Wie heeft puppy geboren in november 2013?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ingridingrid

honden foto van ingrid

Hoi,

Ik had zin om eens te praten met andere puppyeigenaars waarvan de pups ongeveer even oud zijn.

Welk ras hebben jullie? Hoeveel weken is je hondje nu? Hoe gaat de opvoeding? Wat zijn de probleempjes en ga je naar de hondenschool en hoe gaat het daar?

Ik zal beginnen:

 

  • Wij hebben een Golden Retriever pup, teefje, nu 13 weken oud, sinds haar 8 weken bij ons. Op 12 weken woog ze 7.5 kg (is een kleintje)
  • Ze is sinds deze week BIJNA  zindelijk. Wij letten heel erg op de signalen, gaan ermee buiten na elke maaltijd, dutje of spelen. Meestal piept ze als ze buiten moet! Dus al een week ongelukjesvrij in huis. (In de tuin nog niet, dat is wel de bedoeling, geen boodschappen in de tuin!)
  • Bench = geen enkel probleem. Gaat er vlot in, ook spontaan. 's Nachts slaapt ze door van 23u tot 6u zonder ongelukjes en zonder piepen.
  • Onze 'probleempjes' zijn: het op de bank springen. Momenteel leggen we er een stoel in dat ze er niet in kan. Als ze erop zit, wordt ze boos als we haar eraf willen halen. Blaffen en happen!
  • Verder bijt ze al iets minder in de broek en schoenen en verstaat ze toch soms al een "nee" als ze dit doet. (niet altijd, als ze te agressief wordt of ons pijn doet bij het beten, even AI roepen en time out)
  • Wij zijn al 2x naar de hondenschool geweest en dat was wel tof! De eerste keer hebben ze al 4 commando's aangeleerd: zit, zit voor, voet en liggen. Thuis oefenen we en dat gaat super!!! Maar toen we terug naar de hondenschool moesten, kon ze er niets van! Altijd maar trekken aan de lijn om naar de andere hondjes te mogen! Lastig!! Constan afgeleid. Het leek of ik een hele week niet geoefend had! :-D
  • We moesten nu "volg" oefenen, maar dat lijkt me onbegonnen werk! Haar aandacht moet gefocust zijn op mij tijdens de wandeling. Ahum, dat lukt maar 1 seconde. Bovendien kan je dit toch niet ALTIJD doen tijdens het uitlaten want dan geraak je nergens?

Zo, ik hoop dat andere baasjes ook hun ervaringen willen neerpennen of advies geven, ook als je een oudere hond hebt. Iedereen is welkom!

 

Groetjes,

Ingrid

 

 

honden page profiel Marissa & ZukoMarissa & Zuko 3 doggies

honden foto van Marissa & Zuko

December mag dat ook? Ik denk serieus dat ik een van de liefste pups heb. Twee keer binnen geplast, na drie nachten doorslapen van 23-7, pakt altijd z'n eigen rust, stopt met happen als ik dat zeg, let buiten erg goed op mij en leert snel! Zit, af, apport en touch (mijn hand aanraken met z'n neus) kan hij al. Dat terwijl hij anderhalve week bij me is we zijn een echt team. Tot nu toe loop ik nergens tegenaan. In maart beginnen we met de puppycursus. 

honden page profiel ingridingrid

honden foto van ingrid

Hey, Hoe leer je apport? Mijn hond loopt achter een bal, houdt die in haar mond en lost hem dan terug. En wandelt verder :-) Wat betekent "af"? Is dat hetzelfde als liggen? Groetjes

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Lexie

Hallo Ingrid,

 

Hier een pup van begin oktober, iets ouder dan jouw pup. Zara is een rottweilerteefje.

  • Zindelijk worden gaat moeizaam/ langzaam. Ze kan haar plas nog maar kort ophouden. Als ze niet in de bench zit nog minimaal elk uur naar buiten. Langzaam gaat het iets beter
  • de bench is geen enkel probleem, is echt haar slaapplek. Kan Jamie ook even tot rust komen
  • sinds een week wordt het puppybijten minder (lees: hangt ze minder aan Jamies staart/ wang/poot/...)
  • puppycursus ben ik mee gestopt, te saai voor haar. 2x iets voordoen en ze kent de truc. Alleen heeft ze niet de will to please die een Golden wel heeft. Ze snapt het commando, maar uitvoeren is iets anders
  • met een bal in haar bek vreet ze minder van straat (zit nu in de poep eet fase)
  • Onze golden was ook erg druk bij de puppycursus (hij is nu 3), ook hij leerde sneller dan de cursus ging. Veel oefenen thuis en het komt goed. Een beetje golden wil zo graag het lekkers dat hij er bijna alles voor doet

 

 

honden page profiel Marissa & ZukoMarissa & Zuko

honden foto van Marissa & Zuko

Ja af is liggen voor mij en Zuko hihi! En apport... Ik gooi een balletje ( in het begin echt niet ver. Een meter ofzo) , zit op m'n hurken met snoep en strek mijn arm zodat hij het ruikt en komt. Dan beweeg ik m'n aRm naar m'n lichaam, laat hem zitten en geef hem snoep. Zo begonnen we. Nu begrijpt hij het echt goed.  

