Heeft castratie nog zin?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel bassiebassie

Staat een hond die weinig behoefte heeft aan sociale contacten, dan meer in zijn recht, dan een hond die daar wel veel behoefte aan heeft, omdat jij dat niet hebt? 

Ok, dus als die andere hond die behoefte niet heeft dan is die niet sociaal? Ik denk overigens dat je die "behoefte om contact te maken met alle honden" heel goed kunt sturen. Ik denk namelijk dat het meer aangeleerd gedrag is dan een echte "behoefte".

honden page profiel Kim & TurboKim & Turbo

honden foto van Kim & Turbo

"  Dat vind ik een beetje flauw Bassie, het gaat niet om jouw behoefte.
Staat een hond die weinig behoefte heeft aan sociale contacten, dan meer in zijn recht, dan een hond die daar wel veel behoefte aan heeft, omdat jij dat niet hebt?  "

 Ik vind van wel als je in een gebied bent waar aanlijnplicht is ... (Wat uiteindelijk nog de meeste plaatsen zijn)

In losloopgebieden kan je er nog over discussiëren eventueel. Ik ben enkele dagen geleden met mijn hond naar een losloopgebied gegaan om hem te laten spelen met een nieuw vriendje ... Ik laat dan een lange lijn achter hem slepen omdat hij nog steeds aan het leren is om met "alle" honden sociaal te zijn (wat voor mij betekent spelen of negeren als hij ze niet leuk vind) In het begin waren ze met twee en het ging super, toen kwam er een herder op het grote veld en heb ik de lijn vastgehouden voor de zekerheid (lang) en dat ging ook goed, niet gegromd, vanop afstand eens gesnuffeld en elkaar genegeerd, toen een klein wit hondje enkele keren en dat ging ook goed (het hondje was wat opdringerig, en meestal zijn kleine hondjes niet zo zijn ding, maar Turbo heeft eens gesnuffeld en hem dan ook genegeerd terwijl de kleine hem bleef nalopen en aan zijn g*t aan het snuffelen was, het baasje zat ondertussen op afstand te bellen en keek bijna nog niet naar haar hondje). Toen een groepje van 3 honden die recht op hem afkwamen en er kwam een grom uit (hij houdt niet zo van te driest contact en zeker niet van 3 tegelijk, dus waarschuwde hij, gelukkig op dat moment nog begrepen en gerespecteerd door de honden en vooral ook de eigenaars). Ik ben op dat moment ook uit het gebied gegaan om te zorgen dat er geen incidenten zouden zijn, nu was het gewoon rechtstreekse communicatie, en te zorgen dat mijn hond zich goed zou voelen, want dat is mijn verantwoordelijkheid ...

Moraal van het lange verhaal, Turbo kan spelen maar gewoon nog niet met iedereen, als ik in een gewoon bos of op een gewone weide gelopen had dan zou ik die 3 loslopende honden zeker niet geapprecieerd hebben want daar moeten ze aangelijnd zijn en Turbo is dan ook echt aangelijnd en heeft er dan last van. In dit geval was het een losloopgebied, hebben die mensen hun honden en mijn hond goed gelezen en heeft iedereen gereageerd zoals het hoorde, want hier was het aan mij om weg te gaan en niet om te zeggen dat hun honden mijn hond met rust moesten laten ... Zelfs al ben ik niet voor zo'n directe kennismaking met 3 honden tegelijk (een beetje een bendegevoel dan eh). Afhankelijk van de plaats en de regels is het dus anders voor mij maar je moet altijd de ander respecteren en als iemand een hond aan de lijn heeft weet je dat die hond het moeilijker heeft. Het is dan niet alleen beter voor die hond om je hond er bij weg te houden, maar ook voor die van jou want die kan ook schade oplopen ...

Wat de mevrouw met het witte hondje deed vind ik totaal onaanvaardbaar en superdom, maar zie je helaas zeer vaak, mensen die naar een speelweide of losloopgebied gaan omdat ze dan de hond niet meer moeten uitlaten en er gewoon niet op letten, laat maar vrij en blij lopen ...

