over na

honden page profiel dunja de hussen dunja de hussen 3 doggies

honden foto van dunja de hussen

daisy's pride

sorry maar vatte het even zo op.


ik blijf het altijd wel een moeilijk onderwerp vinden.

iemand die een hond met stamboom wilt gaat toch al vaak naar de erkende fokker. vaak zijn alle hondjes al besproken ook.

dan heb je idd mensen die een pup willen.. maakt niet echt uit of die een stamboom heeft gewoon een leuk beestje voor me zoontje ( ofzo) dan zal ik eerlijk zeggen dan heb ik liever dat ze die uit een oepsnestje haald waarbij de grootste moeite en liefde is gestopt in die beestjes dan bij een echt broodfokker-puppyfarm. dit zijn dan toch mensen die niet 1 uit het asiel willen.

even voor de duidelijkheid ik keur het dus niet goed een nestje waar niet over nagedacht is. maar voor mensen die dan toch pup willen en deze weigeren hem uit een asiel te halen. ben ik blij dat er keus is tussen iemand met een oepsnestje of zo'n erge broodfokker

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram. 3 doggies

honden foto van Mandy & Bram.

Weet je, gebeurd is gebeurd. Het is nu zaak dat moederhond en pups er goed doorheen komen. Hier vroeg ze echter geen advies over.. ze vroeg advies over een prijs die ze kan vragen voor kruising-pups.

Bij nagecheckt zou ik zeggen: 350,-
Zonder check zou ik zeggen: 150,-

Veel liefs en plezier met de pups!

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Dank je Mandy Eindelijk iemand die het begrijpt.

Ik ben echt geschokt dat iedereen denkt dat ik het alleen voor het geld doe en niet voor de gezondheid van de pups. Belachelijk.

Ten eerst was het een ongeluk, ik heb niet voor de lol een hond op die van mij gegooit.

Ten tweede heb ik nooit gezegt dat ik geen testen ga laten doen. Alleen dat ik niet weet of dit al gedaan is en hier zal ik het mijn fokker over hebben. En ik kan de vader niet testen omdat die eigennaar niet mee werkt. Hier kan ik verder niks aan doen.

Ten derde vind ik het zeer beledigend dat ik meteen voor broodfokker uitgemaakt word omdat ik toevallig advies wou over prijzen. Ik wou gewoon jullie ervaringen weten en weten wat eerlijk is. Dus jullie vinden ±150 euro. Dat is prima, dank je wel voor iedereen die hier adviezen over heeft gegeven. De pups zijn voor mij ook belangrijker ik wil alleen wel graag uit de kosten komen. En zoals ik al eerder heb gezegd kunnen de pups bij mij blijven tot ze een huis hebben en kunnen de nieuwe baasjes ook altijd bij mij aankloppen mocht er iets fout zijn.

Ten vierde zal mijn hond goed onderzocht worden of ze (als ze drachtig is) het wel aan kan, ook word er gekeken naar de grote van de pups.
Ik heb overegens genoeg nesten gezien waar het wel goed is gegaan met een grotere vader en nog nooit een waar het fout is gegaan.(dit is allee n mijn ervaring, ik zeg niet dat het zo is)

Al laats wil ik ook nog zeggen dat als je zegt dat er geen rashonden in asiels zitten de grootste onzin ooit is. Ik heb in 3 verschillende asiels gewerkt en er zitten altijd rashonden in. Meestal nog meer dan kruisingen en voornamelijk herders honden.

Ik hoop dat de discussie nu gesloten is want mijn vraag is beantwoord.

Bedankt!

honden page profiel TamaraTamara 3 doggies

honden foto van Tamara

phoe jeetje wat een discussie over niks....

ik denk dat Gerdine al meerdere malen heeft aangegeven dat zij gesteund wordt door meerdere mensen die er ook verstand van hebben...waarom zou ze dan niet mogen vragen wat ze het beste kan vragen voor de pups (als de hond drachtig is) zodat ze ervoor kan zorgen dat de pups een goed huis krijgen en niet door de lage prijs naar onbezonnen mensen gaan....

en om te reageren met "in de asielen zitten ook nog genoeg honden" ja duh...maar er zijn hier zat mensen op het forum die nooit een asiel hond zullen nemen al was het de laatse hond op de aarde....dus loze opmerking vooral omdat ik ook genoeg rashonden in het asiel heb gezien....

enne als kruisingen niet "mogen" dan had ik nooit mijn maatje gehad...en meerder mensen hier op het forum die kruisingen hebben door situaties net als deze....waarom mogen die honden er niet zijn?? omdat ze geen stamboom hebben??

