Dieetbrokken ... levenslang!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DilleDille

honden foto van Dille

Hallo, Mijn hond 4 jaar (bordercollie x stabij mix) werd twee jaar geleden als te dik verklaard. Hij woog 40 kg. Reden:weinig beweging, gecastreerde reu, hij is van nature erg lui en is enorm geobsedeerd door eten, alles wat op de grond valt slokt hij op zelf als het om het graan van de kippen gaat. We hebben een super grote tuin + weides + bos waar hij vrij in kan rondlopen maar meneer verkiest de hele dagen lui op het terras te liggen. Ik trok aan de alarmbel en vanaf dan ging mijn moeder elke week twee keer met hem wandelen + ik ga er elk weekend mee fietsen (4 km) + de dierenarts schreef dieetkorrels voor (Royal Canin). Jeffe vermagerde direct ong 5 kilo. Nu merken we dat het af en aan gaat in gewicht. Met een nieuwe pup in huis is Jeffe veel actiever en loopt de pup overal achterna buiten. Dit in combinatie met het wandelen en fietsen stelde ons gerust dat Jeffe eindelijk van de dieetkorrels af mag maar de dierenarts zegt dat we hem dit levenslang moeten blijven geven omdat hij anders zal hervallen. :( Het lijkt me zo ongezond en hij eet ze niet zo graag! Wat is jullie mening daarover?

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

wauw 40kg, Tosca hier weegt 18kg.
Dus je hond zit nu op 35kg, ik zou dan wel nog een tijdje doorgaan met dieetbrokken tot er nog wat af is, hoe minder hij weegt hoe fitter hij zich ook zal voelen. Natuurlijk hoe minder hij weegt hoe trager het er ook van af gaat.
Maar om weer terug te gaan naar wat je ervoor voerde lijkt me nog niet zo'n goed plan.
Dat hij ze niet zo graag eet helpt ook wel tegen het teveel eten ;-)

Levenslang lijkt me veel gezegd maar nu al stoppen vind ik te snel. Maar ik kan alleen maar afgaan op je verhaal natuurlijk :-)

Ik zou eerder zorgen dat er nog wat meer wordt bewogen door hem, apporteert hij niet graag? Of frisbeeën? Met een grote tuin is dat ideaal.

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Ik zou zeker van de dieetbrokken afgaan. Vind het ook een rare uitspraak van de DA. Maar ja Royal Canin heeft nu 1x een naam onder de Da's.... vraag me af waarom ??? Je hebt velermale beter voer !!!

Ik doe je hierbij even een link van een hele leuke site waarop veel informatie staat over brokken en waar op te letten is.

http://www.voerwijzer.com/wat-een-goede-brok

Succes !

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Wauwie 40 kg?!! En nu dan 35.. Er mag er nog wel 10 af.

Nee dit gaat veel te traag en 1 keer in de week een rondje fietsen gaat daar niet bij helpen. Nog minder voeren en gaan met die banaan. Zoek wat hem motiveert (agility, speuren, zwemmen) en ga veel meer wandelen en fietsen. ;-)

honden page profiel DilleDille

honden foto van Dille

Hij kreeg er voor ook Royal Canin. Ik wil wel benadrukken dat mijn hond geen rasechte border collie is. Hij is groter en heeft een brede ribbenkast.Apporteren doet hij graag voor twee keer. Bij de derde keer legt hij zich neer en kijkt hij van 'ga er zelf maar om lopen' :-D
De snelheid waarmee hij loopt is ook absoluut niet op zijn border collie stijl, hij is er vrij gerust in dat de bal niet zal weglopen. ;-)
Dus om hem eindelijk wat snelheid te laten halen ga ik aan de fiets ook steeds met hem steeds kort wat galopperen in afwisseling met uithoudingstraining.

honden page profiel Noah & WolfjeNoah & Wolfje 3 doggies

honden foto van Noah & Wolfje

Ik weet niet zo veel over dieetbrokken, maar toevallig zag ik gisteren dat Acana ook dieetbrokken heeft. Acana is naar mijn mening een prima brok en is (vind ik) beter dan Royal Canin. HIER is een linkje. Wie weet heb je er iets aan 

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya 3 doggies

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

In die dieetbrokken zitten alleen wat minder calloriën en stofjes die helpen bij een vol gevoel, that's it
ik zou terug gaan op goede voeding en mocht hij ''honger'' houden, dan ga je er zemelen of boontjes bijvoeren, ter opvulling.

