Onvoorspelbare hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Deb en NormieDeb en Normie

honden foto van Deb en Normie

Hallo,

 

Wij hebben nu sinds 6 maanden een 7 jarige herder teef. Ze is super lief naar mensen maar naar andere honden nogal onvoorspelbaar. Ze komt van een kennel en heeft veel shows gelopen. Ze is dus wel gewend aan andere honden maar kan lang niet met alle goed omgaan. Aan de lijn gaat ze bijna altijd stekelen, al dr rughaar overeind, als ze een andere hond ziet. Ze blaft dan wel is en soms gromt ze. Ze is nu bij ons 2x los op een veldje geweest  met een andere hond. Dit ging best goed, wel de rugharen wat overeind maar ze liet de hond wel snuffelen en met eentje zelfs wat gespeeld. Ik denk dat de andere hond sowieso niet opdringerig of dominant moet zijn. Door het extreme gedrag aan de lijn vertrouw ik haar niet echt los.

 

Ik vraag me af of iemand hier ervaring mee heeft of tips heeft voor ons? Tips om het gedrag aan de lijn te verbeteren, corricieren misschien? En tips omdat ik twijfel met loslopen en haar niet helemaal vertrouw.

Ik kijk uit naar jullie reacties en tips!

Groetjes

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Aan de lijn zijn een hoop honden vaak wel wat anders tegenover andere honden.

Ze weten dat ze vastzitten en reageren daarom anders dan als ze allebei los zouden zijn.

 

Maar het is nog wel een verschil of dat een hond signalen afgeeft of dat ze echt hondagressief is.

Misschien kun je haar afleiden als je een andere hond tegenkomt.

Sowieso niet laten trekken aan de riem, want dan neemt zij de leiding.

 

Maar ik ken jouw hond natuurlijk niet, dus wat het beste is voor jouw hond weet ik ook niet.

 

honden page profiel HollandsMecheltje.HollandsMecheltje.

honden foto van HollandsMecheltje.

Heeft ze de rug haren de hele tijd omhoog als je der los hebt?

 

Mijn jongste teef doet het in het begin namelijk ook als ze de hond voor de eerste keer ziet

Maar dat is haar onzekerheid

verder is Zina een hele sociaale hond die daarna gelijk wil spelen :)

 

Mijn oudste teef is los ook heel sociaal

maar als ik haar aan de lijn heb en ik houdt er strak valt ze uit 

laat ik de lijn los en kan ze snuffelen gebeurt er niks 

 

Ik zou in jou geval gewoon geen andere honden bij haar in de buurt laten ;)

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Ik heb een witte herder die uitvalt aan de lijn en los een vrolijke flierefluiter is. Wat we doen aan de lijn: afstand creeren en afleiden. Dus met een boog er omheen en dan iets lekkers voor zijn neus; aandacht bij mij, en niet bezig zijn met de andere hond. Aan de lijn kunnen ze namelijk niet zelf kiezen hoe ze een hond benaderen - ze worden beperkt in hun 'taal' en dat kan heel spannend zijn. Succes!

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Hier ook een witje die los gewoon heel goed sociaal is, maar ook aan de lijn nog wel eens 'anders' kan reageren. Ik loop net als hierboven staat ook altijd aan de lijn met een boog om andere honden heen en met de aandacht op mij. Met bekende honden mag ze soms heel even snuffelen, maar meer ook niet. (Aan de lijn is geen ruimte om te spelen :) )

 

Borstelen (rugharen omhoog) doet Mikey ook soms bij grote honden die we tegenkomen, maar als ze eenmaal even hebben gesnuffeld is het vaak snel weer over. Het is een teken van spanning, niet van agressie.

(Aan de lijn doet ze dit vrijwel nooit, omdat ik eigenlijk nooit op een onbekende (grote) hond afloop, maar altijd gepaste afstand heb. Mocht ik zien dat ze het wel doet, of anders reageren, dan vergroot ik de afstand wat vaak al voldoende is) 

 

De beste tip die bij mij werkt is een snoepje koppelen aan het woordje 'kijk'. Zodra er dan een hond in beeld is kun je daarmee je hond jouw kant op laten kijken (kijk-goed zo!-koekje) en dan heel leuk de aandacht vasthouden tot de hond uit beeld is of zodat je zelf even een andere kant of boog kunt maken.

 

Gr. Alexandra

Volgende forumvraag: Staar?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^