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hier ook iemand met een pup, een Franse waterhond, hij wordt volgende week 14 weken.

Hij is 16 november geboren

 

Heel veel gaat al goed gelukkig.

Hij slaapt 's nachts goed door.

In principe zindelijk, gisteren een plasje in huis gedaan. 

Maar dat was mijn eigen schuld, hij had geslapen en ik ging eerst nog even koffie zetten.

 

We zitten vanaf de 1e week dat ik hem had op puppycursus, met clickertraining.

Dat gaat heel goed.

Hij kan stukjes volgen, zit en af.

Klein stukje zit en blijf. En ook touch als ik 'melden' roep.

De oefeningen gaan thuis altijd beter dan op het veld met al die andere hondjes en geurtjes.

Ik gebruik nu hele kleine stukjes SMAC (wat je door de macaroni doet) als beloning op cursus.

De andere voertjes waren soms net niet interessant genoeg daar.

 

Het enige 'probleempje' wat we met hem nog hebben is het puppybijten.

En dan voornamelijk in je handen.

Het gaat al wel wat beter, maar het blijft een aandachtspunt.

 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Wij hebben een pup van 15 november. Dus vrijdag word ze alweer 14 weken oud.

 

Ze is een manchester terrier en ze weegt nu dik 3 kilo. Als ze volgroeit is zal ze rond de 7 a 8 kilo zitten.

 

De zindelijkheid gaat bij ons ook goed, zeker afgeopen week. We hebben er al een aantal dagen bij zitten dat ze niks binnen doet. GIsteren bijvoorbeeld dus hopen dat we dat vandaag voort kunnen zetten. Tot nu toe is alles nog netjes buiten gegaan. Snachts kan ze het ook goed ophouden gelukkig, dus we kunnen weer hele nachten slapen :). Bij ons plast ze ook nog in de tuin en haar behoefte ook. Ook doet ze dit tijdens het wandelen maar de tuin is momenteel gewoon een makkelijke plaats om het haar aan te leren. Omdat het minder tijd kost, de riem hoeft niet eerst aan en derg. Maar tijdens de wandelingen doet ze het ook buiten en steeds meer dus dat is positief. Zo lang ze maar door krijgt dat ze buiten moet. Ik kan denk ik pas echt zeggen dat ze zindelijk is zodra wij niet meer op hoeven letten en niet meer na bepaalde periodes (slapen, spelen) zelf met haar naar buiten gaan. Maar dit ras kan wel tot 7 maanden duren voordat ze 100% zindelijk zijn. Maar ik ben al trots op mijn meisje dat ze het zo goed doet.

 

De Bench ging op het begin helemaal niet, wij hebben hem dan ook even links laten liggen en de bench training wat later weer opgepakt. Nu gaat ze er makkelijk in, vaak moet ze nog wel even 1 minuutje piepen maar dan gaat ze ook lekker lliggen slapen. Sinds ze in de bench slaapt zijn we ook begonnen met haar alleen te laten. Ze kan nu 4 uurtjes alleen thuis blijven. Langer hebben we nog niet geprobeerd maar we willen dan ook niet te snel gaan voor haar. Ze slaapt alleen in de bench snachts als ze zelf geen rust neemt. Anders mag ze bij ons in bed slapen.

 

Bij ons mag ze op de bank, kan me niet voorstellen om haar niet dicht bij me te hebben. Net zoals met mijn andere hond, daar wil ik gewoon lekker mee op de bank kroelen. Maar Thalia word dan ook niet zo groot dat ze de hele bank in beslag neemt als ze erop ligt.

Hier is het grootste probleem op het moment om haar af te leren dat ze niet op onze spullen mag bijten maar dat ze daar haar eigen speeltjes voor moet pakken. Er slingeren er misschien wel 20 door het huis heen. De ene keer doet ze het heel goed, dan kan ik mijn slof voor haar bewegen en negeert ze hem. Een uur later gaat ze hem weer bijten. Dus dat vergt nog even wat meer aandacht. Ik probeer het nu te leren door snoepjes. Snoepje in mijn hand mag ze pakken, als ik een bepaald geluid maak (wij gebruiken UH!) dan mag ze het niet pakken. Zodat ze hopelijk dat geluid associeert met dat ze er niet aan mag zitten. Tegelijk blijven we ruilen, aan mijn slof mag niet, maar hier heb je een touw waar je wel aan mag bijten.