je zou het discriminatie kunnen noemen...

wat ik wil zeggen...gerdine, kijk wat je zelf voor een pup zou willen geven..en kijk even of dat reeel is....mocht ze zwanger zijn....weet ik al 1 iemand die serieus geinteresseerd is in een pup van jouw dame :-)

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Het is heel goed als je je hond alsnog laat testen. Maar de vraag is alleen, hoe moet je het nou op gaan lossen als blijkt dat je hondje wel een erfelijk probleem heeft? Bijvoorbeeld een erfelijke oogafwijking? Of slechte heupen? Wat dan? Kan je dan nog geld voor de pupjes vragen en hoeveel?
Dat lijkt me wel een hele moeilijke kwestie.

Je zou dan iets in het koopcontract moeten zetten dat áls een pup op jonge leeftijd een erfelijke gebrek gaat vertonen jij voor een deel de kosten gaat betalen van een eventuele behandeling of operatie.
Ik fok alleen met honden die goedgekeurd zijn, maar ik heb dit evengoed in mijn koopcontract opgenomen, mocht er toch een erfelijk gebrek tevoorschijn komen, dan is een deel van de kosten voor mijn rekening.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Ik zou zeker overwegen om dat in mijn koopcontract te zetten Nienke, zeker omdat ik er niet zeker van kan zijn. Ik heb mijn fokker gesproken en ze is 3 jaar geleden getest op HD en ED-foto's zijn gemaakt en ze had toen geen erfelijke ziektes of oogziektes. Volgens hem zal er niet veel veranderd zijn maar hij heeft aangeboden om er nog eens naar te kijken of laten kijken.

@Tamara

Wie zou wel een pup willen dan?

Dees (Gast)

Hallo Gerdine,

Wat een vijandigheden hier zeg, ik kom eigenlijk net op de website kijken. En vond het onderwerp wel interesant.

Ik ben zelf een dierenverzorger (gediplomeerd) en mijn neef is een van de topfokkers op bordercollie gebied. Hij vraagt erg veel geld voor zijn pups, maar deze zijn zoals hier ook vermeld onderworpen aan een APK keuring.

Dit is wat ik weet wat betreft kruisingen.

Laat de hond testen op HD en oogafweikingen. Dit kan ook na de worp van de pups. Hoeft uiteraard niet, maar is geheel aan jezelf.
Voor een kruising pup kan max. 275 euro worden gevraagd volgens de normen.
Je krijgt kosten zoals; ontwormen, inentingen, ontvlooien etc.
Weeg de kosten af tegen de prijs die je wilt vragen

Wat betreft de grote van de pups, de vader mag dan wel een kruising corso zijn. Dit wil niet zeggen dat de pups daardoor erg groot worden. Zoals ik het heb geleerd is het zo dat de pups zich altijd aanpassen aan de grote van de moeder. wel is het zo dat het groeien in de gaten moet houden als de pups ter wereld zijn gekomen, dat ze geen groeiafwijkingen krijgen/hebben.

Tip:
Doe de pups niet al te goedkoop weg, dit is een leuke lokker voor handelaren! Zeker als het gaat om een Corso x border
Laat de mensen daarom een aantal keren komen kijken bij je, zodat je weet waar je pups heen komen.

Vriendelijke groet,
Dees

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Tja ben erg benieuwd wat hier uit komt!!!!!!

honden page profiel ukkieukkie 3 doggies

honden foto van ukkie

Beste Gerdine,

Wat goed dat je haar gaat laten testen!
Oogonderzoeken zijn vrij lastig, en kunnen niet door alle DA's correct worden uitgevoerd.
Op deze site staat een lijst met DA's die hier veel ervaring mee hebben:
http://www.bccn.nl/leden/fokkerij.htm
Er staat ook een voorbeeldkoopcontract. Misschien heb je er wat aan.

Als ze op de oogziekte CEA (Collie Eye Anomaly) is getest dan zijn de resultaten alleen betrouwbaar als de test heeft plaatsgevonden voor de leeftijd van 3 maanden (sommige zeggen zelfs 8 weken). Er is ook een genetische test voor CEA beschikbaar, die is natuurlijk altijd betrouwbaar.

Misschien is het ook een idee om een Rechtsbijstandverzekering te nemen. Mocht een van de puppykopers het koopcontract breken dan kan je makkelijker stappen ondernemen! Tenminste, als ik ooit ga fokken dan ga ik dat zeker doen. Ik heb mij in het juridische deel nog niet verdiept maar misschien weet een van de ervaren fokkers hier meer over.