 

Gewoon voeding geven voor wat hij zou moeten wegen ongeveer, lekker veel bewegen en brokjes kun je ook best als koekjes gebruiken ;)

EN! Hoe meer vet hij kwijt raakt, hoe meer plezier hij zal krijgen in bewegen, omdat hij de ruimte heeft en het makkelijker gaat!
De dierenarts wil gewoon aan je verdienen wanneer ze zeggen dat je hond levenslang dit dieet moet eten. Dat is onzin.

honden page profiel Merry & MeMerry & Me 3 doggies

honden foto van Merry & Me

Misschien zou ik nog wel voor dieetvoeding gaan, maar dan wel van een ander merk. In Royal Canin zit veel graan. Ik zou voor een dieetbrok kiezen met veel vlees en geen graan 

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~ 3 doggies

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

Ik ben ook eerder voor een gewone voeding, minimum geven voor zijn gewicht en gekookte spersieboontjes bijgeven.

Hij zal et meer smaak eten en toch afvallen en ...geen tussendoortjes van tafel!

 

honden page profiel DilleDille

honden foto van Dille

Ik heb het thuis voorgesteld en we zullen het proberen met gewone voeding. Nemen jullie dan het gewicht op de zak van zijn huidige gewicht of van het gewicht dat je wil dat hij krijgt? Het laatste waarschijnlijk? En dan aanvullen met boontjes tijdens zijn maaltijd of die boontjes houden als ik zie dat hij honger heeft? :-D

Bedankt!!!

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

Hij toont inderdaad wat groter en breder dan mijn BC, maar ik schat dat 25 zo'n ideaal gewicht zou zijn voor hem. Heeft de DA niet gezegd wat hij zou moeten wegen?
35 vind ik toch echt nog teveel om alweer naar zijn gewoon voedingspatroon over te stappen.
Hoe staan je ouders tegenover andere brokken?
Als ze daarvoor open staan zijn er natuurlijk nog veel meer opties zoals hierboven genoemd.

Het is altijd wat afwegen, ofwel meer bewegen, ofwel minder eten. Meer bewegen zou ideaal zijn, maar als dit bij jullie geen optie is dan zou ik nog wat minder brokken geven.
En misschien wanneer het weer warmer wordt met hem gaan zwemmen? Dat verbruikt ook veel energie!

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Je moet voeren voor het streefgewicht. 

honden page profiel MattieMattie 3 doggies

Ik zou sowieso van dieetbrokken en ook van Royal Canin af gaan, dat staat bekend als een minder goede brok. Wil je toch brok geven dan inderdaad misschien brok van Acana of Orijen, je zou ook vers vlees kunnen proberen in combinatie met verse groentes zoals sperzieboontjes of peultjes en erwtjes. Paardenvlees is bijv. Ook erg mager vlees.

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis

hier kwam er juist een aan van RC,

 

dat je hond op de dieetbrokken moet blijven lijkt mij onzin, (maar ik ben geen DA, dus kan hier niet helemaal over oordelen...) 

maar persoonlijk zou ik van RC afstappen, en kiezen voor een kwalitatief betere brok, (wolfsblut, dog lovers gold, acana, taste of the wild, orijen,) (en sommige merken zijn omgerekend nog goedkoper als RC) 

of misschien is KVV iets? o.a. Smuldier? kun je in de supermarkt halen, 1 bakje is 400 gr, zou je misschien 200 gr. per dag van kunnen geven tijdelijk...? en als hij op gewicht is, langzaam aan iets meer geven... 

 

mij is altijd verteld, een hond die overgewicht heeft, de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid min 20 tot 45% geven, en evt. wat boontjes e.d. er bij geven, maar je moet hem niet te snel laten afvallen, tot 1 KG per 14 dagen. (ligt er natuurlijk aan hoeveel gewicht er af moet) 

en als je hond meer dan 5 KG overgewicht heeft nog even wachten met fietsen... want iedere kilo overgewicht belast alles met 110 % extra, dan zou ik je hond vaker laten zwemmen!, en gewoon wandelen,

 

snacks en dergelijke beperken tot max. 1 keer daags, en als je wat wil geven kies voor magere dingen, o.a. paard, rund (liefst gedroogde snacks) waar hij dan ook nog wat voor moet doen. (spelletje van maken) 

 

denk dat als je hondje straks weer op gewicht is, hij ook wat beweegelijker/actiever is. 

