Husky, Te mager. vragen over dieet.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel michamicha

Beste mensen,

 

Ik en mijn vriendin hebben sinds kort een nieuwe Siberische Husky.

Het is een beestje van 2 jaar, en we zijn sinds 1,5 week in het bezit van Ares.

 

We wisten dat de hond werk nodig had, want hij heeft alleen als pup 2 inentingen gehad(geen complete cocktail), en is dan ook helemaal niet gecontroleerd.

 

Maar het probleem is wat ik wil bespreken is dat het gewicht van de hond veel te laag is. Hij was bij aanschaf 21,4 Kilo. Nu voeren wij alleen KVV (Lotgering compleet met Wild en soms een zalmkop en grote mergpijp).

 

Ik heb Ares nu op 600gr per dag(omdat hij moet aankomen).

 

Dit heeft geresulteerd in een gewicht (na 1,5 week) van 22 Kilo(0,6 kilo aangekomen).

 

Is het normaal dat er niet veel schot in zit? en is voor het aan laten komen van een hond beter om KVV of Brokken te gebruiken?

 

Nu ben ik ook gaan fietsen met de hond, omdat de hond bijna geen spiermassa heeft (heeft altijd op een flatje gezeten). Kan het zijn dat het daarom lang duurt?  Ik ben een beetje in de war en weet niet goed wat ik er nog meer aan kan doen.

 

Zie hieronder een foto van de hond:

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Zie je zijn ribben goed ?

je hoeft niet alleen op gewicht te letten.. als de hond er goed uitziet (de ribben kunnen voelen maar niet zien ) dan is het goed , mijn husky reu weegt ook máár 19 kg. en is 58 cm hoog ( krijg toch wel veel complimenten dat hij er mooi slank uit ziet , en niet te dun ) en hij ziet er goed uit , is lekker fit en mooi gestroomlijnd .

bij een husky zie je weinig tot geen spiermassa , dat betekent niet dat hij ze niet heeft.

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

pepper krijgt maar 400 tot 500 gr. per dag ( meer eet hij ook niet , hij houd zijn gewicht zelf goed haha is hij wat aangekomen dan eet hij wat minder is hij afgevallen dan eet hij weer wat meer ) 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Mooie hond! Ik zou datgene aan voedingsstoffen geven dat dicht bij de hond zelf staat en dat is in mijn opinie beslist geen brok. Laat de hond eerst wennen aan een omschakeling op rauwe voeding, dan kun je gerust percentages geleidelijk gaan ophogen. Je zit nu net iets onder de 3%. Als je kwalitatief goede karkassen, spiervlees en vuile pens (dus niet gemalen) naast dit KVV zou bijvoeren, dan kun je zeer waarschijnlijk minderen in percentages en kom je tegemoet aan verzadiging, dat indirect inhoud dat voedingsstoffen ook optimaler opgenomen kunnen worden. Spiermasse opbouwen komt vanzelf. Niet teveel overvragen.

honden page profiel michamicha

zijn heup/schouder botten zijn te duidelijk voelbaar, net als de ribben.

Ik denk dat zijn ideale gewicht rond de 26/27 kilo ligt als ik het zo inschat.

 

Mijn pup daarintegen (8 maanden)  weegt nu al 17,5 kilo:P

 

en qua fietsen is het zowiezo opbouwen natuurlijk;).

 

 

Wat ik nog wel vergeten was te vertellen, is dat hij vreemde hang kwabben heeft onder zijn buik/nek. alsof de hond breder is geweest.

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

" zijn heup/schouder botten zijn te duidelijk voelbaar, net als de ribben.
Ik denk dat zijn ideale gewicht rond de 26/27 kilo ligt als ik het zo inschat.
 
Mijn pup daarintegen (8 maanden)  weegt nu al 17,5 kilo:P "

voelen is goed maar zien niet , haha dat word een flinke hus dan ;) 

mooie honden heb je trouwens  en ben het eens met Stanley&whooper

honden page profiel michamicha

*vergeten*

 

Wat ik nog wel vergeten was te vertellen, is dat hij vreemde hang kwabben heeft onder zijn buik/nek. alsof de hond breder is geweest.

honden page profiel ..

honden foto van .

Ten eerste, wat fijn om te horen dat Ares een leuk nieuw huisje heeft! Veel plezier en geluk met hem. En natuurlijk welkom op het forum.

 

Geduld, het zou niet gezond zijn als er te veel gewicht bij kwam in zeer korte tijd.Uiteraard zal zijn gewicht ook toenemen wanneer zijn spiermassa toeneemt, dus dat moet goedkomen. Tevens zal die dan waarschijnlijk een stuk minder 'dun' ogen. Wat is zijn schofthoogte? Die hangkwabben kunnen bij de hond zelf horen (elke hond heeft dit in principe, bij de een is het vrijwel niet te zien, bij de ander wel. Hier mogelijk een genetisch foutje), ben zelf overigens meer hussen tegengekomen die dit duidelijk hebben.