Succes en houd ons op de hoogte!
Fanny

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Geen 1 van de testen die gedaan moeten worden kunnen afgenomen worden door een DA.
De oogtest moet gedaan worden door een oogspecialist.
De HD foto's moeten gedaan worden door een speciaal daarvoor aangestelde DA.
DNA test wordt in Duitsland gedaan, dan moet er bloed opgestuurd worden.

Dus niet alleen de oogtesten zijn moeilijk de rest gaat ook niet zo makkelijk.

Fanny, hoe bedoel je dat pupykopers het contract bereken???? Ze hebben er toch een hanttekening onder gezet!!!!
Trouwens, van de ervaren fokkers wil ze geen advies, ze wil alleen een prijs horen, dus nu moeten we wel gaan vertellen hoe het juridisch in elkaar steekt.....

honden page profiel ukkieukkie 3 doggies

honden foto van ukkie

Beste Veronique,

Je hebt helemaal gelijk over HD! Waarom ik het alleen over oogtesten had was omdat die nog gedaan moeten worden, aangezien de fokker zegt dat Kaily's heupen en ellebogen getest zijn.

Met contractbreken bedoel ik dit soort situaties:
http://www.hondenpage.com/hondenforum/18017/vermist:-baco-x-stafford-omg.-a%27dam.php :'(
Advies en hulp van een advocaat kost al snel 750 euro, en dat is voor simpele zaken...

Helaas houdt niet iedereen zich aan contracten, en kan je je in mensen vergissen, al ben je nog zo zorgvuldig. Daarom lijkt een rechtsbijstandverzekering mij handig. Stel je hebt net een aantal financiele tegenvallers gehad dan wil je toch stappen kunnen ondernemen als bijv. je puppies doorverkocht zijn. Of in het geval van fokkers via de rasvereniging als het baasje toch besluit te fokken zonder zich aan de afgesproken regels te houden. Je moet er niet aan denken, maar het gebeurt :'(

Fanny

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Ik heb een vraag of opmerking, hoe je het maar wil zaien.
Als je 150 euro voor een pup vraagt, komen er dan niet juist mensen op af die een goedkope pup zoeken? Mensen zonder ervaring en kennis?

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 1 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi,

Buiten dat ik het jammer vind dat er weer bastaard puppen op de wereld gezet worden..
Ik vind het eerlijk gezegd een vreselijk ongelukkige combinatie van 'type honden'..

Een molosserachtige met Border, een hond die alles ziet hoort, drijft, eventueel bijt tijdens drijven.. :'(

Daar kunnen geen gezonde honden uitkomen...
Worden honden die niet 'sporen'..!
De twee honden hebben totaal niks wat overeen komt qua raseigenschappen..
Krijg je molosserachtige honden die smal en snel gebouwd zijn..
Dit vragen om moeilijkheden..

Je ziet nu onder rashonden al als een Berner S. of een Golden te smal in de borst/schouders is, te hoog op de poten dat de hond instabiel is van karakter een hyper is met alle karakter problemen en de daaruit vloeiende gezondheidsproblemen..

Doe verstandig; laat je teefje helpen..!
Niemand zit te wachten op dit type honden waarvan je op voorhand weet dat het een ongelukkige combinatie..

Groetjes, Ilja

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 1 doggies

Ik wou er niet eens over beginnen Ilja, maar dat spookte ook al door mijn hoofd. Je hebt helemaal gelijk!

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Maartje, je hoeft geen prijs bij de puppen te vermelden als je ze verkoopt.

Pas als je de mensen zelf geselecteerd hebt dan pas de prijs van de puppen vertellen.
Zo krijg je alleen mensen die jij wil. Tuurlijk als je op MP de puppen aanbied voor 150 euro komen er allerlei gekken op af, maar als je erbij zet prijs pas bekend na gesprek, haken de gekken meestal al af.

Als mensen dus een mailtje sturen, wat de prijs van de puppen is, kan je gewoon een mailtje terug sturen dat ze eerst langs kunnen komen. Ook zou ik erbij zetten dat de personen geselecteerd worden en niet iedereen zomaar een pup mee krijgen......

honden page profiel DorienDorien 2 doggies

honden foto van Dorien

Ik denk dat een goede baas vinden toch altijd een soort van gok blijft, want een broodfokker kan natuurlijk ook hele mooie verhalen vertellen die dan achteraf niet waar blijken te zijn... :'(

Dus dan zou je eigenlijk bij iedereen langs moeten gaan om te kijken waar de pup gaat wonen en alle personen ook via google e.d. opzoeken en geheel screenen....

