nieuw kussen/mand maar wat?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Hallo,

 

Ik heb even een vraagje.. mijn berner sennen groeit nu zo ongeveer uit haar eerste mandje en ik wil nu een definitief groot kussen of een mand voor haar kopen. Alleen weet ik eigenlijk niet waar ik voor moet kiezen.

 

Ze ligt graag in haar mandje maar trekt soms haar kleedje eruit en gaat dan daarop liggen. Vaak ligt ze eerst in de mand of op het kleed en na een tijdje ligt ze half op de grond, dan helemaal op de grond op een poot na en vervolgens toch maar weer helemaal terug op kleedje of mat. 

 

Ik vraag me dan altijd af of het misschien te warm is en ze dan even verkoeling zoekt van de grond.

 

Ze wordt natuurlijk vrij groot en zwaar en haar nieuwe kussen of mand moet dan wel voldoende steun geven, wil niet dat ze als ze erop ligt, ze zo goed als op de harde grond ligt..

 

En dan speelt natuurlijk de prijs nog mee.. Ik heb prachtige kussens en manden gezien met van alles erop en eraan maar die zijn haast niet te betalen.. zeker niet omdat ik ook nog 2 kleine hondjes heb en hun graag een zo zelfde kleine versie wil geven.

 

iemand tips?

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Tja, het is inderdaad altijd een beetje lastig inschatten 'gaat mijn hond het wel of niet gebruiken', haha. En met een grote hond kom je al gauw uit op bedden/manden die aardig wat kosten, dus dan wordt de beslissing nog moeilijker.

 

Hier een Leonberger die eigenlijk het liefst op de vloer lag. Ik vond een Bia-bed altijd zo mooi, maar heb 'm pas een een half jaar geleden aangeschaft toen we in Zweden waren en het bed zoveel goedkoper was dan de 'importprijs' (Bia-bed = een Zweeds merk). Ik had zoiets van, nou ja, als ze er echt niet in gaat liggen, dan hebben we gewoon pech, dan staat 'ie maar mooi te wezen in kamer....

 

Maar warempel; ze is er in gaan liggen en komt er bijna niet meer uit Haha nee, zonder dollen, ze vindt 't echt het einde en af en toe ligt ze nog wel eens op de vloer, maar vaak kiest ze na een tijdje toch het comfortabele bed.

Zacht, maar stevig, een lekkere rand om je kop op te leggen (of je poot, of je oor, of je billen, of wat dan ook :D) en heel makkelijk schoon te maken. Er zijn ook 'fluffy' hoezen te koop trouwens die je eromheen kan doen.

Wat mij betreft de beste aankoop ooit

 

 

 

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Oke, thanks. Ik ga eens googlen..

 

Ziet er in ieder geval comfortabel uit en stevig..

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Dit is de grootste maat, 1.20m geloof ik. Onze (vrij lange) Leonberger past daar dus zelfs in

 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Dat is mooi zo'n Bia bed!

Ik zit met hetzelfde, pup groeit over een tijdje uit z'n eerste mand.

Maar ligt ook vaak op de vloer of haalt het kussen uit de mand om er dan op te gaan liggen.

Het bia bed me ook heel goed schoon te houden!

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha 3 doggies

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Ik hoor vaak goede dingen over dat Bia-bed! Ik geloof dat je ook neppers hebt, die goedkoper zijn (Bij zooplus, dacht ik) maar of die ook goed genoeg zijn weet ik niet.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Deze; http://www.zooplus.nl/shop/honden/slaapplaats/hondenbedden/sofa/274423 ?

http://media.mediazs.com/bilder/iglo/uit/vilt/9/300/_dsc5289_9.jpg

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

" Ik hoor vaak goede dingen over dat Bia-bed!"

 

Hun slogan is iets in de trant van 'uw hond kiest er zelf voor om op te liggen'. Daar hadden wij onze bedenkingen bij, maar bleek toch echt waar te zijn, haha

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Ik denk dat voor mijn berner sennen een maatje kleiner 80 x 100x 15 wel groot genoeg zal zijn..  Op bol.com kost hij dan 124 euro.