 

@Tiffani, spiermassa is over het algemeen goed te voelen hoor. Zo merk ik ook veel verschil tussen zomer (minder, rusttijd) en winter (meer, werkperiode) bij de mijne.

honden page profiel michamicha

Schofthoogte is 61/62 CM.

 

Ok, ik heb het nog nooit gezien (die kwabben)   het ziet er "onverzorgt" uit:(.

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

" Ten eerste, wat fijn om te horen dat Ares een leuk nieuw huisje heeft! Veel plezier en geluk met hem. En natuurlijk welkom op het forum.
 
Geduld, het zou niet gezond zijn als er te veel gewicht bij kwam in zeer korte tijd.Uiteraard zal zijn gewicht ook toenemen wanneer zijn spiermassa toeneemt, dus dat moet goedkomen. Tevens zal die dan waarschijnlijk een stuk minder 'dun' ogen. Wat is zijn schofthoogte? Die hangkwabben kunnen bij de hond zelf horen (wellicht een genetisch foutje), ben zelf meer hussen tegengekomen die dit hebben.
 
@Tiffani, spiermassa is over het algemeen goed te voelen hoor. Zo merk ik ook veel verschil tussen zomer (minder, rusttijd) en winter (meer, werkperiode) bij de mijne. "

Ik ben het met je eens , ik voel ook wel verschil winter/zomer wanneer die wat meer doet , maar ik zie het niet altans niet erg goed terwijl hij in de winter toch wel paar keer in de week 20 kilometer fietst en de rest van de dagen veel wandelt , maar dit kan ook wel verschillen per hond denk ik , want bij een stafford / pitbull enzo zie je de spiermassa erg goed dit zul je nooit tegenkomen bij een husky 

honden page profiel michamicha

De hond voelt niet stevig zegmaar.

Mijn pup voelt heel erg uhmm....compact.  en dat heeft hij helemaal niet, heel fragiel en botterig.

suze en de 15 (Gast)

Aaaaaaares!!!!! Wat fijn om van hen te horen. Geduld is en schöne zaak en houd rekening met rui periodes dat vergt meer energie

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Hussen wegen niet zo veel :) en spieren wegen meer dan vet.

Ik zou zeggen, laat hem lekker zijn en ga spieren kweken, wordt hij vanzelf wat breder en zwaarder van.

Wat hier boven al is gezegt: ga je niet vast zitten pinnen op een gewicht. Je moet de ribben (en schouder, schedel, poten, etc) kunnen voelen maar niet zien. En (!) het is beter dat een hond wat te licht is, dan te zwaar!

honden page profiel ..

honden foto van .

" Ik ben het met je eens , ik voel ook wel verschil winter/zomer wanneer die wat meer doet , maar ik zie het niet altans niet erg goed terwijl hij in de winter toch wel paar keer in de week 20 kilometer fietst en de rest van de dagen veel wandelt , maar dit kan ook wel verschillen per hond denk ik , want bij een stafford / pitbull enzo zie je de spiermassa erg goed dit zul je nooit tegenkomen bij een husky  "

 

Er staat ook nergens dat dit letterlijk met het oog te 'zien' is aan de desbetreffende hond.. Niet handig met die dikke (onder)vacht. Dat spiermassa voelbaar is, is een feit.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Waarom moet ie zo snel verdikken? Hoe langzamer dat gaat, hoe beter en gezonder.

21 kilo is trouwens helemaal niet zo'n laag gewicht voor een Husky reu, dat valt mooi binnen de normen.

Laat een hond die herplaatst is, en nu in een heel andere leefwereld terecht komt dan ie vroeger had, vooral langzaam wennen. Zowel aan voeding, als aan sport, als aan z'n nieuwe thuis. Hij zal vanzelf wel op alle punten openbloeien maar gun hem z'n eigen ritme en tijd.

Geduld dus! 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik ben wel benieuwd naar de buikflappen. Mijn honden hebben wel allebei een huidflap waar de voorhuid aan hangt. 

honden page profiel michamicha

Ja, ik weet nietzozeer wat het is. Hij heeft er geen last van, maar ik heb het nog nooit gezien. dus zodoende.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Heb je er een foto van? Want ik kan me er ook niks bij voorstellen, bij zo'n kwab...

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Hoi Micha, Nicky hier (de vorige eigenaar van Ares).

 

Wij vonden Ares juist helemaal niet te mager, je kon zijn ribben goed voelen maar niet teveel en ik houd niet zo van mollige husky's, hussen horen rank te zijn. Wij fietsten ook elke dag met hem dus hij zat niet "alleen maar op een flatje".

