Heeft castratie nog zin?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Wat vind je precies knap dat ik kan Kim?

 

Fijn verhaal van je dat je uiteindelijk toch een manier hebt gevonden die werkt voor jullie

honden page profiel Kim & TurboKim & Turbo

honden foto van Kim & Turbo

" Wat vind je precies knap dat ik kan Kim?
 
Fijn verhaal van je dat je uiteindelijk toch een manier hebt gevonden die werkt voor jullie "

 

Die andere honden wegbonjouren en niet gefrustreerd raken!  Als ik teveel honden na elkaar op korte afstand moet passeren bijv, dan zoek ik een plekje waar ik de afstand wat kan vergroten, bijv. in de kant gaan staan, zodat Turbo er geen negatieve ervaring bijkrijgt, maar de honden gewoon kan laten passeren, erop geconcentreerd, maar zonder te moeten grommen bijv. (ook al is dat vaak maar communicatie, niet grommen is nog steeds beter, want dat betekent dat hij zich niet bedreigd voelt). Dat lukt op een kalme manier, als ik de tijd heb, geraak ik hierbij ook niet meer gestresst of gefrustreerd. Maar als het een loslopende hond is, waarnaar de baas niet omkijkt, dan is het toch soms moeilijk om diezelfde kalmte te bewaren, zeker als Turbo dan aan de lijn aan het trekken is en je ziet dat hij alert is. En het wegbonjouren, ja dat lukt soms wel, maar vaak ook niet ... Gelukkig heeft Turbo nu dus ook al zelf voldoende goede ervaringen om er iets beter mee om te gaan, maar als dat niet zo was, dan zou ik op zo'n moment waarschijnlijk de frustratie toch niet zomaar los kunnen laten ...

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

 Ah, ik snap je.

 

Nouuuuu .... dat is ook wel en heel leerproces geweest en ja, soms ... old habbits als er meerdere achtereen komen aanjakkeren 

Maar ik heb ook zo enorm ervaren hoeveel beter het voor ons beidjes is dat ik me niet laat opfokken, want 'meneer' vliegt dan zeker weten gierend uit de bocht.

 

Ik heb ook een lang traject gehad van vooruit kijken, anticiperen, voldoende afstand bewaren (zal nog steeds nooit dicht langs iemand lopen of smal pad nemen als ik iemand zie aankomen), werken aan positieve associatie en daarbij dus ook vooral werken aan mezelf, mijn gemoed, mijn houding ... haha, ik zei wel vaak tegen Jip (op kalme toon) 'alleen kalmte kan ons nu nog redden'

 

Ik vond het gewoon heel erg vervelend om te ontdekken dat de wandelingen 3/4  bestonden uit mijn irritaties over al die loslopende projectielen en ook te merken welke invloed dit op ons beiden had. Jip hoeft nu eenmaal niet zo nodig iets met anderen honden, maar voelt zich noodgedwongen vak wel verplicht er 'iets' mee te moeten. Dat is gewoon jammer en toen was het aan mij er heel concreet iets mee te moeten. Nu besef ik wel dat ik 6 kilootjes aan de lijn heb en jij 30  Dat is best verschil natuurlijk. Ik kan (en deed ook) hem zelfs optillen in situaties als ik dat meer wenselijk vond dan andere negatieve ervaring.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Aha, mijn eigen valkuil was dus dat ik vaak 'te aardig' wilde zijn en dan vervolgens doorschoot in frustratie. Mijn leerpunt was dus 'simpelweg' veel assertiever worden

honden page profiel Kim & TurboKim & Turbo

honden foto van Kim & Turbo

 'alleen kalmte kan ons nu nog redden'

 

Haha, dat is natuurlijk al de goede mentaliteit 

 

Mag ik vragen hoe je dan andere honden op een afstand houdt/probeert te houden. Misschien kan ik dat ook toepassen.

