Wie heeft puppy geboren in november 2013?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Amy DonsAmy Dons

honden foto van Amy Dons

Wat leuk dat er zoveel pups rondlopen en ieder met zijn of haar eigen "probleempjes". Hier net terug van de 2e cursus dag. Ging goed. Ik merk alleen dat ze erg veel behoefte heeft om te spelen met alle andere pups. Maar zoals I ik ook al bij anderen las, is dat bij onze cursus niet toegestaan op het veld. Het lijkt me echt leuk om eens met een aantal pups af te spreken op het afgesloten honden los loop terrein, zodat ze naar hartelust kunnen spelen. Vooral nu het weer wat beter weer wordt!  Wie is hiervoor in? En waar komt iedereen vandaan? 

 

Dan zal ik eens kijken wanneer en waar we een puppymeeting kunnen houden! 

 

Lijstje met plaatsen die ik al voorbij heb zien komen:

 

Bergen op Zoom

Tilburg

Antwerpen

Elburg

 

Graag aanvulling op het lijstje!

 

 

honden page profiel Amy DonsAmy Dons

honden foto van Amy Dons

NNnaam baasje naam pup woonplaats dag beschikbaar geboortedatum pup  ras
Amy Dons Sophie Bergen op Zoom woe,za,zo 25-11-2013  labradoodle
 Eline en niels  thalia gruul  tilburg    15-11-2013??  Manch.terrier
 Sylvia  Black  Elburg    16-11-2013  FR.waterhond
 Elise  teun  leerdam    26-12-2013  Fr stabijstabij/bordercollie
 Sabrina  Bruno  Emmen    22-12-2013  Friese Stabij
           
           
           
           

honden page profiel Amy DonsAmy Dons

honden foto van Amy Dons

Heb een tabel gemaakt. Uit probeersel. Weet niet of jullie hem in kunnen vullen....

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

" Onze Bo(bruine labrador) is 10 weken.Geboren op 15 december.Hier gaat het ook goed in de bench.Alleen zindelijkheid zie ik nog geen schot in.Ging al elk half uur met m naar buiten en probeer t te rekken naar uur maar lukt vaak niet.En uiteraard meteen na zn slaapje.Met eten nog kijken welke brokjes het beste zijn.Hij heeft af en toe bloed bij ontlasting.En als jullie tips hebben voor het niet mee willen lopen buiten?hoor ik het graag!!wij starten morgen met de cursus!! "

 

Bloed bij de ontlasting lijkt mij niet heel erg goed. Hou het in de gaten en als het aanhoud of erger word, of als je verandering in het gedrag van je puppy ziet gelijk even naar de dierenarts.

Wij hebben nooit moeite gehad met het lopen, maar wij hadden dan ook een andere hond die Thalia volgde. Dus mijn tip, is er iemand in de buurt met wie je kan lopen. Dan volgt jouw kleine misschien ook die hond wel en leert ze dat het leuk is om te lopen. Ik zou op een grasveldje misschien ook even spelen, zodat buiten zijn leuk is. Zodra je terug komt van het wandelen de kleine gelijk achter buiten doen, zodat ze daar haar plasje kan doen en dan uitbundig belonen. Ze hoeft nog niet perse aan de riem te plassen zo lang het besef maar komt dat ze buiten moet plassen.

 

De zindelijkheid gaat bij ons ook steeds beter. Thalia begint het steeds meer aan te geven en in de tussentijd hebben we alweer een paar schone dagen in huis. Aan de lijn gaat ze ook steeds meer haar behoefte doen. Dus hopelijk over een niet al te lange tijd dat er alleen nog aan de riem voor buiten de behoefte gedaan word. Als we nu sochtends opstaan hebben we gewoon geen tijd om die riem aan te doen. Ze moet dan te nodig. Ze blijft ook steeds beter van mijn spullen af. Ik heb afgelopen week dan ook wel geoefend met haar om van de spullen af te blijven en dat werpt goed zijn vruchten af. Het volgende wat ik wil gaan leren is blijf en vrij omdat dat commando's zijn die buiten ook erg fijn zijn als ze ze kent. Gruul kent ze al, dus hopelijk dat thalia het snel overneemt.