Ze is al vrij snel gestopt met ons in onze voeten te bijten.

 

Wij gaan niet naar een hondenschool toe. Ik heb dit mede met de fokker overlegt en ik vond dat ik het zelf wel voor elkaar kon krijgen. We hebben een hoop sociae honden in de buurt lopen voor de socialisering dus daar had ik ook geen hondenschool voor nodig. Tot nu toe mis ik het alleen om wat advies te krijgen wanneer je het beste wat kan aanleren.

Thalia kent de commando's: zit, poot, af, voet, (laag en volg als ze zin heeft) en ze komt buietn al heel goed terug zodra ik haar naam noem. We hebben haar al vrij snel los laten lopen omdat we dit in de toekomst ook heel graag willen doen. Buiten doet Thalia voet zit en poot heel goed, maar af is niet aan haar besteed. Het gras is te nat en koud enzo haha. Mijn andere hond gaat ook niet af op koude ondergronden. Dus op laminaat en tegels werkt niet, zodra je een handdoek neerlegt volgen ze allebei netjes het commando af.

 

Met volg heb ik ook mijn bedenkingen haha. In huis en in de tuin doet ze het super, maar buiten blijft er niks van over. Wij zijn nu dus ook maar begonnen met stil staan zodra ze trekt. Het commando volg hoeft ze ook niet perse te kennen van mij, ik wil alleen dat ze niet aan de riem trekt. Als ze los loopt zou volg wel handig zijn als je even een fietspad of iets dergelijks over moet steken. Maar aangezien ze voet kent is het een kleine moeite om haar dan even aan te lijnen.

 

Wij hadden hier al een hond zitten die alle basis regels al goed kent. Ik heb wel het idee alsof het daarom wat makkelijker gaat met Thalia. Ze volgt Gruul. Ze heeft ook nooit moeite gehad met mee te lopen aan de lijn bijvoorbeeld.

 

Ik heb nog contact met de eigenaren van een broertje van haar. Dat is ook wel erg fijn om ervaringen uit te wisselen, zodat je ook weet of je een beetje op schema ligt met de opvoeding of dat je juist achter loopt. Chester kent 1 commando meer maar hij kan niet alleen thuis blijven en zo hebben ze wel meer verschillen. Al met al gaan ze wel redelijk gelijk op.

 

Ik weet niet naar wat voor advies je op zoek bent of dat je gewoon graag ervaringen wil delen. Dit topic is wel handig om tips en adviezen aan elkaar te vragen zodat je niet voor iedere vraag een nieuw topic hoeft te openen.

Maar dit is een beetje mijn verhaal, op zich komt het ook wel overheen met jullie puppy. We hebben alleen wat andere regels (op de bank) maar dat mag ieder voor zichzelf uitmaken natuurlijk.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

een (deeltijdse) DH pup van eind oktober

Is zindelijk en slaapt door.  Kent blaffen op commando en de 'hier'.

 

Voor de rest nog niets en dat blijft de eerstkomende weken/maanden zo ;)

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Hier een Mochi Monster in huis dat geboren is op 30 november 2013~

 

  • Zindelijkheid ten top, de kleine man heeft nog geen ongelukjes binnen gehad die aan hem te wijten waren. Hij blijft ook 's nacht zindelijk in de bench en spurt samen met mij 's ochtends naar buiten om daar het plasje te doen. Ik neem hem dus niet op om ongelukjes te vermijden 's ochtends want hij weet donders goed dat het gras daarvoor dient, haha~

 

  • Bench gaat ook prima, hij gaat er 's avonds zonder morren in met een knuffel en een dekentje. Ook als we moeten werken of even naar de winkel moeten houdt hij zich er prima in bezig, vaak gooien we er dan nog een extra veilig speeltje bij. Als we terugkomen is ie vaak diep in slaap en wordt ie pas wakker als we echt in de woonkamer wandelen.

 

  • Mochi is nog geen 12 weken dus doet hij enkel welpenklas waar hij het naar mijn normen best okay doet maar volgens de lesgevers te vocaal en overheersend is, haha~ (Typisch raskenmerk hoor...) Als hij 12 weken is en volledig geent gaan we lekker naar de puppyklas en hopen we dat dat vlotjes zal gaan. Stiekem verwacht ik daar de meeste issues want gehoorzaamheid is niet zijn sterkste punt. Hij wil net als jouw pupje enkel maar naar de andere hondjes toe.

 

  • De kleine man kent al zit, pootje en blijf. Hij weet ook dat hij niet voor mij door de deuren mag. Het commando 'af' of liggen lukt ons maar niet...blijven oefenen dan maar?