Ik probeer me momenteel wat groter te maken (niet zo makkelijk, want ik ben niet zo heel groot), en met een kalme iets zwaardere stem te zeggen "pas op eh" of "terug" en er ook nog een kalm handgebaar bij te maken (mijn vinger vooruit in de lucht te steken, zoals je ook naar kindjes doet ). Meestal helpt het wel om hun effe uit hun enthousiasme te halen en Turbo merkt dan ook dat ik iets doe voor hem, maar wel kalm blijf. Als ze toch te driest blijven afkomen, durf ik de pas op of terug nog wel iets luider en krodater/bozer te zeggen. Maar echt goed helpen doet het allemaal niet (alleen een beetje afremmen dus), of toch in 90% van de gevallen niet.

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ik had hierboven, tegelijk met jou,  al een aanvulling geschreven.

 

Om mezelf te helpen heb ik in begin wel met een paraplu gelopen die ik openklapte op het moment dat er een projectiel aankwam vliegen. Een hulpmiddeltje om als schild te gebruiken. Inmiddels ben ik veel assertiever en spreek mensen veel eerder aan op hun gedrag (projectiel ongeleid laten lopen) en heb ik meer door hoe de juiste energie in te zetten om een hond te laten voelen dat hij niet welkom is.

Dat zit echt vooral in je eigen gemoed en een assertieve houding. 

 

Daarbij zorg ik er altijd voor dat ik tussen de andere hond en Jip in ben.

Ik sta niet toe dat Jip zelf gaat 'meesteren', dat is mijn taak.

honden page profiel Kim & TurboKim & Turbo

honden foto van Kim & Turbo

Ja zo'n paraplu is misschien wel handig ... Ik heb mensen het altijd gezegd hoor, dat de hond vast hoort te zijn, volgens de wetgeving. En als ze van ver al roepen "hij doet niks hoor" dan roep ik terug, "maar die van mij wel", vaak doen ze hun hond dan toch wel vast.

Met die 30 kg, lukt het niet altijd om er tussenin te blijven staan. Wat ik nu vooral ook probeer te doen is de hond dus afremmen met wat ik hierboven gezegd heb (vroeger was mijn stem waarschijnlijk te hoog als ik iets riep naar de hond) en ik laat het snuffelen toe als het niet anders kan, meestal gaat het dan nog wel goed, zelfs als Turbo gromt, want dan vertrekt de andere hond meestal toch wel en dan heeft de communicatie gewerkt.

Ik zou graag een trucje vinden waardoor honden iets minder enthousiast op Turbo zouden afstormen en hem op een rustige manier zouden willen begroeten, want dan gaat het vaak wel goed. Daarom dat ik vaak honden aan de lijn wel effe laat snuffelen, zodat hij merkt dat die drieste hond die daarnet in een rechte lijn op hem afkwam, eigenlijk alleen maar wilde spelen (want vaak is dat wel zo, spijtig genoeg niet altijd).

Ik heb er al eens over gedacht om zelf de politie te bellen (in België kost een loslopende hond je normaal 50$) bij ongeleide projectielen (loslopende honden onder appel heb ik absoluut geen probleem mee, vind ik zelfs super), maar die gaan misschien niet komen en anders toch nooit op tijd zijn. Ik heb er dan ook al aan gedacht om er een filmpje of foto van te maken met mijn telefoon (als ik daar nog handen voor vrij zou hebben ) maar als je tegenwoordig zoiets doet, loop je het risico dat je ook nog een mep op je gezicht krijgt ...

Slikken en kalm proberen blijven dus ... alleen kalmte kan ons redden  En misschien een paraplu 

 

 

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Tja, dat trucje wil ik ook wel weten

 

Denk dat veel honden gewoon niet opgevoed zijn, niet hebben geleerd om zich enigszins sociaal te gedragen in het hondenverkeer omdat het altijd maar toegestaan, gestimuleerd en beloond is om op iedere hond af te stuiven. Ze weten niet beter.

 

Alleen kalmte kan ons redden

 

 

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" Tja, dat trucje wil ik ook wel weten
 
Denk dat veel honden gewoon niet opgevoed zijn, niet hebben geleerd om zich enigszins sociaal te gedragen in het hondenverkeer omdat het altijd maar toegestaan, gestimuleerd en beloond is om op iedere hond af te stuiven. Ze weten niet beter.
 