 

Het ziet er inderdaad naar uit dat ze heel makkelijk schoon te houden zijn, want erg handig is gezien Joy graag een halve zandbak mee naar binnen neemt 

 

Ik zal eens kijken naar de neppers.. Ben inmiddels een beetje verliefd op het paarse bia-bed. Gezien ik veel paars in huis heb en een paarse muur zouden deze goed in huis passen.

honden page profiel Kells / Luna&AresKells / Luna&Ares 3 doggies

honden foto van Kells / Luna&Ares

Misschien kan je een matrasje uit een kinderledikantje neerleggen, heeft (volgends mij) hetzelfde effect als een kussen en staat ook totaal niet rommelig. 

Bovenal; het is budget! 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Haha ja, wij hebben ook paarse accessoires in huis, vond een paarse ook super, maar kon 'm nergens vinden in de grootste maat. En uiteindelijk hadden ze in de winkel alleen zwart en grijs liggen, dus de grijze meegenomen.

 

Oef ja, €124,-, dat hebben wij er niet voor betaald. Hij was... als ik het me goed herinner 700 SEK (€80,-) in Zweden. Al zou ik er met alle liefde 124,- voor betaald hebben (achteraf gezien ).

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow heeft deze gehad, van Leen Bakker. Het kussentje was vrij dun, de vulling ging na 1 keer wassen al proppen, de rand lag wel lekker voor d'r kop :) Was vrij snel vormeloos (maar was ook niet duur)

 

Daarna kwam deze, maar omdat ze nogal van graven houdt, ging ie vrij snel stuk. Nog wel een keer gerepareerd, maar ging weer stuk en is toen naar de auto verhuisd, tot ik daar ook vlokken-sneeuw had 

 

Toen een fijn, dik kussen. Daar kon ze lekker languit op liggen, maar ook in een rondje. Deze is op zich nog goed, maar de hoes is beschadigd (weer door graven):

 

Nu heeft ze deze, die bij nader inzien een beetje te groot is 

 

Ze ligt of daarin of op de bank. 

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Hmm.. Dat scheelt een hoop.. Maar ik vrees dat als ik er een tripje naar zweden van maak ik nog duurder uit ben

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Haha Die heeft er dus al aardig wat versleten.. daarom ook dat ik het graag in 1 keer goed wil doen.. anders blijf je die uitgave houden..

 

Wel luxe hoor zo'n hele privebank.. Maar die kan ik er geen 3 kwijt 

honden page profiel DeshaDesha

honden foto van Desha

Ik heb een thermo kussen op de markt gehaald, 35euro. Na 3jaar is ie inmiddels wel bijna op en onze nieuwe pup krijgt straks een eigen nieuwe;)

Probleem van hier, het graven idd, daar moet ie wel tegen bestand zijn! Na dat ook 3jaar gedaan te hebben zie je daar wel de scheuren van.

En ik weet niet in welke regio je woont? http://www.comfort-kussen.nl/ hier kun je alles op maat laten maken. Ze zitten in Hoogezand (groningen) maar kun je ook laten versturen.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Ik heb zo'n nep bia bed, van zooplus. Bruce heeft er al 3 versleten. Hij ligt er heerlijk in, alleen na een half jaar is de bodem echt plat. Dat is nu ook het geval, en ik heb toevallig net deze besteld.