Ik ben eigenlijk het meest voor gecontroleerd spel met een aantal bekende hondjes die je regelmatig eens kan uitbreiden met nieuwe en waar je wat in kan wisselen. Dat is volgens mij het veiligst en het leukst voor iedereen. Turbo moet niet met elke hond kunnen opschieten, maar ik wil wel graag dat hij toch kan spelen. Spijtig genoeg heb je daarvoor een privé-terrein nodig ... en heb ik zelf geen groot bos 

Het kort houden is niets voor mij  

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

"  Dat vind ik een beetje flauw Bassie, het gaat niet om jouw behoefte.
Staat een hond die weinig behoefte heeft aan sociale contacten, dan meer in zijn recht, dan een hond die daar wel veel behoefte aan heeft, omdat jij dat niet hebt?  "

 Contact maken met iemand die daar duidelijk geen behoefte aan heeft, alle signalen dat contact/nadering ongewenst zijn negeren, niet kijken of een ander daar behoefte aan heeft is niet sociaal. Dat is egoïstisch. IK wil, dus jij zal.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Nou mijn hond heeft geen behoefte aan contact met honden buiten zijn roedel.

Daarom ga ik nooit naar losloopgebieden dus ik respecteer de honden die daar

wel behoefte aan hebben maar dan in een losloopgebied. Luna speelt met iedere 

hond maar alleen waar het mag en niet overal waar het niet mag. Zou fijn zijn

als iedereen daar rekening mee houdt.

 

En Bassie aan jou antwoorden te zien ben je ook niet altijd even mensvriendelijk (sociaal)

honden page profiel bassiebassie


En Bassie aan jou antwoorden te zien ben je ook niet altijd even mensvriendelijk (sociaal)

 


Ik zal echt de laatste zijn die dat beweert. Noem eens een persoon die wel ALTIJD even (mens)vriendelijk is. Volgens mij bestaan die niet.

Waarom verwachten we dat dan wel van een hond? Liggen onze verwachtingen van honden niet veel te hoog? Als wij als "intelligente" soort dat al niet kunnen......

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

"  
Ik zal echt de laatste zijn die dat beweert. Noem eens een persoon die wel ALTIJD even (mens)vriendelijk is. Volgens mij bestaan die niet.

Waarom verwachten we dat dan wel van een hond? Liggen onze verwachtingen van honden niet veel te hoog? Als wij als "intelligente" soort dat al niet kunnen...... "

 Ik denk niet dat die er zijn en beweren ze van wel dan is het dat ze er profijt van willen hebben.

Mijn opmerking was trouwens niet zo hard bedoeld. 

 

Maar goed de een wil wel contact de ander niet en ik denk dat we dat niet moeten opdringen

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Contact maken met iemand die daar duidelijk geen behoefte aan heeft, alle signalen dat contact/nadering ongewenst zijn negeren, niet kijken of een ander daar behoefte aan heeft is niet sociaal. Dat is egoïstisch. IK wil, dus jij zal. "

 Helemaal eens! en zo wordt een angstige hond die geen contact met anderen wilt nog angstiger omdat men maar vind dat elke hond „sociaal moet zijn" 

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

"  Ik heb een super sociale hond, wilt aan alles snuffelen en toch mag ze aan de riem niet snuffelen. Heeft dus niet zo veel te maken met de behoefte van een hond, het niet laten snuffelen aan de riem. 
Waarom niet? Ik hou rekening met anderen. Heel veel honden houden niet van snuffelen als ze aangelijnd zij en het risico dat ze over straat rent naar een andere hond omdat het altijd mag, met mij aan de lijn er achteraan. 
Als ik aan de riem met haar wandel, ben ik bezig met haar en zij met mij, we houden ons niet bezig met anderen.
Zielig voor je hond dat ze niet mag snuffelen? Nee, ik ben haar baas en als het goed is ben ik belangrijker voor haar dan vreemde honden en omgekeerd het zelfde.
Ik vind het wel zielig voor een hond die bang is voor andere honden aan de lijn en daardoor uitvalt, dat een andere baas toch zijn hond naar die bange hond laat gaan om te snuffelen; „een hond moet met elke hond kunnen opschieten, een hond moet sociaal zijn". Ja?? Ook al is hij doods bang voor anderen, ook al wil hij weg van anderen??
Nee, dat een hond sociaal moet zijn is een mensen gedachte, wij mensen „moeten" sociaal zijn. Een hond is geen mens, en je moet hem dan ook niet benaderen van uit je eigen menselijke gevoel. 
  "