Alleen kalmte kan ons redden
 
  "

 Anderzijds... wanneer onze hond wil kennismaken, dat doet hij nu eenmaal graag. Tegenwoordig rustig en kalm, dan is het ook niet altijd fijn voor hem, wanneer hij wordt afgesnauwd. Wie is er dan een "probleem", de hond die sociaal wil zijn? Niet vervelend bedoeld, maar er een groot verschil tussen projectielen en honden die gewoon kennis willen maken.

En dan is onze hond erg sociaal, is het ras. Springt altijd tussen ruziënde honden, om ze af te leiden, bijvoorbeeld.  

honden page profiel bassiebassie

" Wie is er dan een "probleem", de hond die sociaal wil zijn? "

Is dat sociaal om met iedereen kennis te willen maken??? Stel je eens een mens voor die iedereen op straat een hand wil geven. Dan raakt ook de meerderheid van de mensen geïrriteerd. Zijn die dan niet sociaal of degene die IEDEREEN een hand wil geven?

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

"  Anderzijds... wanneer onze hond wil kennismaken, dat doet hij nu eenmaal graag. Tegenwoordig rustig en kalm, dan is het ook niet altijd fijn voor hem, wanneer hij wordt afgesnauwd. Wie is er dan een "probleem", de hond die sociaal wil zijn? Niet vervelend bedoeld, maar er een groot verschil tussen projectielen en honden die gewoon kennis willen maken.
En dan is onze hond erg sociaal, is het ras. Springt altijd tussen ruziënde honden, om ze af te leiden, bijvoorbeeld.   "

 

Tja, zoals ik al aangaf ben ik inmiddels een stuk assertiever en duidelijker.

Mijn hond en ik hebben geen zin in bezoek, daar staan we vrij in toch!

Of dat nu asociaal bezoek is, sociaal of te sociaal ... wij hebben er geen zin in en geen behoefte aan.

 

Als een ander dat niet respecteert en ondanks dat de boodschap duidelijk is zijn hond wel op bezoek laat gaan vind ik dat asociaal en dan wijs ik de hond de deur en vertel de baas dat wij er niet voor in zijn. Door voortdurend rekening te moeten blijven  houden met al die '' aardige sociale''  honden die graag op bezoek willen komen en hun baasje word ik een gefrustreerde verzuurde bes  ... waar mijn hond die mijn verantwoording is dan weer last van heeft.

 

Dus ik ben gewoon baas in eigen leven en private zone en roep een halt toe als dit genegeerd wordt.

Sneu voor de hond die niet beter weet en een les voor de baas die blijkbaar ook niet beter weet hoe verantwoording te nemen. Die hebben blijkbaar een probleem, ik niet in elk geval.

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

De echte sociale honden pik ik er overigens op voorhand al uit.

Die kijken en zien namelijk al ver van te voren dat een bezoekje niet op prijs gesteld wordt.

Deze honden '' lezen '' ons goed en respecteren ook dat afstand op prijs gesteld wordt  

Hebben ze vaak sneller door dan hun bazen.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ben ik zeker met je eens Tineke, maar ik heb geen zin om me daar voortdurend weer over op te winden.
Daar help ik namelijk mijzelf en mijn hond niet mee.
Ja, mijn hond raakt er ook gefrustreerd van en al helemaal als ik dat ook nog eens raak
 
Ik wil mijn hond koste wat kost behoeden voor de negatieve leerervaringen en dus heb ik zelf het nodige moeten leren om creatief te wandelen, anderen honden weg te bonjouren en daarbij hun baasje hun eigen verantwoording te laten voelen. Alleen zonder mijn frustratie kon ik mijn hond optimaal begeleiden en mijn verantwoording daarin op goede manier nemen.
 