Of zit ik er nu helemaal naast?? O-)

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

@ Daisy's Pride: ah ik snap het

( ik zie meteen MP voor me )

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Ik vind het zo jammer dat mensen zo moeilijk doen hier over.

Veronique wil je alsjeblieft ophouden met zeggen dat ik geen advies wil aannemen. Zoals ik al eerder heb gezegd heb ik mijn eigen vrienden en kennisen die ook al jaren in het vak zitten en al jaren gezonden raszuivere honden op de wereld zetten. Het feit dat ik liever advies van hun aan neem dan van jullie is alleen maar omdat ik jullie niet ken. En je doet wel alsof ik helemaal niks goed doe, maar toch ga ik mijn hond laten testen als ze drachtig is en heb ik dat advies aangenomen. Ik heb nooit gezegd dat jullie het fout hebben of zo. Vind het jammer dat je dat niet inziet en alleen maar doet alsof ik geld wil verdienen.

Ik heb mezelf al meerdere malen moeten verdedigen en dat ben ik meer dan zat. Als jullie gewoon goed lezen zouden jullie zien dat ik het beste voor heb met mijn hondje en haar pups.

Maar om heel eerlijk te zijn wil ik ook niet dat ze drachtig is en vind ik het ook geen goede combinatie, maar dat zegt nog niet dat ik meteen in mijn hondje ga laten snijden!

Vind het ook jammer dat mensen meteen denken dat het gestoorde honden worden.
Kruisingen zijn meestal veel gezondere en sterkere honden dan raszuiveren omdat ze alleen de goede genen mee nemen.
Ik zeg dus niet dat kruisingen goed zijn maar niet alle kruisingen moeten meteen dood omdat ze een kruising zijn.

Ik ga vanaf nu niet meer reageren op deze 'beschuldigingen' dus jullie mogen lekker verder met mij "zwart" maken maar ik zal niet meer reageren.

Ik wens iedereen een fijne dag verder!

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Jammer dat je niet meer reageert, maar ik had toch nog een vraag. Hoe kom je erbij dat kruisingen alleen de goede genen mee krijgen? Dat is absoluut niet waar, niet lichamelijk en ook zeker niet qua karakter. Ik ken een kruising bordercollie-samojeed en die heeft het drijven van de bordercollie overgenomen en het niet luisteren van de samojeed. Mooi dat die dus achter fietsers en hardlopers aan schiet en dan absoluut niet meer terug komt.

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram. 3 doggies

honden foto van Mandy & Bram.

Ik vind niet dat jullie zo moeten reageren tegen Geraldien. Of 't een ongelukkige kruising is geworden, dat merk je wel na de geboorte, als de beestjes opgroeien. Er is nu toch weinig meer aan te veranderen. Dus helpt die vrouw in godsnaam met goede raadt ipv. met zeuren over ziektes en honden in het asiel en of ze wel of niet bastaard zijn.
Ze heeft dr hond al laten testen, ze geeft een goede nazorg aan de pups, ze licht eventuele kopers in. Wat wil je nog meer? Toch ideaal!? Niet gelijk gaan roepen over marktplaats of whatever.. onzin. Help die vrouw, of reageer niet op dit topic.

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Marit

Alleen de goede genen mee bij kruisingen, pups passen zich aan aan de grote van de moederhond, combi cavalier op chihuahua...

Vraag me af bij wat voor 'fokker' jij hebt stage gelopen..
Kennel K is bijvoorbeeld ook 'erkend leerbedrijf'..
Maar die fokken er ook maar wat op los... :'(

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

@ Nienke
Over het algemeen is dit wel zo, natuurlijk worden niet alleen de goede genen door gegeven en zitten er ook echt mormels bij. Maar statistisch gezien zitten er meer gezonden en goede honden tussen dan slechte.

Ja ieder zijn mening he. Dit is gewoon mijn ervaring van het jaren werken in asiels.

En ik zei dat ik alleen niet meer ging reageren op beschuldigingen.

Want ik vind het raar dat sommige van jullie, veronique bijvoorbeeld zegt dat kruisingen slecht zijn en dat je geen hond uit het asiel moet nemen (want daar zitten volgens haar alleen kruisingen). Terwijl ze ergens anders op dit forum tegen iemand zegt van, zoek eens op marktplaats of ga naar een asiel. Toen ze vroeg over een kruising.

Ik wil gewoon geen ruzie hier over.

