dubbele riem

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Ik gebruik voor Babs een 8m flexi met band in het knalroze, aan een h-tuig (NOOIT aan de halsband doen!!)Zo ziet ook iedereen dat ze aan de lijn zit,

Babs kan namelijk nooit los, ze is erg reactief (agressief zelfs) op vreemde honden en dat is aan een 'vaste' lijn echt vele malen erger dan aan de flexi. Ik heb gemerkt dat ik sneller en makkelijker contact met haar kan houden, omdat de lijn altijd op spanning staat, Babs vindt dit ook prettig, ze is zo omdat ze buiten erg onzeker is.
Ik voel dus ook sneller spanning in haar, zodat ik stil kan gaan staan, verbaal contact met haar zoek en haar vraag om bij me te komen.

We oefenen dit al een tijdje en het gaat steeds beter. Overigens luistert Babs over het algemeen heel goed en een eventueel nodige correctie wordt verbaal gegeven. De lijn is dus echt alleen een hulpmiddel om contact met haar te houden, buiten het feit dat ze wel de ruimte heeft om te snuffelen als ze ontspannen is.

Moet er wel bij zeggen dat ik nagenoeg alleen met haar wandel op plekken waar ik geen andere hondjes verwacht en gezellig met iemand kletsen (zoals ik hierboven ergens zag, en dat de hond dan de weg op loopt) is er echt niet bij als je met Babs wandelt..

honden page profiel Ingrid De MeulemeesterIngrid De Meulemeester

honden foto van Ingrid De Meulemeester

Ik wandel altijd met 2 honden elk aan een vaste lijn. In elke hand een hond  En geen flex meer. Veel te weinig controle.

honden page profiel JessicaJessica

Ik wandel 1 hond met flex (deze hond is alleen maar met snuffelen bezig). De andere hond wandel ik altijd met een trainingslijn.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Mijn hond word vaak aangevallen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^