Vermist rond Rotterdam, Guper

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Guper was net ingevlogen door ACE en bij het uitladen op Rotterdam Airport ontsnapt. Het hondje is sindsdien gezien in Rotterdam en Bleiswijk. Ik vond ook een poster in het Bergse Bos, dus in die buurt zal het wel zijn.

 

Facebook Waar is Onze Angel, plaatje Guper.

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Oh wat erg  Komt dat lieve beestje net aan en dan zoiets, loopt hij weer te zwerven en wie weet wat er allemaal kan gebeuren.

 

Hoop dat dit verhaal een happy end mag kennen en de lieverd naar zijn gouden mandje kan !!!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Intussen schijnt Guper voor het laatst gezien te zijn bij de Noorderplas en Benthuizerplas aan de noordrand van Zoetermeer.

honden page profiel SammySammy 3 doggies

honden foto van Sammy

Oei hij is al van de 14e aan het ronddolen? Jeetje...

Ze zeggen best met stabiele hond benaderen, heel rustig. Hij is bang van mannen.

 

honden page profiel RiaRia 3 doggies

honden foto van Ria

Er is een voorstel gedaan om Hart van Nederland in te schakelen,maar ze willen er liever geen ruchtbaarheid aan geven.Dit vanwege dat Guper dan opgejaagd zou worden!De chip is niet geregistreerd dus stel dat iemand Guper vindt?Ik had gehoopt dat Fabienne meteen naar Nederland was gekomen.Guper heeft 4 jaar in het asiel gezeten dus zou Guper, Fabienne of één van de vrijwilligers die Guper tot de laatste dag in het asiel heeft verzorgd ,herkennen. 

Vreselijk wat Guper is overkomen!!Ik kan er al nachten niet van slapen.Onverantwoord om de honden buiten uit de transportboxen te halen.

Op het buitenlandse honden forum kunnen jullie meer over de gang van zaken lezen.

http://www.buitenlandsehonden.nl/forum/phpBB3/viewtopic.php?f=82&t=51001

 

 

 

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

" Onverantwoord om de honden buiten uit de transportboxen te halen. "

 

Ik vroeg me al af hoe het gebeurd kon zijn. En ja, aangezien dit niet het eerste geval van "ingevlogen, vogel gevlogen" is vind ik dat dan inderdaad niet zo handig. Maar dat schijnt het beleid te zijn van het vliegveld tegenwoordig. *zucht*

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Ik lees net dat Guper dood bij het spoor van Moordrecht is gevonden!!!!

VRESELIJK!!

 

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Ach wat een vreselijk triest bericht....arme Guper....

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Wat een vreselijk nieuws... Ik had het verhaal ook op het buitenlandse honden forum gelezen en leefde zo mee. Duimde  en hoopte mee...

Hier ben ik niet goed van.. 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Vreselijk slecht nieuws. Arme hond.

Zeker een hond die 4 jaar in een asiel gezeten heeft, zal na de stress van een vlucht van Spanje naar Nederland indien hij losgelaten wordt, proberen uit te breken. Degene die hem uit de bench gelaten heeft, had instructie moeten krijgen, hoe de hond zo snel mogelijk aan te lijnen. Daar moet je geen enkel risico in nemen. Dit zou een standaard instructie moeten zijn voor de vele buitenlandse honden, die NL en BE worden ingevlogen. Als de hond wel was aangelijnd, dient ACE ook daarvoor instructies te geven, hoe te voorkomen dat een hond zich losrukt of bij het in de auto van de adoptant zetten.

Guper was 4 jaar in het asiel dus kende vaste medewerkers/vrijwilligers van ACE. Waarom is niet 1 van die vaste krachten naar Nederland gevlogen om mee te helpen Guper te vinden en te vangen? FP had dit ook kunnen doen. Er worden zoveel honden door ACE ingevlogen dat voor ACE één hond waarschijnlijk niet belangrijk genoeg is om een vaste verzorger in te vliegen.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Gatver wat een nachtmerrie zeg!

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Foto: Helaas hebben we gehoord dat Guper overleden is. 
We wensen iedereen die bij de zoektocht naar Guper betrokken was heel veel sterkte.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

" Als de hond wel was aangelijnd, dient ACE ook daarvoor instructies te geven, hoe te voorkomen dat een hond zich losrukt of bij het in de auto van de adoptant zetten. "

 

Hij was aangelijnd, hij is met lijn en al gevlucht. Hij heeft blijkbaar terwijl men nog buiten was (beleid vliegveld) iemand gebeten en is er vandoor gegaan.

honden foto van Baasje van Bren† R.I.P      & Lizzy

Wat een vreselijk einde! 

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

 
Hij was aangelijnd, hij is met lijn en al gevlucht. Hij heeft blijkbaar terwijl men nog buiten was (beleid vliegveld) iemand gebeten en is er vandoor gegaan. "

 

Hij was aangelijnd,maar omdat Guper met nog een hond in de bench zat en door stress had gebeten is in paniek de verkeerde lijn gepakt.Dus de lijn van de andere hond!Dat de honden niet meer binnen in de aankomsthal uit de transportboxen mogen worden gehaald is geen excuus om het dan maar buiten te doen.Trouwens in de aankomsthal is het ook gevaarlijk!Overigens zijn er sinds een paar dagen nog 2 honden aan het zwerven.Hopelijk wachten die niet hetzelfde lot als Guper en zoveel andere honden die na hun vlucht nooit meer zijn teruggevonden of dood zijn teruggevonden.

Lees de laatste reacties op het BHF;

http://www.buitenlandsehonden.nl/forum/phpBB3/viewtopic.php?f=82&t=51001&p=1110998#p1110998

 

honden page profiel RiaRia 3 doggies

honden foto van Ria

Iemand heeft met  Rotterdam Airport gebeld.Er is helemaal geen ander beleid.Honden mogen in de aankomsthal uit de transportboxen worden gehaald .Zo was het en zo is het nu nog.

 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

" Iemand heeft met  Rotterdam Airport gebeld.Er is helemaal geen ander beleid.Honden mogen in de aankomsthal uit de transportboxen worden gehaald .Zo was het en zo is het nu nog.
  "


Te bedenken dat Guper dan in de aankomsthal gevangen had kunnen worden.

 

Is Guper de dupe geworden van onkundigheid van mensen op het gebied van hoe om te gaan met honden, die uit een buitenlands asiel komen - zeker Guper met een achtergrond van 4 jaar in het asiel? Een verkeerde inschatting hoe gestresst een hond kan zijn door verplaatst te worden van de refugio naar de Spaanse airport en vervolgens overgevlogen te worden naar Rotterdam. Wie er besloten heeft om de honden buiten uit de transportboxen te halen; heeft een volkomen onjuist besluit genomen.

honden page profiel SammySammy 3 doggies

honden foto van Sammy

Ik blijf het vreselijk vinden.
Nu is er sinds zondag ook een hondje kwijt in de buurten van Mechelen. Ilske dacht ik. Via fb een melding van Shin gekregen.
Niet ontsnapt vanuit een vliegveld. Hopelijk heeft haar verhaal een beter einde dan dat van Guper.. arm hondje.. al die tijd dat hij aan het dolen was heb ik gehoopt en geduimd...

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^