 

  • Onze 'probleempjes' zijn vooral het schrokken van zijn voedsel, het happen/bijten, het slopen van speeltjes, blaffen en natuurlijk het borstelen. Hij vindt de borstels geweldig om mee te spelen (wat we trouwens niet toelaten) maar oh wee als we hem ermee aanraken, haha~ Hij zal het toch moeten leren doorstaan, zo erg is het nou ook niet.

 

Verder zijn we dol op onze kleine man al ben ik echt wel benieuwd waar zijn sterke kanten zullen liggen in de toekomst. Het is zowiezo al een charmeur en allemansvriend dus daar hebben we wel geluk mee.

 

 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Sandy, dat met de borstels ken ik.

Mijn pup moet ook leren aan de borstels en kammen, met zijn vacht.

Ik probeer hem elke avond te kammen als hij rustig ligt.

Soms gaat het goed, en soms wil hij alsmaar bijten in de kam of in mijn hand.

Dan duw ik maar een kauwbot in z'n bekje, dan gaat hij daarop kauwen terwijl ik verder kam.

 

Wat een hoop puppen trouwens

honden page profiel ingridingrid

honden foto van ingrid

Hey, Ik heb niet echt vragen, maar ik vind het fijn om ervaringen uit te wisselen en te vergelijken.

 

Voor mij hoeft het commando "volg" ook helemaal niet, ik wil gewoon een hond die flink aan de lijn loopt zonder te trekken. Dat gaat met momenten goed, maar bijv. als je terug onderweg bent naar huis! Amai, dat lukt langs geen kanten, dan trekt ze heel hard.

 

Op de bank willen we niet omwille van de haren en ook omdat we dan zelf geen plaats meer hebben :D Nu ligt ze 's avonds wel langs de bank of aan onze voeten. De kinderen gaan op de grond zitten naast de hond om te aaien en knuffelen.

 

Ons huis is heel 'hondproof', dus eigenlijk ligt er niets te slingeren dat ze kan nemen. De speelhoek van de kinderen (waar lego enzo ligt) is afgesloten, want dat is momenteel onbegonnen werk. Wat ze wel leuk vindt, is in de kabels van licht enzo bijten... Verder lukt het ook redelijk goed om bijv. iets van eten of drinken op de salontafel te hebben staan, ze kan daar afblijven. Later wordt dit miss een probleem als ze groter is dan de salontafel :-)

Groetjes en merci voor de fijne antwoorden.

honden page profiel ingridingrid

honden foto van ingrid

Borstelen lukt hier ook niet goed. We geven heel veel snoepjes om af te leiden...

 

Liggen lukte hier eerst ook niet, maar vanaf nu moet je gewoon elke keer als je hond spontaan gaat liggen en je in de buurt bent,  (meestal tijdens het aaien bij ons) het woordje "liggen" zeggen en snoepje geven. Zo hebben wij dat op twee dagen geleerd zonder moeite. Want met koekje lokken van zit naar lig enzo, dat snapte hij niet. Dan is er ook nog zo'n methode van onder je been lokken en je been laten zakken net voordat hij erdoor moet zodat hij wel moet liggen om aan het snoepje te geraken. Goed voor handige mensen :-) Maar dat is me niet gelukt.

honden page profiel MilaMila 3 doggies

honden foto van Mila

Wij hebben een Japanse Spits geboren op 12 november 2013.
Ze doet het echt super.
Ze is vanaf de eerste nacht bench zindelijk en heeft geen enkele keer gepiept toen ze erin moest. Ze heeft nu al een tijd niks in huis gedaan en geeft vaak zelf aan dat ze moet Door bij de.deur te gaan springen.
We gaan naar privé puppy cursus vanaf de eerste week en ze kan al zit, af, zit en blijf, af en blijf, naast lopen buiten, poot geven en 'dansen'(op 2 poten staan) we zijn deze week begonnen met.de clicker dus daar is ze nog aan aan het wennen.
We lopen af en toe tegen het bijten aan, gelukkig wordt dit steeds minder en doet ze dit vooral als ze moe is.
Ze kan al 4 uur alleen blijven los in huis, dan is ze zindelijk en gaat lekker liggen slapen... Ze sloopt niks gelukkig.
Ook zijn we vorige week begonnen met het oefenen met los lopen buiten. Dit gaat goed, ze komt altijd als ik haar roep (dan krijgt ze wat lekkers).
Ze wordt steeds aanhankelijker en heeft meer rust om lekker bij ons te komen liggen.