 

Trots baasje:

https://www.facebook.com/photo.php?v=641363352577924&set=vb.100001127951918&type=3&theater

 

En op deze blijf ik ook trots :)

https://www.facebook.com/photo.php?v=644262572288002&set=vb.100001127951918&type=2&theater (aangezien de link niet werkt)

 

 

Maar voor het wandelen eventueel:

Naam Baasjes: Eline en Niels

Naam Puppy: Thalia (ik zou Gruul ook graag mee nemen, hij is erg hondsociaal)

Woonplaats: Tilburg

Aantal weken puppy: Vrijdag 15 weken alweer.

 

Elise (Gast)

Leuk! Hier sinds 3 dagen een kleine friese stabij x border collie in huis. Hij is van 2de kerstdag en nu dus zo'n 8,5ve week.   de nachten in de bench gaan prima (tot nu toe) Afgelopen nachten sliep hij van 22.30 tot 7.00 dus het zou fijn zijn als dat zo bleef haha. Wat zindelijkheid betreft.. Iedere 2 a3 uur gaan we met hem naar buiten. Meestal doet hij daar een plas en af en toe een grote boodschap waarna wij hem natuurlijk helemaalde hemel in prijzen. :)   De grootste uitdagingen hier in huis zijn het opspringen tegen ons en/of de bank. We zeggen dan alleen 'zit' en verder word hij genegeert tot hij zit. Dan krijgt hij alle aandacht. Gaat nog niet fantastisch maar hij is er ook pas 3 dagen.. Kunnen geen wonderen verwachten ;)   Een andere uitdaging is onze 16 maanden oude dochter. Och och wat is dat een jaloers meisje hihi. We proberen haar zoveel mogelijk bij het spelen met Teun te betrekken. Is ook een kwestie van wennen dat de aandacht verdeeld moet worden.   Puppycursus start helaas pas in april dus de komende 4 weken is het echt aan ons ;)

honden page profiel Amy DonsAmy Dons

honden foto van Amy Dons

@elise: als jullie pup het na 3 dagen al zo goed doet, komt dat helemaal goed! Spannend hè, die eerste dagen/weken? Je zal wel je handen vol hebben aan zo'n pup! En dan ook nog zo'n klein meisje hebben rond lopen!

honden page profiel Amy DonsAmy Dons

honden foto van Amy Dons

@eline: heb jullie in de tabel erbij gezet. Die eerste originele tabel. Weet niet hoe ik steeds een nieuwere versie van die tabel moet posten...  Welke rassen zijn Thalia en Gruul?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik kan mijn gegevens niet goed in de tabel krijgen?

 

Maar dan maar even zo:

 

Naam baasje: Sylvia

Naam hond: Black

Woonplaats: Elburg

Dag beschikbaar: onregelmatig rooster dus wisselend

Geboortedatum pup: 16 november 2013

Ras: Barbet (franse waterhond)

honden page profiel Amy DonsAmy Dons

honden foto van Amy Dons

@sylvia: jullie staan er in hoor. Zie tabel....

 

 

honden page profiel EliseElise

honden foto van Elise

Heb me maar even geregisteerd.. Is wat makkelijker ;) 

 

we hebben ook echt een schat van een hond.. Morgen gaat mn man weer werken en begint de echte uitdaging voor mij ;)

Zijn er trouwens meer hondjes die weigeren in het donker mee te gaan naar buiten? Hoe moet ik dat nou toch oplossen :)

honden page profiel Maks met Fenna & YunaMaks met Fenna & Yuna

honden foto van Maks met Fenna & Yuna


Zijn er trouwens meer hondjes die weigeren in het donker mee te gaan naar buiten? Hoe moet ik dat nou toch oplossen :-) "

 

Misschien kan je eerst in de schemering naar buiten en dan elke keer wat later?

En heeeel veel snoepjes en speeltjes kunnen ook nog wel eens helpen 

 

 

honden page profiel MPCMPC

 

  • Ik heb een uitlaat/oppas/leen boomerpupje, van nu bijna 12 week, geboren op 4 december 2013 en sinds 30 januari bij ons.