@ Marit,

Ik heb bij hele goede fokkers stage gelopen. Ik ga hun namen niet noemen want dat vind ik niet nodig. Ik heb ook stage gelopen bij een slechte fokker en daar ben ik weg gegaan en op school gezegd dat het een slechte fokker is. Deze is dus ook van de lijst afgehaald en er is bericht gemaakt bij de dierenbescherming. Ze blijven dit doen tot iemand er een klacht over maakt. Idee misschien?
En die chihuahua-cavelier was hier in de buurt dus niet bij een fokker. Gewoon stomme mensen die er idd maar op losfokte.
Ik zei ook niet dat ik het er mee eens was.
En ja pups passen zich over het algemeen aan aan de moeder. Dit is voor het eerst dat ik hoor van mensen dat dat niet zo is. Al mijn kennisen in de dierverzorging zeggen dit, dus fokkers, dierenartsen en medewerkers uit het asiel.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Ik snap het stage lopen bij een fokker eigenlijk nooit zo. De enige fokker die plaats en werk genoeg heeft voor een stagiaire, is een fokker die heel veel nestjes tegelijk heeft, waar altijd, de hele dag door werk is voor een stagiaire.
En een fokker die heel veel nestjes tegelijk heeft...dat is naar mijn idee toch echt een broodfokker die beslist niet het goede voorbeeld geeft.
Als ik naar mezelf kijk als fokker, ik heb 4 honden en hooguit 1 keer per jaar een nestje. Die 8 weken lang zou ik bij dat ene nestje best af en toe wat hulp kunnen gebruiken, maar ik zou beslist geen werk genoeg hebben voor een stagiaire.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Het ligt er ook aan hoe je stage loopt. Idd dat een fokker niet genoeg werk heeft. Ik liep daar ook niet de hele dag voor ene paar weken toen ik stage liep bij de eerste fokker had ik ook nog stage in een asiel dus eigenlijk 2 dingen.
De 2e keer bij een andere fokker had ik ook nog stage op een hondenschool en liep ik stage in een dierenwinkel.

Dus liep meerdere stages tegelijk en zo kon ik stage lopen bij een fokker.
De fokkers waar ik ook stage heb gelopen hadden maar 1 nest toen ik er stage liep. Dus ook geen broodfokkers.

Heb stage gelopen bij een duitse herder fokker en een border collie fokker. En tijdens mijn asiel stage heb ik nog mee gelopen met de eigenaar die met chihuahua's fokte dus daar heb ik ook nog een nestje mee gemaakt.
In dat asiel heb ik ook veel puppy's zonder moeder hond verzorgt. Omdat de moeder hond het zelf niet meer kon omdat ze uitgehongerd was. of omdat de moederhond dood was. (In dit asiel kwamen de honden uit het buitenland. Ja niet iedereen vind dit goed maar ja daar geef ik niet om)
Dus flessen en schoonmaken heb ik genoeg gedaan. Ook mee geweest naar de dierenarts en uiteindelijk de pups geplaatst. Allemaal onder begeleiding van ervaren fokkers.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Nee nou ben je lekker bezig hoor.
Ik heb nooit gezegt dat kruisingen slecht zijn, als beide ouders maar getest zijn!!!!!!!!

Ja mensen die om een sprecifieke kruising vragen, moeten lekker verder zoeken en niet zomaar een hondje nemen, omdat ze ergnens eens iets gezien hebben.

Weet niet bij welke fokker jij stage gelopen hebt, maar er is een kans van 50% dat ook de slecht genen worden doorgegeven, dus niet alleen de goede......


Ik vind dat mensen moeten stoppen met het fokken van kruisingen, omdat daardoor de asiels vol komen te zitten. En zeg niet dat mensen daar geen hond vandaan moeten halen...... dat heb je mij nergens zien schrijven..

Als je iemand wil aanvallen stuur dan ff een berichtje, dan kan ik namelijk ook gelijk reageren... wel zo netjes....

Maar je moet nog een hoop leren.....

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Of 't een ongelukkige kruising is geworden, dat merk je wel na de geboorte, als de beestjes opgroeien.
Er is nu toch weinig meer aan te veranderen..


Ja, dat merk je wel...???
Dan is het te laat.. :'(
De problemen beginnen als ze 'op weg naar' volwassen honden beginnen te worden..

Als de pups nog in het nest liggen merk je daar nog nagenoeg weinig van..
Maar dan is helaas dan te laat, dan zijn ze al geboren.. :'(

Er is hulp, er wordt op Gerdine ingepraat om de teef te laten helpen, de puppen niet ter wereld te laten komen..
Da's de beste oplossing..

Groetjes...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Prijs puppys" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 5 12 34 5
Volgende forumvraag: Vraag maar raak hond: Hektor
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^