 

Hij heeft altijd problemen gehad met voeding dat heb ik je ook verteld. Ares komt niet uit een goed milieu en heeft last van gevoelig maag/darm stelsel. Vind het wel een beetje jammer dat je niet aan ons advies komt vragen, wij hebben immers 2 jaar ervaring met Ares en kennen zijn verleden.

 

De "flappen" waar jij hebt over hebt zeggen mij niks, je moet wel rekening houden dat Ares anders gebouwd is dan Luna en dat gewicht eigenlijk niets zegt, de verhoudingen moeten goed zijn. Krijg hier eerlijk gezegd wel een beetje een nare smaak van, alsof wij Ares verwaarloosd hebben ofzo. Hij is nooit lichter dan 24 kilo geweest en kwam alleen aan bij zijn buik, hoeveel wij ook met hem wandelden of fietsten hij bleef zoals jij het omschrijft "botterig". 

 

Misschien zou je een voedingsdeskundige kunnen raadplegen die ervaring hebben in het laten aankomen van honden.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Micha ,wat fijn dat jullie Ares een fijn thuis gaan bieden.

Voor een Husky met een schofthoogte van 61 cm vind ik 22 kilo ook wat aan de magere kant.

Maar als hij al 6 ons is aangekomen in tien dagen gaat het rustig toch de goede kant op.

Enige waar ikzelf vraagtekens bij zet is de Lotgering,ik zelf voer het niet omdat het vetpercentage hierin ruim 25% bedraagt.

Zou zelf kiezen voor een wat hoogwaardiger verse KVV.

Kijk uit met de mergpijp ,zou niet voor het eerst zijn dat het klem komt te zitten om de kaak van de hond.

Liever een ander vers bot.

 

Verder veel plezier met je twee prachtige honden.

honden page profiel michamicha

De kwab bij de nek.

 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Zijn de buikflappen net zoiets als de huidplooien die van de achterpoot naar voren lopen? 

Zo'n keelflap heeft mijn andere hond ook maar valt minder op omdat er minder haar op zit. 

honden page profiel ..

honden foto van .

Die 'kwab' is werkelijk niets om je zorgen over te maken. Het komt weliswaar vaker voor bij zwaarder gebouwde honden (met hangende huid), maar bij de meeste honden zal iets soortgelijks te zien zijn wanneer ze bv in elkaar zouden duiken/zich klein maken. No big deal, simpelweg huid. Dat het bij hem zo goed te zien is zou kunnen komen door zijn bouw, het zou erfelijk kunnen zijn en van zijn ouders komen, of het kan gaan om een foutje/kleine mutatie.

 

Terug naar het gewicht, heb je misschien een standfoto?

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

 

Dit zijn foto's van afgelopen november bij de HP wandeling in Enschede.

Hij woog bij ons overigens altijd 24 kilo en dan kon je zn ribben net voelen.

honden page profiel michamicha

Als je kijkt naar de heupen van de hond, dan vind ik dat die teveel zichtbaar zijn.

 

En ik wil best een foto maken van zijn paspoort Nicky;)   maar mijn eerste dierenarts bezoek met hem was 2 dagen nadat we hem hadden opgehaalt, en gewicht was 21,4 kilo;)  

 

dus als je wil reageren op dit topic, wil je dan in ieder geval mij niet afvallen en het anders eerlijk zijn.

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

hoe ik kan zien op de foto's vind ik hem niet extreem dun .. ik vind hem juist mooi zo , zo hoort een hus te zijn vind ik (  ieder zijn eigen mening natuurlijk ) 

 

maar hij kan ook afgevallen zijn door zijn nieuwe huisje , aanpassen enz.  ? ( ik weet niet hoeveel hij voor de tijd woog ?) 

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Prachtige hond op de foto's,alleen heb ik het idee dat Ares op de foto die Micha  heeft geplaatst duidelijk magerder is dan op de foto,s die jij nu plaatst. Op jou foto's zie ik niet een te magere husky.Maar 24 of 22 kilo kan heel veel verschil maken ,dat weet ik uit ervaring met mijn eigen hond.

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik zie op die foto's alleen een hond die prachtig op gewicht is.. Niks te dun daar.

 

Misschien dat hij in de tussentijd wat gewicht verloren is omdat hij zijn oude huisje en baasjes mistte? Dat hij daardoor wat mager oogt? 

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

" Prachtige hond op de foto's,alleen heb ik het idee dat Ares op de foto die Micha  heeft geplaatst duidelijk magerder is dan op de foto,s die jij nu plaatst. Op jou foto's zie ik niet een te magere husky.Maar 24 of 22 kilo kan heel veel verschil maken ,dat weet ik uit ervaring met mijn eigen hond. "

Bedoel je de foto in de openingspost? Die is ook door ons gemaakt, daar was Ares 1 jaar oud .

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

 

zo ziet pepper eruit 

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Verharen Jack Russel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^