  • Hij is bijna helemaal zindelijk, af en toe ongelukje.
  • Bench = geen enkel probleem. Hij slaapt de nacht door van zo'n half 12 tot half 8 (?) 
  • Onze 'probleempjes' zijn: bijten (dat ging even wat beter, maar lijkt nu weer wat meer te worden) en bijten in de riem.
  • Wij zijn ook al 2x naar de hondenschool geweest en dat was heel leuk! De eerste keer hebben we een beheersingsoefening geleerd, "braaf", "nee" en inchecken op naam (kijken als je naam zegt). Maar dat moet nog wel veel bijgeleerd worden en de tweede keer weer inchecken op naam en niet trekken aan de riem, af en toe de beheersingsoefening en spelen. Aan het begin van de les werden de hondjes gescheiden en mochten ze spelen, toen heeft hij al een vriendinnetje gevonden.

 

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

" Heb me maar even geregisteerd.. Is wat makkelijker ;-) 
 
we hebben ook echt een schat van een hond.. Morgen gaat mn man weer werken en begint de echte uitdaging voor mij ;-)
Zijn er trouwens meer hondjes die weigeren in het donker mee te gaan naar buiten? Hoe moet ik dat nou toch oplossen :-) "

Hoi Elise,

 

Jazeker, had Ozzy ook last van! Sowieso was buiten lopen niet zijn meest favoriete activiteit, maar in het donker liep hij helemaal lastig mee. Hij vidn het nog steeds een beetje eng en blaft soms ook als hij iets onverwachts ziet bewegen, maar intussen loopt Ozzy wel gewoon mee buiten in het donker. Gewoon volhouden, en als hij een klein stukje meeloopt meteen belonen met koekjes. Het niet mee willen lopen/angstig zijn zeker niet belonen met woorden of eten. Werkte bij ons prima!

honden page profiel EliseElise

honden foto van Elise

Hou ook wel vol hoor.. Maar voel me zo voor schut staan haha.. Heb ik weer... Een hond die niet naar buiten wil 

 

Maar goed.. Zo te lezen is dat dus eigenlijk heel normaal. Had al bedacht om steeds het zelfde rondje te gaan en die uit te bouwen. Zal vast goed komen. Ooit ;)

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

" @eline: heb jullie in de tabel erbij gezet. Die eerste originele tabel. Weet niet hoe ik steeds een nieuwere versie van die tabel moet posten...  Welke rassen zijn Thalia en Gruul? "

 

Thalia is een manchester terrier en Gruul is 50% yorkshire terrier, 25% pekinees en 25% parson terrier. Alhoewel ik mijn twijfels heb bij de dna test omdat Gruul groter is dan al deze rassen.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

" Hou ook wel vol hoor.. Maar voel me zo voor schut staan haha.. Heb ik weer... Een hond die niet naar buiten wil 
 
Maar goed.. Zo te lezen is dat dus eigenlijk heel normaal. Had al bedacht om steeds het zelfde rondje te gaan en die uit te bouwen. Zal vast goed komen. Ooit ;-) "

Komt helemaal goed! Maar ik snap wat je bedoelt, als Ozzy goed naast loopt beloon ik hem ook altijd uitbundig. Soms doet hij het de hele route zo goed dat ik mezelf de hele tijd hoor zeggen: "goed zo jongen, braaf hoor, heel goed!" Ik denk dat het er een beetje bijhoort, voor schut staan

honden page profiel EliseElise

honden foto van Elise

Oh nog even voor het rijtje..

ik ben dus Elise met pup Teun.. Wij wonen in leerdam. Teun is een friese stabij x border collie van 26/12/2013

honden page profiel Amy DonsAmy Dons

honden foto van Amy Dons

@elise en eline:

Jullie gegevens heb ik erbij gezet. 

 

Wat betreft lopen in het donker, daar heeft ze geen problemen mee. Alleen schrikt ze wel af en toe van de felle lichten van de auto's.

Vandaag het bos in geweest met Sophie. Ze vond het erg leuk! Op de kinder boerderij kreeg ze alleen bijna ruzie met een hert . Hoe zijn jullie pups met andere dieren?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Andere honden vindt Black nu heel erg leuk, de eerste week vond hij vreemde honden heel eng.

Terwijl we thuis nog een hond hebben, maar die was vertrouwd.