Neemt niet weg dat ik het helemaal met je eens ben dat iedere baas z'n eigen verantwoording zou moeten nemen, maar de illusie dat ze dat ook doen heb ik niet. Als ik die verantwoording wel neem en een andere hond niet met een hartelijk welkom ontvang zullen ze (baasjes) een volgende keer hopelijk zelf alerter zijn.. meer kan ik niet doen.
 
 
edit:  Ik doe andere honden niets aan he, dat daar geen misverstanden over gaan ontstaan. "

 Je hebt helemaal gelijk, andere honden is jou verantwoording niet. Er zijn helaas bazen die vinden dat een hond vriendjes moet zijn met alle honden, die hun hond overal op af laat gaan en dan moet je idd toch echt je eigen hond  beschermen. 

Als een andere hond te ver gaat of je hond grijpt, krijgt hij van mij wel een schop, ook al ben ik niet van geweld, maar ik zorg toch echt voor de veiligheid van mijn hond

honden page profiel Kim & TurboKim & Turbo

honden foto van Kim & Turbo

Ja ik vind het ook niet sociaal dat een hond zomaar met elke andere hond wil kennismaken. Daarmee wil ik niet zeggen dat de hond niet met iedere andere hond zou kunnen opschieten (hoewel me dat sterk lijkt, want uiteindelijk kan niemand met iedereen opschieten), maar als je echt sociaal bent, dan hou je rekening met de ander. Als je echt sociaal bent, hou je je hond bij je als er een andere onbekende hond is en kan je na eventueel overleg je honden kennis laten maken. Je opdringen of je hond zich laten opdringen omdat hij zogezegd niets doet is niet sociaal, dat is opdringerig. En dat zorgt bij een hond die alert is voor evenveel problemen als een agressieve hond die op hem afkomt, want het blijft een ongevraagde en ongewilde invasie van zijn persoonlijke ruimte. Daarbovenop komt nog dat de meeste eigenaars wel zeggen "hij doet niks hoor", maar dat ze vaak hun eigen hond niet kunnen lezen en dat wat zij voor sociaal spelgedrag aanzien, ook wel eens opdringerig imponeergedrag kan zijn, wat de andere hond veel beter kan lezen dan de eigen baas.

Turbo is al verschillende keren aangevallen door andere honden, loslopende honden in Oostenrijk, een hond die losbrak terwijl wij er voorbij wandelden (en hij gewoon aan het snuffelen was), ..., enkele maanden geleden nog terwijl hij aan het snuffelen was door een loslopende hond die van achter hem kwam en waarvan het baasje twee minuten later pas uit het bos kwam, die dacht ook wschl dat haar hond met alle andere honden kon opschieten. Als je hond al gevoelig is (geworden) door /voor andere honden, dan helpt het absoluut niet dat er een andere hond in een rechte lijn op hem afloopt, goedbedoeld door die hond of niet, het vergroot het probleem (uiteindelijk voor iedereen).

Dus een oprechte oproep aan alle baasjes, als je een onbekende hond tegenkomt, of een bekende hond waarvan je al weet dat die niet zo goed is met andere honden, lijn je hond dan aub aan of hou hem goed onder appel. Als het een vriendje van je hond is, laat ze dan vooral spelen, want dat is leuk voor honden en baasjes, maar heb aub respect voor de hondjes die het moeilijker hebben ...

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

"  Je hebt helemaal gelijk, andere honden is jou verantwoording niet. Er zijn helaas bazen die vinden dat een hond vriendjes moet zijn met alle honden, die hun hond overal op af laat gaan en dan moet je idd toch echt je eigen hond  beschermen. 
Als een andere hond te ver gaat of je hond grijpt, krijgt hij van mij wel een schop, ook al ben ik niet van geweld, maar ik zorg toch echt voor de veiligheid van mijn hond "

 

Precies, helemaal niet mijn verantwoording om mijn hond ervoor te lenen de bezoekbehoeftes van andere honden te bevredigen

 

Ik vind het ook nogal een veronderstelling, mijn hond wil dat graag...

En dus moet het maar?

 

Ik wil ook wel eens wat

 

En helemaal eens hoor, mijn hond en z'n welzijn, welbevinden en veiligheid is mijn verantwoording.

Niet linksom, dan wel rechtsom.