Dat was het wel denk ik :-)

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Hoi,

 

Onze Pup is een maandje ouder dan jouw golden retriever:

  • Wij hebben een Mechelse herder puppy, een reutje. Hij is morgen 17 weken oud.
  • Ik durfde tot vanmorgen te zeggen dat hij zindelijk was, al tijden niks meer binnen gedaan, hij gaf braaf aan wanneer hij naar buiten moest. Vanmorgen liep ik iets te lang te treuzelen voordat ik hem uitliet. Hij haalde bijna de voordeur, in de gang helaas een plasje gedaan. Helaas, eigen schuld! Verder gaat het dus eigenlijk heel goed, waar we eerst zeker elk uur met hem naar buiten moesten, constant in de gaten houden of hij niet binnen stond te plassen, kunnen we hem nu rustig rond laten lopen in huis zonder dat we ons zorgen maken of hij niet binnen zijn behoefte staat te doen.
  • Ook hier is de bench geen enkel probleem. Als hij moe is gaat hij er vaak zelf in liggen. Ook alleen thuis blijven (in de bench) gaat heel goed. De afgelopen weken nam ik met de laptop op wat hoe hij zich gedraagt als wij er niet zijn, en hij gedraagt zich voorbeeldig. Aan het begint blafte hij nog wel een paar keer, de afgelopen week is hij helemaal stil en rustig.  Het is echt zijn rustige plekje.
  • Twee weken geleden begon de hond opeens met het tegen de bank op springen. Wij willen hem absoluut niet op de bank hebben en zijn hebben hem hier ook consequent van af gehouden. Deze week probeert hij het niet eens meer! Ik denk dat dit ook komt omdat hij meer slaapt. We merkten dat Ozzy echt heel druk werd als we hem te weinig lieten slapen. Nu doen we hem 's avonds regelmatig een uurtje in de bench zodat hij kan rusten, en hij wordt hier een veel kalmere hond van. Echt een enorm verschil.
  • Het bijten wordt minder, dat deed hij aan het begin behoorlijk vaak. Hij is nog niet aan het wisselen dus wie weet begint het straks weer. Hij luistert wel goed naar nee, of au.
  • Verder zitten we sinds begin januari op puppy-cursus. Hij leert heel snel, doet het thuis voorbeeldig maar op de hondenschool is hij snel afgeleid. De ene keer gaat het beter dan de andere keer, en we krijgen altijd zijn aandacht als we dat willen, maar hij is te snel weer afgeleid. We blijven oefenen, en zoals gezegd gaat het thuis (en om het huis) echt best goed. Hij hoeft het van mij echt niet perfect te doen op cursus, ik vind het al fijn dat hij zoveel andere honden ziet elke week. Hij is een beetje angstig naar andere honden toe, als er een grote (of kleine blaffende) hond op hem afkomt loopt hij er het liefst met een grote boog omheen. De honden die hij op cursus kent vindt hij leuk, en daar wil hij graag mee spelen (wat tijdens de cursus dus niet de bedoeling is :) )
  • We zijn nu vooral druk bezig met hem goed aan de lijn leren lopen. We zijn van ver gekomen. In het begin wilde hij absoluut niet buiten lopen, nu loop ik rustig alleen met hem zijn ronde zonder dat ik hem mee hoef te lokken. Hij wil nog wel trekken, maar door de tips op de hondenschool (belonen als hij netjes naast loopt, omkeren of stoppen als hij trekt) gaat dit echt al stukken beter. Dit kost soms erg veel energie maar we blijven consequent!
  • We hebben hem nog niet buiten los laten lopen. We wonen in de stad en ik durf hem in de wijk, ook in het hondenuitlaatpark, niet los te laten door de auto's die overal rijden. We rijden regelmatig met hem naar de hei of het bos, dus wellicht dat we hem daar over een tijdje los laten.

Tja, we zijn eigenlijk erg blij met Ozzy! Hij doet het goed, vindt onze katten soms nog iets te interessant (vooral als ze wegrennen zijn ze erg leuk) en is soms een beetje bang. Hij is verder erg lief en wil enorm graag werken. De oefeningen die we met hem doen heeft hij (thuis) echt goed onder de knie. We doen speurspelletjes met hem (koekjes onder mokken verstoppen) en hebben een hersenspelletje voor hem gekocht, maar daar is hij binnen een paar seconden alweer klaar mee. We blijven voorlopig nog op cursus en beginnen over een maand met een speurles, omdat hij die uitdaging echt nodig heeft.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Het zal vast wel normaal zijn dat de puppy's thuis zo goed hun oefeningetjes doen, en op cursus snel zijn afgeleid.

Ik merk wel trouwens, dat het nu in de loop van de weken beter gaat.

Black kent het veld en de andere hondjes, weet zo'n beetje wat er gebeuren gaat.

Alleen de geurtjes van molshopen en konijnekeutels, dat blijft lastig.

Als die neus eenmaal aan de grond zit.

 

Black loopt los vanaf de eerste dag dat hij er is.

Niet langs de weg, daar is hij wel aan de lijn natuurlijk.