Maar sinds hij op de puppycursus mocht spelen met andere puppy's is dat helemaal overgegaan.

 

We hebben ook nog een paard hier vlakbij gestald, dus daar is hij ook al een paar keer geweest.

Ook zijn daar schapen, kippen, zwanen en geiten dus daar hebben we ook mee geoefend.

De paarden vindt hij nog wel indrukwekkend.

We wonen hier sowieso landelijk, dus Black moet wel vertrouwd raken met vee en niet erop gaan jagen.

Zomers loopt al het vee hier in de buurt buiten.

 

Thuis hebben we ook nog 2 katten.

Met de ene kat gaat het goed, daar mag hij aan snuffelen.

De andere kat vindt dat niet leuk en die heeft hem al 2 x een mep gegeven.

Dus hij is nu wel alert en voorzichtig bij de katten.

 

 

honden page profiel ingridingrid

honden foto van ingrid

Hey,

Vraagje: hoeveel gram brokken eet jullie hond? Sammie is nu bijna 15 weken en eet 2 x 120 gram. Tussendoor eet ze een heel runderoor of varkensoor op (1 per dag) en krijgt ze heel wat beloningen voor alles wat ze flink doet (vooral haar boodschappen buiten) en ook train ik 2x per dag de commando's die we in de hondenschool leren. DAarbij krijgt ze ook wat koekjes (wel elk koekje in de helft of in drie stukjes). Als ik ga werken, vullen we de Kong ook nog met wat lekkers.

 

Tot vorige week kreeg ze 2x100g. Nu we iets meer geven, vind ik dat je dat meteen al ziet! Ze is veel zwaarder en 'dikker'. Ik kan de ribben neit zien, maar wel voelen.

 

Hoe krijgt jullie hondje het lekkers uit de Kong? Ik had er eens brokjes ingedaan, die wat nat gemaakt en heel de kong ermee opgevuld, maar ze zaten zo vast dat Sammie er niets uitkreeg! Nu doen we dus gewoon wat losse koekjes erin, maar ja, da's geen moeite om die eruit te halen.

Groetjes,

Ingrid

 

honden page profiel annemieke&nakannemieke&nak

honden foto van annemieke&nak

Ik wil even iets kwijt,over het aanleren van ,,dansen",aan een pup.


Volgens mij is het superslecht,omdat de botten nog niet zijn uitgehard.
Ten tweede vindt ik het knap achterlijk,het is toch poddorie geen circus hond?

Maar goed,dit wilde ik even kwijt. O-)

honden page profiel SabrinaSabrina 3 doggies

honden foto van Sabrina

Hoi allemaal,

Wat een puppyparty zeg, leuk! Sinds 2 weken heb ik er een friese stabij pup bij (heb al een stabij van 3 jaar) Het leuke van mijn pup is dat ik bij de bevalling en periode na de bevalling ben geweest, hij komt uit een (ongeluk)nest van mijn moeder :) erg leuk dus.
Tussen de beide honden verloopt alle soepel en ze zijn (gelukkig) helemaal hoteldebotel op elkaar :) Ook met de kinderen gaat het super (zoontje van 3 jaar en dochter van 11 maanden), in het begin werd mijn dochter als kruipend speelgoed/prooi gezien haha maar dat is nu afgeleerd en ze kan weer veilig over de grond kruipen ;)

Ik ben nu 2 x op puppycursus geweest en dat gaat super, de eigenaaresse van de hondenschool is gedragsdeskundige en neemt deze kennis mee in haar lessen dus dat is heel erg leuk, ik leer niet alleen de kunstjes (zit, af, blijf, enz) maar ook de hondentaal ;) en Bruno (pup) vind het er ook erg leuk :)

Op dit moment is Bruno 10 weken en ik ben dus druk met socialiseren en neem hem overal mee naartoe in een weekendtas ;) vind ie geweldig en gezien pups maar beperkt mogen lopen was dit een super oplossing om hem toch mee te nemen ;) Hij vond de buitenwereld in het begin wat griezelig maar is nu erg nieuwsgierig en wil alles zien, ruiken en ontmoeten :)