 

 

 

 

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Mooi geschreven Kim

 

 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Koekjes strooien (meer recht op zijn kop smijten) van de naderende hond zou de hond kunnen afremmen. 

honden page profiel Kim & TurboKim & Turbo

honden foto van Kim & Turbo

" Koekjes strooien (meer recht op zijn kop smijten) van de naderende hond zou de hond kunnen afremmen.  "

 Maar komt ie dan nadien niet nog meer koekjes halen (en dus dichterbij)?

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

" Is dat sociaal om met iedereen kennis te willen maken??? Stel je eens een mens voor die iedereen op straat een hand wil geven. Dan raakt ook de meerderheid van de mensen geïrriteerd. Zijn die dan niet sociaal of degene die IEDEREEN een hand wil geven? "

Ik denk dat een sociaal iemand  bv ook alleen maar iedeeen goeiedag zegt , daarom niet direct iedereen een hand geeft.?

Terug naar onze honden denk ik dat een sociale hond gewoon wilt kennismaken , ikzelf vind dit niet verkeerd mits het op een rustige manier verloopt  Zou het veel erger vinden moest een hond agressief uitvallen naar iedere hond. 

honden page profiel bassiebassie

Ik denk dat een sociaal iemand  bv ook alleen maar iedeeen goeiedag zegt

 


Ik ben echt zo blij dat ik in een asociale stad woon waar geen mensen wonen die IEDEREEN goeiedag zeggen.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

"

" Is dat sociaal om met iedereen kennis te willen maken??? Stel je eens een mens voor die iedereen op straat een hand wil geven. Dan raakt ook de meerderheid van de mensen geïrriteerd. Zijn die dan niet sociaal of degene die IEDEREEN een hand wil geven? "


Ik denk dat een sociaal iemand  bv ook alleen maar iedeeen goeiedag zegt , daarom niet direct iedereen een hand geeft.?


Terug naar onze honden denk ik dat een sociale hond gewoon wilt kennismaken , ikzelf vind dit niet verkeerd mits het op een rustige manier verloopt  Zou het veel erger vinden moest een hond agressief uitvallen naar iedere hond. 

"



Geen probleem met kennismakende honden hoor, als het maar niet met mijn aangelijnde hond is.

Ik denk dat een sociale baas andere baas leert lezen en afstemd of een kennismaking gewenst is of niet alvorens z'n hond toe te staan kennis te maken. Doe je het ongevraagd en negeer je daarbij ook nog singnalen van de andere partij vind ik dat gewoon asociaal gedrag.

Naast vervelende ervaringen maak ik gelukkig ook mee dat er ook echte sociale honden zijn die onze persoonlijke ruimte wel respecteren.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik denk dat een sociaal iemand  bv ook alleen maar iedeeen goeiedag zegt , daarom niet direct iedereen een hand geeft.?
Terug naar onze honden denk ik dat een sociale hond gewoon wilt kennismaken , ikzelf vind dit niet verkeerd mits het op een rustige manier verloopt  Zou het veel erger vinden moest een hond agressief uitvallen naar iedere hond.  "

 Nou, wat het is, ik weet van me zelf dat ik erg sociaal ben, maak heel makkelijk contact. Maar als ik over straat loop, zeg ik geen mensen gedag (soms ook wel)  ik ben dan bezig met mijn eigen ding. Nadenken over mijn boodschappenlijstje, of met Luca aan het werk, aan het kijken naar de vogeltjes en dan gedag zeggen tegen mensen die ik niet ken, haalt mij uit mijn concentratie . Ben wel sociaal, maar op straat op dat moment niet. 

 

Als ik met Luca wandel aan de lijn, ben ik ook met haar bezig en zij met mij. Bezig om oa andere honden te negeren. Ik wil niet dat ze op elke hond afgaat aan de lijn. Als er aangelijnde hond met baas naar me toekomt, om te laten ruiken, vind ik dat niet prettig. Ik leer het Luca af omdat ik het vervelend vind dat ze op elke hond afwilt aan de lijn, omdat ik niet wil dat ze ineens de straat over rent naar een andere hond en zich lostrekt. Ook omdat er honden zijn die het niet fijn vinden, snuffelen aan de lijn. 