 

http://www.goedkoophondenkussen.nl/Gezondheidsmatras-Honden-100x75cm

 

Deze is een stuk dikker, 10 cm. Je hebt ze bij zooplus ook, 4 euro goedkoper, maar 6 cm. Dik.

heeft geen randen, maakt voor Bruce niet uit, die ligt toch over de rand, kont en achterpoten en de mand, de rest op de vloer, maf beest.

ik vind dat kunstleer echt prettig, haren en zand zuig je er af, paar x per week een sopdoekje er over en altijd een frisse mand, geen vieze luchtjes of harige hoezen die in de wasmachine moeten.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Bruce sloopte tot een jaar of 2 heel veel kussens, dus ik zou persoonlijk niet direct een heel duur kussen aanschaffen voor een jonge hond.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Onze Berner heeft 1 groot kussen en daarnaast nog een dun groot kussen van K9.

Die van K9 is makkelijk afneembaar. 

 

Sadi is de derde Berner. En onze ervaring met Berners is dat het echt per hond verschillend is.

Vaak begint ze op haar plek om er later naast te liggen.

 

Rekening houdend met hun dikke vacht en de oorspronkelijke omgeving waar de Berner vandaan komt moet je er rekening mee houden dat de Berner ook erg graag verkoeling zoekt dus op de grond gaat liggen of zelfs pal bij een luchtstroom die onder de deur door komt.

 

Het Kussen dat wij hebben is een variant die half vol zat bij aanschaf maar makkelijk bij te vullen is, wij hebben hem op gevoel bijgevuld zodat ie wat dikker is.

 

Sadi heeft dit kussen in de grootste maat en hebben de vulling die erin zat verdubbeld http://www.petsplace.nl/hond/manden-kussens/adori-kussen-rechthoek-kabul120x80cm~871150  Het kussen met de vulling hebben we op de slaapkamer liggen omdat dat de koelste plek in huis is hier.  Een deel van de nacht ligt ze erop een ander deel van de nacht ligt ze nog onder het bed (wat haast niet meer past) Daarnaast hebben we dit k9 kussen voor haar dit is meer dun matras achtig stevig, de hond komt niet op de grond, dit kussen is wat koeler en ligt  in de woonkamer omdat dat de warmste ruimte in huis is. http://www.k9-dogsport.be/beschrijving.php?id=300&path=113 Verder als ze veel op buiten ligt leggen we het K9 kussen buiten als extra optie voor d'r. 

 

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

overigens het kussen dat we van petsplace voor d'r hebben is geen superkwaliteit maar ja sadi is nog pup en loopt ook te slepen met haar kussen. Tegen dat dat een beetje ver is ze wat volwassener is willen we betere kwaliteit in huis hebben voor d'r maar ivm met mogelijk slopen gaan we natuurlijk niet nu al hele dure dingen aanschaffen voor d'r.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" Ik hoor vaak goede dingen over dat Bia-bed! Ik geloof dat je ook neppers hebt, die goedkoper zijn (Bij zooplus, dacht ik) maar of die ook goed genoeg zijn weet ik niet. "

 Ik heb zo'n goedkopere variant gehad destijds voor Beauty daar zaten in mum van tijd gaten in door vermoedelijk de nagels. 

Een neppert raad ik dus sowieso af en door mijn ervaring met de neppert zou ik ook minder snel kiezen voor de echte. Maar wat voor dek of mand je kiest en om welke reden blijft persoonlijke keus plus inschatting welke je hond de voorkeur geeft.

 

Kussens manden etc koop ik alleen als de hond mee kan dus gewoon in de winkel legt een paar van die dingen op de grond en de hond ploft op een van die dingen neer, nou dan zal die wel een voorkeur hebben. Enige die ik via internet heb besteld is het K9 kussen omdat die simpelweg niet in de winkels ligt.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Ik heb zo'n nep bia bed, van zooplus. Bruce heeft er al 3 versleten. Hij ligt er heerlijk in, alleen na een half jaar is de bodem echt plat. Dat is nu ook het geval, en ik heb toevallig net deze besteld.
 
http://www.goedkoophondenkussen.nl/Gezondheidsmatras-Honden-100x75cm
 
Deze is een stuk dikker, 10 cm. Je hebt ze bij zooplus ook, 4 euro goedkoper, maar 6 cm. Dik.
heeft geen randen, maakt voor Bruce niet uit, die ligt toch over de rand, kont en achterpoten en de mand, de rest op de vloer, maf beest.
ik vind dat kunstleer echt prettig, haren en zand zuig je er af, paar x per week een sopdoekje er over en altijd een frisse mand, geen vieze luchtjes of harige hoezen die in de wasmachine moeten. "

 

Oh wat ben ik blij met deze tip!