Zinnelijkheid gaat redelijk goed maar daar maak ik me niet zo'n zorgen over gezien het feit dat honden hun sluitspieren pas rond de 5 maanden echt onder controle hebben...dus nu is het vooral op de signalen letten en op tijd buiten zetten ;) de bench blijft keurig schoon :)

's nachts moet hij er rond 3 uur uit voor een plas en slaapt dan tot 6:30 door...ben een beetje jaloers op de pups die van 22:00 tot 7:00 doorslapen hahaha maar goed alles op z'n tijd dan maar weer ;)

Ik weet niet hoe ik mezelf moet toevoegen aan de tabel :( Pup heet Bruno, reu, 22-12-2013 geboren, friese stabij en wij wonen in Emmen ;)

groetjes Sabrina

honden foto van mariska & leska,chicka,royke

ik zou ook graag mee willen met mijn pup. moet nog heel even overleggen.

honden page profiel Amy DonsAmy Dons

honden foto van Amy Dons

@ Ingrid: ik ben ook het eetpatroon van Sophie aan het veranderen. Voorheen (tot eergisteren) kreeg ze 4x per dag 50 gram. Ben nu over gegaan naar 3x per dag. En dan 75 gram per keer. Ze is morgen 14 weken. Ik merkte alleen vanochtend dat ze niet meer zo op haar bak af vliegt om te eten. Ze liet zelfs wat staan! Terwijl ze eerst niet wist hoe snel ze haar bak leeg moest krijgen. Kennen jullie dit? Ik ga me gelijk zorgen maken... Zucht... Ik hoorde van van onze fokster dat veel honden een periode van minder tot niets eten krijgen. Hoop dat dit haar periode is.

 

@ Sabrina: Leuk, nog iemand! Die zindelijkheid komt wel hoor! Hij is nog hardstikke jong!

Wat betreft socialiseren en meenemen in een weekendtas, daar zou ik mee uit kijken. Heb gehoord dat je kans hebt dat hij zo overmoedig wordt omdat hij letterlijk boven alle honden staat. Je hebt dan kans dat hij zich op latere leeftijd dan agressief gaat gedragen. Superleuke naam trouwens Bruno! Ik wilde onze dame eerst Brunni noemen. Is het alleen uiteindelijk niet meer geworden. Ik zal jullie toevoegen in de tabel!

 

@ Mariska: Zou leuk zijn! Nog iemand!! Hoe meer puppy zieltjes hoe meer vreugd!

honden page profiel Amy DonsAmy Dons

honden foto van Amy Dons

Even voor de duidelijkheid, ik heb 2 accounts, vandaag die andere foto. Ik zal voortaan met het andere account inloggen. Alleen dan kan ik namelijk die tabel aanpassen...

Shih Tzu (Gast)

(inloggen kan niet,want het registreren lukt me niet...door java oid???)   Ik heb dus een Shih Tzu pup van half November 2013,zij word deze week 15 weken oud. Zindelijk:Overdag op een ongelukje na eigenlijk heel goed,'s Nachts gaan we er al ruim 5 weken(!!!)2x per nacht uit.Ze begint te blaffen en dat betekend poepen/plassen.Ze geeft het dus wel aan dat ze moet,maar ik zou er inmiddels veel voor over hebben om 1 nacht door te kunnen slapen...   Voer:Carnibest 250 gram per dag,ze weegt zelf iets meer dan 3 kilo en is een enorme vreetzak,ze krijgt ook iedere dag 1 hondenkoekje.   Alleen zijn:Is nog een probleem,de ene dag lukt een kwartiertje en de andere dag gaat het al na 3 minuten mis,daar oefenen we dus erg hard op.Ik word wel een beetje jaloers als mensen zeggen dat hun pup al 2 uurtjes alleen kan zijn,want ik zou al erg blij worden van 1 uurtje.Bij ons is het probleem blaffen,en dan niet omdat wij van huis zijn,maar ze gaat blaffen naar onze andere honden omdat ze wil spelen.We maken haar wel tevoren moe,maar blijkbaar heeft ze zoveel energie dat ze vaak doorgaat.Dus tips zijn WELKOM voor dit "probleem",we willen toch zoveel mogekijk rekening houden met onze buren.   Positieve dingen:Dat onze Shih zeer baarf is tijdens de vachtverzorging,ze gaat er elke dag weer lekker voor liggen en ook haar oogjes verzorgen gaat super.Aangezien ze een erg lange vacht krijgt is dit allemaal belangrijk,dus dat is kanp van haar.   En verder....ach het is een heerlijk grietje wat altijd blij is en ze ziet er ook nog zo schattig uit.Het hebben van een pup is voor mij erg vermoeiend,maar toch dubbel en dwars waard!