 

 

Laat je niet wijsmaken dat je hondje levenslang RC moet eten..... onzin.... 

heb trouwens niks tegen dierenartsen hoor,

maar als ik sommige DA's hoor over RC en vraag waarom RC zo'n goede brok is, komen ze niet verder dan de meest voor de hand liggende antwoorden... 

 

 

honden page profiel DilleDille

honden foto van Dille

Er vertelde mij iemand dat we hem bieten (deze die ze ook aan koeien en schapen geven) moeten voeren omdat dit ook goed is om af te vallen omdat dit vult maar vooral water bevat. Klopt dit? We hebben schapen en gaven hem eens een stuk en hij eet dit wel erg graag maar vraag mij af of het wel goed is.

Btw, hij zwemt echt niet graag! Maar met de nieuwe pup rent hij nu elke dag zeker vier keer uitbundig door de tuin (en die is groot) dus hij beweegt al echt veel meer. Daarbij ben ik thuis deze maand (thesis)en ga er om de dag mee gaan fietsen.

honden page profiel SasbokiSasboki

honden foto van Sasboki

Mijn teefje was ook wat te zwaar, niet zoveel maar toch. Light voer kan je ook geven. Die van mij krijgen prins brokken. Renske heeft ook graan vrij voer. Iets minder geven dan ze op de zak staat en daarnaast sperziboontjes geven. Bij haar heeft dat geholpen. En hij beweegt nu ook wat meer, dus dat komt wel goed. Het gaat gewoon heel langzaam, dus houd moed. Succes

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Hallo,

Mijn hond 4 jaar (bordercollie x stabij mix) werd twee jaar geleden als te dik verklaard. Hij woog 40 kg. Reden:weinig beweging, gecastreerde reu, hij is van nature erg lui en is enorm geobsedeerd door eten, alles wat op de grond valt slokt hij op zelf als het om het graan van de kippen gaat. We hebben een super grote tuin + weides + bos waar hij vrij in kan rondlopen maar meneer verkiest de hele dagen lui op het terras te liggen.
Ik trok aan de alarmbel en vanaf dan ging mijn moeder elke week twee keer met hem wandelen + ik ga er elk weekend mee fietsen (4 km) + de dierenarts schreef dieetkorrels voor (Royal Canin). Jeffe vermagerde direct ong 5 kilo. Nu merken we dat het af en aan gaat in gewicht.
Met een nieuwe pup in huis is Jeffe veel actiever en loopt de pup overal achterna buiten. Dit in combinatie met het wandelen en fietsen stelde ons gerust dat Jeffe eindelijk van de dieetkorrels af mag maar de dierenarts zegt dat we hem dit levenslang moeten blijven geven omdat hij anders zal hervallen. :(
Het lijkt me zo ongezond en hij eet ze niet zo graag!

Wat is jullie mening daarover? "

 

Hier heb je volkomen gelijk in...

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis

een hond is geen koe of schaap toch?  haha

dan zou ik persoonlijk mijn hond eerder komkommer geven dan een biet.... 

 

 

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik zou ook van de RC af gaan en kiezen voor een voeding zonder graan, zo min mogelijk chemie en zo veel mogelijk vlees. Daarvan minder voeren als normaal en aanvullen met gepureerde groente. Rode bieten kunnen daarin zitten.

honden page profiel Jenneke88Jenneke88 3 doggies

honden foto van Jenneke88

Om nou zijn hele leven dieetbrokken te geven vind ikzelf niet goed. Ik zou gewoon een actief programma met hem gaan doen. Dus, elke dag wel iets van stevige lichaamsbeweging. Al is het maar dat je een flinke wandeling van 1,5 uur aan één stuk maakt.

Je kunt hem ook doen afvallen door gewoon minder te voeren. Dat helpt ook. Ik geef altijd op het oog te eten. Komt een hond bij, dan krijgt hij minder, valt hij af, dan krijgt hij wat meer. Ik zou zelf even die linkjes hierboven volgen. Er zijn gewoon betere alternatieven dat RC.

Heel veel succes met de strijd tegen de kilo's!

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Wauw 40 kg! Dan verschillen Bruno en Jeffe wel heeeeeel erg van bouw denk ik: Bruno is ook een Border X Stabij en weegt maar 19 kg!!