 

 Los mag ze naar alle honden die ze wilt, vind ik een ander verhaal. Los kunnen honden ook weg als ze willen aan de lijn niet, vandaar dat ze aan de lijn anders kunnen reageren. Los mogen ze sociaal zijn. 

Ik denk dat als honden leren elkaar te negeren aan de lijn er ook minder agressie zou zijn van honden aan de lijn.

 

honden page profiel MercedesMercedes

bij een kennis van mij had het wel zin om hem te laten castreren. en op die leeftijd zou het denk ik nog best kunnen je moet maar kijken of het gedrag verandert. en ander zou ik hem denk ik wel castreren. kijk maar wat de dierenarts zegt maar mijn antwoord is 'ja'

honden page profiel Ingrid van de KoppelIngrid van de Koppel

honden foto van Ingrid van de Koppel

Wat een herkenning voor mij in jullie woorden! Ook ik heb een hond die aan de lijn reactief is. Heel veel tijd en energie steek ik erin om de wandeling rustig en aangenaam te laten verlopen. Afstand houden, afleiden met snoepjes in moeilijke situaties, kalmte en rust, vastberaden omdraaien als een hond te dichtbij komt; het is allemaal te managen en de omgeving in me opnemen is een tweede natuur geworden. Maar dan de loslopende honden, terwijl het hier nergens mag, maar zoveel mensen hebben lak aan die regel. Zie ik een loslopende hond in de verte, in het park (waar het dus niet mag), dan draai ik subiet om; ik heb geen zin in confrontaties. Zondag liep ik op een polderweggetje, buiten de bebouwde kom, dus ik neem aan dat honden daar wel los mogen. Er kwam iemand aan met een labrador reu. Ik ging met Scott de berm in een bouwplaats op en liet hem op afstand zitten, hield zijn aandacht bij me tot de hond voorbij zou zijn. Ik zag niet dat de labrador naar Scott was toe gelopen, en tja, dan valt hij dus uit. Toch was ik heel tevreden hoe hij het oploste; het was even grauwen en hij draaide zich gelijk naar me om, ging weer zitten en was weer één en al aandacht voor mijn. Hij had even duidelijk gemaakt dat de hond moest opzouten en bleef rustig en zelfbeheerst. De discussie aangaan doe ik al lang niet meer. Het is dan toch al gebeurd en ik kan beter rustig blijven en mijn aandacht bij Scott houden dan dat ik me opwind over zoveel bot gedrag. Die eigenaar zag toch dat ik ruimte nam en mijn hond afleidde, hoe kan ik dat nog duidelijker maken? Ik raak alleen maar overstuur in zo'n discussie, want wat ik dan naar mijn hoofd krijg! Want ik heb een asociale hond! Scott heeft er niets aan als ik in zo'n situatie overstuur raak; voor hem alleen maar een bevestiging dat er heel wat aan de hand was.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

"  Maar komt ie dan nadien niet nog meer koekjes halen (en dus dichterbij)? "

 Dan ben jij al weg....

honden page profiel hondhond

honden foto van hond

Wat ik je zou aanraden is om hem dan eerst chemisch te laten castreren. Je brengt hem dan al in hormonen omlaag en je kunt kijken hoe andere honden nu op hem reageren. In deze periode moet je dan keihard aan het werk met je hond. Bij chemische castratie worden de ballen van een hond kleiner als je merkt dat ze weer groter worden dan laat je hem definitief castreren. Mits het je natuurlijk bevallen is bij de chemische castratie. Laat hem niet weer helemaal in de top van zijn hormonen komen dat is voor jullie allebei niet leuk.

Castratie kan een hoop schelen maar is geen wonder middel je zult er gewoon nog hard aan moeten trekken.