honden page profiel ingridingrid

honden foto van ingrid

@ Amy Dons, dat is hier ook hoor, sinds ik 2x 120g geef, blijft er soms iets liggen in het bakje (iets minder dan de helft). Dus ik weet al zeker dat ik niet nog meer moet geven. :-D Soms denk ik ook wel dat ze geen grote honger heeft omdat ze veel tussendoortjes krijgt (hier belonen we veel met koekjes, zijn wel minikoekjes, maar toch...) Kan ook zijn dat ze voldoende heeft met 2x eten? Hoeveel weegt ze? (Sammie woog op 12 weken 7.5kg, nu is ze 15 weken en heb geen idee van het gewicht, maar toch zeker 11kg, is voor haar ras een kleintje)

 

Ik kan nu ook met zekerheid zeggen dat ze zindelijk is! Al twee weken geen ongelukjes meer. Als ze buiten moet, komt ze piepen. Overdag kunnen we haar ook gerust een paar uur alleen laten. Dat is van het begin al zo, want als we gaan werken, zit ze 4u alleen, soms 5u. In het begin lieten we iemand komen om haar tussendoor uit te laten, maar ze lag gewoon altijd te slapen. Doorslapen 'snachts  lukt hier gelukkig ook van 22u tot 7u. Ze slaapt beter dan onze kinderen, die zijn elke dag wakker om 5.30 :S

 

@GAst, misschien kan de ShiZu het niet zo lang ophouden omdat ze een kleiner ras is?? Hier hebben we de eerste week gewekt om 2u en dan 2.30, 3u, 3.30, 4u enz. Maar we merkten dat ze nog zo vast lag te slapen. We moesten haar uit de bench tillen om haar te laten plassen. Het was dus al snel niet meer nodig.

Wel tof dat ze zich zo vlot laat kammen, dat is hier absoluut niet het geval! Ook niet met koekjes als afleiding.

 

Morgen weer hondenschool, vind ik superleuk om te doen. Alleen jammer dat de hondjes nooit mogen spelen samen...

Groetjes,

Ingrid

honden page profiel selinaselina

honden foto van selina

Wat leuk, een puppy club. Joy is geboren op 15 nov en nu dus...euh???bijna 17 weken..zoiets.

Zij is een kruising met een Labrador/Rhodesian rigeback als mama en een werkhond met erg lastige rasnaam als vader.

Joy is een heerlijke hond, ze kwam hier toen ze bijna 10 weken was. De eerste week ben ik 's nachts mijn bed uit gegaan om haar uit te laten maar na 1 week sliep ze gewoon door. Ze was al vrij snel zindelijk, met heel af en toe nog een ongelukje.

Een bench heeft ze niet. Als ik weg ga dan gaat ze in de gang die pup veilig is. Ook het alleen zijn gaat goed. Ik heb aan mijn buren gevraagd of ze het door willen geven als ze haar horen janken, maar ik heb nog geen klachten gehad. Nu ben ik ook redelijk veel thuis hoor.

Hondenschool: tja, ik ben nog steeds op zoek, maar Joy is erg wagenziek en kan dus niet te lang in de auto zitten. Ik ben naar wat hondenscholen hier in de buurt geweest maar was niet tevreden over hun trainingsmethodes. Erg veel met correcties en in 1 geval zelfs met totale chaos in de puppyklas. Er zit hier wel een Martin Gaus school, maar helaas is die erg slecht telefonisch te bereiken. ik kom er dus maar niet achter wanneer de lessen zijn.

Ik wil nu zelf gaan beginnen met clicker training en dan in eerste instantie belonen met voer. Ik heb tot nu toe nog geen voer gebruikt en dat ging prima. Maar nu begint Joy de buiten omgeving toch wel erg leuk te vinden. (en terecht) Gelukkig heb ik voer dus nog achter de hand.