We wonen naast het Veluwemeer en daar gaan we elke dag heen.

Als ze nog zo jong zijn willen ze je niet kwijtraken dus Black rent wel vrolijk rond maar houdt je goed in de gaten.

En ik roep hem af en toe, laat hem zitten, doe de 'touch' oefening, leg een voertje op de grond en die gaan we samen 'zoeken'.

Het is heerlijk om zo'n pup zo vrij te zien rondlopen en alles ontdekken.

 

Enige nadeel is dat hij alles en iedereen leuk vindt, dus soms als er nog iemand loopt gaat hij daar meteen heen.

En hij heeft nogal de neiging om dan te gaan springen helaas.

Wat tot nu toe nog helpt is hem roepen en zelf wegrennen, dan komt ie er weer hard aanrennen.

 

honden page profiel mariska & leska,chicka,roykemariska & leska,chicka,royke 3 doggies

honden foto van mariska & leska,chicka,royke

Wel in december is nu 11 weken. We moeten eigenlijk een keer met de pups ergens afspreken.

honden page profiel SiaraSiara 3 doggies

honden foto van Siara

Het zou inderdaad wel fijn zijn om eens met allemaal leeftijdsgenootjes af te spreken~

 

Waarschijnlijk wordt dit wel iets moeilijker, haha. Wat fijn om jullie ervaringen te lezen hier op het forum.

honden page profiel ingridingrid

honden foto van ingrid

Hey,

 

Sammie loopt soms wel los in een grote weide. Ze houdt ons steeds in de gaten en laat er niet meer dan 10 meter tussen. We kunnen eigenlijk gerust zijn, behalve als er andere mensen zijn! Dan loopt ze ernaartoe kwispelend en superblij. Luisteren zit er dan niet in. Wel vervelend, want niet iedereen vindt dat fijn natuurlijk niet als er een hondje op je komt afgevlogen!

 

Sammie heeft nog nooit gespeeld met andere puppy's (uiteraard wel met haar broers en zusjes tot en met 8 weken oud!). Op de puppycursus moeten ze allemaal aan de leiband. Dat vind ik wel jammer, had gedacht dat ze op cursus eerst even zouden mogen spelen met elkaar... Dat is dus niet zo, er wordt zelfs geleerd om enkel oog te hebben voor het baasje en niet voor andere hondjes. (niet dat ze dat al kan, maar ik vind het dan lastig als ze nr andere hondjes wil gaan "omdat het niet mag")

 

Ik vind het ook lastig als ze opspringt naar mensen en die haar dan rechtopstaand aaien. Dat wordt dan een slechte gewoonte!! Maar soms durf ik niet zeggen dat ze haar dan niet mogen aaien... Hoe doen jullie dat?

Groetjes,

Ingrid

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Hoi Ingrid,

 

Bij ons op puppycursus mogen de puppy's ook niet met elkaar spelen, het is inderdaad de bedoeling dat ze niet afgeleid worden door de andere honden (leuk geprobeerd :D).

 

Ik vond het eerst ook lastig om mensen te zeggen dat ze de hond niet moeten aaien als hij hun erg druk begroet, maar wordt er steeds makkelijker in. Ook als ik op bezoek ga bij familie met de hond vraag ik of ze Ozzy het eerste kwartiertje willen negeren. Hetzelfde als mensen bij ons thuis komen.

 

Groetjes,

Sanne

honden page profiel Amy DonsAmy Dons

honden foto van Amy Dons

Wat herkenbaar allemaal! Ik maar denken dat wij alleen zo'n bijt grage dame in huis hebben! 

Onze Sophie is een Labradoodle pup van 25 november. 

 

*Bench gaat prima! Eerste nachten waren wel erg moeilijk. Een paar nachten op de bank werkte geweldig! Nu slaapt ze zo van 22-7. Zodra ze ons boven hoort rommelen laat ze zich wel horen.

*ze kan al op commando: zitten, liggen, pootje geven, wachten op het eten totdat ik zeg dat ze mag eten en blijven is ze nu aan het leren.

*alleen blijven overdag gaat steeds beter. Ik durf het niet te snel te lagen gaan. 2uur gaat nu prima. 

*grootste probleem hier is dus het gehap in alles wat bij voorkeur niet van haar is ;-). Als ik haar dan straf door hard "Foei" of " au!" te roepen, wordt ze nog baldadiger. Hoop dat dat langzaam wel over gaat. 

*en het trekken aan de riem is iets wat ze echt nog moet leren. Ze zeggen dat als ze trekt, je precies de andere kant op moet lopen. Dat probeer ik zo vaak mogelijk, maar als ik haar uitlaat net voor ik ga werken, heb ik daar gewoon geen tijd voor! Verder word ik daar ook duizelig van!

