Allergie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BarbaraBarbara

honden foto van Barbara

Hoi iedereen,

 

Ik ben aan het experimenteren met het voer van mijn Amerikaanse Stafford Ollie. Hij is 7 maanden. Ik weet dat ik geduld moet hebben wat betreft voer, maar ik hoop op wat nieuwe tips van jullie. 

 

Van jongs af aan reageert Ollie heftig op zijn voedsel. Braken en diarree, maar het jeuken is toch voor hem het vervelendst. Hij heeft rode plekken tussen zijn tenen, onder zijn oksels en ja.. eigenlijk overal. 

 

Wat hebben we bij de dierenarts geprobeerd? De standaard onderzoeken naar teken, vlooien, parasieten etc. Huidafkrabsels, antibiotica, sprays en shampoo's. 

 

Qua voer hebben wij nu royal canin hypoallergeen gegeven, daarvoor als kip en rundvlees geprobeerd wat uiteraard uitgesloten is, toen overgegaan op barfmenu eend en vandaag ben ik thuisgekomen met hills prescription zd ultra allergeen dieet. 

Het voordeel is dat ik hem weer kan belonen omdat het brokken zijn, het nadeel is dat ik misschien toch meer neig naar vers, onbewerkt voedsel. Wat zouden jullie proberen? 

honden page profiel Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu 3 doggies

honden foto van Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu

Ik zou zeker kiezen voor rauw onbewerkt voedsel.

Houd dat minimaal 4 weken vol en kijk of je daarna verschil ziet. De kans is groot dat alleen al van het feit dat hij op rauw vlees staat hij geen last meer heeft van zijn allergiƫn.

Als je geen verschil ziet zou je een eliminatie dieet kunnen volgen met rauw voer.
Dat houdt in dat je bijvoorbeeld geen kip meer geeft voor 4 weken lang en dan kijk je of het verschil maakt. Als hij nog steeds last heeft probeer je weer een andere diersoort uit te sluiten en zo verder.

Lianne (Gast)

Geit of Paardenvlees is ook een goeie voor hypo allergeen voer! Evt. aanvullen met witte rijst.   Heel makkelijk bij een turkse slager te verkrijgen. Iemand die ik ken had ook een hond die niet wist wat te doen met het voer. En dit werkte goed.   Ook is vaak lastig met de staffords, ze staan bekend om hun huidproblemen.   Al een allergie test geprobeerd?   Succes!

honden page profiel BarbaraBarbara

honden foto van Barbara

Ik wil inderdaad ook verder met vers vlees. Ik heb de afgelopen 8 weken rauwe eend gegeven aangevuld met witte rijst. Maar het gaat niet heel goed. Ik denk dat er iets moet zijn waar hij het beter op doet. Dus nu overstappen naar een andere bron dan maar. 

honden page profiel MattieMattie

Hier ook een hondje met rode plekken en jeuk. Ze heeft 5 maanden op hills z/d ultra gestaan en het hielp niet wat wel hielp was Specific zalm en rijst brok. Na veel lezen hier en adviezen van mensen van dit forum toch overgegaan op vers vlees. Ik geef Haaksbarf paard nu 4 weken en ga nu uitbreiden met zalm, lam en geit. Een voor een om te kijken hoe het gaat. Bonny heeft nu nauwelijks nog jeuk en heeft een prachtige zachte en glanzende vacht zonder rode plekken en kale plekken. Voor Bonny werkt vers echt verreweg het beste. Succes met je keuze.

honden foto van Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu

Welk merk heb je nu gegeven Barbara?

honden page profiel Roxanne*BlueRoxanne*Blue

honden foto van Roxanne*Blue

Hou hem lekker op vers vlees, als belonging kun je bij verschillende winkels gedroogde snoepjes krijgen, ook 100% natuurlijk en onbewerkt! :-D

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik zou stoppen met zelf experimenteren en een doorverwijzing vragen voor de dermatoloog.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Ik lees regelmatig dat een hond allergisch is, niet fijn! Idd naar de dermatoloog, maar waar komt het vandaan? Is het een rastypisch iets?

Volgende forumvraag: mijn hond doet gek
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^