 Suzanne, ik ben het met je eens!  Aan de riem mag Moos ook niet snuffelen, behalve wanneer het van de andere baas mag. Maar ik heb het liever niet! Ik heb het over de losloopplaatsen. Persoonlijk zou ik er niet voor kiezen om daar met een angstige hond naartoe te gaan. Ik ben wel blij, dat Moos daar voorzichtiger is geworden. Daar hebben we ons best voor gedaan, maar enthousiaste loslopers, tja... 

 

Maar ondanks zijn enthousiasme, kan hij los met een erg getraumatiseerde hond, die met geen andere kan "spelen". Met Moos lukt het wel, zo fijn! Ligt niet aan ons! Maar wel fijn dat hij die andere hond een positief gevoel kan meegeven 

 

Of een hond er behoefte aan heeft sociaal te zijn, dat weet ik niet. Vroeger wel om te overleven. Nu? Ik denk dat elk niet solitair levend wezen er behoefte aan heeft.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Suzanne, ik ben het met je eens!  Aan de riem mag Moos ook niet snuffelen, behalve wanneer het van de andere baas mag. Maar ik heb het liever niet! Ik heb het over de losloopplaatsen. Persoonlijk zou ik er niet voor kiezen om daar met een angstige hond naartoe te gaan. Ik ben wel blij, dat Moos daar voorzichtiger is geworden. Daar hebben we ons best voor gedaan, maar enthousiaste loslopers, tja... 
 
Maar ondanks zijn enthousiasme, kan hij los met een erg getraumatiseerde hond, die met geen andere kan "spelen". Met Moos lukt het wel, zo fijn! Ligt niet aan ons! Maar wel fijn dat hij die andere hond een positief gevoel kan meegeven ! 
 
Of een hond er behoefte aan heeft sociaal te zijn, dat weet ik niet. Vroeger wel om te overleven. Nu? Ik denk dat elk niet solitair levend wezen er behoefte aan heeft. "

 Met jou eens, hou rekening met je hond, met een angstige hond, idd niet naar een losloop gebied.

Er lopen soms wel ongeleide projectielen, maar een hond die los is, kan ook weg. Als ik in de verte zo een hond zie, loop sowiso ik om.

 

Een hond is ook een soort wat samen leeft, alleen het hoeft niet perse met een andere hond te zijn. Hier achter ons woont een Jack, heeft ze uit het asiel, was bang voor andere honden, is ook nog twee keer bij haar aangevallen heel jammer maar nu wilt hij helemaal geen contact meer met andere honden. Hij is erg graag bij mensen, heel erg lief en knuffelig, en dat is zijn sociale contact nu. Misschien had ze wel kunnen trainen zijn angst te overwinnen, maar ze weet niets over zijn verleden, wat hij al heeft meegemaakt en het lijkt als of hij er zo vrede mee heeft. Ik klets wel eens met haar en Luca laat hem met rust en dan zie je hem ook rustig worden. 

 

Luca is trouwens ook heel lief met wat bangere honden. Ze is zelf ook wat onzeker en ik denk dat dat elkaar heel goed aanvoelt.

 