 

Vraag: wat geven jullie je pup te eten?

 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Wij geven ze puppy vlees van tammenga. Ik heb een nieuwe bestelling geplaatst en ze gaat nu wat andere vlees soorten proberen. Ik moet nog 2 weken puppy vlees geven om het op te maken. Dit vond ze echt heerlijk!

 

Ik vind het wel grappig om te lezen dat mensen moeite hadden met af. Dat had Thalia in 2 dagen door, met poot ben ik wel bijna 2,5 week mee bezig geweest.

Ik ben sinds gisteren ook begonnen met blijf, en ik doe overdag ook oefeningen om haar niet aan mijn spullen te laten bijten. Ik maak mijn tas leuk door ermee te bewegen, vervolgens springt ze erop af en maak ik het UH geluid, als ze de tas negeert beloon ik haar met mijn stem en iets lekkers. Dit lijkt ze gelukkig wel een beetje op te pikken. Vandaag heb ik haar maar 3x van mijn tas hoeven halen en toen ging ze met haar eigen speeltjes spelen! Hetzelfde doe ik met de slof totdat ze begrijpt dat UH betekent dat ze iets aan het doen is wat niet mag.

 

Waar komen jullie allemaal vandaan? Wij komen uit Tilburg, een puppy meeting lijkt me wel leuk namelijk. Eens kijken of we het ook kunnen verwezenlijken. Ik heb wel nog 1 hond die ook graag mee wil.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Bij ons gaan de puppy's op de puppycursus de laatste 5 minuten wel los.

Dat vind ik wel fijn, want Black kon eerst niet goed spelen met andere hondjes.

En nu gaat het goed, hij vindt het niet eng meer en doet juist leuk mee.

 

Amy Dons

Jij een labradoodle, leuk!

Dan zit jij met hetzelfde probleem met borstelen, of gaat dat bij jou pup wel goed?

 

Het gehap en bijten negeren we helemaal.

Ook geen 'au of foei' , daar werd hij nog fanatieker en bijtgrager van.

Op cursus de raad gekregen het helemaal te negeren.

Aandacht vindt de hond het mooist, en straffen of 'au foei' roepen is dat ook.

En eigenlijk gaat het sindsdien ook beter, soms moet ik echt even m'n handen achter m'n rug doen zodat hij er niet bij kan.

En dan de andere kant opkijken en hem negeren. Het helpt stukken beter dan corrigeren bij mijn pup.

Alle schoenen liggen in de bijkeuken, andere spulletjes zijn ook verhuisd naar een hogere plek.

En een hoop kauwbotjes die we hem geven.

 

Black krijgt brokken van Prins, junior crocques 

 

Trekken aan de riem vind ik ook lastig.

Black kan al best netjes meelopen, zolang ik hem maar telkens beloon.

Anders wil hij z'n eigen ding doen en dat is net niet waar ik loop helaas.

Maar hopelijk met blijven oefenen zal het steeds makkelijker gaan.

 

 

Eric (Gast)

Ik heb een border collie (Attila, reu) van 13 weken ondertussen en heb hem al 3 weken thuis.   Hij kan al zit, down, pootje, dans (2 pootjes inme handen zodatik ermee kan dansen) en kom. Meer problemen heb ik met af en blijf. Vooral omdat er hier nog 2 andere rondlopen en hij supersnel is afgeleid. Vooral blijf en voet wil ik nog aanleren maar daar kruipt al wat meer tijd in, toch zijn dit de commando's die het belangrijkste worden in het drukke verkeer.   Zijn eten krijgt hij enkel als hij naar mij kijkt en ik neem het ook regelmatig af om zo dominant over te komen. Verder als ik eten op de grond laat vallen mag hij het ookniet opeten en daarvoor krijgt hij dan een andere beloning.   De bench staat enkel opme kamer en daar slaapt hij gewoon in, geen problemen hier.   Hij gaat niet naar de hondenschool maar komt wel vaak op bezoek in andere omgevingen. Tijdens het loswandelen blijft hij dicht bij me. Hij is sociaal naar andere mensen en andere honden. Hij loopt ook goed aan de leiband tenzij we terugkeren naar huis. Daar gaat hij al licht beginnen trekken, hieraan heb ik dus nog wat werk.   Hij steekt momenteel vanalles in zijn mond en ik moet constant corrigeren. Nuja, wetende dat hij dit niet zal blijven doen heb ik het erwel voor over om nu even door deze fase te gaan van tandenwissel en pubertijd.   Zindelijk, ja als de deur naar de tuin openstaat... Deur toe en wij niet thuis = alles binnen. We letten zoveel mogelijk op de signalen maar als hij dan eens een dag wat langer alleen is dan is er veel opkuis. Ik train hier nu op om smorgenvroeg zo lang mogelijk voor een gesloten deur te staan, wetende dat hij moet plassen.   Voor alle duidelijkheid, dit is mijn eerste puppy en ik heb absoluut geen ervaring met honden opvoeden.      