Mijn hond is vele malen leuker geworden hierdoor.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Wat ik je zou aanraden is om hem dan eerst chemisch te laten castreren. Je brengt hem dan al in hormonen omlaag en je kunt kijken hoe andere honden nu op hem reageren. In deze periode moet je dan keihard aan het werk met je hond. Bij chemische castratie worden de ballen van een hond kleiner als je merkt dat ze weer groter worden dan laat je hem definitief castreren. Mits het je natuurlijk bevallen is bij de chemische castratie. Laat hem niet weer helemaal in de top van zijn hormonen komen dat is voor jullie allebei niet leuk.
Castratie kan een hoop schelen maar is geen wonder middel je zult er gewoon nog hard aan moeten trekken.
Mijn hond is vele malen leuker geworden hierdoor. "

 Ts is helaas uit beeld, kreeg in een vorig ook allemaal goede adviezen, net zo als nu.

Jammer! 

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

"  
Tja, zoals ik al aangaf ben ik inmiddels een stuk assertiever en duidelijker.
Mijn hond en ik hebben geen zin in bezoek, daar staan we vrij in toch!
Of dat nu asociaal bezoek is, sociaal of te sociaal ... wij hebben er geen zin in en geen behoefte aan.
 
Als een ander dat niet respecteert en ondanks dat de boodschap duidelijk is zijn hond wel op bezoek laat gaan vind ik dat asociaal en dan wijs ik de hond de deur en vertel de baas dat wij er niet voor in zijn. Door voortdurend rekening te moeten blijven  houden met al die '' aardige sociale''  honden die graag op bezoek willen komen en hun baasje word ik een gefrustreerde verzuurde bes  ... waar mijn hond die mijn verantwoording is dan weer last van heeft.
 
Dus ik ben gewoon baas in eigen leven en private zone en roep een halt toe als dit genegeerd wordt.
Sneu voor de hond die niet beter weet en een les voor de baas die blijkbaar ook niet beter weet hoe verantwoording te nemen. Die hebben blijkbaar een probleem, ik niet in elk geval. "

 Dat ben ik met je eens. Gelukkig heeft Moos inmiddels, door ervaring, geleerd ( in losloopgebieden, aan de riem, mag hij niet naar andere honden). Hij blijft op afstand, wanneer het niet gewaardeerd wordt. Al is de behoefte er wel. 

 

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

"  
Ik ben echt zo blij dat ik in een asociale stad woon waar geen mensen wonen die IEDEREEN goeiedag zeggen. "

 Dat vind ik een beetje flauw Bassie, het gaat niet om jouw behoefte.

Staat een hond die weinig behoefte heeft aan sociale contacten, dan meer in zijn recht, dan een hond die daar wel veel behoefte aan heeft, omdat jij dat niet hebt? 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Dat vind ik een beetje flauw Bassie, het gaat niet om jouw behoefte.
Staat een hond die weinig behoefte heeft aan sociale contacten, dan meer in zijn recht, dan een hond die daar wel veel behoefte aan heeft, omdat jij dat niet hebt?  "

 Ik heb een super sociale hond, wilt aan alles snuffelen en toch mag ze aan de riem niet snuffelen. Heeft dus niet zo veel te maken met de behoefte van een hond, het niet laten snuffelen aan de riem. 

Waarom niet? Ik hou rekening met anderen. Heel veel honden houden niet van snuffelen als ze aangelijnd zij en het risico dat ze over straat rent naar een andere hond omdat het altijd mag, met mij aan de lijn er achteraan. 

Als ik aan de riem met haar wandel, ben ik bezig met haar en zij met mij, we houden ons niet bezig met anderen.

Zielig voor je hond dat ze niet mag snuffelen? Nee, ik ben haar baas en als het goed is ben ik belangrijker voor haar dan vreemde honden en omgekeerd het zelfde.

Ik vind het wel zielig voor een hond die bang is voor andere honden aan de lijn en daardoor uitvalt, dat een andere baas toch zijn hond naar die bange hond laat gaan om te snuffelen; „een hond moet met elke hond kunnen opschieten, een hond moet sociaal zijn". Ja?? Ook al is hij doods bang voor anderen, ook al wil hij weg van anderen??

Nee, dat een hond sociaal moet zijn is een mensen gedachte, wij mensen „moeten" sociaal zijn. Een hond is geen mens, en je moet hem dan ook niet benaderen van uit je eigen menselijke gevoel. 

 

pagina 4 van 5 12 3 45
Volgende forumvraag: geen aandacht buiten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^