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

"  Ik vind van wel als je in een gebied bent waar aanlijnplicht is ... (Wat uiteindelijk nog de meeste plaatsen zijn)
In losloopgebieden kan je er nog over discussiëren eventueel. Ik ben enkele dagen geleden met mijn hond naar een losloopgebied gegaan om hem te laten spelen met een nieuw vriendje ... Ik laat dan een lange lijn achter hem slepen omdat hij nog steeds aan het leren is om met "alle" honden sociaal te zijn (wat voor mij betekent spelen of negeren als hij ze niet leuk vind) In het begin waren ze met twee en het ging super, toen kwam er een herder op het grote veld en heb ik de lijn vastgehouden voor de zekerheid (lang) en dat ging ook goed, niet gegromd, vanop afstand eens gesnuffeld en elkaar genegeerd, toen een klein wit hondje enkele keren en dat ging ook goed (het hondje was wat opdringerig, en meestal zijn kleine hondjes niet zo zijn ding, maar Turbo heeft eens gesnuffeld en hem dan ook genegeerd terwijl de kleine hem bleef nalopen en aan zijn g*t aan het snuffelen was, het baasje zat ondertussen op afstand te bellen en keek bijna nog niet naar haar hondje). Toen een groepje van 3 honden die recht op hem afkwamen en er kwam een grom uit (hij houdt niet zo van te driest contact en zeker niet van 3 tegelijk, dus waarschuwde hij, gelukkig op dat moment nog begrepen en gerespecteerd door de honden en vooral ook de eigenaars). Ik ben op dat moment ook uit het gebied gegaan om te zorgen dat er geen incidenten zouden zijn, nu was het gewoon rechtstreekse communicatie, en te zorgen dat mijn hond zich goed zou voelen, want dat is mijn verantwoordelijkheid ...
Moraal van het lange verhaal, Turbo kan spelen maar gewoon nog niet met iedereen, als ik in een gewoon bos of op een gewone weide gelopen had dan zou ik die 3 loslopende honden zeker niet geapprecieerd hebben want daar moeten ze aangelijnd zijn en Turbo is dan ook echt aangelijnd en heeft er dan last van. In dit geval was het een losloopgebied, hebben die mensen hun honden en mijn hond goed gelezen en heeft iedereen gereageerd zoals het hoorde, want hier was het aan mij om weg te gaan en niet om te zeggen dat hun honden mijn hond met rust moesten laten ... Zelfs al ben ik niet voor zo'n directe kennismaking met 3 honden tegelijk (een beetje een bendegevoel dan eh). Afhankelijk van de plaats en de regels is het dus anders voor mij maar je moet altijd de ander respecteren en als iemand een hond aan de lijn heeft weet je dat die hond het moeilijker heeft. Het is dan niet alleen beter voor die hond om je hond er bij weg te houden, maar ook voor die van jou want die kan ook schade oplopen ...
Wat de mevrouw met het witte hondje deed vind ik totaal onaanvaardbaar en superdom, maar zie je helaas zeer vaak, mensen die naar een speelweide of losloopgebied gaan omdat ze dan de hond niet meer moeten uitlaten en er gewoon niet op letten, laat maar vrij en blij lopen ...
Ik ben eigenlijk het meest voor gecontroleerd spel met een aantal bekende hondjes die je regelmatig eens kan uitbreiden met nieuwe en waar je wat in kan wisselen. Dat is volgens mij het veiligst en het leukst voor iedereen. Turbo moet niet met elke hond kunnen opschieten, maar ik wil wel graag dat hij toch kan spelen. Spijtig genoeg heb je daarvoor een privé-terrein nodig ... en heb ik zelf geen groot bos 
Het kort houden is niets voor mij   "

 Kim, losloopgebieden kunnen idd ook onvoorspelbaar zijn. Waar wij dagelijks naar toe gaan, is er een vast roedeltje, gaat supergoed! Een dominante teef, een rustige "niet geholpen" reu en Moos (geholpen). Daarnaast passeren nog veel bekende honden. Wanneer er een onbekende aan komt, lijn ik Moos aan of houd ik het extra goed in de gaten.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" Ok, dus als die andere hond die behoefte niet heeft dan is die niet sociaal? Ik denk overigens dat je die "behoefte om contact te maken met alle honden" heel goed kunt sturen. Ik denk namelijk dat het meer aangeleerd gedrag is dan een echte "behoefte". "

 Nee, dat bedoel ik zeker niet! Ik denk dat de behoefte aangeboren is. Op het moment dat ik mijn hond loslaat, wens ik alleen dat hij anderen niet angstig maakt of agressief wordt, dat is alles. Waarom laat ik hem los, om hem bewegingsvrijheid te geven en eigen keuzes gun. Het voelt voor mij anders dan, wanneer ik hem aan de riem houd, dan voelt het meer als mijn keuze.  

pagina 5 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: geen aandacht buiten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^