Santa is moeilijk met kussens, maar op advies van de dermatoloog moeten we nu iets gaan aanschaffen waar geen mijten in gaan zitten, dit is nog een beetje normaal geprijsd! Tnx!

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

"  
Oh wat ben ik blij met deze tip!
Santa is moeilijk met kussens, maar op advies van de dermatoloog moeten we nu iets gaan aanschaffen waar geen mijten in gaan zitten, dit is nog een beetje normaal geprijsd! Tnx! "

 Mooi! Prijs valt reuze mee, vind ik. En het komt gewoon van witjesverzendhuis, dat is volgens mij goede kwaliteit. 

En op deze site( is gewoon van witjes) is hij nog 95 cnt. goedkoper, dan bij witjes zelf, haha.

Dit is veel hygiënischer, dan een stoffen kussen. Die heb ik wel gehad, maar elke week die hoezen wassen is veel werk en de haren in je wasmachine vond ik ook niet zo fijn. Bovendien is dit erg fijn met vlooien en mijten.

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

"  Mooi! Prijs valt reuze mee, vind ik. En het komt gewoon van witjesverzendhuis, dat is volgens mij goede kwaliteit. 
En op deze site( is gewoon van witjes) is hij nog 95 cnt. goedkoper, dan bij witjes zelf, haha.
Dit is veel hygiënischer, dan een stoffen kussen. Die heb ik wel gehad, maar elke week die hoezen wassen is veel werk en de haren in je wasmachine vond ik ook niet zo fijn. Bovendien is dit erg fijn met vlooien en mijten.
  "

 

Ik had een ander gevonden, maar die is weer duurder, dus misschien gaat dit hem wel worden.

Ik vrees dat voor meneer Tuttelmans hier er wel een kleedje op moet, maar dat mag van de dermatoloog, alleen wekelijks vervangen.

Top!

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

Wij hebben van iemand een hele grote zitzak gekregen waar onze hondjes met z'n 2 op liggen, misschien kan je naar zoiets kijken.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Onze Berner die wij in het verleden hadden, verkoos altijd de koude vloer en heeft nooit in een mand of op een bed willen liggen.

Zoals ik al eerder las, zal dit verschillen.

Maar wie weet is het Bea bed het verschil zoals Marlies al aangaf.

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Dank jullie wel, Het blijft lastig! Ik denk dat ik haar maar inderdaad gewoon meeneem en ze zelf maar moet kiezen.. Ze kiest nu vooral voor de bank of de grote poef.. Daar kan ze languit liggen.. En het maakt haar niet zoveel uit dat wij dan niet meer kunnen zitten. en ach.. als ik een beetje wring maakt ze wel iets van plaats vrij voor me de schat En soms ligt ze ook heel netjes met haar poten ingetrokken zoals hier.. Dan is er genoeg ruimte voor iedereen

 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Tis wel een schatje hoor 

honden page profiel Judith en SammieJudith en Sammie

honden foto van Judith en Sammie

ben voor Sjon op zoek naar iets nieuws omdat hij zijn oude bed gesloopt heeft, Hij graaft graag eerste een kuiltje voor hij gaat liggen,
Ben nu aan het denken over deze, 100x140 cm. http://winkel.chewies-online.nl/uploads/ImagesWinkels/1072/cosy.JPG

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

Ik heb vorige week een mandje besteld voor mijn hond van ebay, is vandaag binnen gekomen en is precies goed. Ik heb een kleine hond, maar ze zijn er ook in grotere maten. Deze was volgens mij €15. :-)

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^