 

Dieet brokken blijven geven kan geen kwaad: de boerboel van mijn oma had ook last van overgewicht en heeft vanaf toen alleen maar dieet brokken gegeten. Niets mis mee, maar misschien eens een ander merk proberen? RC is niet perse slecht hoor (mijn mening)

honden page profiel DilleDille

honden foto van Dille

Jeffe is ongeveer 60cm hoog. Dus echt wel een grote hond. Als we tot 20 kg gaan dan is hij echt te mager. Volgens mij zal 25 kg al erg weinig zijn voor zijn postuur, we hebben zijn gewicht dus nu gemikt op 27-30 kg en kijken wat dat geeft. Ik kan Jeffe zijn ribben voelen al zit er natuurlijk wel een laagje over, dus echt obees is hij niet denk ik. Hij is echt al beter dan vroeger (ik gok 33kg nu) want vroeger kon je op zijn rug kaarten. Echt niet goed dus!

We zijn trouwens niet zeker dat er Stabij in Jeffe zit want hij komt van een boerderij waar hij een 'accidentje' was maar hij trekt er toch het meeste op naast een border collie. We weten wel dat de mama een border was (groter dan normaal dus volgens mij ook niet raszuiver)

Maar we gaan dus nu proberen: ander merk brokken + boontjes en goed blijven bewegen.
Zijn de merken die jullie noemden ook te koop in België? :-)

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis

" Jeffe is ongeveer 60cm hoog. Dus echt wel een grote hond. Als we tot 20 kg gaan dan is hij echt te mager. Volgens mij zal 25 kg al erg weinig zijn voor zijn postuur, we hebben zijn gewicht dus nu gemikt op 27-30 kg en kijken wat dat geeft. Ik kan Jeffe zijn ribben voelen al zit er natuurlijk wel een laagje over, dus echt obees is hij niet denk ik. Hij is echt al beter dan vroeger (ik gok 33kg nu) want vroeger kon je op zijn rug kaarten. Echt niet goed dus!

We zijn trouwens niet zeker dat er Stabij in Jeffe zit want hij komt van een boerderij waar hij een 'accidentje' was maar hij trekt er toch het meeste op naast een border collie. We weten wel dat de mama een border was (groter dan normaal dus volgens mij ook niet raszuiver)

Maar we gaan dus nu proberen: ander merk brokken + boontjes en goed blijven bewegen.
Zijn de merken die jullie noemden ook te koop in België? :-)
"

 

 

weet niet welk merk brokken jullie willen halen? 

maar op www.food4pets.be staan een aantal genoemde merken, 

(dacht dat boven de 50 euro gratis verzenden was) 

 

(levering vind ik persoonlijk ook heel snel, ik heb het binnen 2 dagen binnen) 

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Mijn border collie heeft een schoft van 56 en weegt 17 kg.... echt hoor 40 kg is echt Belachelijk veel....arme arme hond.. 

Wat hij nu weegt is nog steeds veel te veel. Ga vooral veel meer met de hond ondernemen. Dat hij zo lui was zal ook komen doordat er niets met hem gedaan werd(?) En ook veel te dik was om te bewegen.

 

Zoals al gezegd is RC behoorlijke troep..dus ik zou als ik jullie was op zoek gaan naar een betere brok.

honden page profiel DilleDille

honden foto van Dille

Lianne, ik zou je persoonlijk willen uitnodigen mijn hond te bekijken, 17 kg is echt te weinig voor de mijne. Hij is NIET raszuiver en heeft een brede borstkas! We gaan voor de 27 kg, nu weegt hij 33 kg.
Met de tips hier op vlak van eten ben ik erg veel!

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

17kg zal ook best te weinig zijn hoor dat geloof ik zeker, ik kan niet goed beoordelen wat een goed gewicht is vanaf de fotos op je profiel. . Als je een foto van de zijkant en bovenkant erop zet gaat dat beter.

 

Maar ik vraag me dan altijd af hie je het zo ver hebt laten komen...en nu met de pup.. ik hoop alleen maar dat jullie nu inzien dat een hond echt goed moet bewegen en niet vetgemest moet worden.  Zeker met een border collie ;)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Je kunt bij zooplus bestellen.

 

Over dat bewegen: als hij echt zoveel te dik was, dan gaat hij vanzelf meer bewegen als hij meer afvalt en dus ook fitter wordt ;)

honden page profiel DilleDille

honden foto van Dille



Zo ziet hij er nu ongeveer uit. Is dat dan zo obees of is mijn perceptie verkeerd? :-)

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Niet te beoordelen. Maar hij lijkt geen taile te hebben.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ik zie het liefts een BCS van 2,5. 

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^