Darm - en maagoperatie DH

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Maarten (Gast)

Dag allemaal,   Onze Duitse herder had op vrijdag 07/02/2014 een microvezeldoek opgegeten. Het is een echte alleseter. We waren er net te laat bij. Zondagnacht werd hij ziek. Maandag naar de dierenarts. Er was inderdaad een obstructie in de darmen en maag. Dit moesten ze verwijderen met een operatie. Hij is dan maandag daar gebleven en dan hebben ze hem geopereerd. Dinsdag zijn we hem terug gaan halen en kregen we het stuk doek mee dat ze er uit hadden gehaald. Dit leek helemaal niet op de doek die hij had opgegeten. Maar ik vertrouwde op de dierenarts dat hij er alles had uitgehaald. Want tijdens zo een operatie moeten ze heel de darm en maag nakijken of er nog iets anders in zit. Nu eens thuis alles ging goed. Eten, ... De eerste behoeften liet wel lang op zich wachten. Dit was pas donderdagavond. Nu zondagmorgen hoorde ik een raar geluid vanuit de berging (zijn slaapplaats). Hij had overgegeven. Nu was dat dus die doek die hij meer als een week ervoor had opgegeten. De kliniek zondag terug gebeld. De dierenarts die de operatie had uitgevoerd was niet aanwezig. De dierenarts aan de lijn, zei dat dit onmogelijk was. Hij vroeg of de hond ondertussen weer iets had opgegeten. Dit is dus zeker niet het geval. Onze hond is op geen enkel ogenblik buiten ons toezicht geweest. Als hij alleen was, hebben we hem in de bench gezet. Vandaag bellen we terug met de dierenarts die de operatie had uitgevoerd. Ook hij zegt dat dit onmogelijk is en dat ze alles hadden nagekeken tijdens de operatie. Maar ik ben er 200% zeker van dat het dus die microvezeldoek was die hij al die vrijdag had opgegeten. Ik kan natuurlijk niks bewijzen. Ik heb enkel de doek die hij heeft overgegeven. Het is wel duidelijk dat deze doek al een hele tijd in zijn maag heeft gezeten. Is er iemand die mijn verhaal wel gelooft? Wat kan ik doen om aan te tonen aan de dierenarts, dat hij een fout heeft gemaakt?    

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Het is inderdaad wonderlijk dat de Dierenarts de desbetreffende doek dan niet heeft gezien.

Wel blijft het een lastig vehaal omdat er niets te bewijzen valt. Maar als jij  zelf gezien hebt dat jullie hond die doek heeft opgegeten dan weet je het voor jezelf zeker. Ik kan me dan wel voorstellen dat je minder vertrouwen in zo'n dierenarts hebt gekregen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

twee topics.

Volgende forumvraag: HD Golden retriever
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^