honden page profiel Amy DonsAmy Dons

honden foto van Amy Dons

@Sylvia: Een Australische Labradoodle idd! Zit ook een stukje van jouw ras in! De waterhond is ook een antiallergie hond als ik me niet vergis toch? Borstelen probeer ik zo af en toe eens. Maar ze ligt dan alleen maar in de borstel te bijten...  Maar voor zover ik weet hoeft de Labradoodle niet vaak gekamd te worden, omdat ze geen ondervacht hebben. Ik heb ook nog geen háár gevonden in huis.

 

@ Eline en @ Mariska: Ergens afspreken lijkt me idd ook leuk! Al die kleine friemels bij elkaar

 

Wij komen uit Bergen op Zoom: Nog meer Brabo's hier??

 

 

 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Nee, hier geen Brabant.

We wonen in Elburg op de Veluwe.

Maar hier kun je buiten het toeristenseizoen harstikke mooi wandelen langs het Veluwemeer.

Je kunt wel 2 uur lopen zonder een mens te zien.

Zomers kan dat niet, dan zijn de campings weer open.

honden page profiel ingridingrid

honden foto van ingrid

Antwerpen :)

 

honden page profiel Maks met Fenna & YunaMaks met Fenna & Yuna

honden foto van Maks met Fenna & Yuna

Leuk topic!

Yuna is geboren op 6 december. Ze is op dit moment net 11 weken. Ze is een toller.

 

Bench gaat niet goed. Eigenlijk oefen ik er ook niet veel mee.

Soms gaat ze er wel inliggen, maar ze kruipt liever bij Fenna in de mand.

 

Alleen blijven gaat heel goed! Ze kan nu 3/4 uur alleen zijn, wel met de andere hond.

 

Zindelijkheid - Nog niet echt verbetering. Als we wandelen doet ze vaak niks, en als we dan thuis zijn ligt er gelijk weer een plas. We gaan vaak naar buiten en belonen haar natuurlijk als ze wat buiten doet, maar ze lijkt het nog niet goed te begrijpen.

 

Puppycursus heb ik me voor ingeschreven, maar dit begint helaas pas in maart.. Dan is ze dus al ongeveer 14 weken als we beginnen..

 

Ik vind het wel grappig om te lezen dat sommige problemen hebben met het volgen. Ik heb dat probleem juist andersom. Ze is zo erg op mij gericht dat ze buiten bijna geen oog heeft voor andere dingen, en ze doet ook haar behoeftes hierdoor meestal niet tijdens de wandeling. Negeren werkt af en toe wel.

 

 

 

 

 

honden page profiel MariskaMariska

honden foto van Mariska

Telt van half oktober ook? 

 

Yeti is een poedel van 18 weken nu. Zindelijkheid komt nu pas een beetje schot in. Sinds dat we onze oudere hond hebben moeten laten inslapen, is hij ook beter zindelijk. 

Opvoeding gaat 50/50, mijn vader heeft echt moeite met hem strak op te voeden want 'hij is nog zo klein' of ook een leuke 'ik zie het probleem nu niet zo.'

We zien wel hoe het later gaat. 

Hij is alleen erg bezitterig naar iets lekkers, zoals bijvoorbeeld een oor. Hij krijgt dat dan ook even niet, want hij bijt door. Hondenschool begonnen we mee, maar omdat ik geopereerd werd, en moeder geen zin had om er alleen heen te gaan, hebben wij moeten stoppen. Hij deed het daarbij ook als beste van de 'klas'. Deden kleine oefeningen wat bij een groep verder hoorde.

 

Al met al is hij gewoon een zwart mormel af en toe, maar wel een lief zwart mormeltje 

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

Onze Bo(bruine labrador) is 10 weken.Geboren op 15 december.Hier gaat het ook goed in de bench.Alleen zindelijkheid zie ik nog geen schot in.Ging al elk half uur met m naar buiten en probeer t te rekken naar uur maar lukt vaak niet.En uiteraard meteen na zn slaapje.Met eten nog kijken welke brokjes het beste zijn.Hij heeft af en toe bloed bij ontlasting.En als jullie tips hebben voor het niet mee willen lopen buiten?hoor ik het graag!!wij starten morgen met de cursus!!

honden page profiel Baasje van 2 verwende damesBaasje van 2 verwende dames

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

Hier een deeltijd labrador pup (bruin) geboren op 15 november 2013 genaamd Joy. Ik zal later uitgebreider reageren maar zo kan ik jullie terugvinden.

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Naar buiten, niks doen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^