nieuw hondje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EvaEva

Hoi!

Wij willen thuis een nieuw hondje. Ons gezin bestaat uit mij (dochter van 17), mijn vader, stiefmoeder en stiefzusje van 12. We zijn op zoek naar een hondje maar weten echt niet welke.

 

 

Ons huis is groot, net als onze tuin. Er is bijna altijd iemand thuis en ik ga waarschijnlijk met de hond naar een hondenschool voor sociaal gebeuren. De hond moet vriendlijk zijn tegen andere honden en tegen andere mensen en moet goed kunnen luisteren. Hoeft niet super gamekkelijk te trainen zijn want we hebben eerder honden gehad. Een beagle en een cane corso (alleen ik en mijn vader dan). We zouden wel weer een cane corso willen nemen maar mijn stiefmoeder vind die niet mooi.. Mijn stiefmoeder wil ook niet dat de hondn teveel haar verliest.

We dachten een een dalmatier maar ik lees veel dat die agressief zijn enzo?

 

Weten jullie misschien een geschikt ras?
Alvast bedankt!

honden foto van Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu

Is het misschien geen goed idee om eens in een asiel rond te kijken? Keuze genoeg uit allerlei verschillende soorten honden en je kunt ook direct naar het karakter van het individu kijken. 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Vergeet je ook niet in te lezen in de karakters van de rassen die je interesse hebben, zeker als je vroeger zo'n ras gehad hebt. Het probleem is dat met de jaren er toch verschillen zijn. Goldens en Labradors vind ik tegenwoordig veel hyperder als zo'n 10-15 jaar geleden. Gewoon even de huidige stand van zaken onderzoeken.

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Dalmatiërs zijn niet agressief. Tenzij je ze zo maakt natuurlijk, maar dat ligt gewoon aan verkeerde opvoeding  De Dalmatiërs die ik ken zijn gewoon hele lieve honden!


Waarom wil je voor een Dalmatiër gaan? Wat spreekt je zo in het ras aan dat je een Dalmatiër zo leuk vindt? Want de 3 rassen die jij genoemd hebt liggen echt wel wijd uit elkaar. Een Beagle is vooral een jachthond, een Cane Corso vooral een bewakingshond en een Dalmatiër is.. mja vooral een gezelschapshond eigenlijk.

Misschien is het een begin om eens te vertellen wat jullie zoeken in een hond, en wat jullie als familie te bieden hebben. Hoeveel uur per dag willen jullie aan wandelingen besteden, ga je naar de hondenschool, ga je nog andere sporten uitoefenen, ...? Zo kunnen we je nog beter helpen zoeken naar een gschikt maatje 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

De Dalmatiërs die ik heb gekend waren vérre van agressief 

Maar... de Dalmaten-haartjes vind je OVERAL terug. In je kleding (vooral zwarte kleding is fijn ), maar ook in je voetzool.

Toen ik 3,5 jaar geleden mijn auto ging inruilen vond ik bij de stofzuigbeurt nóg haartjes van Max, die 3 jaar daarvoor 1 keer in mijn auto had gezeten...

 

Elke hond verhaart. De een wat meer dan de ander. Dus als je stiefmoeder daar niet tegenkan kan het misschien een beetje helpen als je aanbiedt om ook eens te stofzuigen 

 

Ik zou gewoon eens lekker allemaal verschillende rassen gaan bekijken, rasomschrijvingen lezen, hier op Hondenpage rondkijken.

Want een hond nemen omdat ie mooi is (of een hond níet nemen omdat ie niet mooi is), is niet zo'n heel goed argument (nu is de mijne toevallig mooi én lief )

honden page profiel EvaEva

We vallen eigenlijk allemaal op de dalmatier omdat hij lief en actief is en dat hij bijna altijd wel in is voor een wandeling of iets anders actiefs:) dat ze slim zijn en ook wel eigenwijs. En natuurlijk omdat het een super mooie hond is. We struikelde alleen maar over de negatieve dingen die mensen over dalmatiers schrijven. 

 

 

Een bealge willen we niet meer omdat die super van jagen hield en het lukt niet om dat er uit te halen. Die kon niet los en dat vonden we niet zo prettig. Cane corso vind ik zelf helemaal geweldig en was de liefste hond die ik ooit gekend heb maar wel iedereen in het gezin moet de hond willen en mijn stiefmoeder wil die niet.

 

We kunnen veel tijd aan de hond besteden en aan het begin gaan we zeker een puppycursus doen. Daarna willen we kijken of het trainen goed zelf lukt of bij een club gaan met honden sporten.

 

Al heel erg bedankt voor de reacties!

honden page profiel EvaEva

Niemand meer tips of super ervaringen met dalmatiërs?

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

Ik up hem ff dan kan ik via de ipad reageren

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

Nou hier een dalmaat :) 

ze is een herplaatseren hebben haar nu 2maanden, agressief is ze echt niet, blaft aan de lijn alleen enorm omdat madam niet gewend was vast te moeten lopen. Ze blaft wel alsof ze agressief is maar dit komt vooral omdat ze bang is. Hier word hard aan gewerkt maar bijten zou ze nooit doen, 

 

heerlijk eigenwijze honden zijn het, en grote clowns. 

 

Verliezen in rui periode net als de meeste honden veeeeel haar. 

 

Verder is ze binnen zeeeeer lui maar buiten lekker actief, vandaag nog 5 uur gewandeld. 

 

Dipsy ligt het het liefst te slapen met der kop op een kussen en een deken over zich heen, af en toe een knuffel tussen der poten haha. 

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Dalmaten hebben redelijk wat beweging nodig als ik mij niet vergis, ook verliezen ze heel wat haartjes, indien dit een probleem is, zou ik niet voor dit ras kiezen. Tenzij jullie er allemaal de moeite voor willen doen om dagelijks te stofzuigen.

 

Indien jullie geen haar willen zou ik uitkijken naar de poedel, ook een geweldig sportief ras, de Barbet, enz...

jolanda (Gast)

hoi Eva

ook wij hebben een Dalmaat
ik kan niet anders zeggen dan dat ze vreselijk lief zijn ze hebben veel beweging nodig maar als ze dat krijgen zijn ze juist heel makkelijk en ook zeer tevreden ze verliezen inderdaad wel wat haar als je weg gaat in zwarte kleding moet je niet eerst de hond nog even knuffelen voor de rest valt het best mee met die Haren de juiste voeding doet ook veel.
Wij hebben een Reu die goed los kan lopen en niet trekt aan de lijn, vreselijk lief is tolerant is kortom een geweldige hond
hij kan met veel andere reuen opschieten er zijn er ook bij waar het niet goed meegaat maar ik zeg altijd wij zijn toch ook niet met iedereen vrienden
als je serieus over een dalmaat denkt kun je gewoon een Fokker{ncdh} bellen zij zullen je altijd met raad en daad te woord staan succes ermee vr.gr. Jol

Volgende forumvraag: Op zoek naar een goeie pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^