 

Nou dit was het even voor nu, Joy moet naar buiten :)

 

Misschien ben ik wat vergeten, dan vul ik het later wel aan. Ik vind het erg leuk om hier samen ervaringen te delen.

 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Wat leuk, Thalia is ook van 15 November!

 

Hier gaat het ook steeds beter hoor, kwa zindelijkheid zijn we een heel eind. Er gebeurt nauwelijks nog maar iets binnen en buiten houd ze het zelfs op totdat we op het gras zijn. Dat vond ik heel knap van haar want je zag dat ze moest plassen. Onze honden moeten bij iedere oversteek eerst gaan zitten, dan zie je goed bij Thalia dat ze eigenlijk ook moet plassen.

In huis word haar gedrag ook steeds beter, ze springt niet meer zoveel tegen de tafel aan en als ik laag roep dan staat ze ook weer op de grond. Er is bijna niks waar ze nog in wil bijten behalve mijn sloffen. Als ze ergens in knaagt wat niet mag is 1x Uh! roepen nu ook voldoende. Buiten luistert ze nog steeds heel goed alleen heeft ze de neiging om te gaan blaffen aan de lijn als ze andere honden tegenkomt. Dus daar ben ik nu ook aan het werken. Ze trekt nauwelijks aan de lijn (tenzij we een hond tegenkomen of een grote afleiding)

De Bench is nu verschillend. De ene keer leuk om in te slapen en de andere keer loopt ze een half uur te piepen. We zijn haar nu dan ook uit de bench alleen aan het laten. Ze hoeft van ons niet perse in de bench te zitten, zo lang ze maar niks in huis sloopt en derg. En op het begin was het erg fijn i.v.m. de zindelijkheid. Maar ze word nu ook zelfstandelijker en kan op de bank springen dus dan is het ook fijner om het hele huis te hebben met een honden vriendje i.p.v. dat je alleen in de bench moet zitten.

Tot nu toe kan ze 4 uurtjes alleen thuis blijven in de bench, vrijdag zullen we zien hoe dat uit de bench is. Laatst waren we anderhalf uur weg, we hadden de webcam aangezet. We komen thuis en de honden hadden na 5 min. de webcam al uitgezet hahaha. Maar er was niks stuk dus we gaan ervanuit dat ze 1,5 uur alleen thuis kan blijven in de woonkamer.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Gezelligheid, nog meer puppies!

Bij Ozzy werd het bijten ook minder toen hij een bijna vier maanden werd (half februari) maar is sinds vorige week weer erger geworden. Hij is net begonnen met wisselen en wil nu overal in bijten. Een goede kluif of bevroren sok lijkt te helpen. Hij heeft nu ook opeens ontdekt dat het heel leuk is om met schoenen en theedoeken te lopen. Trouwens, daar blijft het niet bij. Toen ik gisteren de vaatwasser in ruimde vond hij het leuk om het onderste rekje eruit te halen! Heeft iemand een idee waar dit gedrag vandaan komt? Kan dit ook door het wisselen komen (hij doet het anders nooooit ).

 

Ik vind het heel knap dat jullie de pup zonder bench alleen thuis laten, Eline en Selina! Wij doen Ozzy in de bench als we er niet zijn, en dat gaat heel goed. Hij wil er ook echt in als hij moe is, is zijn plekje. Maar nu zonder de bench alleen thuis laten, daar vertrouw ik hem echt nog niet mee. Daarnaast vindt hij onze katten nog iets te interessant en die gun ik hun rust ook . Hij doet ze geen pijn maar wil soms nog wel eens achter ze aan rennen, en bij de jongste kat (die overigens niet bang voor hem is en hem geregeld kopjes geeft) gooit hij steeds zijn kont in tegen zijn gezicht. Nu ik dit opschrijf komt het redelijk raar over maar ik kan het niet anders uitleggen. Iemand daar nog ervaring mee?

 

Van het weekend hebben we hem voor het eerst los gelaten in een losloop gebied en dat ging heel goed! Bleef de hele tijd in de buurt en kwam meteen als we hem riepen. Ik moet zeggen, het kost veel energie om een pup goed op te voeden maar het is het echt dubbel en dwars waard!

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Naar buiten, niks doen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^